עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
מסכימה. לפי רוב הדעות זה הבסיס. אבל אף מקור לא ימליץ לך לאכול אך ורק בשר, תמיד ידגישו גם להוסיף ירקות, עלים, אגוזים.
ובלי קשר, קראתי בכמה מקורות שאין הסכמה ויש שאומרים שבסיס התזונה היה ליקוט צמחים. בספר "קיצור תולדות האנושות" יובל נח הררי גם טוען את זה. לא יודעת מה נכון, ולא נראה לי שמישהו הוכיח חד משמעית משהו מזה.
אני לא זוכר איפה קראתי, אבל יובל נח הררי מסכים לגמרי עם כל העקרונות של התזונה הקדמונית (פליאו) והוא בחר בצמחונות מטעמי אידיאולוגיה בלבד..תרשי לי לצטט:"לא נראה לי שמישהו הוכיח חד משמעית משהו מזה."
לגבי פרופ' הררי אני לא מתווכח, רק רציתי להוסיף הערת אזהרה. כידוע האידיאולוגיה עלולה להשפיע (לא בהכרח במודע) גם על טובי החוקרים.
מעניין, לא ידעתי. עדיין נשארת השאלה היא אם הוא מסכים עם העקרונות מבחינת ההערכה שזאת היתה, פחות או יותר, הדיאטה של אבותינו, או שהוא מסכים הם המסקנה שזאת גם הדיאטה שמתאימה לאדם המודרני. אני, (לא שאני גוזר גזרה שווה ביני לבין הדר' המכובד מאד) מסכים עם הקביעה ההיסטורית אבל לא משוכנע שהסקנה נובעת ממנה.אבל יובל נח הררי מסכים לגמרי עם כל העקרונות של התזונה הקדמונית
אני לא זוכר איפה קראתי, אבל יובל נח הררי מסכים לגמרי עם כל העקרונות של התזונה הקדמונית (פליאו) והוא בחר בצמחונות מטעמי אידיאולוגיה בלבד..
לא מבין מה אתה רוצה... אישית במסה קשה לי פליאו מודה צריך לאכול הרבה ולא נוח,אני אמנם די כוסית אבל עדיין,בחיטוב במקום לדבוק לאיזה תפריט מזדיין אני נהנה ממנו בלי סוף..היום ואתמול אכלתי כנפיים יומיים לפני זה קבבים,שמנת 32% גבנצ 28 מלא ביצים חמאה אני מרגיש בריא כמו שור ואני אוכל מה שבא לי מתי שבא לי ואין לזה טעם תפל כמו לשיבולת שועל או לכל ה''פחמימות הבריאות'' כביכול. אם אתה רוצה להשוות לפיצה אז אל,כי הרעיון של פליאו זה להיות בריא ואם אתה רוצה את זה בכללי גם לא בפליאו אתה לא תאכל פיצות.נכון במידה מסוימת,אבל תתפלא שיש אנשים שאוכלים תזונה טבעונית גם בלי לתסף...ולחלקם הגדול אפילו לא אכפת.
אני מניח גם שלרוב אוכלוסיית העולם[שלא נמצאים בשום מסגרת של תזונה]אין ידע+אכפתיות לגבי וויטמינים,למה כדאי לתסף.
קח לדוגמא בן אדם שעושה כל יום את אותו הדבר לדוגמא בא הביתה אוכל משחק באיזה משחק מחשב והולך לישון בלי שום דברים מהצד.
99 אחוז שאותו בן אדם יפסיק לעשות את מה שהוא עושה,להבדיל מבן אדם שבא הביתה אוכל,משחק במחשב פה ושם,הולך למכון,יום אחר הוא הולך למסעדה ודברים כאלה.
כשאתה קבוע למסגרת שהיא קבועה,נגיד פליאו,אתה אומר לי שאתה לא תרצה לגעת בפחמימה אף פעם?
אם זה פיתה עם שוקולד,או הדבר הטעים ביותר שאתה אוהב.
{למרות שאני מסכים שאין על טחינה גולמית 100 אחוז שומשום מלא ואני יכול לאכול בכמויות:crazy:🤡}
וואלה? כי בשר טחון וכנפיים עולים כל כך הרבה? 3 ביצים ליום איך תעמוד בזה ? עשירית קופסת חמאה שעולה כמה,שמונה שקל? מישהו אמר לך לחיות על אנטריקוט?הבעיה בתזונה היא שהיא דיי יקרה מאחר ופחמימה הוא אב מזון זול מאוד, לעומת החלבון שהוא יקר.
לדעתי זה שווה התנסות.
כן, בשר טחון עולה הרבה יותר מאשר חזה עוף. ברוב המקרים אני קונה חזה עוף ב22-26 שקל לקילו. כנפיים אני אוכל מידי פעם. מי אמר שאי אפשר לאכול חזה עוף בפליאו?..וואלה? כי בשר טחון וכנפיים עולים כל כך הרבה?
מה?3 ביצים ליום איך תעמוד בזה ?
משהו כן אמר לחיות על אנטריקוט? ואם זה כזה מעניין אותך, אז לא, לא נמאס מהטעם של החזה עוף. מגוונים עם המתכון מידי פעם/עוף/בשר אחר.ישהו אמר לך לחיות על אנטריקוט?
לא נמאס לך מחזה עוף עם הטעם לוואי של נעליים?
מה הקשר קטנוניות? אני בסה"כ ציינתי עובדה. אתה פשוט יורה עם משפטים לא קשורים. אני לא ממש מבין את הנקודה שלך כאן.חוץ מזה שאם אתה רוצה להיות קטנוני,פחמימות יגרמו לך להרבה בעיות ולצריכת תרופות בעתיד שיעלו הרבה יותר
להגיד שפליאו יקר יותר זה קטנוניות,אם אתה מוכן לשים כסף על בגדים אבל לא על דלק איכותי לגוף שלך,שיבושם לך.כן, בשר טחון עולה הרבה יותר מאשר חזה עוף. ברוב המקרים אני קונה חזה עוף ב22-26 שקל לקילו. כנפיים אני אוכל מידי פעם. מי אמר שאי אפשר לאכול חזה עוף בפליאו?..
מה?
משהו כן אמר לחיות על אנטריקוט? ואם זה כזה מעניין אותך, אז לא, לא נמאס מהטעם של החזה עוף. מגוונים עם המתכון מידי פעם/עוף/בשר אחר.
מה הקשר קטנוניות? אני בסה"כ ציינתי עובדה. אתה פשוט יורה עם משפטים לא קשורים. אני לא ממש מבין את הנקודה שלך כאן.
בכל מקרה, דיי מיציתי את הדיון הזה עם תום(אף על פי שהייתה בינינו אי הבנה).
נחלשת ב10% כי עוד לא התרגלת לקיטוזיסשני ניסיות שהיו לי בסגנון ( קרוב ל0 פחמימה ), אחד לשבוע ואחד לחודש והתוצאות היו :
רמת האנרגיה הייתה יציבה ( גם כשאתה רעב אתה לא מרגיש חולשה ) וגם באימונים לא היה אפקט של תשישות.
ירידה משמעותית בנוזלים כמובן.
נחלשתי בצורה מטורפת ( ברמה של 10%+ ).
אחרי שחזרתי לפחמימות קיבלתי ריבאונד שעוד לא נראה כמותו.
כשאתה חוזר לפחמימה תעשה את זה בשיא הזהירות @EliC
הייתי בקטוזיס בניסיון שארך חודש.נחלשת ב10% כי עוד לא התרגלת לקיטוזיס
בדרך כלל,בפליאו,פחות עולים בשומן תסכים איתי,ולדעתי זה עסקה שווה להרים קצת פחות ולחסוך את החיטוב ובזמן הזה להמשיך להתחזק,אולי מתחזקים קצת פחות כשלא צורכים הרבה פחמימה אבל לדעתי עסקה שווה שגם תחסוך את הזמן של החיטוב ובסופו של דבר תהיה חטוב כל השנה,בריא כל השנה ולא לבזבז זמן על חיטובהייתי בקטוזיס בניסיון שארך חודש.
בכל מקרה מנגנוני האנרגיה בספורט כוח מחייבים פחמימה בשביל להיות מקסימום יעיל.
לא מבין מה אתה רוצה... אישית במסה קשה לי פליאו מודה צריך לאכול הרבה ולא נוח,אני אמנם די כוסית אבל עדיין,בחיטוב במקום לדבוק לאיזה תפריט מזדיין אני נהנה ממנו בלי סוף..היום ואתמול אכלתי כנפיים יומיים לפני זה קבבים,שמנת 32% גבנצ 28 מלא ביצים חמאה אני מרגיש בריא כמו שור ואני אוכל מה שבא לי מתי שבא לי ואין לזה טעם תפל כמו לשיבולת שועל או לכל ה''פחמימות הבריאות'' כביכול. אם אתה רוצה להשוות לפיצה אז אל,כי הרעיון של פליאו זה להיות בריא ואם אתה רוצה את זה בכללי גם לא בפליאו אתה לא תאכל פיצות.
וכל העולם לא מבין איך לעזעזאל אני אוכל כל כך הרבה שומן וירדתי 4 קילו השבוע,כשהם חיים על החלב 1% שלהם עם טעם של מזון לחתולים ופריכיות אורז עם חביתה מביצה אחת (כי כולסטרול עחי!) מטוגנת בשמן חמניות.
ואני ? נהנה מהכנפיים שלי,לא מגביל קלוריות,לא סופר אותן,הפלא ופלא מתחטב
בשר לא בריא ? הוא עדיין בריא פי כמה מונים מהחרא שאנשים רגילים אוכלים,אבל אני בחיים לא אצליח לשכנע אותך להבין את זה,זה כנראה אחד מהויכוחי בילדינג ליפטינג הנצחיים
וואלה? כי בשר טחון וכנפיים עולים כל כך הרבה? 3 ביצים ליום איך תעמוד בזה ? עשירית קופסת חמאה שעולה כמה,שמונה שקל? מישהו אמר לך לחיות על אנטריקוט?
חוץ מזה שאם אתה רוצה להיות קטנוני,פחמימות יגרמו לך להרבה בעיות ולצריכת תרופות בעתיד שיעלו הרבה יותר
אתה באמת עכשיו בוכה על זה שאמרתי תפריט מזדיין ? Calm broתשמע תחשוב מה שאתה רוצה,ולא הבנתי מה אתה רוצה ממני.
אם אתה כבר דבק במשהוא למה באמצע אתה חייב לדרוך על התפריט ולהגיד שזה ''תפריט מזדיין''?
מצטער לבאס אותך אבל יש אנשים שחזה עוף טעים להם,כמוני.
עזוב אתה לא תבין את מה שאני רוצה להגיד לךאתה באמת עכשיו בוכה על זה שאמרתי תפריט מזדיין ? Calm bro
לאכול כל יום אותו דבר זה גועל נפש
אם אתה אומר שאתה מעדיף כל יום חזה עוף על היום ברבים מחר כבד מחרתיים כנפיים ובסוף השבוע איזה עוף/אסאדו
אז אני אפילו לא אעלה את האופציה שאתה מוזר אתה פשוט משקר לי ולעצמך.
אתה מערבב בין 0 לפליאושני ניסיות שהיו לי בסגנון ( קרוב ל0 פחמימה ), אחד לשבוע ואחד לחודש והתוצאות היו :
רמת האנרגיה הייתה יציבה ( גם כשאתה רעב אתה לא מרגיש חולשה ) וגם באימונים לא היה אפקט של תשישות.
מה הקשר בין 0 פחמימה לבין פליאו?שני ניסיות שהיו לי בסגנון ( קרוב ל0 פחמימה ), אחד לשבוע ואחד לחודש והתוצאות היו :
לא מבין מה אתה רוצה... אישית במסה קשה לי פליאו מודה צריך לאכול הרבה ולא נוח,אני אמנם די כוסית אבל עדיין,בחיטוב במקום לדבוק לאיזה תפריט מזדיין אני נהנה ממנו בלי סוף..היום ואתמול אכלתי כנפיים יומיים לפני זה קבבים,שמנת 32% גבנצ 28 מלא ביצים חמאה אני מרגיש בריא כמו שור ואני אוכל מה שבא לי מתי שבא לי ואין לזה טעם תפל כמו לשיבולת שועל או לכל ה''פחמימות הבריאות'' כביכול. אם אתה רוצה להשוות לפיצה אז אל,כי הרעיון של פליאו זה להיות בריא ואם אתה רוצה את זה בכללי גם לא בפליאו אתה לא תאכל פיצות.
וכל העולם לא מבין איך לעזעזאל אני אוכל כל כך הרבה שומן וירדתי 4 קילו השבוע,כשהם חיים על החלב 1% שלהם עם טעם של מזון לחתולים ופריכיות אורז עם חביתה מביצה אחת (כי כולסטרול עחי!) מטוגנת בשמן חמניות.
ואני ? נהנה מהכנפיים שלי,לא מגביל קלוריות,לא סופר אותן,הפלא ופלא מתחטב
בשר לא בריא ? הוא עדיין בריא פי כמה מונים מהחרא שאנשים רגילים אוכלים,אבל אני בחיים לא אצליח לשכנע אותך להבין את זה,זה כנראה אחד מהויכוחי בילדינג ליפטינג הנצחיים
וואלה? כי בשר טחון וכנפיים עולים כל כך הרבה? 3 ביצים ליום איך תעמוד בזה ? עשירית קופסת חמאה שעולה כמה,שמונה שקל? מישהו אמר לך לחיות על אנטריקוט?
חוץ מזה שאם אתה רוצה להיות קטנוני,פחמימות יגרמו לך להרבה בעיות ולצריכת תרופות בעתיד שיעלו הרבה יותר
זה סוג הפליאו שעשיתי.
בכל אופן הפליאו שמערב פחמימות מותרות לא אמור להיות שונה בכלום מדיאטה עם פחמימה נמוכה
היו גם אבנים בטבע בזמן ההוא, אז מה? מה שמשנה זה מה שהוא באמת אכל. ואולי קשה לגלות מה הוא אכל ומה לא (מה שדיי הורס את כל התיאוריה, אבל נעזוב את זה) אבל מה שבטוח זה שהוא לא אפה לחם משום קמח שהוא. אז אם האבולוציה שלו לא הסתגלה ללחם אפוי, או לקמח שקדים, אז איך זה נחשב לתקין לתזונת לפליאו?
מסכימה. לפי רוב הדעות זה הבסיס. אבל אף מקור לא ימליץ לך לאכול אך ורק בשר, תמיד ידגישו גם להוסיף ירקות, עלים, אגוזים.
ובלי קשר, קראתי בכמה מקורות שאין הסכמה ויש שאומרים שבסיס התזונה היה ליקוט צמחים. בספר "קיצור תולדות האנושות" יובל נח הררי גם טוען את זה. לא יודעת מה נכון, ולא נראה לי שמישהו הוכיח חד משמעית משהו מזה.