הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת
Resource icon

הגמד שרוצה להרים כמו הענק

• פותח/ת השרשור Ori.S
  • פורסם בתאריך
לשים 150 קילו על הגב ב 8 בבוקר זה לא מובן מאליו. ועוד בלי מוזיקה, בכלל...

70X5 זה קליל סמוך עליי אתה יכול 😉
זה יהיה PR שישבר אחרי תקיעה ארוכה, אני אשמח לראות את זה קורה. השיא שלי 70x4 כשהחזרה הראשונה הייתה בטעות קצת פוש-פרס

לשים 150 קילו על הגב ב 8 בבוקר זה לא מובן מאליו. ועוד בלי מוזיקה, בכלל...
אם היית רואה איזה מדוכא נכנסתי לסטים...😭

על כמה ללכת ל5x5 בבנץ׳ מחר? ביום ראשון לפני שבועיים(נפח בנץ׳ האחרון), שמתי 90 והגעתי לכשל בחזרה החמישית בסט החמישי. לקפוץ מחר ב2.5-5 או להישאר על 90?

על כמה ללכת ל5x5 בבנץ׳ מחר? ביום ראשון לפני שבועיים(נפח בנץ׳ האחרון), שמתי 90 והגעתי לכשל בחזרה החמישיץ בסט החמישי. לקפוץ מחר ב2.5-5 או להישאר על 90?
למה חייב להוסיף 2.5 בכל הסטים? למה שלא תוסיף 2.5 ב2 סטים ראשונים ואז תסיים על 90? זאת לא אופציה?

על כמה ללכת ל5x5 בבנץ׳ מחר? ביום ראשון לפני שבועיים(נפח בנץ׳ האחרון), שמתי 90 והגעתי לכשל בחזרה החמישית בסט החמישי. לקפוץ מחר ב2.5-5 או להישאר על 90?
לדעתי תישאר על 90. גם ככה נפח זה אמצעי בשביל לחזק אותך בעצימות, לא קריטי להוסיף בו משקל כל פעם
ובכלל לדעתי זה לא רעיון טוב בנפח לקחת משקל שאתה עלול להיכשל איתו. גם אם אתה לוקח קצת פחות אתה עדיין משיג את המטרה של האימון נפח, ובנפח גבוה אתה יותר עייף ופחות מרוכז לקראת הסוף אז יותר קל להיפצע ממשקל שהוא גבולי

למה חייב להוסיף 2.5 בכל הסטים? למה שלא תוסיף 2.5 ב2 סטים ראשונים ואז תסיים על 90? זאת לא אופציה?
הרעיון הוא לעבוד אקרוס. אם כבר, הייתי מעדיף לעבוד ב90 ולנסות להוסיף משקל ב2 הסטים האחרונים אם הייתי מרגיש שנשאר כוח.

לדעתי תישאר על 90. גם ככה נפח זה אמצעי בשביל לחזק אותך בעצימות, לא קריטי להוסיף בו משקל כל פעם
כן קריטי, כי המשקל ב5x5 אמור להיות 90% מה5rm. אם אצליח לסגור 92.5 לכל הסטים, ביום חמישי אנסה להרים 105. אם ארים רק 90, אלך על 102.5. בגלל שהעליה דו-שבועית זה די משמעותי

כן קריטי, כי המשקל ב5x5 אמור להיות 90% מה5rm. אם אצליח לסגור 92.5 לכל הסטים, ביום חמישי אנסה להרים 105. אם ארים רק 90, אלך על 102.5. בגלל שהעליה דו-שבועית זה די משמעותי
90% זה כלל אצבע, בעיקרון המשקל אמור להיות כזה שיגרום לגוף לצאת מאיזון (או איך שזה נקרא) שאחרי זה באה ההתאוששות שאחריה אתה מתחזק. אז העניין הזה יקרה גם אם תיקח 92.5 וגם אם תיקח 90 וג אם תיקח 87.5 (כמובן שלא משקל נמוך מדי, למשל אם תשים 40 קילו ותעשה 5X5 אני בספק אם התוצאה תבוא).
המטרה של נפח זה לחזק אותך שתרים יותר באימון עצימות, אם אתה יכול להרים באימון הזה פחות ועדיין להתקדם בעצימות אז עדיף לעשות את זה
ואם תעשה מחר 90 אף אחד לא אוסר עליך בכל זאת לעשות 105 ביום חמישי

ובכלל לדעתי זה לא רעיון טוב בנפח לקחת משקל שאתה עלול להיכשל איתו. גם אם אתה לוקח קצת פחות אתה עדיין משיג את המטרה של האימון נפח, ובנפח גבוה אתה יותר עייף ופחות מרוכז לקראת הסוף אז יותר קל להיפצע ממשקל שהוא גבולי

להיפצע זו הגזמה, אין סיבה שזה יקרה בעצימות נמוכה כ"כ. אני רוצה להוסיף כי כשל בחזרה האחרונה בסט האחרון זה נורא גבולי, ומאז אני על תפריט מסודר + זה היה אימון נפח ראשון אחרי תקופה ארוכה של עבודה בעצימות בלבד.
אני פשוט אעשה מה שמקס הציע או שאוריד משקל אחרי כמה סטים במידה וכבד.

90% זה כלל אצבע, בעיקרון המשקל אמור להיות כזה שיגרום לגוף לצאת מאיזון (או איך שזה נקרא) שאחרי זה באה ההתאוששות שאחריה אתה מתחזק. אז העניין הזה יקרה גם אם תיקח 92.5 וגם אם תיקח 90 וג אם תיקח 87.5 (כמובן שלא משקל נמוך מדי, למשל אם תשים 40 קילו ותעשה 5X5 אני בספק אם התוצאה תבוא).
המטרה של נפח זה לחזק אותך שתרים יותר באימון עצימות, אם אתה יכול להרים באימון הזה פחות ועדיין להתקדם בעצימות אז עדיף לעשות את זה
ואם תעשה מחר 90 אף אחד לא אוסר עליך בכל זאת לעשות 105 ביום חמישי

לא אוסר, אבל אם ניקח בחשבון ש100x5 היה לי נורא קשה, ואני חוזר שוב על 90x5x5 באימון הנפח, אין סיבה שאתחזק בחמישיה הבאה.
לפי התיאוריה שלך אם אני חוזר כל שבוע על אותו משקל נפח, אני יכול למשוך התקדמות באימון העצימות, זה לא נשמע כ"כ הגיוני:confused001:

לא אוסר, אבל אם ניקח בחשבון ש100x5 היה לי נורא קשה, ואני חוזר שוב על 90x5x5 באימון הנפח, אין סיבה שאתחזק בחמישיה הבאה.
יש סיבה, אתה מתחזק מהנפח, וזה נפח מאוד דומה ב 90 או ב 92.5
לפי התיאוריה שלך אם אני חוזר כל שבוע על אותו משקל נפח, אני יכול למשוך התקדמות באימון העצימות, זה לא נשמע כ"כ הגיוני:confused001:
אתה בהחלט יכול, כמובן באיזשהו שלב צריך להוסיף משקל לנפח (או להוסיף סטים/תרגילים בהמשך). מישהו שעושה 180X5 מן הסתם לא יתחזק מנפח של 90X5X5. לדעתי עדיף להוסיף משקל לאימון נפח לפי הרגשה

יש סיבה, אתה מתחזק מהנפח, וזה נפח מאוד דומה ב 90 או ב 92.5

אתה בהחלט יכול, כמובן באיזשהו שלב צריך להוסיף משקל לנפח (או להוסיף סטים/תרגילים בהמשך). מישהו שעושה 180X5 מן הסתם לא יתחזק מנפח של 90X5X5. לדעתי עדיף להוסיף משקל לאימון נפח לפי הרגשה

🫤
אי אפשר לצאת מנקודת הנחה שהתחזקתי ואצליח לסגור 92.5?

🫤
אי אפשר לצאת מנקודת הנחה שהתחזקתי ואצליח לסגור 92.5?
אפשר בהחלט. אני פשוט מניח שאם נכשלת עם 90 באימון האחרון, או נגיד הצלחת על הגבול (24 חזרות מתוך 25 זה גם טוב 😃) אז זה משקל מספיק מאתגר בשבילך שאם תעשה אותו השבוע זה עדיין יעשה את המטרה שבשבילה עושים אימון נפח

אפשר בהחלט. אני פשוט מניח שאם נכשלת עם 90 באימון האחרון, או נגיד הצלחת על הגבול (24 חזרות מתוך 25 זה גם טוב 😃) אז זה משקל מספיק מאתגר בשבילך שאם תעשה אותו השבוע זה עדיין יעשה את המטרה שבשבילה עושים אימון נפח
טוב, מחר אחליט:37mv:

Ori.S עדכן/ה את הלוג ״הגמד שרוצה להרים כמו הענק״:

עדכון לוג: 19/07/15

אימון קליל, חוץ מהסקוואט שתמיד כבד על הבוקר.

הכלוב היה תפוס ע"י בחורה שעובדת עם מוט ריק, לא היה לי כוח להיכנס איתה ולעבוד קשה על הוספה והסרה של פלטות, אז הלכתי לבנץ' קודם.
הכל רץ בקלות, העפתי 5x5 עם 92.5 בקלות כזו שהאטתי קצב למינימום בסט האחרון כדי להרגיש התנגדות. הפלוס הקלורי עושה את שלו.

סקוואט עד 150x5, כבד ובלי רייג' על הבוקר.

עליות מתח מ"ג+22.5 3x5. יש לציין שאתמול בבוקר הכנתי עוגת שוקולד מחפיסת שוקולד שלמה ומ100 גרם סוכר(כמובן גם שאר רכיבים) וסיימתי אותה עד הערב. בנוסף לחמין שאכלתי...

קרא את שאר עדכון הלוג...

בסוף האוכל עושה את שלו אחלה משקלים !!
ולמה סט 1 של סקוואט ולא 3 או נפח סקוואט ?

יש לכם גם ראק לא? למה לא עשית בו?
גם כן היה תפוס. באופן כללי הוא לא נוח לי אז אני לא מסקוויט שם, רק בכלוב.

שמן 🤡

מתח + 22 לאקרוס 3x5?
🙌🙌

לא נשמע לי מרשים מדי, סה"כ פחות מ100 ק"ג כולל משקל גוף.

@Tank אמרת משהו על פרופורציה בין מתח למקבילים, שים לב כמה קרוב הכוח אצלי בין אחד לשני. אף פעם לא התאמנתי על מקבילים כי הם היו נורא לא נוחים לא בחד"כ שבו התאמנתי כל הזמן. נראה איך זה יתאזן בהמשך.

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית