הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון פליאו

• פותח/ת השרשור Echo25
  • פורסם בתאריך

Echo25

משתמש משקיע
2,823
896
נק' מוניטין:
3,796
2,823
896
מה דעתכם לגבי תזונת פליאו?
אני אמנע מלפרט כי אני מניח שהרוב המוחלט מבין על מה מדובר

אני ביום הרביעי של אתגר ה30 ותאמינו לי, חבל שלא עשיתי את זה לפני כן.

ולמה לבן "מותר" ומלא (שהוא אינו מעובד כפי שאני מבין) "אסור"?
התיאוריה מאחרי העניין היא שקליפת האורז מכילה דוחי חרקים, חומרי הדברה, רעלנים וחולירות דומות שמגנות על האורז מפני מזיקים ומפני קרינת השמש, כך שמוטב להמנע מאכילתה. למה דווקא אנשי הפליאו חושבים כך בעוד התזונאים המסורתיים לא מתרשמים מזה זאת שאלה טובה. ניחוש לא מושכל: סתם ככה, אולי בגלל מה שקרוי (בהקשר אחר) "אפקט המייסדים".

היי, ידידי הפליאוליתים, תפסיקו רגע לחדד את אבני הצור ובואו לענות כאן.

תיאוריה מאחרי העניין היא שקליפת האורז מכילה דוחי חרקים, חומרי הדברה, רעלנים וחולירות דומות שמגנות על האורז מפני מזיקים ומפני קרינת השמש, כך שמוטב להמנע מאכילתה
בבשר של ימינו גם כן יש לא מעט כולירות שמגיעות אליו באדיבותם הרבה של בני האדם. מה לעשות, אנחנו לא חיים בתקופה הפליאוליסטית.

שאלה,
לא ברור לי כל כך למה כולם יוצאים כנגד הנדסה גנטית בצמחים כאשר חיות המשק עצמן שהאדם ביית הן לא אותן חיות שצד האדם הקדמון...
העופות והפרות והחזירים שהאדם הקדמון צד נראים לגמרי אחרת כיום.

אני מכירה מישהי פליאולתית שצדה פה בארץ חזירי בר, במקרה זה אני יכולה להבין מה משמעות העקרון של "מזון טבעי קדמוני".
אבל הרוב המוחלט של האנשים שמגדירים את עצמם פליאולתים קונים בשר מהסופר, ללא קפדנות מאין הגיע ואיך האכילו את הפרה (דגנים זה ממש לא המזון הטבעי לפרות). העיקר שיהיה בשר. מה שגם מוצרי חלב לא בדיוק נכללים בפליאו (למקפידים)

אז מה ההבדל בין הדיאטה הזו לדיאטה דלת פחמימות? רוב הדברים לא טבעיים בכלל. זה נראה כאילו אנשים מנסים להשתייך לאיזשהי קבוצה סתם לשם קבלת תמיכה והזדהות אבל בכלל לא נוגעים בכל העקרונות של הזרם הזה :/

אני מכירה מישהי פליאולתית שצדה פה בארץ חזירי בר
את החזיר היא תמיד מורידה עם שלוק של בירה קרה

strongwomancomp2.jpg

שאלה,
לא ברור לי כל כך למה כולם יוצאים כנגד הנדסה גנטית בצמחים כאשר חיות המשק עצמן שהאדם ביית הן לא אותן חיות שצד האדם הקדמון...
העופות והפרות והחזירים שהאדם הקדמון צד נראים לגמרי אחרת כיום.

אני מכירה מישהי פליאולתית שצדה פה בארץ חזירי בר, במקרה זה אני יכולה להבין מה משמעות העקרון של "מזון טבעי קדמוני".
אבל הרוב המוחלט של האנשים שמגדירים את עצמם פליאולתים קונים בשר מהסופר, ללא קפדנות מאין הגיע ואיך האכילו את הפרה (דגנים זה ממש לא המזון הטבעי לפרות). העיקר שיהיה בשר. מה שגם מוצרי חלב לא בדיוק נכללים בפליאו (למקפידים)

אז מה ההבדל בין הדיאטה הזו לדיאטה דלת פחמימות? רוב הדברים לא טבעיים בכלל. זה נראה כאילו אנשים מנסים להשתייך לאיזשהי קבוצה סתם לשם קבלת תמיכה והזדהות אבל בכלל לא נוגעים בכל העקרונות של הזרם הזה :/
זה נכון שפליאו בארץ זה לא הכי אידיאלי, בגלל צורת הגידול של הבקר, אבל זה מה יש. לגבי עופות כן יש המלצה לא לצרוך...
במקומות אחרים בעולם הבקר כן גודל בשטחים פתוחים

ההבדלים בבשר מואכל בדגנים לבין בשר מרעה זה כמות האומגה 3 ו6 שנמצאת בשומן,כמו כן טעם השומן וכמות השומן.
אם אני מתסף באומגה 3 מה הבעיה?
ואשמח לדעת מה הבעיה עם שומן רווי,הבדיקות דם שלי מספרות אחרת.

זה נכון שפליאו בארץ זה לא הכי אידיאלי, בגלל צורת הגידול של הבקר, אבל זה מה יש. לגבי עופות כן יש המלצה לא לצרוך...
במקומות אחרים בעולם הבקר כן גודל בשטחים פתוחים

נו אז אם זה לא אידיאלי ואנשים מתחילים להשמיט מהעקונות של אכילה לפי האידיאולוגיה של הזרם הזה ואוכלים גבינות ובשר שגדל בצורה הכי לא טבעית שיש מה הבעיה להגיד שהם אוכלים תזונה דלת פחמימות? שהקשר בינה לבין פליאו הוא לא ישיר.
מצמידים להם איזה טייטל רק כדי להרגיש יותר מגניבים או משהו.

נו אז אם זה לא אידיאלי ואנשים מתחילים להשמיט מהעקונות של אכילה לפי האידיאולוגיה של הזרם הזה ואוכלים גבינות ובשר שגדל בצורה הכי לא טבעית שיש מה הבעיה להגיד שהם אוכלים תזונה דלת פחמימות? שהקשר בינה לבין פליאו הוא לא ישיר.
מצמידים להם איזה טייטל רק כדי להרגיש יותר מגניבים או משהו.
1. זה לא תזונה דלת פחמימות.
2. זה שהבשר גדל בצורה לא טבעית לא אומר שהשומן או החלבון או דברים אחרים של הבעל חיים לא מספקים את הנדרש

מה מפריע חך שקוראים לזה פליאו וזה לא 100% "טבעי"? זאת התקטננות מה זה משנה איך קוראים לזה? העיקרון של לא לאכול מזון מעובד ולאכול בשר שמן הוא אותו עיקרון

1. זה לא תזונה דלת פחמימות.
אני יודעת שלא. וגם רשמתי שזה לא. אבל אני מדברת על אותם אנשים שטוענים שהם אוכלים פליאו אבל בעצם מתבלבלים עם זה ועם תזונת דלת פחמימות. ולפי דעתי הם סתם מחפשים לעצמם להשתייך למשהו בלי קשר לעקרונות שלו.

2. זה שהבשר גדל בצורה לא טבעית לא אומר שהשומן או החלבון או דברים אחרים של הבעל חיים לא מספקים את הנדרש
זה שהבשר גדל בצורה לא טבעית זה פוגע בערכים התזונתיים שלו. הרכב השומן בגוף שלו משתנה, וגם כמות הויטמינים שלו ישתנו עם תזונה דלה.

מה מפריע חך שקוראים לזה פליאו וזה לא 100% "טבעי"? זאת התקטננות מה זה משנה איך קוראים לזה? העיקרון של לא לאכול מזון מעובד ולאכול בשר שמן הוא אותו עיקרון
- זו בדיוק הטעות. ראש קטן של אנשים. יש עוד עקרונות בפליאו חוץ מלאכול בשר שמן. צריכים להקפיד לצרוך הרבה ירקות, שמנים בריאים חוץ משומן בשר- כמו למשל שמן קוקוס. פירות. אבל אנשים שהופכים לפליאו ומתארים את התזונה שלהם זה ישר "גבינה 30% שומן וסטייק"

איפה אתה סותר פה את מה שרשמתי?
צטט.
׳שמנים בריאים חוץ משומן בשר׳ ההרכב הוא דומה, והצורת כתיבה מרמזת מאוד על חוסר קטן בידע תזונתי ועל פליאו. לא צריך לאכול ירקות במידה ואוכלים בשר ואיברים פנימיים כי הם מפוצצים ביותר וויטמינים מכל גוש של מלפפון שתאכלו

׳שמנים בריאים חוץ משומן בשר׳ ההרכב הוא דומה, והצורת כתיבה מרמזת מאוד על חוסר קטן בידע תזונתי ועל פליאו. לא צריך לאכול ירקות במידה ואוכלים בשר ואיברים פנימיים כי הם מפוצצים ביותר וויטמינים מכל גוש של מלפפון שתאכלו

אז כדי להיות מובנת יותר- "שמנים בריאים בנוסף לבשר" זה הניסוח. ולא רמזתי פה בשום דרך ששמן קוקוס זה לא שומן רווי. וגם לא רשמתי ששומן בשר הוא לא בריא.

הכוונה שלי היא שיש עוד עקרונות בפליאו חוץ מלאכול בשר שמן. ואותם אנשים מפספסים. וגם אם בשר מפוצץ בויטמינים בתפריט פליאולתי יש דגש על אכילה של ירקות. האדם הקדמון ליקט צמחים בנוסף לעובדה שהוא צד.

אז כדי להיות מובנת יותר- "שמנים בריאים בנוסף לבשר" זה הניסוח. ולא רמזתי פה בשום דרך ששמן קוקוס זה לא שומן רווי. וגם לא רשמתי ששומן בשר הוא לא בריא.

הכוונה שלי היא שיש עוד עקרונות בפליאו חוץ מלאכול בשר שמן. ואותם אנשים מפספסים. וגם אם בשר מפוצץ בויטמינים בתפריט פליאולתי יש דגש על אכילה של ירקות. האדם הקדמון ליקט צמחים בנוסף לעובדה שהוא צד.
יש עוד המון מאכלים שפליאוליתים יכולים לאכול, ושכדי להם, נכון...אבל הבסיס הוא שומן רווי ובשר.
אגב, זה יכול מאוד לחרפן המונח שמנים בריאים כי בעידן היום זה כבר מתסכל לשמוע את השטויות האחה, אל תקחי אותי ללב.

יש עוד המון מאכלים שפליאוליתים יכולים לאכול, ושכדי להם, נכון...אבל הבסיס הוא שומן רווי ובשר.

מסכימה. לפי רוב הדעות זה הבסיס. אבל אף מקור לא ימליץ לך לאכול אך ורק בשר, תמיד ידגישו גם להוסיף ירקות, עלים, אגוזים.
ובלי קשר, קראתי בכמה מקורות שאין הסכמה ויש שאומרים שבסיס התזונה היה ליקוט צמחים. בספר "קיצור תולדות האנושות" יובל נח הררי גם טוען את זה. לא יודעת מה נכון, ולא נראה לי שמישהו הוכיח חד משמעית משהו מזה.

בספר "קיצור תולדות האנושות" יובל נח הררי גם טוען את זה.
רק הערה קטנה: דר' הררי הוא צמחוני על רקע אידיאולוגי, כך שצריך לקחת את זה בחשבון כשמתייחסים לעניינים האלה.

רק הערה קטנה: דר' הררי הוא צמחוני על רקע אידיאולוגי, כך שצריך לקחת את זה בחשבון כשמתייחסים לעניינים האלה.

אבל עדיין יש לו ידע עשיר בנושא זה ספציפי יותר מאשר כל אחד בפורום.
וגם אם אתה לוקח את דעתו בערבון מוגבל, יש עוד רבים אחרים. הרוב מסכים על 80%-50% מזון בתפריט מעולם הצומח, ושאר ה- 50%-20% מזון מהחי.

הרוב מסכים...
תרשי לי לצטט:"לא נראה לי שמישהו הוכיח חד משמעית משהו מזה."

לגבי פרופ' הררי אני לא מתווכח, רק רציתי להוסיף הערת אזהרה. כידוע האידיאולוגיה עלולה להשפיע (לא בהכרח במודע) גם על טובי החוקרים.

צודק, גם אני לא אומרת שזה נכון. פשוט כל אחד יכול לבחור את המקור הכי אמין.
וגם רואים את זה בהמון מחקרים בכל מיני נושאים. אם מישהו יחפש להשמיץ נגיד מריחואנה מאיזשהו אינטרס או דעות אישיות הוא יצליח להטות את המחקר בצורה כלשהי.
אני עבדתי במקום שעושים ניסויים בהנדסה גנטית על צמחים אז ראיתי איך מנסים לעגל פינות בכל מיני מקומות רק כדי להראות שמשהו הצליח שם.

בקיצור,
יש מצב שבעוד 100 שנה גם יסתרו לגמרי את כל עקרונות התזונה שאנחנו יודעים עליה כיום ויוכיחו שתזונה בריאה צריכה להראות לגמרי אחרת. הכל דינמי.

מסכימה. לפי רוב הדעות זה הבסיס. אבל אף מקור לא ימליץ לך לאכול אך ורק בשר, תמיד ידגישו גם להוסיף ירקות, עלים, אגוזים.
ובלי קשר, קראתי בכמה מקורות שאין הסכמה ויש שאומרים שבסיס התזונה היה ליקוט צמחים. בספר "קיצור תולדות האנושות" יובל נח הררי גם טוען את זה. לא יודעת מה נכון, ולא נראה לי שמישהו הוכיח חד משמעית משהו מזה.
תרשי לי לצטט:"לא נראה לי שמישהו הוכיח חד משמעית משהו מזה."

לגבי פרופ' הררי אני לא מתווכח, רק רציתי להוסיף הערת אזהרה. כידוע האידיאולוגיה עלולה להשפיע (לא בהכרח במודע) גם על טובי החוקרים.
אני לא זוכר איפה קראתי, אבל יובל נח הררי מסכים לגמרי עם כל העקרונות של התזונה הקדמונית (פליאו) והוא בחר בצמחונות מטעמי אידיאולוגיה בלבד..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית