הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון כמות חזרות

מתאמן מתמיד

משתמש מתחיל
75
0
נק' מוניטין:
0
75
0
אני קורא הרבה בפורום וחלק מהמאמרים ולא מצליח להבין למה בתרגילים מבודדים (יד קדמית\אחורית וכ'ו...) מומלץ לעשות כמות חזרות גבוה יותר מאשר בתרגילים מורכבים?
לרוב אני רואה שממליצים לעשות בתרגילים כאלה 8-12 חזרות בניגוד למורכבים שם ממליצים בערך 5.

תודה מראש 😃

אתה מזומן לנסות לעשות דדליפט 4 סטים של 12 חזרות.
בעיקרון התרגילים המורכבים דורשים הרבה יותר ריכוז, ותשומת לב לכל חזרה, בחזרות גבוהות קשה יותר לשמור על טכניקה טובה, מה גם שההתקדמות טובה בתרגילים האלה ב5-6 חזרות.
לעשות סקוואט 4x10 ולנסות להוסיף כל שבוע 2.5-5 קילו כנראה יביא לתקיע מהירה מאשר 3x5.

כי תרגילים מורכבים מגייסים יותר יחידות מוטוריות מה שאומר: העומס מתפלג בין יותר שרירים (ולא כמה בודדים כמו בתרגיל פשוט), מה שאומר שאתה יכול להרים יותר משקל עם פחות סיכון לקריעת שריר, אתה לא תרצה לעשות כפיפת מרפק בRM5. ובגדול כמעט כל תרגיל מורכב מערב את הידיים בצורה חזקה.

וכמו ששום כלום אמר בתרגילים מורכבים חשובים הריכוז והטכניקה ולכן כמות החזרות נמוכה.

גם כפיפות מפרקים אפשר לעשות ל5 חזרות
אין סיבה שלא 😃

• פותח/ת השרשור
אתה מזומן לנסות לעשות דדליפט 4 סטים של 12 חזרות.
בעיקרון התרגילים המורכבים דורשים הרבה יותר ריכוז, ותשומת לב לכל חזרה, בחזרות גבוהות קשה יותר לשמור על טכניקה טובה, מה גם שההתקדמות טובה בתרגילים האלה ב5-6 חזרות.
לעשות סקוואט 4x10 ולנסות להוסיף כל שבוע 2.5-5 קילו כנראה יביא לתקיע מהירה מאשר 3x5.
אני מבין את מה שאתה אומר אני התכוונתי בצורה ההפוכה, למה בתרגילים מבודדים לא לעשות קצת חזרות (5 לצורך העניין) ולהעלות במשקלים בצורה מהירה יותר בדומה לתרגילים מורכבים

Back
למעלה תחתית