ייעוץ 30 מעלות

LiftHeavy

משתמש קבוע
1,128
1
נק' מוניטין:
8,748
1,128
1
אני זוכר שבאחד מהדפדופים שלי בפורום ציינו שברגע שמבצעים כפיפות בטן,ברגע שעוברים את ה30 מעלות הABDOMINAL הופך להיות פחות דומיננטי אלא שרירים אחרים.
אפשר אסמכתא או פשוט הסבר אילו שרירים יפעלו

תודה לעונים

אני אמרתי, ואסמכתא תקבל בכל ספר ביומכניקה שמכבד את עצמו.
מרגע שאתה עובר את ה30 מעלות הבטן פחות דומיננטית ויש לך יותר דגש על עמוד השידרה ושרירי האגן.

• פותח/ת השרשור
ז"א ברגע שאנשים מבצעים כפיפות בטן עד לנגיעה הם בעצם לא משתמשים בבטן אלא אחרי ה30 מעלות הבטן כבר לא דומיננטית אלא עמוד השדרה ושרירי האגן(יש שמות ספציפיים?)

תודה משה:)

הבטן עדיין עובדת שלא תטעה אך הדומיננטיות שלה יורדת דרסטית, זה דיי התעסקות בקקה הייתי אומר. בתרגילים כמו סקוואט כבד לדוגמא הבטן תעבוד יותר חזק מכל תרגיל מבודד שתעשה על הבטן עם כל משקל שתעמיס עליה, אפשר להרגיש זאת מי שעשה באמת סקוואט כבד אי פעם על סף כשל (לחזרות כמובן).
באגן יש לך את ה Iliopsoas ומסייע Rectus Femoris

אז משה (למרות שזה קצת התעסקות בקקה), כדאי לעשות כפיפות בטן עד הסוף או עד 30 מעלות?

niv, עצימות - אחוז מRM1.

נערך לאחרונה:
תעשה עד הטווח המקסימלי בכיפוף עמוד השדרה. ברגע שתרים את הגב התחתון אתה תרגיש יותר את הרגליים ולא בכדי.
כפיפות בטן כמו שצריך עושים בלי שמישהו יחזיק את הרגליים בדיוק בגלל הסיבה הזאת. ברגע שהרגליים מתחילות להתרומם אז המותן כסל רוצה להתכווץ גם מהצד השני בעצם.

בסקוואט מה שקורה זה ששריר הבטן הרחב בטני (שהוא לא קשור לריבועים שיש מקדימה) מתכווץ והתפקיד שלו ליצור לחץ תוך בטני בדיוק כמו חגורה ששמים. הוא עובד כשאתה משתעל, צוחק, משלשל וכו', אין לו תפקיד תנועתי, רק יצירת לחץ- כמו חגורה.
השאלה כמה עובד הישר בטני, אני בספק אם הוא עובד חזק כמו בכפיפות בטן רגילות. משה יש לך מושג? רפרנסים, משהו?

• פותח/ת השרשור
תעשה עד הטווח המקסימלי בכיפוף עמוד השדרה. ברגע שתרים את הגב התחתון אתה תרגיש יותר את הרגליים ולא בכדי.
כפיפות בטן כמו שצריך עושים בלי שמישהו יחזיק את הרגליים בדיוק בגלל הסיבה הזאת. ברגע שהרגליים מתחילות להתרומם אז המותן כסל רוצה להתכווץ גם מהצד השני בעצם.

בתכ'לס אין צורך ממשי לעשות כפיפות בטן.
סקוואטים,דדליפט מרגישים את הבטן,אני אישית אפילו בסט של מילטרי טוב מרגיש את הבטן.
(אגב אם אתה רוצה סיפור מצחיק,ראיתי 3 חבר'ה בני איזה 25 עושים 4 סופרסטים רצופים של כפיפות בטן בשיפוע שלילי וכפיפות מרפקים,ואח"כ הם אומרים לי לזוז כי כשאני מרים את המוט במילטרי אני יכול לפגוע להם בראש:🙁:🙁)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית