הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון תחושת הרעב הזאת הגיונית?

oranoran16

משתמש מתחיל
70
1
נק' מוניטין:
-5
70
1
אז היום רצתי 5 קילומטרים, חזרתי הביתה ואחרי שעה בערך אכלתי שתי חתיכות חזה עוף (כ-300 גרם משהו כזה) ולפני הריצה אכלתי לחמניה עם טונה. אז אחרי שאכלתי את החזה עוף הרגשתי רעב ברמות מטורפות! כאילו שלא אכלתי 4 שעות. בד"כ גם אומרים שחלבון משביע לאורך זמן וזה גם לא פעם ראשונה שזה קורה לי. כלומר אסור לאכול חלבון בודד אחרי פעילות?

• פותח/ת השרשור
אין שום בעיה בצריכת חלבון לאחר פעילות ספורטיבית, עדיף בשילוב עם פחמימה זמינה.
אני מדבר על חלבון בודד בלבד בארוחה. כאילו יש מצב שחלבון בלי פחמימה יגביר את הרעב לאחר ספורט? (רק לאחר ספורט) כי זה לא פעם ראשונה שאחרי ספורט ואני אוכל רק חלבון אז תוקף אותי רעב לא נורמלי

לא ממש מכיר את מה שאמרת שחלבון משביע, אבל אני אישית הייתי אוכל במסה ארוחה ענקית של פחמימות לפני והייתי יכול להישאר כמה שעות אחרי האימון עצמו די שבע.

בסה"כ תגיד תודה שיש לך תיאבון גבוהה ...
2 חתיכות חזה עוף לא אמורות להשביע אותך לדעתי,במיוחד לא אחרי ריצה ארוכה

אומרים "שריר חזק זה שריר שבע"
זאת אומרת שהגוף שלך זקוק לכ2500 או 1500 קלוריות ביום כדי לתפקד אבל בסה"כ
לא משנה מה תעשה אתה תרגיש תחושת רעב משום שהשרירים צריכים אוכל בישביל לתפקד מבין אותי? (מצטער אם סיבכתי..)

לאחר אימון אירובי בעיקר,
פחמימה זמינה בעלת ערך גליקמי גבוה יותר תיהיה טובה לאיזון רמות הגליקוגן והסיכויים שתאוחסן בתאי שומן פחותים.
חוץ מזה, כמה מחקרים שקראתי בעבר מצאו שפחמימה זמינה לאחר אימון בשילוב עם חלבון עוזרים להעלות בצורה משמעותית את סינטזת חלבון השריר.
(אם תתעקש אחפש אותם)
בנוסף, פחמימה זמינה תקפיץ את רמות האינסולין לאחר האימון מה שיעזור להניע את חומצות האמינו בצורה טובה יותר אל השריר (אינסולין ידוע כהורמון אנאבולי, לא כך? 😛) מה שיזרז את ההתאוששות (ובהתאם את הגדילה) ויקטין את רמות הקורטיזול בשריר.

5 ק"מ זו לא פעילות אירובית ארוכה שדורשת תוספת משמעותית בתזונה כדי לא להיות רעב.
אם זה חוזר על עצמו ובכלל תקפיד להוסיף את הקלוריות שאתה שורף בהתאם לצורך (חיטוב/מסה/נייטרלי) ואז לא תהיה רעב
כלומר אם בשבוע אתה שורף 2100 קלוריות מאירובי (לצורך הדוגמא) תוסיף כל יום 300 קלוריות לתפריט שלך.

ויקטין את רמות הקורטיזול בשריר.
לא כ"כ מבין בהורמון הזה, אבל שמעתי שמדובר שזה הורמון טוב שנמצא בגוף אחרי השינה וזו הסיבה לא לצרוך פחמימה על הבוקר כי זה פוגע בהורמון.
אל תבקש רפרנס כי אין לי.

מחקרים שקראתי בעבר מצאו שפחמימה זמינה לאחר אימון בשילוב עם חלבון עוזרים להעלות בצורה משמעותית את סינטזת חלבון השריר.
זה נכון, אבל אין יתרון באותה סינתזה מהירה (צריך להזכיר את הבדיחה על הפר הזקן והפר הצעיר?) כפי שעולה מהמחקרים על חלון ההזדמנויות...

אני משתדל לעשות אימון לפני עבודה , אחרי אימון לוקח שייק וטונה וחטיף אנרגיה ( איך שסיימתי את האימון ) ואז מגיע לארוחה מושקעת .

אני לא גדול אבל אוכל מלא !

כן זה הגיוני שהגוף צריך אנרגיה אתה תהיה רעב ככה זה עובד.

Back
למעלה תחתית