הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חוק הטיפים למלצרים

לא צוחק
ומי שמזלזל מוזמן לעבור חמש משמרות או אפילו לקבל הקרנה מהמוח שלי של משמרת אחת כדי להבין..
גם לשים נייר טואלט בשירותים או לפתוח מסעדה ולהזיז שולחנות וספות זו אמורה להיות עבודה של הויאטנמי ניגרי סודני למיניהם

לא צוחק
ומי שמזלזל מוזמן לעבור חמש משמרות או אפילו לקבל הקרנה מהמוח שלי של משמרת אחת כדי להבין..
גם לשים נייר טואלט בשירותים או לפתוח מסעדה ולהזיז שולחנות וספות זו אמורה להיות עבודה של הויאטנמי ניגרי סודני למיניהם
זה הבעיה שלך- אתה חושב שאתה יותר טוב מאחרים.. בגלל..? שאתה מרים! אה לא. אולי כי סתם כל החיים הם מגש על כסף.
אז מה סודנים יכולים לנקות שולחנות ושירותים ואתה לא? אולי הם מקבלים מינימום כי מרביתם מטומטמים אבל לפחות הם לא תופסים מעצמם. אם היית פעם שרברב או מנקה בשירותים- אתה גם תשאיר להם טיפים? ואם לא לפחות תנקה את החרא מהקירות אם אתה בא בשיח על שירותים?
אם תמשיך להרים את האף ולחשוב שאתה יותר טוב מאחרים - תגמור מובטל, יקח קצת זמן אבל לא נורא בשביל זה יש הורים לא?
לדעת את הערך שלך זה דבר אחד- אבל להגיד שאתה יותר מדי טוב בשביל משהו זה כבר סנוביות ואף אחד לא אוהב סנובים.

זה הבעיה שלך- אתה חושב שאתה יותר טוב מאחרים.. בגלל..? שאתה מרים! אה לא. אולי כי סתם כל החיים הם מגש על כסף.
אז מה סודנים יכולים לנקות שולחנות ושירותים ואתה לא? אולי הם מקבלים מינימום כי מרביתם מטומטמים אבל לפחות הם לא תופסים מעצמם. אם היית פעם שרברב או מנקה בשירותים- אתה גם תשאיר להם טיפים? ואם לא לפחות תנקה את החרא מהקירות אם אתה בא בשיח על שירותים?
אם תמשיך להרים את האף ולחשוב שאתה יותר טוב מאחרים - תגמור מובטל, יקח קצת זמן אבל לא נורא בשביל זה יש הורים לא?
לדעת את הערך שלך זה דבר אחד- אבל להגיד שאתה יותר מדי טוב בשביל משהו זה כבר סנוביות ואף אחד לא אוהב סנובים.
אני טוב מהרבה אנשים, זה אני יודע.
אבל זה בכלל לא משהו שמתחבר עם העבודה,
האמת שלפעמים אני מעדיף לקרוע את התחת בפינויים והגשות (ראנר מה שנקרא) ולא להתמודד עם לקוחות שולחנות וחשבונות, פשוט בגלל היחס ש להישראלים, ואתה ביניהם.

וכן, דבר איתי על חיים על מגש של כסף כשאתה מכיר אותי

אז מי מחזיק אותך בעבודה שלך ?
הפסדת בקלפים או משהו?
לך להיות מהנדס או פרופסור או סמנכ"ל בהי-טק.

כל עוד אתה שכיר תפקידך לבצע מה שנאמר לך על ידי המנהלים שלך .
לא טוב לך תפרוש .

בתור מלצר מזה 4 שנים בדיוק שבוע שעבר...
מלצר זה לא רק איש הקשר בין הלקוח למטבח.
חלק מהשירות זה שהלקוח יצא שבע, מרוצה ומחוייך...לפעמים לא פשוט בכלל לרצות לקוחות. הרבה פעמים חושבים שמלצר זה משרת...

לעיתים קורה שלקוח לא מרוצה מטיב האוכל אבל כן משירות המלצר....מגיע טיפ? הרי הטיפ לא חובה...
הטיפ הוא לא חובה....אבל זו נורמה...

בגלל שאני מלצר, 10% אני משאיר תמיד! גם כשהשירות גרוע...כי אני יודע שזו המשכורת שלהם...
אם הוא היה טוב זה 15%-20%

אגב, לפעמים יותר נחמד לקבל "תודה" אמיתית וטיפ צנוע מאשר טיפ שמן ויחס גרוע...

לא צוחק

ואם אני אגיד לך שמלצרתי (אני יודע בדיוק מה הדינמיקה בטראבין) ואמשיך לזלזל בך, זה ישנה משהו?

אני טוב מהרבה אנשים, זה אני יודע.
אבל זה בכלל לא משהו שמתחבר עם העבודה,
האמת שלפעמים אני מעדיף לקרוע את התחת בפינויים והגשות (ראנר מה שנקרא) ולא להתמודד עם לקוחות שולחנות וחשבונות, פשוט בגלל היחס ש להישראלים, ואתה ביניהם.

וכן, דבר איתי על חיים על מגש של כסף כשאתה מכיר אותי
הסקתי מצורת הדיבור שלך שלא עבדת בהרבה עבודות אחרות. הן פיזיות והן מנטליות. כן יש לחץ במלצרות, לא תמיד משאירים טיפים(שוב למה להשאיר?),אין ממש תנאים וגם לפעמים אין זמן לאכול בעבודה. מה ההתרונות? עבודה יחידה שמרשה לעובדים בה לדרוש טיפים כאילו הם מיוחדים,משמרות קצרות,גמישות,בלי ניסיון קודם,יופי(או ציצי רק מוסיף),כסף טוב לרוב,עבודה בצוות ועבודה עם נשים ויש שירותים!!!

פייר הלוואי בבניין יהיו לי כאלה תנאים, חוץ מהיתרון של כסף וטיפ פעם ב.. יש את החסרונות של פציעות,אין ביטוח,עבודה בשחור,אין בנות אבל יש ערבים,אין תנאים אבל יש דיסק ומקדחה,מרימים שקי חול מלט ואבנים כל היום. וכמובן תזונה עשירה ב-6 8 כוסות שחור כדי להישאר בראבק,מקרה שלי גם עבודה בלי מסכה או כפפות פלוס מחרבן בשטח ממש תענוג.

אבל היי! יש ישראלים בני זונות שלא משאירים טיפים! אכן עבודה קשה.

הסקתי מצורת הדיבור שלך שלא עבדת בהרבה עבודות אחרות. הן פיזיות והן מנטליות. כן יש לחץ במלצרות, לא תמיד משאירים טיפים(שוב למה להשאיר?),אין ממש תנאים וגם לפעמים אין זמן לאכול בעבודה. מה ההתרונות? עבודה יחידה שמרשה לעובדים בה לדרוש טיפים כאילו הם מיוחדים,משמרות קצרות,גמישות,בלי ניסיון קודם,יופי(או ציצי רק מוסיף),כסף טוב לרוב,עבודה בצוות ועבודה עם נשים ויש שירותים!!!

פייר הלוואי בבניין יהיו לי כאלה תנאים, חוץ מהיתרון של כסף וטיפ פעם ב.. יש את החסרונות של פציעות,אין ביטוח,עבודה בשחור,אין בנות אבל יש ערבים,אין תנאים אבל יש דיסק ומקדחה,מרימים שקי חול מלט ואבנים כל היום. וכמובן תזונה עשירה ב-6 8 כוסות שחור כדי להישאר בראבק,מקרה שלי גם עבודה בלי מסכה או כפפות פלוס מחרבן בשטח ממש תענוג.

כול מילה בסלע, עבודה קשה זה בניין גננות וכו׳ וטיפ אנחנו לא מקבלים.. מה יש למלצר המסכן לומר?

לא אמרתי שאני עובד יותר קשה ממך.
אבל גם אני עבדתי בחלוקת פלאיירים בשמש ולעלות 10 קומות ורלדת 10 קומות באוגוסט באשדוד זה לא כיף חיים, בשביל 23 שקל בשעה.

עבדתי בכל מיני עבודות למיניהן, ואם אני נשאר במקום מסויים זה בגלל שאני מרוויח כמו שצריך, לא משום סיבה אחרת, עבודה= כסף בשבילי.

ואללה יש לי תנאים טובים, אבל הדיון הוא למה כן להשאיר טיפ למלצר, ולא למה כן להשאיר טיפ למלצר ולא להשאיר טיפ לX Y Z

פייר עכשיו כשאני נזכר הרבה יותר "כיף" לעבוד עם ערבים מאשר עם נשים.. כאב ראש אחד גדול.
למה להשאיר טיפים? כי הוא הציע לארוז לך את האוכל אם לא סיימת,כי הוא הביא לך כמה כוסות מים סתם ככה עם לימון,כי הוא נתן לך איזה שחור על חשבון הבית,כי הוא החמיא או שם לב למשהו. > אתה נותן כסף לאדם בגלל שהוא אחלה ולא בגלל שאין ברירה ואחרת אתה בן זונה.
מפיות,סכום,וחשבון אמורים להיות כלולים. הקטע בטיפים שהם לא אמורים להיות ברורים מאליו- במלצרות הם כן.
קיבלתי לא מזמן טיפ בבנין ומ-35 שקל לשעה קפצה לי היומית ל-60 שקל לשעה. הייתי מבסוט כל כך שהשארתי לאותה אישה בית מבריק בלי אבק ובריקים. במלצרות זה הרגיש לי כמו: אח המניאק הזה השאיר טיפ של 7 שקל על חשבון של 150??! בן ****..
בכל מקרה לדעתי אין שום חוק כתוב או לא- אם מישהו אחלה משאירים לו משהו אם לא - הוא אדם עייף\חרא\לא מתאים לעבודה הנ"ל. ולדעתי מאוד נדיר למצוא מלצר שאתה אחרי הארוחה אומר- ואלה המלצר תותח מגיע לו. לרוב זה מה החשבון.. אה 10 אחוז מ..

אני עבדתי גם בבניין...עבודה קשה מאוד! שעות קשות מאוד לעומת המלצרות...
מנסיוני העבודה בבניין קשה מאוד פיזית!!! המלצרות ממש לא קשה פיזית.
אבל, המלצרות מאוד מאוד קשה מנטלית!!! אני אחד כזה שלוקח את העבודה ללב...
קשה לי להגיד מה היה קשה יותר...כי אין לי בעיה עם הפיזיות.
אני יודע שהתנאים שלי בתור מלצר מעולים...משמרות קצרות..מזגן...שעות נוחות מאוד..שכר טוב..
אבל באמת שזה קשה מנטלית!

וממש אין בעיה לא להשאיר טיפ...
יש בחירות במרץ..תרוצו לכנסת ותחוקקו חוק ברור יותר לגבי שכר למלצרים.
כזה שלא יכולו לכופף ולסובב...

עבדתי בתור מלצר עד לפני חודש.
כמו שאמרו פה זו לא העבודה הכי קלה אבל טיפ צריך להיות רשות! נכון שאתה מתמודד עם ישראלים חארות אבל בינינו אחי למי אכפת.. אתה מסיים משמרת חוזר הביתה ואתה שוכח מזה.
ובמקרה הכי גרוע.... וואלה זה כולה מלצרות.
בשנייה אתה מוצא משהו אחר. זה הדבר היחידי שאהבתי בעבודה, שכל יום נכנסתי בתחושה של מילה אחת לא במקום, ואני אלך לעבוד במקום ליד.

כמו שאמרתי, אני לא חושב שטיפ צריך להיות חובה, אבל אני לא זוכר פעם שלא שמתי טיפ.
מי שנותן לי את השירות זה חבר'ה פחות או יותר בגיל שלי שמנסים להתחיל את החיים.. אם יש לי כסף לצאת ולקבל שירות אז למה לא?

עבדתי בתור מלצר עד לפני חודש.
כמו שאמרו פה זו לא העבודה הכי קלה אבל טיפ צריך להיות רשות! נכון שאתה מתמודד עם ישראלים חארות אבל בינינו אחי למי אכפת.. אתה מסיים משמרת חוזר הביתה ואתה שוכח מזה.
ובמקרה הכי גרוע.... וואלה זה כולה מלצרות.
בשנייה אתה מוצא משהו אחר. זה הדבר היחידי שאהבתי בעבודה, שכל יום נכנסתי בתחושה של מילה אחת לא במקום, ואני אלך לעבוד במקום ליד.

כמו שאמרתי, אני לא חושב שטיפ צריך להיות חובה, אבל אני לא זוכר פעם שלא שמתי טיפ.
מי שנותן לי את השירות זה חבר'ה פחות או יותר בגיל שלי שמנסים להתחיל את החיים.. אם יש לי כסף לצאת ולקבל שירות אז למה לא?
מלצר איפה?

לדעתי, טיפ זו תופעה ספונטנית של שוק חופשי.

בעל עסק יכול להרשות לעצמו להעסיק נותני-שירות ולהציע להם שכר בזכות הטיפים, אילו לא היו טיפים, זה היה מתגלם בשירות פחות טוב\פחות אפשרויות העסקה\עלויות גדולות יותר לעסק שהייתה מתגלגלת ללקוח.

בוא נקח למשל שליחים, אם לא היו טיפים בעבודה, נניח והיה צריך לגבות מכל משלוח 10 ש"ח.
1) המוצר יקר יותר.
2) לקוח שמזמין פיצה ב45 ש"ח משלם אותו סכום כמו לקוח שמזמין ב200 ש"ח.
3) כתוצאה מכך, פחות הזמנות=פחות משלוחים=פחות רווח, פחות צורך בעובדים ופחות עובדים מוכנים לעבוד בשכר זה.
4) מוטיבציה נמוכה יותר לשירות לקוחות כיוון שהשכר אינו תלוי ישירות בלקוח.

• פותח/ת השרשור
טוב כל אלו שאומרים שמי שלא משאיר טיפ לא היה מלצר בעצמו.
תנו לי לשבור את המיתוס
הייתי מלצר,ואני לא מרגיש מחויב להשאיר טיפ ואני חושב שזה מטומטם - בנוסף,לא קיללתי כמו ילדה קטנה כל אחד שלא השאיר לי טיפ כי אולי לא הגיע לי.
באתי לעבוד 6 שעות? לקחתי בחשבון שבסוף היום אני יוצא עם 6*23 ולא שקל יותר..כל מה שקיבלתי יותר???? מעולה.

נסכם את זה במשפט אחד.
"תשמע אני רוצה להתחיל לעבוד,עכשיו בא לי לעשות כסף והמעסיק שלי לא מוכן לשלם לי את כל התנאים,יש מצב תפרנס אותי ?ואם לא תפרנס טוב אתה בן זונה?"

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית