הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עבודה עם כלוב

מתאמן מתמיד

משתמש מתחיל
75
0
נק' מוניטין:
0
75
0
אני מתאמן בחדר כושר בבסיס (חייל) ואין לנו מוט חופשי רק כלוב לצערי.
בהתחלה התאמנתי בכלוב עד שקראתי קצת וגם חבר'ה בבסיס אמרו שזה מסוכן להעלות שם משקלים ואפשר להיפצע.
השאלה מה עדיף ועד כמה זה באמת נכון? כי אני עושה בנץ' עם דמבלים וזה מתחיל להיות כבד (העניין של להרים את המשקולת ליד) וגם לא ממש עושה סקוואט (אם אני לוקח משקולת של 15 נגיד זה מרגיש קל מדי לרגליים ואני מבזבז המון אנרגיה על שמירה על שיווי משקל), לרגליים אני עושה נגיד לאנצ'ים דחיקה במכונה (הרגיל בישיבה) + לתאומים (גם במכונה).

ואם כבר פתחתי נושא אשמח לקבל רעיונות למאכלים למסה נקייה (הרבה חלבון וכמה שפחות שומן) ללא צורך בהכנה רבה והשקעה 😃

ואם כבר אוכל, אני רוצה לעשות מסה נקייה, אני בערך 1.74 שוקל 66 אחוז שומן סביבות 14-15 להערכתי (דיי רזה) מבנה יחסית אתלטי, כמה גרם חלבון אני צריך לאכול?

** הכוונה בכלוב היא לסמית' משין טעות שלי, לא מצליח לערוך את הכותרת

נערך לאחרונה:
לא ברור..
יש לך כלוב אבל אין מוט חופשי?
אולי אתה מתכוון לסמית?

ומה זאת מסה נקייה עם כמה שפחות שומן ויותר חלבון?
מה רע בשומן?
ולמה הרבה חלבון?
חלבון מספיק לצרוך פי 2 ממשקל הגוף ברוב המקרים.

ושומן מומלץ 0.8-1 פי משקל הגוף

• פותח/ת השרשור
לא ברור..
יש לך כלוב אבל אין מוט חופשי?
אולי אתה מתכוון לסמית?

ומה זאת מסה נקייה עם כמה שפחות שומן ויותר חלבון?
מה רע בשומן?
ולמה הרבה חלבון?
חלבון מספיק לצרוך פי 2 ממשקל הגוף ברוב המקרים.

ושומן מומלץ 0.8-1 פי משקל הגוף
כן הכוונה לסמית' משין כמובן.
אני אוכל מספיק שטויות בסופי שבוע בבילויים עם חברים לגבי השומן אני לא צריך לדאוג שאני לא צורך מספיק, משתדל למתן את זה עם אוכל יחסית נקי משומן באמצע השבוע.
השאלה אם פי 2 זה לא יותר מדי? כי אני יודע שיותר מדי חלבון פוגע בגוף.

כן הכוונה לסמית' משין כמובן.
אני אוכל מספיק שטויות בסופי שבוע בבילויים עם חברים לגבי השומן אני לא צריך לדאוג שאני לא צורך מספיק, משתדל למתן את זה עם אוכל יחסית נקי משומן באמצע השבוע.
השאלה אם פי 2 זה לא יותר מדי? כי אני יודע שיותר מדי חלבון פוגע בגוף.

עם סמית לא עובדים אלא בתרגילים ממש ספציפיים אבל לרוב זה מגביל את טטווח התנועה.

לגביי פציעות, גם במשקל חופשי אפשר להיפצע.

ומספיק שטויות בסוף שבוע זה לא שווה ערך בכלל לשומן איכותי, ולגביי חלבון.. לא, פי 2 זה לא מזיק.

אני מציע לך בחום לקרוא את המאמרים בפורטל למעלה, זה ישחרר אותך מכל הסטיגמות הללו.

• פותח/ת השרשור
קראתי את כל המאמרים תאמין לי, לגביי התזונה אני קצת פחות מודאג האמת סתם רציתי לשמוע חוות דעת (לגביי השומן הבריא- אני משתדל לאכול אבוקדו בערך פעמיים בשבוע שזה שומן בריא ושקדים כמעט כל יום באמצע השבוע, כמה שקדים שנכנסים ביד בבוקר).
לגביי הסמית' משין מה לדעתך צריך לעשות? להמשיך דמבלים? לחזור? לגוון?

קראתי את כל המאמרים תאמין לי, לגביי התזונה אני קצת פחות מודאג האמת סתם רציתי לשמוע חוות דעת (לגביי השומן הבריא- אני משתדל לאכול אבוקדו בערך פעמיים בשבוע שזה שומן בריא ושקדים כמעט כל יום באמצע השבוע, כמה שקדים שנכנסים ביד בבוקר).
פעמיים בשבוע ושקדים כמה שנכנסים ביד זה לא ממש תפריט מסודר אבל סבבה אני לא אייעץ לגביי זה אם זאת הגישה.
בעניין הסמית הייתי מפסיק סקוואטים אלא אם על משקל קל, תנסה סקוואטים עם דאמבלים כבדים.
לחיצה עם דאמבלים עדיפה מסמית לדעתי,
תנסה אולי לשלב את זה למקבילים עם משקל

• פותח/ת השרשור
פעמיים בשבוע ושקדים כמה שנכנסים ביד זה לא ממש תפריט מסודר אבל סבבה אני לא אייעץ לגביי זה אם זאת הגישה.
בעניין הסמית הייתי מפסיק סקוואטים אלא אם על משקל קל, תנסה סקוואטים עם דאמבלים כבדים.
לחיצה עם דאמבלים עדיפה מסמית לדעתי,
תנסה אולי לשלב את זה למקבילים עם משקל
האמת רציתי מקבילים אבל כואב לי בכתף שמאל כשאני עושה, כנל עם פרפר במכונה.
תודה רבה על העזרה, אשמח לשמוע עוד דעות 😃

תקן אותי אם אני טועה , אתה חושב ששומן גורם לגוף לצבור שומן ?אם כן זאת טעות .
בכל מקרה עדיף לך לעבוד אם תפריט אבל איך שאתה רוצה .

• פותח/ת השרשור
a - חזה, רגליים יד קדמית
חזה: דמבלים בשיפוע ניטרלי 4X8
דמבלים בשיפוע חיובי 4X8
** יש פרפר מכונה שעושה לי לחץ בכתף, רוצה להוסיף או פרפר חופשי או אולברין כזה לא יודע איך לקרוא לתרגיל שלוקחים את החבלים ומצליבים קדימה כזה, אם אני יוסיף תרגיל אני יוריד ל-3 סטים.

רגליים: לאנצ'ים עם משקל 3X8
דחיקה במכונה 3X8
דחיקה במכונה לשריר תאומים 3X8

יד קדמית: דמבלים חופשי בסיבוב בעמידה 3X8
במכונה עם חבל מושך מלמטה כלפי מעלה פנימה לכיוון החזה כאשר גם הכתפיים עובדות (כתף קדמית) 3X8

b- גב, כתפיים,יד אחורית
גב: מתח בצורה רחבה (מאוד רחב כי זה מה שאפשר במכשיר או רחב מאוד או צר מאוד) אני עושה 3 סטים בסדר עולה כאשר בסט האחרון אני נותן מקסימום חזרות, כרגע ללא משקל, רוצה להוסיף משקל בקרוב בגלל שאני עושה יחסית הרבה חזרות ומשקל הגוף יחסית נמוך.
חתירה במכונה 3X8
תרגיל לגב תחתון עם משקל 3X8

כתפיים: לחיצה בישבה כלפי מעלה עם דמבלים 3X8
הנפת משקולות לצדדים בעמידה 3X8

יד אחורית: פשיטה לאחור 3X8
כפיפת מרפקים עם מוט במכונה 3X8
** הייתה תקופה שעשיתי לחיצה צרפתית עם מוט W חופשי והרגשתי לא בנוח עם התרגיל וגם חסרות אצלנו קצת פלטות במכון אז ויתרתי.

באופן כללי משתדל להעלות משקלים בצורה כזאת שבסט האחרון אני ממש ממש גמור ולפעמים לא מצליח לבצע 8 חזרות (יכול להיות מצב שאני מעלה משקל ומוריד באימון הראשון\שני ל6 חזרות), לא עושה מעבר ל8 חזרות בדרך כלל.

על בטן אני לא תמיד עובד, פחות קריטי לי, רואים קצת את הקוביות זה מספיק כרגע אין לי תמיד זמן לעבוד עליה (המכון נסגר ב-7) אם כן לא עובד עלייה יום אחרי יום.

• פותח/ת השרשור
או קיי הבנתי אז בינתיים אמשיך ככה
עוד שאלה לגביי כתפיים, כרגע כמו שכתבתי אני עושה דמבלים בישיבה יש הבדל כל כך משמעותי לעשות בעמידה? גם אם אני ארד במשקלים? כי לא נראה לי שאצליח לשמור על משקל כמו עכשיו ובטכניקה נכונה בעמידה

או קיי הבנתי אז בינתיים אמשיך ככה
עוד שאלה לגביי כתפיים, כרגע כמו שכתבתי אני עושה דמבלים בישיבה יש הבדל כל כך משמעותי לעשות בעמידה? גם אם אני ארד במשקלים? כי לא נראה לי שאצליח לשמור על משקל כמו עכשיו ובטכניקה נכונה בעמידה
עם דאמבלים תעשה בישיבה , אבל אני ממליץ לעשות פרס במקום לחיצה עם דמבלים

• פותח/ת השרשור
עם דאמבלים תעשה בישיבה , אבל אני ממליץ לעשות פרס במקום לחיצה עם דמבלים
ואם אין מוט אולימפי ואין מספיק פלטות? כאילו אין פלטות של 5 לדוגמא, לעשות עם דמבלים בעמידה זה סבבה? עדיף?

ניראה סבבה לפי דעתי (חכה לתגובות דל יותר מבינים ממני), במקום בלחיצה עם דאמבלים אתה יכול לעשות שכיבות סמיכה עם מישקל זה תרגיל טוב אבל נתן לבחירתך, פרפר תעשה במשקולות חופשיות וממליץ לך לשלב עבודה במקבילים בתוכנית. וכתפיים בעמידה.
בהצלחה

• פותח/ת השרשור
מקבילים מייצר לי לחץ בכתף לא יודע למה לא נוח לי עם התרגיל הזה כל פעם שאני מנסה כואב לי אני מעדיף לא לעשות.
אני דווקא נוטה להכניס קרוסאובר ולא פרפר חופשי אבל נראה כבר.
אשמח לשמוע עוד תגובות בונות

מקבילים מייצר לי לחץ בכתף לא יודע למה לא נוח לי עם התרגיל הזה כל פעם שאני מנסה כואב לי אני מעדיף לא לעשות.
אני דווקא נוטה להכניס קרוסאובר ולא פרפר חופשי אבל נראה כבר.
אשמח לשמוע עוד תגובות בונות
כנראה עשית לעצמך נזק בכתף קדמית...
תיקח את השכמות אחורה ולמטה במקבילים.

שאלתי כמה פעמים כמה מדריכים ואמרו שאני עושה בסדר, אותו לחץ מופיע גם בפרפר במכונה באותה כתף אז מעדיף לא להפצע
תנסה בתרגילים האלה לקחת את השכמות אחורה ולמטה וזה ישמור לך עליה.

• פותח/ת השרשור
או קיי ומה לגביי אימון 3 ימים ברצף? בדרך כלל אני משתדל להתאמן ראשון שני רביעי וחמישי אבל אם יוצא לי להתאמן שלישי רביעי חמישי רצוף זה בסדר? לא נורא מבחינת מנוחה והכל?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית