הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע Squat

אבל הסיבה שמרימים בLB יותר משקל זה בגלל ששרירים יותר גדולים מעורבים בו בצורה יותר דומיננטית.

מה יחזק אותי יותר - בנצ' באחיזה מאוד צרה או בנצ' באחיזה סטנדרטית ?
זה נכון רק טכנית
מי שיבצע HB יהיה חזק יותר ב HB, וההפך. זה בגלל שהגוף מתאים את עצמו לתנועה, ולא בדיוק לפי קבוצות שרירים.

מה יחזק אותי יותר? בנץ' באחיזה סטנדרטית או בנץ' באחיזת בילדרים (ככל שאני מרחיב את האחיזה - החזה שהוא יותר גדול נהיה דומיננטי על פני הטרייספ הקטן). להזכיר לך מה ריפטו אומר על בנץ' באחיזה רחבה?
לא מכיר את מה שריפטו אומר יותר מידי, אז דווקא מעניין.

לגבי הבנצ' אני לא בטוח מה יקרה, אבל אני יודע שאצל רוב האנשים בנצ' סטנדרטי יאפשר להרים יותר משקל
ברגע שאני מעמיס יותר משקל על קבוצת שרירים, אני מחזק את *הגוף* יותר

• פותח/ת השרשור
פחות שרירים שמעורבים בתנועה, טכניקה..
האמת שאתה לא בהכרח תמצה את ההתקדמות יותר מהר, פשוט ההתקדמות בפרונט סקוואט תהיה יותר איטית אבל שווה להתקדמות בבאק סקוואט ביחס לשרירים שמעורבים, אם אתה מבין מה אני אומר

אם זה היה נכון, משקולנים לא היו עושים באק סקוואט בכלל.

• פותח/ת השרשור
למה זה לא נכון? אני לא באמת מבין בזה, זה פשוט ההיגיון שלי

אין לי הסבר מדעי, אבל זה פשוט לא. כל מי שניסה להתקדם בפרונט סקוואט בלבד יודע את זה. ההסבר היחיד שאפשר לתת, זה בדיוק אותו ההסבר להשוואה של HB מול LB. יותר שרירים מעורבים, משקל יותר גדול, עומס יותר גדול וכו׳.

בוא תסביר לי מה הקטעש ל ווייטליפטרים לתרגל עמידה עם מוט במנח של פרונט סקוואט במשקלים הזויים של 300 ק"ג וצפונה?
לפי דעתי לתת ביטחון ולעבוד על האחיזה והיציבה שלהם לאחר הפרונט סקוואט שבקלין אנד ג'רק

טוב, אז הנה זה בא:
אם אותו מתאמן היפותטי בעל סקוואט LB 400, פרונט סקוואט 315, HB 375 (הכל פאונדים כמובן), אז אם בא מישהו עם 380 HB, אותו מישהו יותר חזק ממנו.
אם אותו מתאמן היפותטי עשה סינגלים של HB, הגיע ל-375, נח 10 דקות, ונתן LB 400, הוא לא התחזק תוך 10 דקות ב-7%. לא משנה כמה מזרקים הוא דחף לתחת ב-10 הדקות האלה.
אתה מפספס את הנקודה לחלוטין. השאלה היא לא מי יותר חזק - מי שעושה LB של 400 או מי שעושה HB של 375. או האם הם באותה רמה.
הדיון הוא ממש, אבל ממש לא על מה מתרחש היום. זה לא רלוונטי ולא מעניין, כי היום אתה לא מתחזק. הדיון הוא על מה שמתרחש עוד חצי שנה, במידה ובחרת בLB או בHB.
מה שאלכס כתב על הFS זו בדיוק הנקודה, אחסוך לך את הציטוטים מלפני כן ואגיע ישר לנקודה מתוך נקודת הנחה שקראת את מה שהם כתבו קודם:
אז אנחנו מסכימים שאתה תמצה את ההתקדמות בפרונט סקוואט יותר מהר ותצטרך להכניס באק סקוואט כדי להמשיך להתקדם. למה זה קורה?

כמו כן, ההגדרה "כמה שיותר כוח" היא לא מדויקת, כי כאמור - זה כל אחד ביחס לעצמו. אם הוא יעשה HB ו-LB הוא יוכל להרים משקלים שונים בלי שהיה שינוי בכוח שלו.
כמו שכתבתי - אף אחד לא מתעניין במה קורה היום, ואף אחד לא משווה מי יותר חזק - סקוואטר של 400 ב-LB או סקוואטר של 380 ב-HB.

אם המטרה היא כמה שיותר משקל בטווח תנועה של מ"מ מתחת למקביל, אז עדיף LB, אבל טווח התנועה הזה הוא קריטריון שיפוט שרירותי. יש איגודים שקריטריון השיפוט שלהם הוא מקביל, ויש גם כאלה שמעבירים חצאים, רבעים, וכו'. יש הבדל עצום בין מ"מ מתחת למקביל ובין 7 ס"מ מתחת למקביל, גם אם לא תקבל נקודות אקסטרה על העומק.
אתה סתם לוקח טענות של ריפטו ומוציא אותן מהקשרן כי אתה לא מחבב אותו. ההגדרה שלו לעומק היא ממש לא כי זה מה שיש בתחרויות, וגם באיגודים שמעבירים חצאים לא כתוב בחוקים שהעומק המתאים הוא חצי, אלא השופטים פשוט נותנים מתנות מכל מיני סיבות שלא רלוונטיות, בטח לא לדיון הזה.
העומק בו ריפטו מגדיר סקוואט הוא העומק הבטיחותי והמדיד ביותר, אשר כולל טווח תנועה מלא. ההסברים המלאים כמובן מופיעים ב-SS3. ואין להם קשר למה איגוד X או איגוד Y מחשיב כחוקי או לא. הוא מתעסק באימוני כוח, לא אימוני פאוורליפטינג. למרות ששני הדברים חופפים בחלקם.

אתה תשיג יותר כוח באוברול יחסית לעצמך אם תבחר טכניקה ותתקדם בה. זה שאתה משנה טכניקה ומרים בה יותר משקל לא אומר שאתה יותר חזק ביחס לעצמך.
כאמור, אף אחד מעולם לא טען שהעובדה שהרגע הזזת את המקום של המוט על הגב גרמה לך להתחזק בסט הבא. הטענה היא שבטווח הארוך, להשתמש במשקל גבוה יותר (שמתאפשר בזכות שימוש במסת שריר גדולה יותר) יחזק אותך יותר. זה הכל. גם ריפטו לא יגיד שאם רזאזאדה עשה הרגע פרונט סקוואט של 280 ועשר דקות אחר כך HB של 350, הוא התחזק בעשר הדקות הללו ב-70 ק"ג לסקוואט. אני לא מכיר מישהו שטוען את זה.

מה יחזק אותי יותר? בנץ' באחיזה סטנדרטית או בנץ' באחיזת בילדרים (ככל שאני מרחיב את האחיזה - החזה שהוא יותר גדול נהיה דומיננטי על פני הטרייספ הקטן). להזכיר לך מה ריפטו אומר על בנץ' באחיזה רחבה?
בוא נשים את הדברים על השולחן: בנץ' מאוד רחב ממש לא בהכרח יגרום לך להרים יותר. לי, למען האמת יצא יותר מפעם אחת להכשל באחיזה ה"רגילה" שלי (באותה תקופה), שהיא לא צרה אבל גם לא רחבה בהגזמה - ובסט הבא להצר את האחיזה לאחיזה כמו שריפטו מלמד, ולהצליח. לקח לי קצת זמן לנסות ולגלות, אבל האחיזה עליה הוא ממליץ בהחלט מאפשרת לי להרים יותר.

הוא אומר שיש הבדל בין להרים יותר לבין להיות יותר חזק. אולי הוא צריך להזכיר את זה לעצמו.
אתה מדבר כאן על שינוי של טווח התנועה. כנראה ששכחת את זה. תיכף גם תגיד שהוא אומר שרבע סקוואט יותר מחזק כי מרימים בו יותר משקל, כאילו שאתה לא יודע שהוא נגד זה מסיבות מאוד ברורות.
אה, רגע, בעצם כבר אמרת את זה:
השורה התחתונה היא כמובן: "תרגיל x מאפשר להרים יותר משקל מתרגלי y, מכאן שתרגיל xהופך אותך לחזק יותר ''באופן כללי''.
יאללה, הלכתי לעשות רבעים.
אז הנה הסיבות כנגד רבעים:
א. טווח תנועה קטן יותר.
ב. לא מאמן את כל מסת השריר שאותה אנחנו מנסים לאמן, ולא פחות חשוב משום דבר אחר - סעיף ג' שאסור להתעלם ממנו:
ג. מסוכן לברכיים ו/או לגב.
ד. המשקל האקסטרה שאתה מרים מתאפשר, בין היתר, ע"י קיצוץ של המומנט בין האגן למוט ובין הברך למוט. שזה דבר שלא מתרחש בין HB ו-LB, כי ב-LB המומנט על הברך קטן יותר בדיוק בכמה שהמומנט על האגן גדול יותר.

אה, ו... כן. יש אנשים שהתחזקו מאוד מרבעים. הרוב נפצעו בדרך למשקלים הכבדים, נכון, אבל גם יש אנשים מיוחדים שלא נפצעו והגיעו לרבעים/חצאים מאוד כבדים. הם דיי נדירים, אבל במקרה יצא לי להכיר מישהו כזה, שעבד רק חצאים והגיע ל-250, עם מסת שריר יפה מאוד. אני לא יודע למה להקביל את החצאים של ה-250, אבל בין אם זה שווה ערך לסקוואט מלא של 200 / 180 / 160 / 140, כל המספרים האלה בהחלט מעידים על אדם שהתחזק מאוד, במידה ואנחנו מניחים שהוא לא היה יכול לעשות סקוואט של 140 ביום הראשון שלו בחדר כושר, שזו הנחה מאוד הגיונית. הוא התחיל מ~90 לחצי סקוואט, אם נתייחס למקרה הספציפי הזה.
להגיד לך שזה אידיאלי? ממש לא. אבל זה בהחלט התרחש.

אם זה היה נכון, משקולנים לא היו עושים באק סקוואט בכלל.
אין לי מושג האמת איך משקלונים עובדים (או לפחות האלה שבצמרת העולמית), אבל איך אתה בטוח שכולם עושים בק סקוואט?

• פותח/ת השרשור
אין לי מושג האמת איך משקלונים עובדים (או לפחות האלה שבצמרת העולמית), אבל איך אתה בטוח שכולם עושים בק סקוואט?

אני צריך להיות בטוח שכולם עושים? 100%? ראית פעם משקולן שלא עושה באק סקוואט?

אני צריך להיות בטוח שכולם עושים? 100%? ראית פעם משקולן שלא עושה באק סקוואט?
לא ראיתי משקולן שלא עושה כמו שלא ראיתי משקולן שכן עושה.. זה לא שאלה מתחכמת, פשוט רוצה לדעת מאיפה אתה בטוח שכולם עושים בק סקוואט , יכול להיות שאתה צודק, אני אישית אין לי מושג בגלל זה השאלה.

לא ראיתי משקולן שלא עושה כמו שלא ראיתי משקולן שכן עושה.. זה לא שאלה מתחכמת, פשוט רוצה לדעת מאיפה אתה בטוח שכולם עושים בק סקוואט , יכול להיות שאתה צודק, אני אישית אין לי מושג בגלל זה השאלה.
לא ממש ניתן להוכיח שאין מישהו שלא עושה, ניתן רק להוכיח שיש מישהו שלא עושה. אם להיות פרקטיים - למעשה כל משקולן מהטופ הנוכחי (כלומר, אלה שכבר יש להם אמצעי צילום ואינטרנט נגישים) שאתה יכול לדעת את שמו ע"פ המדיה, אתה יכול למצוא סרטון שלו מבצע באק סקוואט. אם לא תמצא, אז אתה גם לא ממש תמצא סרטונים אחרים שלו מאימונים.

לא ממש ניתן להוכיח שאין מישהו שלא עושה, ניתן רק להוכיח שיש מישהו שלא עושה. אם להיות פרקטיים - למעשה כל משקולן מהטופ הנוכחי (כלומר, אלה שכבר יש להם אמצעי צילום ואינטרנט נגישים) שאתה יכול לדעת את שמו ע"פ המדיה, אתה יכול למצוא סרטון שלו מבצע באק סקוואט. אם לא תמצא, אז אתה גם לא ממש תמצא סרטונים אחרים שלו מאימונים.
הבנתי, טוב אני יעשה על זה בדיקה.
כי מה שמעניין גם לדעת מעבר ל-אם עושים או לא עושים, זה גם מה מידת ההשקעה שלהם. זאת אומרת עם הקלין&ג'רק של מישהו זה 160 ק"ג ואני ימצא סרטון שלו עושה בק סקוואט לנניח אותו משקל או קצת יותר, זה לא ממש מעניין.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית