הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מרחק המוט מהרצפה בדדליפט.

• פותח/ת השרשור Ori.S
  • פורסם בתאריך

Ori.S

משתמש משקיע
2,609
2,646
נק' מוניטין:
11,371
2,609
2,646
אני מתאמן בחדר כושר עם מוט ברזל, ומאלתר הגבהה בניסיון להתחיל את התנועה מהגובה הסטנדרטי. בחלק מהסרטונים של האנשים פה נראה לי שהמוט אצלי נמוך מדי, ובחלק נראה שגבוה מדי. בספר של ריפטו הוא מדבר על כ-20 ס"מ מהחלק התחתון של המוט ועד לרצפה. רציתי לדעת אם מישהו יודע מה הקטרים של פלטות 20 ק"ג אצלו בחדר הכושר, או של הפלטות בתחרויות. תודה 😃

• פותח/ת השרשור
לא חושב שסנטימטר לפה או לשם זה מה שיעשה את ההבדל.
סנטימטר לפה או לשם הוא בדיוק למה אנשים מעדיפים למשוך יחפים ולא עם נעליים. ואני פשוט רוצה להיות רגוע שאני לא מקצר טווח תנועה מבלי לדעת.

סנטימטר לפה או לשם הוא בדיוק למה אנשים מעדיפים למשוך יחפים ולא עם נעליים. ואני פשוט רוצה להיות רגוע שאני לא מקצר טווח תנועה מבלי לדעת.
לפי מה שידוע לי הסיבה המרכזית לדד ליפט בלי נעליים זה יציבה יותר טובה- אין לך סוליה שמשנה את השיפוע של הרגל והרגל עצמה לא זזה לעומת שהיא בתוך הנעל, שם היא יכולה לזוז מעט.

• פותח/ת השרשור
לפי מה שידוע לי הסיבה המרכזית לדד ליפט בלי נעליים זה יציבה יותר טובה- אין לך סוליה שמשנה את השיפוע של הרגל והרגל עצמה לא זזה לעומת שהיא בתוך הנעל, שם היא יכולה לזוז מעט.
גם, אבל יש הבדל בין למשוך 300 ק"ג לגובה של 50 ס"מ או 48 ס"מ, כמו שיש הבדל בין למשוך 300 ק"ג לבין 288. (השוויתי באחוזים למרות שברור שזה לא ניתן להשוואה כזו פשוטה)

גם, אבל יש הבדל בין למשוך 300 ק"ג לגובה של 50 ס"מ או 48 ס"מ, כמו שיש הבדל בין למשוך 300 ק"ג לבין 288. (השוויתי באחוזים למרות שברור שזה לא ניתן להשוואה כזו פשוטה)
זה לא בדיוק נכון כי הטווח תנועה נקבע לפי העמידה שלך ככה שאם תעמוד כמו שצריך ההבדלים לא יהיו כאלה גדולים בין 50 ל-48...

בכל מקרה אין טעם להגביה את המוט לדעתי, תן לפלטות של ה20 קילו לקבוע לך את הגובה...

אתה מבין גם שזה ממש בלתי אפשרי לקבוע מה יהיה הגובה המושלם..? כי ריפטו קבע לך 20 סנטימטר ביחס לגוף עם פרופורציה מסויימת דבר שלא יהיה נכון למישהו אחר עם פרופורציות אחרות וגודל גוף שונה...

• פותח/ת השרשור
זה לא בדיוק נכון כי הטווח תנועה נקבע לפי העמידה שלך ככה שאם תעמוד כמו שצריך ההבדלים לא יהיו כאלה גדולים בין 50 ל-48..
בכל מקרה אין טעם להגביה את המוט לדעתי, תן לפלטות של ה20 קילו לקבוע לך את הגובה...
אתה מבין גם שזה ממש בלתי אפשרי לקבוע מה יהיה הגובה המושלם..? כי ריפטו קבע לך 20 סנטימטר ביחס לגוף עם פרופורציה מסויימת דבר שלא יהיה נכון למישהו אחר עם פרופורציות אחרות וגודל גוף שונה...

כנראה לא הבנת אותי נכון. אין לי פלטות של 20 ק"ג במכון, ואני בסה"כ מנסה להבין מה הגובה הסטנדרטי של פלטת 20 ק"ג מבלי שום קשר למבנה הגוף שלי. 😃

כנראה לא הבנת אותי נכון. אין לי פלטות של 20 ק"ג במכון, ואני בסה"כ מנסה להבין מה הגובה הסטנדרטי של פלטת 20 ק"ג מבלי שום קשר למבנה הגוף שלי. 😃
איזה פלטות יש לך...?

בכל מקרה לפי מיטב ידיעתי אולימפיות 20 קילו זה 45 ס"מ וכאלה שהם לא אולימפיות זה בסביבות ה40 סנטימטר +-

• פותח/ת השרשור
איזה פלטות יש לך...?

בכל מקרה לפי מיטב ידיעתי אולימפיות 20 קילו זה 45 ס"מ וכאלה שהם לא אולימפיות זה בסביבות ה40 סנטימטר +-
15 ק"ג מברזל, שהן באופן כללי קטנות יותר לדעתי.

• פותח/ת השרשור
אכן אמורות להיות קטנות במעט מ20 קילו בכל מקרה תחשוב שגם הקוטר של המוט משפיע וגם גודל החור של הפלטות יש כל כך הרבה משתנים שלא תצא מזה...

כנראה שאתה צודק. יום יבוא ואגלה בעצמי 🤣
תתחדש על האווטר.

אני חושב שאצלי זה משהו כמו 16 17 כי יש אצלי איזה בן אדם שלוקח פאוורליפטינג מאוד ברצינות(קונה מוט לעצמו ומשאיר אותו בחדכ לכולם,קונה פלטות קטנות וכו') והוא קנה מנגר פלטות מעץ שהמטרה שלהן היא להגביהה את הדדליפט לגובה אולימפי

מאוד לא נכון,
כף הרגל יכולה לזוז על הריצפה גם. להיפך, הנעל מגבילה את התנועה הפוטנציאלית של כף הרגל. ויציבה? כשאתה יחף שום דבר לא יציב, הנעליים מספקות תמיכה - בשביל זה הן שם.
הסיבה שאנשים עושים דדליפט בלי נעליים היא אחת ויחידה - על מנת להרים את המוט פחות מרחק.

זה לא בדיוק נכון כי הטווח תנועה נקבע לפי העמידה שלך ככה שאם תעמוד כמו שצריך ההבדלים לא יהיו כאלה גדולים בין 50 ל-48...
מה זה שייך? עם נעליים ובלי נעליים, ההבדלים הם עובי הסולייה.

אתה מרבה לדבר על דברים שאתה לא יודע. ההיפך המוחלט. ריפטו מתייחס לגובה הפלטות כעובדה לוגיסטית פרקטית, ועל פיה מבסס את ניתוח התנועה, לימוד התנועה והתיקונים הנדרשים. הוא בעצמו אומר שהניתוח הוא כזה, פשוט כי לכל מי שיקרא את הספר יהיו בחדר כושר פלטות זהות בקוטר (בהנחה שיש לו פלטות בקוטר אולימפי).

אכן אמורות להיות קטנות במעט מ20 קילו בכל מקרה תחשוב שגם הקוטר של המוט משפיע וגם גודל החור של הפלטות יש כל כך הרבה משתנים שלא תצא מזה...
אל תגיד סתם. הרוב המוחץ של הפלטות שמתיימרות להיות בקוטר אולימפי, בנויות אותו דבר מבחינת מידות. יש משתנים כמו עם/בלי ידיות אחיזה, סוג החומר וכו' - אבל בכולן עובי ה"חור" והקוטר זהים.

בנוגע לדיון המקורי,
אם אני זוכר נכון זה או 20.5 ס"מ או 21.1 ס"מ מתחתית המוט (איפה שאתה אוחז) לקרקע.

• פותח/ת השרשור
בנוגע לדיון המקורי,
אם אני זוכר נכון זה או 20.5 ס"מ או 21.1 ס"מ מתחתית המוט (איפה שאתה אוחז) לקרקע.
כ21 ס"מ, כמו שרשמתי בתגובה מעליך, תודה 😃
אני מושך בערך מ19/20, שזה נשמע לי מצוין.

אתה מרבה לדבר על דברים שאתה לא יודע. ההיפך המוחלט. ריפטו מתייחס לגובה הפלטות כעובדה לוגיסטית פרקטית, ועל פיה מבסס את ניתוח התנועה, לימוד התנועה והתיקונים הנדרשים. הוא בעצמו אומר שהניתוח הוא כזה, פשוט כי לכל מי שיקרא את הספר יהיו בחדר כושר פלטות זהות בקוטר (בהנחה שיש לו פלטות בקוטר אולימפי).

בדיוק, עובדה לוגיסטית פרקטית... מה שאומר שאין לו יכולת לדעת את הגובה המושלם לכל בן אדם בנפרד והוא לקח משהו שיהיה נכון רק לחלק מהאנשים (שוב אל תקח את זה לקיצון, היא מתאימה פשוט לא בצורה מלאה). שאר האנשים משתמשים באותו הגובה למרות שיכול להיות שיש גובה עדיף בשבילם או טכניקה שונה במעט בשבילם שתהיה עדיפה...

אתה יכול להגיד מה שתרצה על טכניקה כללית וכו' ברגע שאתה מתאים תוכנית מסויימת ספציפית למיליוני אנשים היא לא תהיה אידיאלית לכולם כי דבר זה אינו אפשרי מעצם היותינו שונים אחד מהשני, אי אפשר להגדיר אמת אבסולוטית אחת שתהיה נכונה לכולם...

לכן לדעתי להתקטנן על 20 ס"מ במקום 21 זה מגוחך אבל אם אתם חושבים שזה עוזר לכם זכותכם...

אל תגיד סתם. הרוב המוחץ של הפלטות שמתיימרות להיות בקוטר אולימפי, בנויות אותו דבר מבחינת מידות. יש משתנים כמו עם/בלי ידיות אחיזה, סוג החומר וכו' - אבל בכולן עובי ה"חור" והקוטר זהים.
מה הקשר מה אולי ברמה המקצועית זה גודל זהה, בכל חדר כושר כמעט יש הבדלים בין הגדלים של הפלטות ביחס למשקל. כנ"ל גם למוט ולחור, לפי הדברים שהוא רשם המוט שלו בחד"כ לא אולימפי והתייחסתי לזה שמוטות שהם לא אולימפים יהיו בקוטר שונה וצלחות לא אולימפיות יהיו בעלי חור בגודל שונה מאולימפיות.

נערך לאחרונה:
בדיוק, עובדה לוגיסטית פרקטית... מה שאומר שאין לו יכולת לדעת את הגובה המושלם לכל בן אדם בנפרד והוא לקח משהו שיהיה נכון רק לחלק מהאנשים (שוב אל תקח את זה לקיצון, היא מתאימה פשוט לא בצורה מלאה).
אתה שוב לא מבין. זה לא שהוא טוען שזה הגובה המושלם לכולם, אלא הוא רק מבסס את ניתוח התרגיל על העובדה היבשה הזו. אל תגיד שאנשים טוענים דברים שהם לא, כשאתה לא יודע. קרא את הפרק על הדדליפט בספר שלו, ואז תוכל להביע את דעתך על דעתו. כרגע - אתה לא יודע מה הוא טוען.

אתה יכול להגיד מה שתרצה על טכניקה כללית וכו' ברגע שאתה מתאים תוכנית מסויימת ספציפית למיליוני אנשים היא לא תהיה אידיאלית לכולם כי דבר זה אינו אפשרי מעצם היותינו שונים אחד מהשני, אי אפשר להגדיר אמת אבסולוטית אחת שתהיה נכונה לכולם...
שוב הקשקוש הזה של כל אחד הוא מיוחד?
הנושא הזה היה רדום הרבה זמן.
אסביר: כולנו מגיבים אותו דבר לעומס. חלק יוכלו להסתגל לעומס גדול יותר מאחרים ואולי בעתיד יהיו אלופים אולימפיים, והרוב לא. לגביי הבדלים במבני הגוף? בהחלט משפיע על המכניקה של התרגילים, אבל זה לא שייך לשאלה "האם אתה צריך לעשות סקוואט או מכרעים?", או "האם אתה צריך לעשות 3 סטים או 5?".
בטח ובטח לא כשמדובר על מתאמן מתחיל (=99% מהאוכלוסייה, גם זו שמתאמנת) או על מתאמן בינוני (=99% מכל אלה שהם לא מתאמנים מתחילים, למרות שכאן כנראה הגזמתי, אבל הנקודה ברורה).

מה הקשר מה אולי ברמה המקצועית זה גודל זהה, בכל חדר כושר כמעט יש הבדלים בין הגדלים של הפלטות ביחס למשקל. כנ"ל גם למוט ולחור, לפי הדברים שהוא רשם המוט שלו בחד"כ לא אולימפי והתייחסתי לזה שמוטות שהם לא אולימפים יהיו בקוטר שונה וצלחות לא אולימפיות יהיו בעלי חור בגודל שונה מאולימפיות.
כן, ציוד שלא מתיימר להיות אולימפי - ניחשת נכון - לא מיוצר במידות אולימפיות. ברוב המוחץ של המקרים ההבדלים לא יהיו חצי סנטימטר, אלא יותר לכיוון ה10, וזה לא משהו שאתה אמור לפספס. הרוב המוחץ של הציוד שנראה ומרגיש כאילו הוא תוכנן במידות אולימפיות, הוא במידות אולימפיות. לגביי המשקל - ממש לא, אתה יכול גם למצוא סטיות של 5 ק"ג לכל פלטה / מוט, אבל זה לא קשור למידות החיצוניות.

אתה שוב לא מבין. זה לא שהוא טוען שזה הגובה המושלם לכולם, אלא הוא רק מבסס את ניתוח התרגיל על העובדה היבשה הזו. אל תגיד שאנשים טוענים דברים שהם לא, כשאתה לא יודע. קרא את הפרק על הדדליפט בספר שלו, ואז תוכל להביע את דעתך על דעתו. כרגע - אתה לא יודע מה הוא טוען.
הניתוח שלו יהיה אותו הדבר גם עם סנטימטר הבדל

שוב הקשקוש הזה של כל אחד הוא מיוחד?
הנושא הזה היה רדום הרבה זמן.
אסביר: כולנו מגיבים אותו דבר לעומס. חלק יוכלו להסתגל לעומס גדול יותר מאחרים ואולי בעתיד יהיו אלופים אולימפיים, והרוב לא. לגביי הבדלים במבני הגוף? בהחלט משפיע על המכניקה של התרגילים, אבל זה לא שייך לשאלה "האם אתה צריך לעשות סקוואט או מכרעים?", או "האם אתה צריך לעשות 3 סטים או 5?".
בטח ובטח לא כשמדובר על מתאמן מתחיל (=99% מהאוכלוסייה, גם זו שמתאמנת) או על מתאמן בינוני (=99% מכל אלה שהם לא מתאמנים מתחילים, למרות שכאן כנראה הגזמתי, אבל הנקודה ברורה).
מה הקשר סקוואט או מכרעיים אני אומר שיש כל כך הרבה משתנים והבדלים בין מישהו אחד שעושה למישהו אחר בתרגיל ספציפי, שריפטו רק יכול לתת קווים כלליים לאיך לעשות את התרגיל כמו שצריך וההבדלים הקטנים כמו סנטימטר לפה או לשם לא אמורים להשפיע. המנימום שאתה יכול לחשוב עליו זה הבדלי גובה ומוטת ידיים שלפעמים יש הבדלים של 30 סנטימטר במרחק שמישהו אחד מרים לבין מישהו אחר ואז אתה בא ומתקטנן על סנטימטר, הכל יחסי, הסנטימטר הזה לא משנה שום דבר במאקרו.

כן, ציוד שלא מתיימר להיות אולימפי - ניחשת נכון - לא מיוצר במידות אולימפיות. ברוב המוחץ של המקרים ההבדלים לא יהיו חצי סנטימטר, אלא יותר לכיוון ה10, וזה לא משהו שאתה אמור לפספס. הרוב המוחץ של הציוד שנראה ומרגיש כאילו הוא תוכנן במידות אולימפיות, הוא במידות אולימפיות. לגביי המשקל - ממש לא, אתה יכול גם למצוא סטיות של 5 ק"ג לכל פלטה / מוט, אבל זה לא קשור למידות החיצוניות.
יש מנהג כזה לקרוא לצלחות שמתאימות למוט אולימפי "אולימפיות" למרות שהן שונות אחת מהשנייה במגוון דרכים והמשותף הוא שהן מתאימות למוט אולימפי , בגודל ובצורה הן שונות לעיתים...

לא הבנתי את ההרצאה שלך על מידות אולימפיות שהתחילה מזה שאמרתי שה15 קילו שלו יהיו כנראה קטנים יותר מה20. הרצאה מיותרת וחסרת היגיון...

מה הקשר סקוואט או מכרעיים אני אומר שיש כל כך הרבה משתנים והבדלים בין מישהו אחד שעושה למישהו אחר בתרגיל ספציפי, שריפטו רק יכול לתת קווים כלליים לאיך לעשות את התרגיל כמו שצריך וההבדלים הקטנים כמו סנטימטר לפה או לשם לא אמורים להשפיע. המנימום שאתה יכול לחשוב עליו זה הבדלי גובה ומוטת ידיים שלפעמים יש הבדלים של 30 סנטימטר במרחק שמישהו אחד מרים לבין מישהו אחר ואז אתה בא ומתקטנן על סנטימטר, הכל יחסי, הסנטימטר הזה לא משנה שום דבר במאקרו.
טווח התנועה של אנשים שונים לא שייך למכניקה של התרגיל.
מה שמשנה זה היחס בין החלקים בגוף, לא האורך הכולל שלהם. מישהו בגובה 1.50 עם אותו יחס בין ירך-טורסו ושאר חלקי הגוף ומישהו בגובה 3 מ' עם אותם יחסים יבצע את התרגילים בדיוק באותו אופן, למעט הדדליפט ששם אכן יהיה הבדל (בהבדלי גובה של 1.50 מ' כנראה שלא מזערי כל כך, אבל בהבדלי גובה ריאליים - הבדלים מזעריים).
אבל זה תקף אך ורק לכל תרגיל שמתחיל מהריצפה - כי לכל אחד מהם גובה המוט בתחתית יהיה שונה ביחס לגוף. בסקוואט, פרס, בנץ' פרס לא יהיו הבדלים.

ואם כבר מדברים על דדליפט, אז זה התרגיל היחיד שאתה לא באמת יכול לבחור איך לעשות אותו למעט רוחב עמידה, רוחב אחיזה וגב ישר/עגול. ברגע שאלה נקבעו - יש רק "טכניקה" אחת שבה מוט כבד ינותק מהקרקע.
ככה שכן, דווקא בתרגיל הזה, יותר מכל השאר - אתה כן יכול לתת לכולם את אותם קווים מנחים על מנת שזה יבוצע בצורה יעילה, יסייע להם לשמור על מנח גב אידיאלי (ניטרלי) ויסייע להם לא להכשל בתרגיל.
להרחבה קרא כאן: https://www.lbs.co.il/threads/55225/#post-698726

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית