הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ Snatch high pull vs High pull

White Walker

משתמש על
23,991
15,517
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
34,643
23,991
15,517
אני רוצה להכניס את זה כתרגיל עזר לתוכנית, אבל לאחר שהסתכלתי על 2 הצורות לתרגיל..
לא הצלחתי להבין מה עדיף.

מלבד זה שהאחיזה בסנאץ' רחבה יותר ויש דחיפה מהאגן, מה עובד יותר טוב על הכתפיים ואיזה עובד יותר על הרחב גבי?

ראיתי 2 סרטונים לצורך העניין :

@stitch אשמח לדעתך

בחיי שאני לא מבין איך אפשר להבין את זה אחרת.
This is the most difficult sequence to learn: traps, then arms. If your arms bend too soon, you won’t have them available to provide the final, critical pop at the finish
הסדר הוא טרפזים, ואז ידיים. אם הידיים יתכופפו קודם, הן לא יהיו זמינות למכה האחרונה. איך אפשר להבין ש"הן" (או הם) זה הטרפזים?

ואני ממש לא מבין איך הציטוט שהבאת מוכיח או מצביע על משהו.

כן, הוכחת את זה יפה! 😡

אל תגרום לי לחפש את הספר! אין שום סיכוי בחיים שביל סטאר מתייחס לידיים כמשהו שעושה את ה "critical pop at the finish״, כי זה התפקיד של הטרפזים. בכל מקום אחר הוא מזכיר שהטרפזים עושים את זה. הוא משקולן, והדבר האחרון שהוא רוצה זה למשוך עם הידיים בהרמת משקולות. פשוט אין סיכוי.

אל תגרום לי לחפש את הספר! אין שום סיכוי בחיים שביל סטאר מתייחס לידיים כמשהו שעושה את ה "critical pop at the finish״, כי זה התפקיד של הטרפזים. בכל מקום אחר הוא מזכיר שהטרפזים עושים את זה. הוא משקולן, והדבר האחרון שהוא רוצה זה למשוך עם הידיים בהרמת משקולות. פשוט אין סיכוי.
מה פתאום! הטרפזים בסוף? בסוף?? הטרפזים זה המכה הראשונה, מקסימום אתה יכול להתייחס אל זה כמכה שניה אחרי התנופה של הדדליפט!

הנה עוד מקור:
http://www.catalystathletics.com/exercise/100/Clean-High-Pull/
The clean high-pull is identical to the clean pull with the exception of a continued upward pull of the bar with the arms following the extension of the body
Technically, if the arms are engaged and pulling following the extension of the body in the pull, the exercise is considered a high-pull.
but with the added training of the mechanics and strength of the arms that will be used in the third pull

הטרפזים תמיד מסיימים את המשיכה, אחרי triple extension. אם אתה רוצה למשוך עוד קצת אחרי זה עם הידיים, תהנה. אני עדיין חושב שזה מטופש, אבל זה עדיין לא מה שביל סטאר מתכוון אליו כשהוא אומר "critical pop at the finish״.

הטרפזים תמיד מסיימים את המשיכה, אחרי triple extension. אם אתה רוצה למשוך עוד קצת אחרי זה עם הידיים, תהנה. אני עדיין חושב שזה מטופש, אבל זה עדיין לא מה שביל סטאר מתכוון אליו כשהוא אומר "critical pop at the finish״.
אלכס, גם אותי לימדו (ואני מדבר על מכבי ת"א משקולות) שבHigh Pull הסיומת היא בהחלט גם מהידיים.
בקלין וסנאצ' פול רגיל - לא צריכה להיות משיכה מהידיים בכלל כמובן

אלכס, גם אותי לימדו (ואני מדבר על מכבי ת"א משקולות) שבHigh Pull הסיומת היא בהחלט גם מהידיים.
בקלין וסנאצ' פול רגיל - לא צריכה להיות משיכה מהידיים בכלל כמובן

כו, כבר הסכמתי שיש וריאציה כזו, אני פשוט לא רואה מה המטרה. בכל מקרה, הויכוח כבר עבר ל"מה בעצם ביל סטאר התכוון".

רק למען הרקורד ממקודם יש המון הבדל בין למשוך גבוה לבין להכנס. אני מושך גבוהה בערך 5-10 קילו יותר מהשיאים שלי בהרמות , לחזרות...
זה שמשכת גבוה לא אומר שתצליח להכנס. לכניסה יש הרבה אלמנטים שונים של כוח מהירות וטכניקה כדי שזה יצליח והמוט לא ייפול

רק למען הרקורד ממקודם יש המון הבדל בין למשוך גבוה לבין להכנס. אני מושך גבוהה בערך 5-10 קילו יותר מהשיאים שלי בהרמות , לחזרות...
זה שמשכת גבוה לא אומר שתצליח להכנס. לכניסה יש הרבה אלמנטים שונים של כוח מהירות וטכניקה כדי שזה יצליח והמוט לא ייפול
נו, ודעתך לגבי המשך המשיכה עם הידיים?

נו, ודעתך לגבי המשך המשיכה עם הידיים?

לא רואה טעם להתעסק בתרגיל כל כך טכני למי שלא עוסק באולימפיות.

שאתה עושה משיכות גבוהות כן יש שימוש בידיים אחרי שהתפוצצת מהטרפז השימוש בידיים לא אמור להיות משמעותי מידיי ואם התפוצצת טוב הטווח שהידיים עוזרות להגיע לגובה הוא מאד קטן.

שאתה רוצה להפוך אתה אמור לא להשתמש בידיים בכלל ככה שהמטרה בהייפול בסופו של דבר הוא להתפוצץ ולהגיע כמה שיותר גבוהה בעזרת הטרפז ולא בעזרת הידיים

לא רואה טעם להתעסק בתרגיל כל כך טכני למי שלא עוסק באולימפיות.
עם זה אני לא מסכים וכבר אמרתי כמה פעמים בשרשור פה. זה תרגיל מאד שלם, מאד מקיף ומאד מחזק. לא פחות משאר התרגילים המורכבים.
זה כמו להגיד לבנאדם "אל תעשה פאוור קלין כי אתה לא הולך להיות משקולן", או "אל תעשה דדליפט - מה לך ולפאוורליפטינג".

עם זה אני לא מסכים וכבר אמרתי כמה פעמים בשרשור פה. זה תרגיל מאד שלם, מאד מקיף ומאד מחזק. לא פחות משאר התרגילים המורכבים.
זה כמו להגיד לבנאדם "אל תעשה פאוור קלין כי אתה לא הולך להיות משקולן", או "אל תעשה דדליפט - מה לך ולפאוורליפטינג".

זה ממש לא אותו דבר ההשוואה עם הדדליפט.

לגביי פווארקלין נכון, לא רואה טעם למישהו שהוא לא אתלט ולא מתאמן ל"ספורט" להתעסק בתרגילים כאלו. דדליפט סקוואט ופרס (או בנץ לחלופין) זה תרגיל שכל מתאמן בחדכ צריך לעשות לא משנה למה הוא מתאמן.

כמו שאלכס אמר, אין טעם להתעסק בתרגילים "מגניבים" יש אלף חלופות פחות טכניות פחות "פוצעות" שימלאו את אותה מטרה.
תסביר לי למה לעשות את התרגיל הזה ספציפית ולא תרגילים אחרים פחות מורכבים?

קודם כל, מה מגניב בו? בגלל שהוא שונה ממה שהרוב עושים? די עם המילה הזאת. אני עושה אותו כי הוא נראה לי יעיל, לא מגניב.

למה תרגיל כזה ולא תרגילים פחות מורכבים? זה לא שאלה קבילה בפורום הזה 😃 אנחנו מעדיפים תרגילים מורכבים, וכמה שיותר מורכבים, יותר טוב.

למה דווקא התרגיל הזה?
1. עבודה על הדלתאות - בעיקר האמצעית - ברמה שלא פרס ולא פאוור קלין נותנים.
2. לי, עם הבלטי דיסק שלי, דדליפט לא עושה טוב. בעיני משיכה גבוהה זה אחלה תחליף, לעבודה על זוקפי גב עם משקלים נמוכים יותר, אבל עדיין אפקטיביים לחיזוק.
3. זה תרגיל שלם שעובד על 75% מהגוף. תוסיף לו סקוואט ופרס כלשהוא, ובאמת סגרת את כל הגוף. בקטע הזה, כמשלים למשולש סקוואט-לחיצה-משיכה, הוא עדיף על חתירה או דדליפט בעיני.

התכוונתי בהנחה ואתה עושה סקוואט דדליפט ובנץ למה להוסיף אותו.

אני אענה לך על הסעיפים
1. שוב, לא אמורה להיות פה עבודה יותר מידיי על הכתף. יש אמנם עבודה מסויימת של הכתף כן כדיי להגיע לפוזיציה הגבוהה אבל זה די זניח בתרגיל הזה. התרגיל הזה בעיקרו עובד על כוח מתפרץ מהרגליים על משיכה בכיוון הנכון של המוט ואם עובדים בו נכון המוט אמור להגיע גבוהה רק בעזרת הרגליים והטרפזים. אני אישית רואה את התרגיל הזה יותר כ"משפר תזמון" להרמות האוליפיות. או אפילו להרמות הכוח האולימפיות אני לא חושב שההשפעה שלו על הדלתאות משמעותית יותר מנגיד הרחקות ידיים כאלו ואחרות (עמידה , ישיבה , חתירה שאני פחות אוהב)

2. אם יש לך בלט דיסק, עדיף לך לא לעשות משיכות שמשלבות כוח מתפרץ לפני שעבדת על דדליפט כבד. דדליפט כבד מחזק את הזוקפים שהזוקפים מתחזקים הם שומרים על הדיסקים מחוזקים ובמקום יש דעות שאומרות שדדליפט חזק יכול מאד לעזור לבלט דיסק כיוון והזוקפים מתחזקים סביבו וכביכול מונעים מהדיסק לפרוץ החוצה כמובן שהכל צריך להיעשות בהדרגה.
לעשות משיכות עם זוקפים חלשים יחסית ובלט דיסק זה לא הכי חכם כי התוספת של הפיצוץ הזה בסוף יכול לפצוע מישהו עם בלט שהזוקפים שלו לא חזקים מספיק גם אם זה משקל נמוך יחסית

3. ראה סעיף 2 ואוסיף, אין תחליף לסקוואט דדליפט ופרס לדעתי גם משקולנים מקפידים להשקיע בהתקדמות של התרגילים האלו. שהגוף חזק אתה מתמודד עם הכל

1. ברור שתרגיל מורכב לא עובד על השריר יותר מתרגיל מבודד. אבל בהנחה שאני לא מבזבז את הזמן שלי על הרחקות - או כל תרגיל מבודד אחר - משיכות גבוהות עושות את העבודה כמו שום תרגיל אחר. ואתה חוזר לזה שלא תהיה עבודה רבה על הכתף, ואני לא מסכים איתך כמו שלא הסכמתי עם האחרים פה - המוט לא יעלה לגובה כזה, ועוד עם יותר משקל מפאוור קלין, אם אין משיכה מהידיים - כי אין פה קפיצה, בניגוד לפאוור קלין. כבר הסכמת שיש עבודה של הידיים, אז בהכרח של הכתף. לא הרבה, אתה אומר? תלוי מה זה הרבה. יותר מאשר הרחקות עם 15-20 קילו מסכנים.

2. הכוח המתפרץ מתחיל בנקודה שנגמר הדדליפט, כשהמוט על הירך. זה לא שאני מקפיץ מהרצפה. ולא אמרתי בכלל שהזוקפים חלשים - אמרתי שהגב כואב בגלל הבלטים, והוא יכאב בגלל הבלטים גם אם הזוקפים יהיו עשויים מברזל. מה לעשות שדדליפט מעמיס על עמוד השדרה הרבה.

3. גוף חזק זאת סיסמא. חזק במה? לוחם תאילנדי שוקל 60 קילו ומעודו לא עשה דדליפט, אז הוא חלש? אין תחליף לסקוואט, ואין תחליף לפרס בעמידה ובשכיבה, אבל לדדליפט - לדעתי אין בעיה להשמיט אותו. אני לא משקולן. אם הייתי, אז אתה צודק.

אתה טועה, יש כאן קפיצה בדיוק כמו בקלין.
כנראה שאף פעם לא נסכים.
פאוור קלין זה קפיצה מלאה - תתקן אותי אם אני טועה.
במשיכה גבוהה אין ניתוק של הרגליים (קצות האצבעות) מהרצפה:

The aggressiveness of the push against the ground should result in the lifter’s heels rising off the floor as the extension is completed, and this fully extended position should be maintained by maintaining pressure against the floor until the bar stops moving upward

http://www.ironmanmagazine.com/only-the-strong-shall-survive-widen-your-wingspan/
At the finish of the lift you should be extended high on your toes, with your body perfectly erect

עכשיו תגיד שאני צודק סוף סוף?

כנראה שאף פעם לא נסכים.
פאוור קלין זה קפיצה מלאה - תתקן אותי אם אני טועה.
במשיכה גבוהה אין ניתוק של הרגליים (קצות האצבעות) מהרצפה:

http://www.ironmanmagazine.com/only-the-strong-shall-survive-widen-your-wingspan/

עכשיו תגיד שאני צודק סוף סוף?

לא, גם בפאוורקלין הרבה פעמים אין ניתוק מהרצפה, זה לא אומר שאין קפיצה. בשניהם יש triple extension. התוצאה של זה היא שלפעמים אתה מתנתק מהרצפה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית