הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון פיתוח יכולת לב ריאה בתוכניות כוח

• פותח/ת השרשור Ohad
  • פורסם בתאריך

Ohad

משתמש משקיע
3,289
859
נק' מוניטין:
2,714
3,289
859
בבית 😃
הייי,

האם יש דרך לפתח סיבולת לב ריאה בתוכניות כוח מבלי לפגוע בהתאוששות הרגליים ?

מצחיק קצת ההמלצות פה.
הבנאדם רוצה לשפר סיבולת לב ריאה, לא ביקש לשרוף שומנים, מה הקשר לספרינטים? ועוד של 100 מטר?
מעניין מה היכולות האירוביות המטורפות של הממליצים כאן כתוצאה מהאימונים האלה

מה זה לדעתך סיבולת לב ריאה?

היעילות של מערכת הלב והנשימה באספקת חמצן ופינוי חומצות חלב
ומה זה לדעתך?

אוקיי, איך אתה מודד את היעילות באספקת חמצן? שיפור בפינוי חומצות חלב זו בעיקר אדפטציה של השרירים. למה אתה חושב שההמלצות כאן לא מועילות?

בפשט 'סבולת לב ריאה' מקושרת ליכולת לבצע פעילות אירובית. בעצימות גבוהה יותר.
לצורך כך הבסיס היא יכולת ניצול חמצן גבוהה יותר שמבוססת על יותר מיטוכנודריות, אח'כ משפרים את הסף האנ-אירובי (חומצת חלב) ולאחר מכן את הצח'מ

אימוני ספרינטים כמעט ולא ישפיעו על היכולת של מתאמן בפעילות אירובית במשך למעלה מכמה דקות.

בפשט 'סבולת לב ריאה' מקושרת ליכולת לבצע פעילות אירובית. בעצימות גבוהה יותר.
לצורך כך הבסיס היא יכולת ניצול חמצן גבוהה יותר שמבוססת על יותר מיטוכנודריות, אח'כ משפרים את הסף האנ-אירובי (חומצת חלב) ולאחר מכן את הצח'מ

אימוני ספרינטים כמעט ולא ישפיעו על היכולת של מתאמן בפעילות אירובית במשך למעלה מכמה דקות.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23889316

אין פה מספיק נתונים להתייחס, אבל מנסיוני עם מחקרים כאלה הם בעייתיים מבחינת השוואת היכולת לפני ואחרי ולא תמיד לוקחים בחשבון משתנים כמו משקל או נסיון קודם.

ברור, זה לא חדש שמחקרים בתחום הזה לא שווים כלום. אבל זה שיש שיפור בחלק מהדברים שציינת הצליחו להראות ביותר ממחקר אחד. אתה יכול לקרוא קצת על Brian MacKenzie, הוא גם עושה דברים בפועל, לא רק בתאוריה.

ברור, זה לא חדש שמחקרים בתחום הזה לא שווים כלום. אבל זה שיש שיפור בחלק מהדברים שציינת הצליחו להראות ביותר ממחקר אחד. אתה יכול לקרוא קצת על Brian MacKenzie, הוא גם עושה דברים בפועל, לא רק בתאוריה.
אני מכיר טיעונים כמו של
MacKenzie הנסיון בשטח מראה שזה לא באמת עובד. הדוגמאות הן או של כאלה שהיו מאוד לא מאומנים והתקרבו ליכולת שלהם או אנשים עם פוטנציאל גבוה שה 80% שלהם נראה מרשים.
לדוגמא רץ מרתון עם פוטנציאל 2:40 רץ 3:00 על סמך אימוני קרוספיט.

קשה לי למצוא את הדוגמא המקבילה לעולם ה'כוח' אבל כמו ש rm3 באימון לא מנבא מספיק טוב rm1 בתחרות גם אימונים קצרים ועצימים ככל שיהיו לא מדמים את ההתמודדות עם השחיקה בזמן מאמץ ארוך.

אני מכיר טיעונים כמו של
MacKenzie הנסיון בשטח מראה שזה לא באמת עובד. הדוגמאות הן או של כאלה שהיו מאוד לא מאומנים והתקרבו ליכולת שלהם או אנשים עם פוטנציאל גבוה שה 80% שלהם נראה מרשים.
לדוגמא רץ מרתון עם פוטנציאל 2:40 רץ 3:00 על סמך אימוני קרוספיט.

קשה לי למצוא את הדוגמא המקבילה לעולם ה'כוח' אבל כמו ש rm3 באימון לא מנבא מספיק טוב rm1 בתחרות גם אימונים קצרים ועצימים ככל שיהיו לא מדמים את ההתמודדות עם השחיקה בזמן מאמץ ארוך.

אני לא מנסה לטעון שזו הדרך האופטימלית ושרצי מרתון צריכים להתאמן בצורה הזאת. אני אומר שההשפעה כן קיימת, ולבן אדם שזה לא הספורט העיקרי שלו זה יכול להיות רלוונטי.

אני לא מנסה לטעון שזו הדרך האופטימלית ושרצי מרתון צריכים להתאמן בצורה הזאת. אני אומר שההשפעה כן קיימת, ולבן אדם שזה לא הספורט העיקרי שלו זה יכול להיות רלוונטי.
1. אנחנו מסכימים גם לגבי כך שיש השפעה וגם שזה לא אידיאלי
2. למיטב ידיעתי פותח השרשור רוצה להשתפר ביכולת הריצה

1. אנחנו מסכימים גם לגבי כך שיש השפעה וגם שזה לא אידיאלי

אני לא בטוח שהוא יודע במה הוא רוצה להשתפר, אבל הוא רוצה לעשות את זה תוך כדי שהוא מתקדם במשקלים שהוא מרים.

הוא רוצה לשפר סיבולת לב ריאה בלי לפגוע בהתאוששות הרגליים בתכניות כוח. מנסיון שלי ריצות ארוכות כן פוגעות בהתאוששות הרגליים בתכניות כאלה. שחייה כמו שהציעו כאן דווקא נשמע לי רעיון טוב אם יש אפשרות לזה

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית