הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון מתי להתחיל להשתמש ברצועות ברכיים?

yanivgoft

משתמש משקיע
6,414
4,658
נק' מוניטין:
15,122
6,414
4,658
כמה זמן לפני התחרות לפי דעתכם כדאי להתחיל להשתמש ברצועות ברכיים?
בנוסף כשאתם משתמשים ברצועות מתי בעבודה אתם מתחילים לקשור? באיזה חימום בערך?

בערך חודש, חודש וחצי לפני תחרות נראה לי זמן סביר להתחיל.

אני אישית העדפתי לא לעבוד איתן לחזרות, נטו סינגלים והתחלתי ממשקל של RM3 שלי בלי רצועות.

(קח בערבון מוגבל, הניסיון שלי עם רצועות הוא קטן מאוד)

בגלל שאין לך ניסיון אם רצועות הייתי ממליץ לך להתחיל חודשיים לפני בערך, אתה עושה לינארית אז אני הייתי ממשיך בלינארית כרגיל רק שם את הרצועות בסט הלפני האחרון והאחרון (אולי גם 2 לפני האחרון) ומתקדם רגיל פשוט בקפיצות גדולות יותר.
אתה עדיין לא רגיל לרצועות ואתה צריך לתרגל קשירה וטכניקה איתן אז אל תחכה יותר מדי.

בגלל שאין לך ניסיון אם רצועות הייתי ממליץ לך להתחיל חודשיים לפני בערך, אתה עושה לינארית אז אני הייתי ממשיך בלינארית כרגיל רק שם את הרצועות בסט הלפני האחרון והאחרון (אולי גם 2 לפני האחרון) ומתקדם רגיל פשוט בקפיצות גדולות יותר.
אתה עדיין לא רגיל לרצועות ואתה צריך לתרגל קשירה וטכניקה איתן אז אל תחכה יותר מדי.
אם אתה עושה לינארית אני דווקא הייתי חושב על לטפס לTOP SET שלך כרגיל בלי כל הפירמידות ולעשות רק את הסט עצמו והחימום האחרון עם רצועות , ואז לאחר הTOP SET לרדת ל- 80%, 70%, 60%, 50% ללא רצועות ע"מ להשלים את הנפח. (כמובן שהאחוזים צריכים לרדת כי זה ללא רצועות).

זה יתן לך אפשרות להגיע לסט המרכזי שלך בסקוואט לא מותש, ותוכל לשים דגש על הטכניקה שהיא מאוד חשובה בסקוואט עם רצועות.

אני מאמין ב8 שבועות לפני, אבל תלוי בתוכנית אימון צריך.לתכנן מראש
אני אשאל פה כדי לא לפתוח נושא סתם כך.
אם אני לא מתכוון להתחרות יש איזה משקל או מדד למתי כדי להתחיל לעבוד עם רצועות אם בכלל?

אני אשאל פה כדי לא לפתוח נושא סתם כך.
אם אני לא מתכוון להתחרות יש איזה משקל או מדד למתי כדי להתחיל לעבוד עם רצועות אם בכלל?
אין שום סיבה להתאמן ברצועות למי שלא מתחרה.

• פותח/ת השרשור
חשבתי על לעשות משהו באמת בסגנון הזה. אני מניח שזה יהיה משהו כזה.
אם אתה עושה לינארית אני דווקא הייתי חושב על לטפס לTOP SET שלך כרגיל בלי כל הפירמידות ולעשות רק את הסט עצמו והחימום האחרון עם רצועות , ואז לאחר הTOP SET לרדת ל- 80%, 70%, 60%, 50% ללא רצועות ע"מ להשלים את הנפח. (כמובן שהאחוזים צריכים לרדת כי זה ללא רצועות).

זה יתן לך אפשרות להגיע לסט המרכזי שלך בסקוואט לא מותש, ותוכל לשים דגש על הטכניקה שהיא מאוד חשובה בסקוואט עם רצועות.
הנפח לא ממש מעייף אותי, ומה שעשיתי עד עכשיו היה שפשוט הסט האחרון נתתי שלשה במקום חמישיה כדי שהכבד באמת יהיה נוח יותר. אבל לא חושב שיש טעם לעשות את זה ככה, המטרה שלך היא לא לתת בהכרח 5RM בסט הכבד (מן הסתם אבל זה יהיה משהו מאד קרוב). המטרה שלך היא הנפח הבינוני הזה. לא רואה ממש טעם לעשות את זה ככה.
אני מאמין ב8 שבועות לפני, אבל תלוי בתוכנית אימון צריך.לתכנן מראש
גם לבן אדם שאף פעם לא התאמן עם רצועות ואין לו שום ניסיון? ואני עושה סקוואט 1-2 פעמים בשבוע בד"כ. (תלוי אם אני יוצא לאפטר באותו שבוע או לא)

חשבתי על לעשות משהו באמת בסגנון הזה. אני מניח שזה יהיה משהו כזה.

הנפח לא ממש מעייף אותי, ומה שעשיתי עד עכשיו היה שפשוט הסט האחרון נתתי שלשה במקום חמישיה כדי שהכבד באמת יהיה נוח יותר. אבל לא חושב שיש טעם לעשות את זה ככה, המטרה שלך היא לא לתת בהכרח 5RM בסט הכבד (מן הסתם אבל זה יהיה משהו מאד קרוב). המטרה שלך היא הנפח הבינוני הזה. לא רואה ממש טעם לעשות את זה ככה.

גם לבן אדם שאף פעם לא התאמן עם רצועות ואין לו שום ניסיון? ואני עושה סקוואט 1-2 פעמים בשבוע בד"כ. (תלוי אם אני יוצא לאפטר באותו שבוע או לא)

מאמין שכן זה מספיק, אני עושה פעם בשבוע סקואט כבד פעם בשבוע קל

לכל אחד לוקח זמן שונה להתרגל

בעקרון חודשיים לפני, אני התחלתי כבר עכשיו אבל אני קושר לעצמי לרוב ככה שזה לא כזה חזק.

ואני נגיד אם יש לי 110 סקוואט אז אני קושר בשני החימומים הכבדים האחרונים או רק באחרון, לדוגמא ב80 וב90.

• פותח/ת השרשור
אני חושב שמה שאעשה בזמן הקרוב הוא אולי לעשות סטים של בק אוף עם רצועות כדי לתרגל קשירה ולהתרגל להרגשה, ובסוף מאי אתחיל לקשור גם בעבודה הכבדה. תודה לכולם!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית