עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
ממה שהבנתי אפשר לעשות אימוני אינטרוולים של ספרינטים או דחיפת מזחלת, דברים כאלה. כשאתה עושה 20-30 שניות ספרינט בכל הכוח ואז נח/הולך כמה זמן עד הדופק יורד לרמה שאתה יכול לדבר רגיל ואז שוב. אני התחלתי לפני כמה שבועות לעשות אימוני ספרינטים כאלה ביחד עם 5/3/1, קשה לי להגיד עד כמה זה פוגע או לא כי בסבב הזה אני יותר חזק מהסבב הקודם (התחלתי סבב שני השבוע) אבל התחלתי את התכנית אחרי שלא התאמנתי כמעט חודש בגלל מחלה ונחלשתי ככה שעדיין לא עשיתי PRים
כמו שאמרתי אני לא עושה את זה מספיק זמן כדי לדעת עד כמה זה משפר. אבל בעיקרון נגיד עשית חצי דקה ספרינט, הדופק שלך מאוד גבוה, אתה נח עד למצב שהדופק יורד אבל לא לגמרי אלא בערך לגבול התחתון של התחום האירובי (כלומר הוא עדיין גבוה יחסית למנוחה) ואז אתה שוב עושה ספרינט ושוב הדופק מאוד גבוה וכך הלאה.מזחלת פחות רלוונטי.
אינטרוולים ללא נפח אירובי ? זה באמת משפר ?
כמו שאמרתי אני לא עושה את זה מספיק זמן כדי לדעת עד כמה זה משפר. אבל בעיקרון נגיד עשית חצי דקה ספרינט, הדופק שלך מאוד גבוה, אתה נח עד למצב שהדופק יורד אבל לא לגמרי אלא בערך לגבול התחתון של התחום האירובי (כלומר הוא עדיין גבוה יחסית למנוחה) ואז אתה שוב עושה ספרינט ושוב הדופק מאוד גבוה וכך הלאה.
פשוט התחלתי לקרוא על הנושא לאחרונה כי גם אני מתעניין בשאלה הזאת וממה שהבנתי זה מאוד לא מומלץ לעשות ריצות ארוכות בשילוב עם אימוני כוח לרגליים כי זה כן פוגע אחד בשני (אולי הליכה זה בסדר, אבל הליכה לא ממש תשפר סיבולת לב ריאה), ודווקא אימונים כאלה של ספרינטים זה סבבה יחסית
אני לא זוכר בדיוק איפה, חיפשתי בגוגל conditioning for powerlifting, משהו כזה, ונכנסתי לכמה אתרים שם
5/3/1. עשיתי את התכנית עד עכשיו במתכונת של פעמיים בשבוע, יום סקוואט ובנץ', יום דדליפט ופרס, את הספרינטים פעמיים בשבוע או בימי מנוחה או כמה פעמים עשיתי אחרי אימון כוח (מאוד לא ממליץ לעשות את זה אחרי סקוואט או דדליפט כבדים).הבנתי.
איך אתה משלב אותם? ובאיזה תוכנית?
5/3/1. עשיתי את התכנית עד עכשיו במתכונת של פעמיים בשבוע, יום סקוואט ובנץ', יום דדליפט ופרס, את הספרינטים פעמיים בשבוע או בימי מנוחה או כמה פעמים עשיתי אחרי אימון כוח (מאוד לא ממליץ לעשות את זה אחרי סקוואט או דדליפט כבדים).
משבוע הבא אני הולך לעשות את התכנית בצורה הרגילה, 4 פעמים בשבוע, והתכנון לעשות את הספרינטים בימים של הלחיצות
פעילויות פחות אינטנסביות מריצה כמו שחייה, רכיבה על אופניים יכולות לעזור.
אבל כבר כתבתי לך בעבר, צריך להגדיר מטרות ברורות ולפי זה לבנות תוכנית.
עצם העליה מ 65 קילו ל 80 זה סוג של מכת מוות ליכולת האירובית
בגדול אחרי חודש בלי אירובי, אתה חוזר המון אחורה. המזל שזה גם חוזר יחסית מהר, בערך שבועיים-שלושה יחזירו אותך לנקודה ממנה הפסקת
אחרי שבועיים בלי פעילות אירובית היא, הכושר האירובי מתחיל להפגע, מה אתה עושה עכשיו בתור פעילות אירובית ?
אגב דרך מכשיר מעולה נוסף לפיתוח יכולת אירובית ללא עומס גדול הוא מכונת חתירה אם קיימת כזו בחד"כ שלך.
אופניים הרבה יותר אינטנסיבי לרגליים מאשר ריצהפעילויות פחות אינטנסביות מריצה כמו שחייה, רכיבה על אופניים יכולות לעזור.
אבל כבר כתבתי לך בעבר, צריך להגדיר מטרות ברורות ולפי זה לבנות תוכנית.
עצם העליה מ 65 קילו ל 80 זה סוג של מכת מוות ליכולת האירובית
הכל עניין של מטרה, אם כרגע אימוני כח נמצאים בראש סדר העדיפויות שלך תשקיע בהם.
אם בוער לך להיות רץ זה גם אחלה, אבל לא קל לעשות את שניהם ביחד ולרוב מה שנפגע זה היכולת שלך להתקדם בכח.