הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ האם במסה מלוכלכת עולים יותר בשריר מאשר במסה נקייה?

michael15186

משתמש מתחיל
25
2
נק' מוניטין:
-15
25
2
השאלה שלי אם אני יעשה אותו פרק זמן מסה נקייה ומסה מלוכלכת, באיזה מהם אני יעלה ביותר שריר? ומה החסרון של המסה המלוכלכת?שבחיטוב יקח לי פשוט יותר זמן להוריד את אחוזי השומן?

צריך להבין שבסופו של דבר, זה עניין של עלות-תועלת.

יש סף לכמה שריר ניתן לצבור במגבלת זמן מסויימת בהתאם לרמת המתאמן ושאר התנאים (אימונים, אוכל, שינה).
בנוסף, זה לא שאתה צובר X שריר ואז משלב מסויים הכל הולך לשומן. זה בא ביחד.

עכשיו בוא נקח לדוגמא, מתאמן מתחיל שצבר בהדרגה 10 ק"ג במשך 8 חודשים. ומתאמן זהה שצבר 15 ק"ג ב5 חודשים, ואז חיטב במשך 3 חודשים והוריד 5 ק"ג.
הם הגיעו עם אותם נתוני פתיחה, וסיימו על אותו משקל, אני אטען שהראשון כנראה צבר יותר מסת שריר.

העניין הוא, שאצל רבים קשה לשמור על פלוס קל' מסויים ולעשות התאמות במשך הזמן, יותר מדי מאמץ פיזי ומחשבתי (אספקט פרקטי).
ודבר נוסף, זה שלמתאמנים מתחילים רבים יש מחסום פסיכולוגי בנוגע להשמנה שגורם להם לא לאכול מספיק. (אספקט פסיכולוגי).

מצד אחד להגיד לכולם לאכול 3500-7000 קל' זה אחד הדברים הכי מפגרים ששמעתי בחיי.
מצד שני, לאנשים אין מושג כמה הם באמת אוכלים (בגלל זה מחקרים בנושא שמבוססים על שאלונים שווים לתחת), ואם אתה אומר לשחיף ("אני אוכל מלא עחיייייייי") לכוון לערכים האלו, הוא כנראה לא באמת יאכל את הכמות הזאת אבל כן יגיע לפלוס קל' מספק.

אני אומר לך את הניסיון האישי שלי.
הייתי על מאסה מאדדד מלוכלכת, קופסא אוריאו כל יום כמעט, 3 ליטר חלב, טונות של פחמימות וחלבון ושומן, פיצות.
מה שראיתי אכלתי! מה שנגלה בחלומי אכלתי גם! אפילו גיינר קניתי בלי שום סיבה, רק כי חשבתי שאני אשכרה לא אוכל מספיק.
הכנתי לי שייקים עם ש"ש וחמאת בוטנים וגלידות ומה לא!
הייתי על פלוס קלורי של בערך 2500 קלוריות, ותוך חודשיים וחצי עברתי מ77 קילו ל98 חחח.
הסקוואט שלי עלה מ80 קילו ל130 ל5X3 וכל השאר.
הייתי מאד שמן אבל גם מאד מאד שרירי יחסית, המאסת שריר שלי קפצה בצורה מפחידה.
5 וחצי שנים עברו מאז ואני שוקל שוב 77 קילו, הפעם על אחוז שומן יותר נמוך ממה שהתחלתי, ועם כל השריר שנשרף בצבא
ובלי האימונים, הכוח שלי בערך אותו הדבר והמאסת שריר נשארה מכובדת.

להיות שמן זה באסה, להיות בחיטוב חצי שנה זה עוד יותר באסה, אבל אם אתה רוצה שינוי לא נורמלי תוך שמונה חודשים ואתה מוכן לעבור את כל זה, ממליץ מאד, תצלם תמונות לפני אחרי באמצע ותתגאה.

אני לא הולך לעשות את זה שוב בכל אופן, מעדיף להתקדם לאאאאט ולהשאר חטוב, כי פאק זה כיף להיות חטוב!

אל תשכחו שבשביל שתוכלו להצדיק את הפלוס קלורי הגדול אתם חייבים אימונים ממש קשים, אימונים שיקרעו לכם את הצורה וממש לא פשוט להתאושש מהם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית