מזמן לא היה כאן ויכוח על LB מול HB.
http://startingstrength.com/articles/squat_argument_petrizzo.pdf
http://startingstrength.com/articles/squat_argument_petrizzo.pdf
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
זה נכון רק טכניתאבל הסיבה שמרימים בLB יותר משקל זה בגלל ששרירים יותר גדולים מעורבים בו בצורה יותר דומיננטית.
מה יחזק אותי יותר - בנצ' באחיזה מאוד צרה או בנצ' באחיזה סטנדרטית ?
לא מכיר את מה שריפטו אומר יותר מידי, אז דווקא מעניין.מה יחזק אותי יותר? בנץ' באחיזה סטנדרטית או בנץ' באחיזת בילדרים (ככל שאני מרחיב את האחיזה - החזה שהוא יותר גדול נהיה דומיננטי על פני הטרייספ הקטן). להזכיר לך מה ריפטו אומר על בנץ' באחיזה רחבה?
פחות שרירים שמעורבים בתנועה, טכניקה..
האמת שאתה לא בהכרח תמצה את ההתקדמות יותר מהר, פשוט ההתקדמות בפרונט סקוואט תהיה יותר איטית אבל שווה להתקדמות בבאק סקוואט ביחס לשרירים שמעורבים, אם אתה מבין מה אני אומר
למה זה לא נכון? אני לא באמת מבין בזה, זה פשוט ההיגיון שליאם זה היה נכון, משקולנים לא היו עושים באק סקוואט בכלל.
למה זה לא נכון? אני לא באמת מבין בזה, זה פשוט ההיגיון שלי
בוא תסביר לי מה הקטעש ל ווייטליפטרים לתרגל עמידה עם מוט במנח של פרונט סקוואט במשקלים הזויים של 300 ק"ג וצפונה?ולמה לא מפרונט?
בוא תסביר לי מה הקטעש ל ווייטליפטרים לתרגל עמידה עם מוט במנח של פרונט סקוואט במשקלים הזויים של 300 ק"ג וצפונה?
לפי דעתי לתת ביטחון ולעבוד על האחיזה והיציבה שלהם לאחר הפרונט סקוואט שבקלין אנד ג'רקבוא תסביר לי מה הקטעש ל ווייטליפטרים לתרגל עמידה עם מוט במנח של פרונט סקוואט במשקלים הזויים של 300 ק"ג וצפונה?
גם אני שמעתי ככה אבל זה כזה מוזרלפי דעתי לתת ביטחון ולעבוד על האחיזה והיציבה שלהם לאחר הפרונט סקוואט שבקלין אנד ג'רק
http://www.allthingsgym.com/liao-hui-400kg-front-rack-hold/לא יודע, בחיים לא ראיתי את זה קורה.
אוברלואוד
ואללה?שמעתי על חצאים כבדים, לא שמעתי על לעמוד עם מוט של 400 ק"גאוברלואוד
גם PL עושים את זה.
אתה מפספס את הנקודה לחלוטין. השאלה היא לא מי יותר חזק - מי שעושה LB של 400 או מי שעושה HB של 375. או האם הם באותה רמה.אם אותו מתאמן היפותטי בעל סקוואט LB 400, פרונט סקוואט 315, HB 375 (הכל פאונדים כמובן), אז אם בא מישהו עם 380 HB, אותו מישהו יותר חזק ממנו.
אם אותו מתאמן היפותטי עשה סינגלים של HB, הגיע ל-375, נח 10 דקות, ונתן LB 400, הוא לא התחזק תוך 10 דקות ב-7%. לא משנה כמה מזרקים הוא דחף לתחת ב-10 הדקות האלה.
אז אנחנו מסכימים שאתה תמצה את ההתקדמות בפרונט סקוואט יותר מהר ותצטרך להכניס באק סקוואט כדי להמשיך להתקדם. למה זה קורה?
כמו שכתבתי - אף אחד לא מתעניין במה קורה היום, ואף אחד לא משווה מי יותר חזק - סקוואטר של 400 ב-LB או סקוואטר של 380 ב-HB.כמו כן, ההגדרה "כמה שיותר כוח" היא לא מדויקת, כי כאמור - זה כל אחד ביחס לעצמו. אם הוא יעשה HB ו-LB הוא יוכל להרים משקלים שונים בלי שהיה שינוי בכוח שלו.
אתה סתם לוקח טענות של ריפטו ומוציא אותן מהקשרן כי אתה לא מחבב אותו. ההגדרה שלו לעומק היא ממש לא כי זה מה שיש בתחרויות, וגם באיגודים שמעבירים חצאים לא כתוב בחוקים שהעומק המתאים הוא חצי, אלא השופטים פשוט נותנים מתנות מכל מיני סיבות שלא רלוונטיות, בטח לא לדיון הזה.אם המטרה היא כמה שיותר משקל בטווח תנועה של מ"מ מתחת למקביל, אז עדיף LB, אבל טווח התנועה הזה הוא קריטריון שיפוט שרירותי. יש איגודים שקריטריון השיפוט שלהם הוא מקביל, ויש גם כאלה שמעבירים חצאים, רבעים, וכו'. יש הבדל עצום בין מ"מ מתחת למקביל ובין 7 ס"מ מתחת למקביל, גם אם לא תקבל נקודות אקסטרה על העומק.
כאמור, אף אחד מעולם לא טען שהעובדה שהרגע הזזת את המקום של המוט על הגב גרמה לך להתחזק בסט הבא. הטענה היא שבטווח הארוך, להשתמש במשקל גבוה יותר (שמתאפשר בזכות שימוש במסת שריר גדולה יותר) יחזק אותך יותר. זה הכל. גם ריפטו לא יגיד שאם רזאזאדה עשה הרגע פרונט סקוואט של 280 ועשר דקות אחר כך HB של 350, הוא התחזק בעשר הדקות הללו ב-70 ק"ג לסקוואט. אני לא מכיר מישהו שטוען את זה.אתה תשיג יותר כוח באוברול יחסית לעצמך אם תבחר טכניקה ותתקדם בה. זה שאתה משנה טכניקה ומרים בה יותר משקל לא אומר שאתה יותר חזק ביחס לעצמך.
בוא נשים את הדברים על השולחן: בנץ' מאוד רחב ממש לא בהכרח יגרום לך להרים יותר. לי, למען האמת יצא יותר מפעם אחת להכשל באחיזה ה"רגילה" שלי (באותה תקופה), שהיא לא צרה אבל גם לא רחבה בהגזמה - ובסט הבא להצר את האחיזה לאחיזה כמו שריפטו מלמד, ולהצליח. לקח לי קצת זמן לנסות ולגלות, אבל האחיזה עליה הוא ממליץ בהחלט מאפשרת לי להרים יותר.מה יחזק אותי יותר? בנץ' באחיזה סטנדרטית או בנץ' באחיזת בילדרים (ככל שאני מרחיב את האחיזה - החזה שהוא יותר גדול נהיה דומיננטי על פני הטרייספ הקטן). להזכיר לך מה ריפטו אומר על בנץ' באחיזה רחבה?
אתה מדבר כאן על שינוי של טווח התנועה. כנראה ששכחת את זה. תיכף גם תגיד שהוא אומר שרבע סקוואט יותר מחזק כי מרימים בו יותר משקל, כאילו שאתה לא יודע שהוא נגד זה מסיבות מאוד ברורות.הוא אומר שיש הבדל בין להרים יותר לבין להיות יותר חזק. אולי הוא צריך להזכיר את זה לעצמו.
אז הנה הסיבות כנגד רבעים:השורה התחתונה היא כמובן: "תרגיל x מאפשר להרים יותר משקל מתרגלי y, מכאן שתרגיל xהופך אותך לחזק יותר ''באופן כללי''.
יאללה, הלכתי לעשות רבעים.
אין לי מושג האמת איך משקלונים עובדים (או לפחות האלה שבצמרת העולמית), אבל איך אתה בטוח שכולם עושים בק סקוואט?אם זה היה נכון, משקולנים לא היו עושים באק סקוואט בכלל.
אין לי מושג האמת איך משקלונים עובדים (או לפחות האלה שבצמרת העולמית), אבל איך אתה בטוח שכולם עושים בק סקוואט?
לא ראיתי משקולן שלא עושה כמו שלא ראיתי משקולן שכן עושה.. זה לא שאלה מתחכמת, פשוט רוצה לדעת מאיפה אתה בטוח שכולם עושים בק סקוואט , יכול להיות שאתה צודק, אני אישית אין לי מושג בגלל זה השאלה.אני צריך להיות בטוח שכולם עושים? 100%? ראית פעם משקולן שלא עושה באק סקוואט?
לא ממש ניתן להוכיח שאין מישהו שלא עושה, ניתן רק להוכיח שיש מישהו שלא עושה. אם להיות פרקטיים - למעשה כל משקולן מהטופ הנוכחי (כלומר, אלה שכבר יש להם אמצעי צילום ואינטרנט נגישים) שאתה יכול לדעת את שמו ע"פ המדיה, אתה יכול למצוא סרטון שלו מבצע באק סקוואט. אם לא תמצא, אז אתה גם לא ממש תמצא סרטונים אחרים שלו מאימונים.לא ראיתי משקולן שלא עושה כמו שלא ראיתי משקולן שכן עושה.. זה לא שאלה מתחכמת, פשוט רוצה לדעת מאיפה אתה בטוח שכולם עושים בק סקוואט , יכול להיות שאתה צודק, אני אישית אין לי מושג בגלל זה השאלה.
הבנתי, טוב אני יעשה על זה בדיקה.לא ממש ניתן להוכיח שאין מישהו שלא עושה, ניתן רק להוכיח שיש מישהו שלא עושה. אם להיות פרקטיים - למעשה כל משקולן מהטופ הנוכחי (כלומר, אלה שכבר יש להם אמצעי צילום ואינטרנט נגישים) שאתה יכול לדעת את שמו ע"פ המדיה, אתה יכול למצוא סרטון שלו מבצע באק סקוואט. אם לא תמצא, אז אתה גם לא ממש תמצא סרטונים אחרים שלו מאימונים.