הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ כדורי שינה

Seth Able

משתמש משקיע
4,116
118
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
30,686
4,116
118
צריך המלצה לכדורי שינה, משהו שגם מאפשר לתפקד כמו בן אדם ביום אחרי. עדיפות למשהו שלא צריך בשבילו מרשם, אבל אם יש משהו ששווה את זה אני אלך להוציא מהרופא.

תמיד היו לי בעיות שינה (בלילה, ביום אני ישן אחלה) ובזמן האחרון זה נעשה יותר גרוע. ככל שהתקופה יותר לחוצה ככה אני ישן פחות. המקסימום שישנתי הסמסטר לפני מבחן היה שעתיים, ככה שהמלצה לכדורים טובים תתקבל בברכה...

משה,נייטול או המלטונין גורמים לתופעות לוואי כלשהן?
כל שבת אני יושן עד מאוחר כי כל השבוע אני עובד,במוצאי שבת אני לא מצליח להירדם,אני מחפש משהו שיפיל אותי לישון אבל שלא יגרום לתופעות לוואי.
הפיקנוגנול יעיל בכלל או שזאת חארטה?

מסכים עם ASDAS.

רועי תחשוב שיש לי ברז שנוזלות ממנו טיפות מים, מה תעשה, תשים דלי מתחת לברז או פשוט תתקן את הברז?

בשביל אנשים מסויימים התרופות זה התיקון.
בנאדם עם הפרעות קשב וריכוז יאלץ לקחת תרופות על מנת למנוע את תופעות הלוואי המתלוות לכך.
בנאדם עם חרדות יצטרך לקחת תרופות כדי למנוע את תופעות הלוואי המתלוות לכך.
בנאדם עם פיסורה יצטרך לשים משחות כדי למנוע את תופעות הלוואי המתלוות לכך.

בכל מקרה בעיית השורש כאן לא מגיע לסיומה כיוון גם שניקח לדוגמא חרדות זה דבר נורא גנטי, ולכן יש אנשים שיצטרכו לקבל טיפול תרופתי למשך כל החיים כיוון שלאותו הדם יש מחסור בסרטונין וכדי להרגיש טוב הוא חייב לצרוך כדורים ממשפחת SSRI.

בנוגע ללחץ, דחק נפשי שלא משתלטים עליו בדרך טבעית אז אני לא רואה ברירה אחרת מאשר טיפול תרופתי.

ניסית תרופות צמחיות ועזר? אחסן
ניסית לדבר עם מישהו ולשחרר לחת ועזר? בעד אחסן
יש משהו שגורם לך להרגיש פחות במתח כמו פעילות גופנית, מוזיקה, ים ועזר? אז אתה מסודר

לפעמים אני צריך ללכת לישון מוקדם כי אני עובד יום אחרי ואני לא מצליח להרדם בשעה מוקדמת ואני לא מצליח להשלים 7 שעות שינה
נייטול יעזור לי?
יענו לוקחים את זה ונרדמים בחצי שעה?
ויש תופעות לוואי?

לפעמים אני צריך ללכת לישון מוקדם כי אני עובד יום אחרי ואני לא מצליח להרדם בשעה מוקדמת ואני לא מצליח להשלים 7 שעות שינה
נייטול יעזור לי?
יענו לוקחים את זה ונרדמים בחצי שעה?
ויש תופעות לוואי?

http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=87&dName=%F0%E9%E9%E8%E5%EC
בעקרון זה כדור נגד אלרגיה.

בעיות שינה הן בעיות רפואיות שדורשות רמה מסויימת של מומחיות רפואית כדי להתעסק איתן.

יש רופאי משפחה, מעבדות שינה, רופאי שינה, ורוקחים, ככה שלהגיע לפורום הזה עם שאלות כאלה זה באמת לא הכי אפקטיבי, ואולי גם מסוכן.

בדיקת במעבדת שינה היא חינמית, נוחה (עברתי בעצמי), ומביאה לאיתור וטיפול ברוב בעיות השינה. בקשה ל"כדורי קסם" בפורום שמתעסק בהרמת משקולות לא..

בכלל, אנשים כאן באמת מנסים ללכת לרופא ולהסביר לו מה הבעיה שלהם לפני שהם רצים ל-TNATION כדי למצוא תרופות שהגולשים שם ממליצים עליהן?

אז בסדר, ריפטו רב פעם עם רופא לגבי סקוואטים וההשפעה שלהם על ברכיים. זה לא אומר שצריך לפתור בעיות שינה בפורום של ריפטו \ TNATION. הרופא בצד שלכם בסה"כ, חבל שאתם לא משתמשים בו.

בנאדם עם הפרעות קשב וריכוז יאלץ לקחת תרופות על מנת למנוע את תופעות הלוואי המתלוות לכך.

בכל מקרה בעיית השורש כאן לא מגיע לסיומה כיוון גם שניקח לדוגמא חרדות זה דבר נורא גנטי, ולכן יש אנשים שיצטרכו לקבל טיפול תרופתי למשך כל החיים כיוון שלאותו הדם יש מחסור בסרטונין וכדי להרגיש טוב הוא חייב לצרוך כדורים ממשפחת SSRI.

בנוגע ללחץ, דחק נפשי שלא משתלטים עליו בדרך טבעית אז אני לא רואה ברירה אחרת מאשר טיפול תרופתי.

יש משהו שגורם לך להרגיש פחות במתח כמו פעילות גופנית, מוזיקה, ים ועזר? אז אתה מסודר

artbook000041_2.jpg

אם אתה חושב שלכל אדם עם קצת חרדות (ולמי אין כאלה?) צריך לרשום כדורים (הרי דיי מהרת להמליץ לSETH כאלה), מצטער להגיד לך - אתה אידיוט. אני לא אומר שאין אנשים שצריכים תרופות, אני אומר שהאנשים שצריכים הם לא אנשים נורמטיבים. חוץ מזה, גם טיפול תרופתי בד"כ נלווה לטיפול פסיכולוגי.

לא בוכים על חלב של נשפך, לוקחים נוגדי חרדה!

נערך לאחרונה:

רוב התרופות לבעיות שאמרת כמו למשל ריטלין לבעיות קשב וריכוז יוצרות עוד תופעות לוואי ככה שזה לא הפיתרון האידיאלי ויוצר מן מעגל סגור של בעיות. אגב, התרופה היחידה לבעיות קשב וריכוז זה כח רצון וכל אדם שלוקח ריטלין מעיד

artbook000041_2.jpg

אם אתה חושב שלכל אדם עם קצת חרדות (ולמי אין כאלה?) צריך לרשום כדורים (הרי דיי מהרת להמליץ לSETH כאלה), מצטער להגיד לך - אתה אידיוט. אני לא אומר שאין אנשים שצריכים תרופות, אני אומר שהאנשים שצריכים הם לא אנשים נורמטיבים. חוץ מזה, גם טיפול תרופתי בד"כ נלווה לטיפול פסיכולוגי.

לא בוכים על חלב של נשפך, לוקחים נוגדי חרדה!

מי אתה שתגיד את זה ? יש לך בכל העולם אנשים גאונים שחיים על תרופות פסיכיאטריות שמה שיש להם בתחת אין לך בראש, זה אחד המשפטים היותר דפוקים ששמעתי.

מי אתה שתגיד את זה ? יש לך בכל העולם אנשים גאונים שחיים על תרופות פסיכיאטריות שמה שיש להם בתחת אין לך בראש, זה אחד המשפטים היותר דפוקים ששמעתי.

חמודי, אתה יודע מה ההגדרה של המילה "נורמטיבי"? אדם לא נורמטיבי בפאן מסויים הוא אדם שחורג מהנורמה(בהגדרה), מה הסיפור שלך? אדם שהגובה שלו הוא 1.95 הוא אדם שמבחינת גובה הוא לא נורמטיבי. זו לא קללה, מתוק.

אגב, טיפשון שלי, רק לשם הידע הכללי המצומצם באופן שערורייתי שלך, לגאונים סבירות גבוהה יותר ללקות במחלות נפש בגלל שהמחשבה שלהם הרבה יותר אבסטרקטית.

חמודי, אתה יודע מה ההגדרה של המילה "נורמטיבי"? אדם לא נורמטיבי בפאן מסויים הוא אדם שחורג מהנורמה(בהגדרה), מה הסיפור שלך? אדם שהגובה שלו הוא 1.95 הוא אדם שמבחינת גובה הוא לא נורמטיבי. זו לא קללה, מתוק.

אגב, טיפשון שלי, רק לשם הידע הכללי המצומצם באופן שערורייתי שלך, לגאונים סבירות גבוהה יותר ללקות במחלות נפש בגלל שהמחשבה שלהם הרבה יותר אבסטרקטית.

נאלץ להסכים עם ידידי מארץ הטרולים.
אם ככה זה אומר שטרולים הם גם מטורללים?
YO YO MOFOKA THE TROLL IS IN THE HOUSEEEEE

צריך המלצה לכדורי שינה, משהו שגם מאפשר לתפקד כמו בן אדם ביום אחרי. עדיפות למשהו שלא צריך בשבילו מרשם, אבל אם יש משהו ששווה את זה אני אלך להוציא מהרופא.

תמיד היו לי בעיות שינה (בלילה, ביום אני ישן אחלה) ובזמן האחרון זה נעשה יותר גרוע. ככל שהתקופה יותר לחוצה ככה אני ישן פחות. המקסימום שישנתי הסמסטר לפני מבחן היה שעתיים, ככה שהמלצה לכדורים טובים תתקבל בברכה...

now the drugs don't work, they just make you worse but i know i'll see you squat again.

• פותח/ת השרשור
טוב, שמח לראות שהתפתח כאן דיון. אני אלך השבוע לרופא ונראה מה יש לו להציע.

רציתי לשמוע על המלצות בגלל שלפני 7-8 שנים קיבלתי מרשם, לא זוכר את הסוג, והיו לי כמה בעיות איתו. הוא אמנם היה גורם לי להרדם די מהר, אבל הייתי קם עייף והייתי די זומבי יום אחרי. מילא לעשות ככה מבחן, אבל לא הייתי רוצה להחזיק משקל מעל הראש או על הגב עם הרגשה כזאת 😃
יכול להיות שזה היה עניין של מינון והיום עם 25 קילו יותר ההשפעה תהיה שונה.

בכל מקרה הכוונה היא לא להשתמש בהם באופן יום יומי אלא רק במקרים בעייתים במיוחד. הסיטואציה שbiker תאר היא פחות או יותר קבועה בשבילי, אני מתרגל בקלות מידי ללהיות ער בלילה ולישון ביום וקשה לי לחזור לסדר יום נורמלי וזה עושה לי לא מעט בעיות אח"כ.

רק להרגיע את מי שדאג, אין בעיות מהותיות של מצבי לחץ ואין חרדות, סה"כ ההבדל הוא בין ללכת לישון לב4 ביום רגיל לבין ללכת לישון ב5-6 בלילה לפני מבחן. ברור ששתי האופציות הן לא להיט. לארגן את הסדר יום שלי כמה ימים קודם זאת אופציה קצת בעייתית פשוט כי אני "נשאב" בקלות מידי חזרה ללהיות ער בלילה.

משה, תודה על ההמלצות, אני אראה אם הרופא ממליץ על נייטול או מציע משהו אחר. אני בכל מקרה אשמח לשמוע גם איך המלטונין עובד לך. דברים טבעיים ניסיתי בזמנו, לא עזרו לא לי ולא לשותפים לדירה שהיו עם אותן בעיות.

לקחתי אתמול נייטול ישנתי כמו תינוק היום, נרדמתי ממש מהר אפילו לא זוכר.
אני מקנא בך,ישנתי רק 5 שעות בלילה,עבדתי 10 שעות כמו חמור ואני לא מצליח להירדם,מחר אני אלך לרופאת משפחה שלי שתרשום לי משהו,כל המשפחה שלי שמים ראש על הכרית ונרדמים,אבא שלי בן 50 יושן כל צהריים וכל לילה והוא נרדם תוך דקות.אצלי זה סיפור של שעה וחצי להירדם,כל הזמן אני ער בלילות,בתקופה שהתאמנתי החוסר שינה גרם לי לאימון יתר ולדלקות כתפיים.
אני מקווה שלרופאה יש משהו להציע:(
עריכה:הייתי אצל הרופאת משפחה,היא אמרה שאי אפשר לטפל בזה ושלא נותנים לנערים בגיל שלי תרופות שינה ושלחה אותי הביתה,הלוואי שלה יהיה אותו הדבר ואז היא תראה מה זה.
בכל מקרה יש דברים טבעיים ששווה לנסות? אני לא רוצה לקחת דברים חזקים שיעשו לי בעיות אחר כך.

נערך לאחרונה:
טוב דיווח קטן, אני לוקח נייטול כבר יום רביעי ברציפות, ביום הראשון נרדמתי ממש מהר, ה3 האחרונים לא ממש הלך. מה שכן השינות יותר איכותיות, אתה לא קם בלילה אם היית קם, ואני ישן גם יותר זמן בלילה (לפעמים גם ל10 שעות).
סה"כ חרא של מוצר, כשאקבל את המלטונין אדווח שוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית