עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אולי אלה היו ביצי diet.30 ביצים ביום זה מבחינתך לא הרבה שומן מן החי? 😳
זאת לדעתי ה-בעיה במה שנהיה עם הפליאו.רק צריך להתרגל לתחליפים ללחם (קמח שקדים וכדומה)
הוצאת לי את המילים מהפה. מה כבר ההגדרה של פליאו, בהתחשב בשינויים שמכניסים לה כל יום? האדם הפליאוליטי טחן שקדים לקמח ואפה מהם לחם?זאת לדעתי ה-בעיה במה שנהיה עם הפליאו.
זה התחיל כחזרה לטבעי והלא מעובד אבל היום אתה קונה לחם ועוגיות פליאו אז באמת לא ברור מה הטעם.
ההגדרה של פליאו היא אכילת מזונות שהיו מצויים בטבע בזמן הפליאוליתי.הוצאת לי את המילים מהפה. מה כבר ההגדרה של פליאו, בהתחשב בשינויים שמכניסים לה כל יום? האדם הפליאוליטי טחן שקדים לקמח ואפה מהם לחם?
היו גם אבנים בטבע בזמן ההוא, אז מה? מה שמשנה זה מה שהוא באמת אכל. ואולי קשה לגלות מה הוא אכל ומה לא (מה שדיי הורס את כל התיאוריה, אבל נעזוב את זה) אבל מה שבטוח זה שהוא לא אפה לחם משום קמח שהוא. אז אם האבולוציה שלו לא הסתגלה ללחם אפוי, או לקמח שקדים, אז איך זה נחשב לתקין לתזונת לפליאו?ההגדרה של פליאו היא אכילת מזונות שהיו מצויים בטבע בזמן הפליאוליתי.
עד כמה כבר זה משנה אם זה שקדים רגילים או קמח שקדים? אולי כן אבל לא בצורה קיצונית.
אם הלחם אפוי מכל המרכיבים שנמצאו והיו נגישים בעידן הפליאוליתי, אז מה זה כל כך נורא?, אתה מדבר על לחם, אבל ההגדרה של לחם היא שמרים, חיטה וסוכר.היו גם אבנים בטבע בזמן ההוא, אז מה? מה שמשנה זה מה שהוא באמת אכל. ואולי קשה לגלות מה הוא אכל ומה לא (מה שדיי הורס את כל התיאוריה, אבל נעזוב את זה) אבל מה שבטוח זה שהוא לא אפה לחם משום קמח שהוא. אז אם האבולוציה שלו לא הסתגלה ללחם אפוי, או לקמח שקדים, אז איך זה נחשב לתקין לתזונת לפליאו?
אבל גם שמנים צמחיים, לדוגמא, היו קיימים מבחינת חומר הגלם שלהם. ואם נלך יותר רחוק, כל מזון מעובד היה קיים מבחינת חומרי הגלם - באיזושהיא רמה. הפרינציפ, כמו שאני מבין אותו, הוא לאכול מאכלים שהאדם הפליאוליטי התרגל אליהם. ללחם הוא לא התרגל.אם הלחם אפוי מכל המרכיבים שנמצאו והיו נגישים בעידן הפליאוליתי, אז מה זה כל כך נורא?, אתה מדבר על לחם, אבל ההגדרה של לחם היא שמרים, חיטה וסוכר.
אין בעיה לאכול שמנים מהחי בפליאו והם חלק מהדיאטה, יש בעיה לאכול שמנים מעובדים, כי הם...אממ מעובדים.אבל גם שמנים צמחיים, לדוגמא, היו קיימים מבחינת חומר הגלם שלהם. ואם נלך יותר רחוק, כל מזון מעובד היה קיים מבחינת חומרי הגלם - באיזושהיא רמה. הפרינציפ, כמו שאני מבין אותו, הוא לאכול מאכלים שהאדם הפליאוליטי התרגל אליהם. ללחם הוא לא התרגל.
האמת היא שאין לי דעה נחרצת בנושא, אני דיי מסכים עם רוב העקרונות של תזונה כמה שיותר טבעית, רק מצחיק אותי לראות את השינויים וההסתגלויות. זה מזכיר לי תחליפים כשרים לשרימפס וקלמרי.
דיברתי על שמנים צמחיים.אין בעיה לאכול שמנים מהחי בפליאו והם חלק מהדיאטה
ולחם שקדים גדל על העצים?יש בעיה לאכול שמנים מעובדים, כי הם...אממ מעובדים.
התבלבלתי עם שמניים צמחיים, אבוקדו, אגוזים, זית - הכל פליאודיברתי על שמנים צמחיים.
ולחם שקדים גדל על העצים?
מה אתה קרבי כל כך?@mars
אתה חוקר משהוא משהוא....אתה מוצא תוצאה ומקשר את זה לסיבה הכי פחות רלוונטית
אני רק אומר שאנשים שהתחילו להרכיב את רוב התפריט שלהם מחלבון ושומן מן החי, ואנשים שלחלוטין הוציאו מהתפריט שלהם חלבון ושומן מן החי, מדווחים הרבה פעמים על אותה חיוניות "מתפרצת".
מעניין.
זה לא היה תוקפני, סתם הזכרת לי את ההבנה וההסקה המדעיים מהפסיכו, קונוטאציה שליליתמה אתה קרבי כל כך?
זה בסה"כ מה שאמרתי. על סמך מה הסקת שאני חוקר משהו(א) משהו(א) ?
הוא צודק אבל מסיבה שונה (שציינתי), הוא פשוט מציג קשרי סיבה ותוצאה לא קשורים.אבל הוא צודק... 😃
כל מי שעושה שינוי בתזונה שלו, מדווח על חיוניות מתפרצת. בין אם עבר לפליאו, לטבעונות, או לאכילת שרוכים של נעליים.
פעם שמעת משהו אחר? אני מת לשמוע מישהו שאומר: "בוא'נה, מאז שהפסקתי עם המוצרי חלב, אני חצי בנאדם. לא מתעורר, לא נרדם, לא זז... גמור! כדאי לכם, תנסו גם אתם".
אני מניח שאם מישהו טבעוני הוא כבר מחסל לעצמו את השוקולדים, מה שמוריד את כמות הסוכר, למרות שאוכלים הרבה פירות ופחמימה, זה משתנה מאדם לאםד ואני שמעתי על לא מעט טבעוניים שנהיו יותר חלשים וכו'אבל הוא צודק... 😃
כל מי שעושה שינוי בתזונה שלו, מדווח על חיוניות מתפרצת. בין אם עבר לפליאו, לטבעונות, או לאכילת שרוכים של נעליים.
פעם שמעת משהו אחר? אני מת לשמוע מישהו שאומר: "בוא'נה, מאז שהפסקתי עם המוצרי חלב, אני חצי בנאדם. לא מתעורר, לא נרדם, לא זז... גמור! כדאי לכם, תנסו גם אתם".
בפעם המי-יודע-כמה אני רוצה להעיר ש"הנעוצים" הם לא ה-New England Journal of Medicine.והיום אני אוכל הרבה יותר שומן רווי,אין שום בעיה עם זה,תקרא נעוצים.
אבל אורז לבן זה אורז ש"טיפלו" בו לא? כלומר אורז שעובד. זה לא נוגד את רעיון הפליאו?אורז לבן אכן "מותר" בפליאו
גם אני שמעתי את הקטע על אורז לבן ומלא בפליאו ולא הבנתי למה.אבל אורז לבן זה אורז ש"טיפלו" בו לא? כלומר אורז שעובד. זה לא נוגד את רעיון הפליאו?
ולמה לבן "מותר" ומלא (שהוא אינו מעובד כפי שאני מבין) "אסור"?