בנוגע לדדליפט

P-a-n-1-c

משתמש משקיע
4,641
4
נק' מוניטין:
2,512
4,641
4
הבעיה שלי בדדליפט שכל פעם כשהייתי עולה, אז לא הייתי עולה בתור תנועה אחת חלקה, הייתי מחלק את זה [לא במודע] ל2 תנועות - קודם לעלות עם הרגליים למצב של בערך דדליפט רומני ואז לעלות עם הגב.
איפה הבעיה שלי? ז"א איך אני יכול לעבוד על זה שהדדליפט יבוצע כמו שצריך? אולי אני לא מושך את הכתפיים והחזה אחורה כמו שצריך?
מה שאני עושה עכשיו מאוד מסוכן לגב התחתון... אני כמובן אוריד משקל בהרבה ואתרגל טכניקה, אבל אני לא יודע אפילו איך לתקן את זה.
😣

ואת הגב אתה מצליח לשמור ישר או שהוא מתעגל לך?
אם הוא מתעגל אז המשקל פשוט כבד מידי, אם לא - אז הקאוודס שלך כנראה חלשים באופן יחסי לשאר השרירים שעובדים בדדליפט.

• פותח/ת השרשור
הוא ישר פיקס...
ואולי באמת הקוואדס חלשים, כי הסקוואט שלי חלש בערך פי 1.5 מהדדליפט..

הוא ישר פיקס...
ואולי באמת הקוואדס חלשים, כי הסקוואט שלי חלש בערך פי 1.5 מהדדליפט..

מאוד נדיר שהקוואדס הוא גורם מגביל בדדליפט , אני פשוט חושב שזה בעיה של טכניקה , הדרך הכי פשוטהלשפר את זה היא לפני כל הרמה תתחילא למשוך את המשקל בלי להזיז את הרגליים בכלל , אתה לא אמור להרים אותו אלא רק להרגיש את התנועה שאתה הולך לעשות .

נערך לאחרונה:
מאוד נדיר שהקוואדס הוא גורם מגביל בדדליפט , אני פשוט חושב שזה בעיה של טכניקה.
זה כמובן גם טכניקה כי זאת צורה שונה להרים את המשקל, אבל אם היחס אצלו בין סקוואט לדדליפט הוא 1.5 אז זה בהחלט מעיד על קוואדס חלשים יחסית. הם לא מהווים גורם מגביל מאחר והוא יכול בכל מקרה לעשות דדליפט ע"י קיצור טווח התנועה של הברך (הרמת ירך לפני ההרמה כמו שהוא תיאר), אבל אם הוא נגיד רוצה להרים כמו שעושים ב WL שהירך כמעט מקבילה לקרקע או אפילו מקבילה לקרקע, אז הקוואדס הם הבעיה פה בנוסף לתרגול הטכניקה.

לדעתי בוקס סקוואט יכול להתאים למטרה הזאת (בנוסף לתרגול של הדדליפט כמובן) כי גם בדדליפט וגם בבוקס סקוואט ההרמה יוצאת ממצב סטטי וגם מדובר בערך באותו גובה שהירך נמצאת בשני התרגילים.

• פותח/ת השרשור
אני לא מרים ממצב שהירך מקבילה לקרקע, אני מרים בערך מרבע סקוואט.
אני יודע שהטכניקה שלי לא נכונה, אבל אני לא מבין ממה זה נובע..
כשאני מנתח את התנועה הדבר היחיד שאני חושב שיכול להצביע על הבעיה שאולי אני קודם מרים את התחת ואז את הכתפיים..

לא הבנתי אחי, תסביר יל שוב פעם.

אני אנסה ...
אני יוצא מנקודת הנחה שאתה מתחיל כמו שצריך .
הבעיה לפי הבנתי שאתה מרים את התחת וכתוצאה מכך אתה מוציא את הקוואס מהמשוואה .
אז ככה הפתרון לדעתי :
לפני שאתה מתחיל את ההרמה תסחוט את המוט ותמשוך אותו תוך כדי שמירה על הגב כמו שצריך והרגליים ללא תזוזה , זה בעצם יהיה מין שראג שאתה רק מרעיד את המוט או במשקלים גבוהים אפילו זה לא , אחרי שעשית את זה כמה פעמים (לא אמור לגרום למאמץ אלא רק להזכיר לך שאתה צריך למשוך את המוט ) תבצע את הדדליפט .
הטכניקה הזאת עבדה ועזרה לי בעיקר שבמשקלים כבדים זה כמעט אוטמטי להלעלאות את התחת מוקדם מידי .

אני אנסה ...
אני יוצא מנקודת הנחה שאתה מתחיל כמו שצריך .
הבעיה לפי הבנתי שאתה מרים את התחת וכתוצאה מכך אתה מוציא את הקוואס מהמשוואה .
אז ככה הפתרון לדעתי :
לפני שאתה מתחיל את ההרמה תסחוט את המוט ותמשוך אותו תוך כדי שמירה על הגב כמו שצריך והרגליים ללא תזוזה , זה בעצם יהיה מין שראג שאתה רק מרעיד את המוט או במשקלים גבוהים אפילו זה לא , אחרי שעשית את זה כמה פעמים (לא אמור לגרום למאמץ אלא רק להזכיר לך שאתה צריך למשוך את המוט ) תבצע את הדדליפט .
הטכניקה הזאת עבדה ועזרה לי בעיקר שבמשקלים כבדים זה כמעט אוטמטי להלעלאות את התחת מוקדם מידי .

בWL אם אתה מרים תתחת אתה לא מגיע טוב למשיכה ואז 😵

תנסה בהתחלה לא לעלות הרבה עם התחת אלה רק עם הגב, תנסה לראות בסרטונים של WL למה אני מתכוון.

• פותח/ת השרשור
אז מה שאתה אומר זה פשוט לעבוד על עצמי פסיכולוגית לעלות קודם את הכתפיים והחזה ורק אז את התחת? ועוד שאלה, את התחת אני צריך לעלות כשהמוט מגיע לי לברכיים כן?

ועוד משהו, הדרך שאני עושה אותה יותר קלה או יותר קשה? היא לא נכונה זה נכון, אבל השאלה היא האם במידה ואני אבצע טכניקה מדוייקת ונכונה אני ארים יותר משקל?

אז מה שאתה אומר זה פשוט לעבוד על עצמי פסיכולוגית לעלות קודם את הכתפיים והחזה ורק אז את התחת? ועוד שאלה, את התחת אני צריך לעלות כשהמוט מגיע לי לברכיים כן?

ועוד משהו, הדרך שאני עושה אותה יותר קלה או יותר קשה? היא לא נכונה זה נכון, אבל השאלה היא האם במידה ואני אבצע טכניקה מדוייקת ונכונה אני ארים יותר משקל?

זה שיטה להזכיר לך לעבוד בטכניקה נכונה .
בקשר למוט והברכיים כן זה בערך המיקום שאתה מתחיל לעלות את התחת .
הדרך שאתה עושה מוציאה את הקוואדס ולכן אתה מפסיד הרבה כח , עם תבצע עם טכניקה נכונה אתה תרים יותר משקל , למרות שבדדליפט טכניקה נכונה על פי הספר יכולה גם לגרום לתוצאה הפוכה .

למה אני מוציא את הקוואדס מפעולה?

כי אתה מיישר את הרגליים בעצם אתה לא מרים איתן את המשקל (הכוונה לקוואדס ) .
תחשוב על זה כמו בסקוואט שהרגליים שלך ישרות אתה בעצם סיימת את התרגיל אתה לא עושה עבודה יותר .

• פותח/ת השרשור
באמת אני מרגיש מתיחה ממש חזקה בהמאס [כי זה בערך רומני] ודי עומס על הגב התחתון..
אוקיי אז פשוט להרים בהתחלה את הכתפיים אחורה ואת הפלג גוף העליון למעלה, כשאני מגיע עם המוט לברכיים להרים את התחת, כן?

באמת אני מרגיש מתיחה ממש חזקה בהמאס [כי זה בערך רומני] ודי עומס על הגב התחתון..
אוקיי אז פשוט להרים בהתחלה את הכתפיים אחורה ואת הפלג גוף העליון למעלה, כשאני מגיע עם המוט לברכיים להרים את התחת, כן?

כן , אני מציע לך אגב לראות את הסרטונים של ריפטו או קרוספיט הם מאוד עוזרים להבין את המכניקה של התרגיל ולהבין איך הוא זורם .

• פותח/ת השרשור
כן ראיתי את כל הסירטונים..

תודה רבה אחי, קיבלת כמובן מוניטין 🙌
גם ironman

אה ומה בנוגע לבוקס סקוואט? כדאי או לא כדאי?
הסקוואט שלי נורא נורא חלש...

Deus תרשה לי לתקן אותך.

אתה לא יכול להרים את התחת רק כשהמוט מגיע לברכיים כי הן יפריעו למעבר של המוט. או שאולי לא הבנתי נכון למה התכוונתם.
זה צריך להיות הפוך, את הגו אתה לא מרים עד שהמוט מגיע לברכיים, כלומר שמירה על זוית קבועה בין הגו לרצפה עד שהמוט עובר את הברכיים. במילים אחרות הגוף צריך לעלות כיחידה אחת עד שהמוט מגיע לברכיים ורק אז הטורסו מזדקף.

השרירים שאחראים להרמת הגו (פשיטת ירך) יותר חזקים מהקוואדס שאחראים להרמת התחת (פשיטת ברך) ולכן דדליפט שמבוצע כמו שפאניק עושה יותר קל לביצוע מאשר דדליפט בסגנון WL שהתחת נשאר נמוך, אחרת כל הפאוורליפטרים היו עושים דדליפט בסגנון WL

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית