הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בנוגע לדדליפט

P-a-n-1-c

משתמש משקיע
4,641
4
נק' מוניטין:
2,512
4,641
4
הבעיה שלי בדדליפט שכל פעם כשהייתי עולה, אז לא הייתי עולה בתור תנועה אחת חלקה, הייתי מחלק את זה [לא במודע] ל2 תנועות - קודם לעלות עם הרגליים למצב של בערך דדליפט רומני ואז לעלות עם הגב.
איפה הבעיה שלי? ז"א איך אני יכול לעבוד על זה שהדדליפט יבוצע כמו שצריך? אולי אני לא מושך את הכתפיים והחזה אחורה כמו שצריך?
מה שאני עושה עכשיו מאוד מסוכן לגב התחתון... אני כמובן אוריד משקל בהרבה ואתרגל טכניקה, אבל אני לא יודע אפילו איך לתקן את זה.
😣

• פותח/ת השרשור
זה צריך להיות הפוך, את הגו אתה לא מרים עד שהמוט מגיע לברכיים, כלומר שמירה על זוית קבועה בין הגו לרצפה עד שהמוט עובר את הברכיים. במילים אחרות הגוף צריך לעלות כיחידה אחת עד שהמוט מגיע לברכיים ורק אז הטורסו מזדקף.

לא כ"כ הבנתי.
אני שומר על גב ישר, מעלה את המוט עד הברכיים ואז מעלה את התחת. זה מה שאני אמרתי.
עכשיו איפה התיקון שלך?

Deus תרשה לי לתקן אותך.

אתה לא יכול להרים את התחת רק כשהמוט מגיע לברכיים כי הן יפריעו למעבר של המוט. או שאולי לא הבנתי נכון למה התכוונתם.
זה צריך להיות הפוך, את הגו אתה לא מרים עד שהמוט מגיע לברכיים, כלומר שמירה על זוית קבועה בין הגו לרצפה עד שהמוט עובר את הברכיים. במילים אחרות הגוף צריך לעלות כיחידה אחת עד שהמוט מגיע לברכיים ורק אז הטורסו מזדקף.

השרירים שאחראים להרמת הגו (פשיטת ירך) יותר חזקים מהקוואדס שאחראים להרמת התחת (פשיטת ברך) ולכן דדליפט שמבוצע כמו שפאניק עושה יותר קל לביצוע מאשר דדליפט בסגנון WL שהתחת נשאר נמוך, אחרת כל הפאוורליפטרים היו עושים דדליפט בסגנון WL

הכוונה שלי הייתה אחרת אני עכשיו רואה את זה, הבעיה שלו הוא שמרים את התחת ובכך מוציא את הקוואדס , הכוונה שלי הייתה שהוא שהעלייה צריכה להתחיל כשהרגליים נמצאות ב1/4 סקוואט .
ההסבר שלך הוא די הכוונה שלי .

עכשיו אני לא מסכים איתך שדדליפט רומני יותר קל מקלאסי ועל זה לפחות דיברנו כאן .

במקום שנבלבל את השכל ( לפחות אני מרגיש ככה לגביי ניתוח תנועות )

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
לא כ"כ הבנתי.
אני שומר על גב ישר, מעלה את המוט עד הברכיים ואז מעלה את התחת. זה מה שאני אמרתי.
עכשיו איפה התיקון שלך?
שהמוט לא יכול לעלות לברכיים מבלי שתעלה את התחת. התחת עולה בכל מקרה, אבל ביחד עם הטורסו ולכן הזוית בין הטורסו לבין הרצפה נשמרת כמו בנקודת ההתחלה עד שהמוט עובר את הברכיים ואז הגו מזדקף. תסתכל פה בתמונה, בצד שמאל ובאמצע הגו נמצא בדיוק באותו שיפוע אבל התחת נמצא גבוה יותר באמצע לעומת צד שמאל.

deadlift_2.jpg

הבנתי!!!!
אבל עכשיו, איך אני דואג לבצע את זה?

תשתמש במה שאמרתי לך וסתכל על הסרטונים ותשתמש בדגשים : תחת החוצה, מבט לחזית, חזה החוצה כתפיים מאוחרי המוט , סחיטת המוט , ניפוח הבטן לחגורה ויאללה להרים .

נערך לאחרונה:
ככה צריך לעשות.
הוא הרים את התחת מהר מידי וכנראה נועל ברכיים או כמעט נועל ואז הוא לא עולה טוב.

• פותח/ת השרשור
הבנתי שצריך לשמור על הזווית, זה מה שלא הייתי עושה. אבל אולי אפשר דגשים לפי נק' איך לדאוג לזה?
זה מה שהבנתי תגידו לי אם אני צודק:
א. לעלות קודם עם הכתפיים והחזה תוך כדי שמירה על אותה הזווית כמו בהתחלה.
ב. ברגע שאני מגיע למצב שהמוט מגיע לברכיים לעלות את התחת ולהשלים את התנועה.

אני צודק?

ומה בנוגע להורדה של המוט? אני יודע שזה כמו שאני מעלה, אבל איך בדיוק?

הבנתי שצריך לשמור על הזווית, זה מה שלא הייתי עושה. אבל אולי אפשר דגשים לפי נק' איך לדאוג לזה?
זה מה שהבנתי תגידו לי אם אני צודק:
א. לעלות קודם עם הכתפיים והחזה תוך כדי שמירה על אותה הזווית כמו בהתחלה.
ב. ברגע שאני מגיע למצב שהמוט מגיע לברכיים לעלות את התחת ולהשלים את התנועה.

אני צודק?

ומה בנוגע להורדה של המוט? אני יודע שזה כמו שאני מעלה, אבל איך בדיוק?

שאלה באמת עוזר לך שמסבירים במילים ? תראה סרטונים .

עכשיו אני לא מסכים איתך שדדליפט רומני יותר קל מקלאסי ועל זה לפחות דיברנו כאן .
כן אני מניח שסתרתי את עצמי 😆
אבל זה לא בהכרח חייב לסתור אחד את השני, זה עניין של איזון, יש הרבה פרמטרים שאפשר להתייחס אליהם.
בכל אופן אני דיברתי על דדליפט במצב שהירך מקבילה או כמעט מקבילה לקרקע מה שמכניס את הקוואדס למצב בעייתי כי זאת למעשה הנקודה בה הם הכי חלשים (מומנט התנגדות מרבי). אני מבין שאתם דיברתם על מצב של רבע סקוואט, במקרה הזה יכול להיות באמת שיהיה אפשר להרים יותר בגלל שמצד אחד הזוית בברך לא יותר מידי קטנה ומצד שני הגו לא נמצא יותר מידי מקביל לרצפה ככה שזוקפי הגו לא יהיו גורם מגביל.

אגב סתם בשביל הניסוי, תנסה לעשות דדליפט כשהירך מקבילה לרצפה, אני כמעט בטוח שיהיה לך יותר קשה להרים את המשקל מהרצפה. אמרתי כמעט בטוח כי אתה חזק מאוד בסקוואט אז יכול להיות שבמקרה שלך זה לא ישנה הרבה, אבל מה שבטוח שאתה לא תצליח להרים יותר משקל בצורה כזאת לעומת איך שבדר"כ אתה מרים. 😃

• פותח/ת השרשור
אני ניסיתי עם ירך מקבילה וזה באמת הרבה יותר קשה
השאלה שלי היא האם איך שעשיתי עד עכשיו יכל לגרום לפציעה חמורה? ז"א מה שעשיתי זה סוג של דדליפט רומני לא?

כן אני מניח שסתרתי את עצמי 😆
אבל זה לא בהכרח חייב לסתור אחד את השני, זה עניין של איזון, יש הרבה פרמטרים שאפשר להתייחס אליהם.
בכל אופן אני דיברתי על דדליפט במצב שהירך מקבילה או כמעט מקבילה לקרקע מה שמכניס את הקוואדס למצב בעייתי כי זאת למעשה הנקודה בה הם הכי חלשים (מומנט התנגדות מרבי). אני מבין שאתם דיברתם על מצב של רבע סקוואט, במקרה הזה יכול להיות באמת שיהיה אפשר להרים יותר בגלל שמצד אחד הזוית בברך לא יותר מידי קטנה ומצד שני הגו לא נמצא יותר מידי מקביל לרצפה ככה שזוקפי הגו לא יהיו גורם מגביל.

אגב סתם בשביל הניסוי, תנסה לעשות דדליפט כשהירך מקבילה לרצפה, אני כמעט בטוח שיהיה לך יותר קשה להרים את המשקל מהרצפה. אמרתי כמעט בטוח כי אתה חזק מאוד בסקוואט אז יכול להיות שבמקרה שלך זה לא ישנה הרבה, אבל מה שבטוח שאתה לא תצליח להרים יותר משקל בצורה כזאת לעומת איך שבדר"כ אתה מרים. 😃

אני ינסה פעם הבאה שאני עושה דדליפט ואני יביא דיווח .

יכול לגרום בגדול כן כי יש סיכוי גדול שאתה מעקם את הגב לפי התיאור שנתת לתנועה שאתה עושה כי סופו של דבר אתה אמור לשלב בין 2 התנועות בו זמנית. בהנחה שהבנתי מה אתה אומר, אם היה סרטון היה יותר קל

בכל מקרה אתה אמור להזדקף רק כשהמוט מגיע לאיזור הברכיים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית