הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כדורי שינה

Seth Able

משתמש משקיע
4,116
118
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
30,686
4,116
118
צריך המלצה לכדורי שינה, משהו שגם מאפשר לתפקד כמו בן אדם ביום אחרי. עדיפות למשהו שלא צריך בשבילו מרשם, אבל אם יש משהו ששווה את זה אני אלך להוציא מהרופא.

תמיד היו לי בעיות שינה (בלילה, ביום אני ישן אחלה) ובזמן האחרון זה נעשה יותר גרוע. ככל שהתקופה יותר לחוצה ככה אני ישן פחות. המקסימום שישנתי הסמסטר לפני מבחן היה שעתיים, ככה שהמלצה לכדורים טובים תתקבל בברכה...

• פותח/ת השרשור
לא. אני מחפש כדור קסם שיפתור לי את הבעיה (אני בערך רציני).

אני בד"כ ישן טוב, ברציפות ובלי בעיות מיוחדות, פשוט לא לפי הלו"ז ה"נורמלי". אם אני הולך לישון ב5 וקם ב12 אני מתפקד מצויין, הבעיה היא כשצריך לקום ב7. הבעיות בתקופה האחרונה הן כנראה בגלל לחץ (שזה מוזר כי אני בד"כ די אדיש לכאלה דברים, כנראה שזה השתנה) ולא חושב שהן קשורות לאיזו בעיה שיש באיכות השינה שלי. אתה חושב שמעבדת שינה יכולה לעזור בכזה מצב?

נערך לאחרונה:
נייטול/מלטונין (יש הבדל בין החברות, עדיף חברה מוכרת)

קניתי נייטול לפני כמה ימים, אני מתכוון לקחת ביום ראשון למשך שבוע, מלטונין צריך להגיע עוד שבועיים אתה רוצה אני אעביר ביקורת.

תנסה קודם את ההמלצה של משה.
בשלב הבא, יש לי נסיון מוצלח עם מה שממותג בארץ בשם sleep aid, שזה אנטיהיסטמין Doxylamine succinate

תנסה ללכת בהתחלה בגירסה הטיבעית,מצטער שלא זוכר את השמות ,אבל יש בסופר פארם כמה חברות,הכל טבעי,עשוי מצמחים לי זה עזר מאוד ,במיוחד בתקופה שהייתי יושן אוטומטית 4-5 שעות. עזרו יותר מהחרא הכימי!

כן...
לדעתי הוא צריך לבדוק ולנסות הכל על מנת לתקן את בעיית השינה לפני שהוא עובר לכדורים.
ואם מדובר בתקופה לחוצה של מבחנים אולי אפילו לאותה תקופה לקחת כדור פסיכיאטרי כדי שלמשך כל היום לא יהיה את המתח.
כדור כמו לוריבן יכול לעזור לך, תנסה.

מידע על לוריבן:

http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=142

אני בערך באותה סירה אני לא מצליח להירדם עד 5 בבוקר ואז קם בשעה 12 בצורה די קבועה.. הבעיה שאני קם עם כאבי ראש ורק רוצה לחזור לישון.. מישהו יכול להסביר לי מה ההשלכות השליליות של כדורי שינה? ואם זה רציני? אני שמעתי על התמכרות לכדורי שינה ודברים בסגנון

אני בערך באותה סירה אני לא מצליח להירדם עד 5 בבוקר ואז קם בשעה 12 בצורה די קבועה.. הבעיה שאני קם עם כאבי ראש ורק רוצה לחזור לישון.. מישהו יכול להסביר לי מה ההשלכות השליליות של כדורי שינה? ואם זה רציני? אני שמעתי על התמכרות לכדורי שינה ודברים בסגנון

רוב כדורי השינה גורמים לפיתוח תלות=התמכרות.
הכדור עם הכי פחות תופעות לוואי הוא מלטונין.

בלי שום קשר אתם צריכים להבין שאם בנאדם נמצא בלחץ ומתקשה להירדם הבעיה היא לא ההירדמות, אלא הלחץ.
ברגע שתטפלו בלחץ השינה תסתדר, ככה שלדעתי מיותר לקחת כדור שינה כי אתה לא פותר את הבעיה האמיתית, אלא את ההשלכות שלה.

לא. אני מחפש כדור קסם שיפתור לי את הבעיה (אני בערך רציני).

אני בד"כ ישן טוב, ברציפות ובלי בעיות מיוחדות, פשוט לא לפי הלו"ז ה"נורמלי". אם אני הולך לישון ב5 וקם ב12 אני מתפקד מצויין, הבעיה היא כשצריך לקום ב7. הבעיות בתקופה האחרונה הן כנראה בגלל לחץ (שזה מוזר כי אני בד"כ די אדיש לכאלה דברים, כנראה שזה השתנה) ולא חושב שהן קשורות לאיזו בעיה שיש באיכות השינה שלי. אתה חושב שמעבדת שינה יכולה לעזור בכזה מצב?

אם זה יעזור לך או לא, אין לי מושג. אני לא מתיימר להבין בזה יותר מדי.
אבל אני מכיר כמה מקרים בהם זה עזר, באחד מהם למשל בעלה של דודה שלי היה תמיד עייף, בלי קשר למספר השעות שהוא ישן. מבחינתו, לא היה שום דבר חריג בשינה שלו. בסוף גילו במעבדת שינה שהוא נחנק תוך כדי שינה, ובעקבות כך מתעורר לפרקי זמן מאוד קצרים, מה שפוגע לו באיכות השינה. בכל אופן, שווה להתייעץ עם רופא.

רוב כדורי השינה גורמים לפיתוח תלות=התמכרות.
הכדור עם הכי פחות תופעות לוואי הוא מלטונין.

בלי שום קשר אתם צריכים להבין שאם בנאדם נמצא בלחץ ומתקשה להירדם הבעיה היא לא ההירדמות, אלא הלחץ.
ברגע שתטפלו בלחץ השינה תסתדר, ככה שלדעתי מיותר לקחת כדור שינה כי אתה לא פותר את הבעיה האמיתית, אלא את ההשלכות שלה.

צודק, הבעיה נובעת מלחץ(ח"ח על האיבחון דרך האינטרנט, אגב), למה לטפל בזה כמו שצריך כשאפשר לדחוף תרופות? מה היה קורה אם היה מת לו דג הזהב, היית ממליץ לו על אופיום ונוגדי דכאון?

נערך לאחרונה:
אם זה יעזור לך או לא, אין לי מושג. אני לא מתיימר להבין בזה יותר מדי.
אבל אני מכיר כמה מקרים בהם זה עזר, באחד מהם למשל בעלה של דודה שלי היה תמיד עייף, בלי קשר למספר השעות שהוא ישן. מבחינתו, לא היה שום דבר חריג בשינה שלו. בסוף גילו במעבדת שינה שהוא נחנק תוך כדי שינה, ובעקבות כך מתעורר לפרקי זמן מאוד קצרים, מה שפוגע לו באיכות השינה. בכל אופן, שווה להתייעץ עם רופא.

צודק, הבעיה נובעת מלחץ(ח"ח על האיבחון דרך האינטרנט, אגב), למה לטפל בזה כמו שצריך כשאפשר לדחוף תרופות? מה היה קורה אם היה מת לו דג הזהב, היית ממליץ לו על אופיום ונוגדי דכאון?

אפשר לטפל בלחץ בדרכים טבעיות(שבתכלס לא עוזרות) ואפשר בטיפול תרופתי תקופתי!

אתה ילד? בחיים עומדים בהרבה מצבים מלחיצים, כל אחר מעבר לגיל 8 יודע את זה. לאדם שלא יודע להתמודד עם לחץ יש בעיה פסיכולוגית כלשהי (ושיהיה ברור, אני ממש לא מאבחן את seth כאחד כזה, זה היית אתה). אז בכל תקופה יחסית לחוצה אתה תתן לו תרופות? לא עדיף, לשם שינוי, לטפל בבעיה עצמה?

אתה ילד? בחיים עומדים בהרבה מצבים מלחיצים, כל אחר מעבר לגיל 8 יודע את זה. לאדם שלא יודע להתמודד עם לחץ יש בעיה פסיכולוגית כלשהי (ושיהיה ברור, אני ממש לא מאבחן את seth כאחד כזה, זה היית אתה). אז בכל תקופה יחסית לחוצה אתה תתן לו תרופות? לא עדיף, לשם שינוי, לטפל בבעיה עצמה?

יש לחץ נורמלי שאפשר להתמודד איתו, ברור כל החיים הם בועת לחץ בסופו של דבר.
ברגע שהלחץ פוגע לך באיכות חיים - שינה, תאבון וכ'ו צריך לטפל בזה, מסכים?

נכון, צריך לטפל בזה. אבל תרופות לא פותרות את הבעיה, הן מסלקות את התסמינים שלה.

לא כל כך מסכים איתך.
ברגע שהתרופה נותנת לך את הרוגע והשינה מתחילה להסתדר והראש נהיה פחות טרוד אז בהחלט אפשר לרדת מהתרופה בהדרגה ולהמשיך מאותה נקודה.

יש מקרים שאדם נזקק לתרופה מסויימת לתקופה מסויימת אותו דבר בנושא לחץ .

עם מה יש להסכים? זה מה שקורה בפועל. יש בעיה נתונה - חוסר יכולת להתמודד עם מצבי לחץ. התרופות יתנו לבחור את היכולת הזו? לא ====> הבעיה לא נפתרה. אתה באמת חושב שבמקרה כזה, טיפול פסיכיאטרי עדיף על טיפול פסיכולוגי?

מסכים עם ASDAS.

רועי תחשוב שיש לי ברז שנוזלות ממנו טיפות מים, מה תעשה, תשים דלי מתחת לברז או פשוט תתקן את הברז?

גישה נטורופתית.. אגב אני לא חושב שהבעיה היא לחץ כי סה"כ יש שינה של 7-8 שעות הקטע זה שהתזמון שלה נדפק. זה לא שאי אפשר לישון יותר משלוש ארבע שעות או משהו בסגנון

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית