הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון פליאו

• פותח/ת השרשור Echo25
  • פורסם בתאריך

Echo25

משתמש משקיע
2,823
896
נק' מוניטין:
3,796
2,823
896
מה דעתכם לגבי תזונת פליאו?
אני אמנע מלפרט כי אני מניח שהרוב המוחלט מבין על מה מדובר

אני ביום הרביעי של אתגר ה30 ותאמינו לי, חבל שלא עשיתי את זה לפני כן.

רק צריך להתרגל לתחליפים ללחם (קמח שקדים וכדומה)
זאת לדעתי ה-בעיה במה שנהיה עם הפליאו.
זה התחיל כחזרה לטבעי והלא מעובד אבל היום אתה קונה לחם ועוגיות פליאו אז באמת לא ברור מה הטעם.

ולגבי הקושי בהתארגנות ממה שאני שומעת להתחיל פליאו בצבא זה פשוט לגווע ברעב אבל אם אתה אוכל בחוץ הרבה לא מוצאת שום קושי להתארגן. בכל מקום אפשר להחליף את הפחמימה בירקות ולאכול מצלחת ולא מפיתה.

@EliC נקודת השבירה מגיעה אחרי שבועיים שלושה. אז תתכונן..

ממש לא,התחלתי לאכול ככה לפני הצבא,שנתיים מהשירות שלי היו על פליאו.
עוד שנה אחת על אפס פחמימה.
והיום אני אוכל הרבה יותר שומן רווי,אין שום בעיה עם זה,תקרא נעוצים.
אה כן,והיו לי הרבה רגעים שהייתי בלי אוכל,תנאי שטח זה מתכון לרעב.

זאת לדעתי ה-בעיה במה שנהיה עם הפליאו.
זה התחיל כחזרה לטבעי והלא מעובד אבל היום אתה קונה לחם ועוגיות פליאו אז באמת לא ברור מה הטעם.
הוצאת לי את המילים מהפה. מה כבר ההגדרה של פליאו, בהתחשב בשינויים שמכניסים לה כל יום? האדם הפליאוליטי טחן שקדים לקמח ואפה מהם לחם?

@mars
אתה חוקר משהוא משהוא....אתה מוצא תוצאה ומקשר את זה לסיבה הכי פחות רלוונטית
הסיבה העיקרית שטבעונים ופליאוליתים מרגישים יותר טוב היא בגלל שהם נפטרים ממזונות מעובדים וסוכרים מעובדים
הוצאת לי את המילים מהפה. מה כבר ההגדרה של פליאו, בהתחשב בשינויים שמכניסים לה כל יום? האדם הפליאוליטי טחן שקדים לקמח ואפה מהם לחם?
ההגדרה של פליאו היא אכילת מזונות שהיו מצויים בטבע בזמן הפליאוליתי.
עד כמה כבר זה משנה אם זה שקדים רגילים או קמח שקדים? אולי כן אבל לא בצורה קיצונית.

ההגדרה של פליאו היא אכילת מזונות שהיו מצויים בטבע בזמן הפליאוליתי.
עד כמה כבר זה משנה אם זה שקדים רגילים או קמח שקדים? אולי כן אבל לא בצורה קיצונית.
היו גם אבנים בטבע בזמן ההוא, אז מה? מה שמשנה זה מה שהוא באמת אכל. ואולי קשה לגלות מה הוא אכל ומה לא (מה שדיי הורס את כל התיאוריה, אבל נעזוב את זה) אבל מה שבטוח זה שהוא לא אפה לחם משום קמח שהוא. אז אם האבולוציה שלו לא הסתגלה ללחם אפוי, או לקמח שקדים, אז איך זה נחשב לתקין לתזונת לפליאו?

היו גם אבנים בטבע בזמן ההוא, אז מה? מה שמשנה זה מה שהוא באמת אכל. ואולי קשה לגלות מה הוא אכל ומה לא (מה שדיי הורס את כל התיאוריה, אבל נעזוב את זה) אבל מה שבטוח זה שהוא לא אפה לחם משום קמח שהוא. אז אם האבולוציה שלו לא הסתגלה ללחם אפוי, או לקמח שקדים, אז איך זה נחשב לתקין לתזונת לפליאו?
אם הלחם אפוי מכל המרכיבים שנמצאו והיו נגישים בעידן הפליאוליתי, אז מה זה כל כך נורא?, אתה מדבר על לחם, אבל ההגדרה של לחם היא שמרים, חיטה וסוכר.
אבנים - לא רלוונטי, אנחנו מדברים על מזונות.

כל התחליפי עוגיות ועוגות זה שיט אחד גדול.
באותו מחיר ובפחות מאמץ אפשר לקנות אנטריקוט,וללכלך פחות את המטבח.

אם הלחם אפוי מכל המרכיבים שנמצאו והיו נגישים בעידן הפליאוליתי, אז מה זה כל כך נורא?, אתה מדבר על לחם, אבל ההגדרה של לחם היא שמרים, חיטה וסוכר.
אבל גם שמנים צמחיים, לדוגמא, היו קיימים מבחינת חומר הגלם שלהם. ואם נלך יותר רחוק, כל מזון מעובד היה קיים מבחינת חומרי הגלם - באיזושהיא רמה. הפרינציפ, כמו שאני מבין אותו, הוא לאכול מאכלים שהאדם הפליאוליטי התרגל אליהם. ללחם הוא לא התרגל.

האמת היא שאין לי דעה נחרצת בנושא, אני דיי מסכים עם רוב העקרונות של תזונה כמה שיותר טבעית, רק מצחיק אותי לראות את השינויים וההסתגלויות. זה מזכיר לי תחליפים כשרים לשרימפס וקלמרי.

אבל גם שמנים צמחיים, לדוגמא, היו קיימים מבחינת חומר הגלם שלהם. ואם נלך יותר רחוק, כל מזון מעובד היה קיים מבחינת חומרי הגלם - באיזושהיא רמה. הפרינציפ, כמו שאני מבין אותו, הוא לאכול מאכלים שהאדם הפליאוליטי התרגל אליהם. ללחם הוא לא התרגל.

האמת היא שאין לי דעה נחרצת בנושא, אני דיי מסכים עם רוב העקרונות של תזונה כמה שיותר טבעית, רק מצחיק אותי לראות את השינויים וההסתגלויות. זה מזכיר לי תחליפים כשרים לשרימפס וקלמרי.
אין בעיה לאכול שמנים מהחי בפליאו והם חלק מהדיאטה, יש בעיה לאכול שמנים מעובדים, כי הם...אממ מעובדים.

דיברתי על שמנים צמחיים.

ולחם שקדים גדל על העצים?
התבלבלתי עם שמניים צמחיים, אבוקדו, אגוזים, זית - הכל פליאו
שקדים כן גודלים על העציים, פשוט עברו תהליך של מעיכה וחימום

@mars
אתה חוקר משהוא משהוא....אתה מוצא תוצאה ומקשר את זה לסיבה הכי פחות רלוונטית
מה אתה קרבי כל כך?
זה בסה"כ מה שאמרתי. על סמך מה הסקת שאני חוקר משהו(א) משהו(א) ?
אני רק אומר שאנשים שהתחילו להרכיב את רוב התפריט שלהם מחלבון ושומן מן החי, ואנשים שלחלוטין הוציאו מהתפריט שלהם חלבון ושומן מן החי, מדווחים הרבה פעמים על אותה חיוניות "מתפרצת".
מעניין.

אבל הוא צודק... 😃
כל מי שעושה שינוי בתזונה שלו, מדווח על חיוניות מתפרצת. בין אם עבר לפליאו, לטבעונות, או לאכילת שרוכים של נעליים.
פעם שמעת משהו אחר? אני מת לשמוע מישהו שאומר: "בוא'נה, מאז שהפסקתי עם המוצרי חלב, אני חצי בנאדם. לא מתעורר, לא נרדם, לא זז... גמור! כדאי לכם, תנסו גם אתם".

אבל הוא צודק... 😃
כל מי שעושה שינוי בתזונה שלו, מדווח על חיוניות מתפרצת. בין אם עבר לפליאו, לטבעונות, או לאכילת שרוכים של נעליים.
פעם שמעת משהו אחר? אני מת לשמוע מישהו שאומר: "בוא'נה, מאז שהפסקתי עם המוצרי חלב, אני חצי בנאדם. לא מתעורר, לא נרדם, לא זז... גמור! כדאי לכם, תנסו גם אתם".
הוא צודק אבל מסיבה שונה (שציינתי), הוא פשוט מציג קשרי סיבה ותוצאה לא קשורים.

• פותח/ת השרשור
אבל הוא צודק... 😃
אני מניח שאם מישהו טבעוני הוא כבר מחסל לעצמו את השוקולדים, מה שמוריד את כמות הסוכר, למרות שאוכלים הרבה פירות ופחמימה, זה משתנה מאדם לאםד ואני שמעתי על לא מעט טבעוניים שנהיו יותר חלשים וכו'

אורז לבן אכן "מותר" בפליאו
אבל אורז לבן זה אורז ש"טיפלו" בו לא? כלומר אורז שעובד. זה לא נוגד את רעיון הפליאו?
ולמה לבן "מותר" ומלא (שהוא אינו מעובד כפי שאני מבין) "אסור"?

אבל אורז לבן זה אורז ש"טיפלו" בו לא? כלומר אורז שעובד. זה לא נוגד את רעיון הפליאו?
ולמה לבן "מותר" ומלא (שהוא אינו מעובד כפי שאני מבין) "אסור"?
גם אני שמעתי את הקטע על אורז לבן ומלא בפליאו ולא הבנתי למה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית