נק' מוניטין:
-15
- 25
- 2
השאלה שלי אם אני יעשה אותו פרק זמן מסה נקייה ומסה מלוכלכת, באיזה מהם אני יעלה ביותר שריר? ומה החסרון של המסה המלוכלכת?שבחיטוב יקח לי פשוט יותר זמן להוריד את אחוזי השומן?
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
עדיף לי לעלות מלוכלך,לדעתי האנשים היחידים שצריכים לעלות הכי נקי אלה מתחרים וגם הם עולים מלוכלך באוף סיזוןבמסה "מלוכלכת" אתה אכן תעלה יותר מסת שריר, החיסרון כמו שאמרת שהחיטוב יהיה קשה יותר.
בעקרון מלוכלך זה לאכול פיצות שוקולד קולה וגאנק בקיצור בשבילי זה להיות בפלוס קלורי של 850השאלה מה אתה מגדיר מסה "מלוכלכת"? לאכול כל מה שאתה חפץ בו? או פשוט להיות בפלוס קלורי ממש גדול?
אם תהיה בפלוס 850 נראה לי אתה תעלה אותו דבר בין אם תאכל פיצות שוקולדים וכו', או שתאכל אורז, ש"ש, חזה עוף ושאר "אוכל נקי". הכוונה שאם בשני המקרים תגיע לאותו מספר של קלוריות וערכים של חלבון שומן חמימה. מסה "נקיה" ו"מלוכלכת" שונות רק בפלוס הקלורי.בעקרון מלוכלך זה לאכול פיצות שוקולד קולה וגאנק בקיצור בשבילי זה להיות בפלוס קלורי של 850
כי אין ויכוח על זה שפלוס גדול יותר יעלה אותך יותר בשומן. אז מי שלא רוצה לעלות שומן יותר מדי מנסה לשמור על פלוס מתון, ואולי עולה פחות מסת שריר אבל נשאר יותר חטובלמה furious pete לא עושה מלוכלכת וינסה לצבור כמה שיותר קלוריות כי ''זה הרי מה שיגדיל לו את המסת שריר +קלורי יותר גדול''?
לפה חותר פותח האשכול.כי אין ויכוח על זה שפלוס גדול יותר יעלה אותך יותר בשומן. אז מי שלא רוצה לעלות שומן יותר מדי מנסה לשמור על פלוס מתון, ואולי עולה פחות מסת שריר אבל נשאר יותר חטוב
דווקא לפי מה שהבנתי הוא בדעה הפוכה:לפה חותר פותח האשכול.
עדיף לי לעלות מלוכלך,לדעתי האנשים היחידים שצריכים לעלות הכי נקי אלה מתחרים וגם הם עולים מלוכלך באוף סיזון
עדיף לי לעלות מלוכלךדווקא לפי מה שהבנתי הוא בדעה הפוכה:
אה חשבתי אתה מתכוון שעדיף לעלות נקי...עדיף לי לעלות מלוכלך
זו תגובה שלי,תגובה שראיתי פה בעבר ושמרתי אותה
"
רוב העלייה במשקל, תרצה או לא, היא שומן. לפני שאתה מוכן להבין את זה, אין על מה לדבר. לכן, גם אם בתסריט כלשהו אתה תעלה 50% שומן ו50% שריר, עדיין אחוז השומן שלך יעלה.
העניין הוא, שעדיין אתה תעלה באחוז השומן, ואם אתה רוצה להשיג X מסת שריר (נניח כזו שמספיקה לך בשביל להיות חטוב על 80 ק"ג), הדרך המהירה ביותר היא לעלות במשקל הגוף מהר (תוך כדי אימונים כמובן). בכל מקרה כל הדרך אתה תהיה "שמן" (אני כותב "שמן" כי 16% בשבילך נחשב שמן, שזו בעייה בפני עצמה אבל זה לא קשור כרגע).
הדרך להיות הכי פחות זמן "שמן" (>16%, לפי מה שאני מבין ממך) היא לעלות את המסה מהר.
מה שיקרה, זה שאתה תסיים על 69 ק"ג, ותעלה במסה ל74 ואז תחשוב שוב שאתה שמן ותתחיל לחטב מחדש, כי ה5 ק"ג האלה שמתוכם 2 ק"ג (גג) זה מסת שריר, יראו פחות טוב, כי הוספת בגללם 3 ק"ג שומן, ולא תהיה מרוצה, ומיד תחזור לחיטוב. ככה הרוב המוחץ של נוכחי חדרי הכושר עושים.
ואז אתה תחזור שוב לבסיס שלך, חטוב שרוצה לעלות במסה, ולא יהיה לך פיתרון.
על הנייר זה נחמד לעלות רק רבע קילו בשבוע, אבל אתה שוכח שעדיין חצי (לפחות) ממנו יהיה שומן, וכל מה שאתה עושה זה מאט את התהליך. הסיבה שבמסה "נקייה" עולים פחות באחוז השומן היא שעולים פחות במשקל הגוף, לא כי ככה % גדול יותר מהעלייה היא שריר. אותו % מסת שריר מהעלייה אתה תשיג גם ב+750 ביום, אבל התהליך יתרחש פי 3 יותר מהר - ואתה אשכרה תוך חודשיים תתחיל להיות גם חזק קצת כמו שזכר צריך להיות.
אז לא, אני לא אומר שמ+200 לא עולים במשקל\בשריר. אני רק אומר שזה פשוט מאט את התהליך, ושאם אתה מספיק מפחד לעלות ב% השומן ככה שאתה אשכרה תעשה "מסה" של +רבע קילו בשבוע (תכלס פחות מזה), ותאכל מנות של רקדניות בלט בגלל זה, ותספור כל קלוריה ותתנהל באופן שבו לא מתנהלים במסה, אז אתה גם אחד שכשישקול 75 - גג 78 ירצה מיד לחזור לחטב כי אתה "שמן מידי" ואז תחזור שוב לנקודת ההתחלה, כי לא באמת בנית שריר, ובחיטוב אתה תרצה לרדת מהר ותהיה במינוס 1000 (כי מסה זה בסדר לעשות ב+200 וחיטוב במינוס 1000, ככה כולם), וגם את מה ש"בנית" אתה תוריד, והנה אתה שוב שוקל 69, אולי 70, ועדיין רוצה להיות יותר גדול ויותר חזק.
השורה התחתונה של מה שאני אומר, זה שלא צריך לחפש את הדרך הקלה. צריך לאכול בגדול, להרים בגדול, לישון בגדול, לשאוף בגדול ולהשקיע בגדול. האופציה השנייה היא להשאר קטן, והיא באמת בסדר, אבל זה לא שונה מ99% מהאנשים שאתה רואה בחדר כושר.
"
שורה תחתונה אוריאו זה באמת אנאבולי רצח?בבקשה: https://www.lbs.co.il/threads/62828/#post-817953
זו תגובה שלי,
מי שמעוניין לקרוא את כל התגובות בנושא, בבקשה: https://www.lbs.co.il/threads/57971/#post-737257
גם שם כדאי לקרוא.
בתור התחלה, הייתי ממליץ על 300-500 קלוריות מעל המאזן הנטראלי, זו היא נקודת פתיחה טובה לרוב האנשים. ההערכה הזו תעמיד את התפריט של האדם בדוגמה על 3200-3400 קלוריות ליום. אם תעלו בשבוע ביותר מחצי ק"ג, סביר להניח שאתם מתקדמים מהר יותר וכדאי להוריד מעט בקלוריות (100-200 קלוריות). אם אתם עולים פחות מכחצי ק"ג בשבוע, כדאי לעלות קלוריות (200-300 קלוריות). מאיזו קבוצת מזון לעלות את הקלוריות תלוי רק בהיכרות עם הגוף שלכם והגנטיקה. אם אתם שמנים לשעבר ויש לכם נטייה להשמנה, כדאי לעלות בצריכת החלבון והשומן. אם אתם לא שמנים ולא רזים, כדאי לחלק את זה שווה בשווה בין כל אבות המזון, או לעלות רק חלבון ושומן. אם אתם רזים וכל חייכם הייתם כאלו, כדאי לעלות שומנים מכיוון שהם מכילים יותר אנרגיה פר גרם משקל ויקלו עליכם בתפריטים מרובים קלוריות (מובן שניתן גם לאכול פחמימות או לשלב בין חלבונים ושומנים, תלוי באורח החיים שלכם, זמינות, תקציב, וכמה כוח יש לכם עוד לאכול).
יש לזכור שב 2-3 שבועות הראשונים יתכן ותראו עליות דרסטיות במשקל. עלייה של 3-5 ק"ג היא נורמאלית לחלוטין. עלייה זו מתרחשת עקב מילוי מאגרי הגליקוגן (פחמימות בשרירים והכבד) וכניסה של נוזלים לתאים השונים (בין היתר כניסה של נוזלים לתאי השומן. בנוסף, צריכה של נתרן הוא גם פרמטר בעלייה במשקל ובנוזלים).
אני חייב להגיב על חלק מהדברים שנאמרו כאן, במיוחד של Beast and cheat@ שסותרים את המדריך לעלייה במסה שמפורסם כאן באתר.
בתור אחד שמתבסס על המדריך לעלייה במסה שניתן למצוא כאן
הרשו לי לצטט ממנו פיסקה שנוגעת לדיון כאן
מצד אחד נטען כאן בדיון על פלוס קלורי של 750 ומצד שני במדריך הנ"ל מדגישים לא לחרוג מפלוס קלורי של 300-500
אישית אני מבולבל....
אשמח לשמוע תגובה בנושא