הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ קשה להתקדם בלחיצות

• פותח/ת השרשור x7haim
  • פורסם בתאריך

x7haim

משתמש משקיע
5,774
1,758
נק' מוניטין:
5,763
5,774
1,758
Volcan gym
אני ב ss וקשה לי מאוד להתקדם בלחיצות. כמעט ולא קיים באני מתקדם במשקל בבאנצ׳ או בפרס ואין כשל. אז חשבתי אולי להתחיל טקסס בלחיצות. שזה יהיה ככה:
ראשון סקוואט 3X5
בנץ׳ 5X5
דדליפט 1X5

שלישי סקוואט 3X5
פרס 4X5
פאוורקלין 5X3/מתח 3X5

חמישי סקוואט 3X5
בנץ׳ 4X5, 1X3
דדליפט 1X5

שבוע לאחר מכן:

ראשון סקוואט 3X5
בנץ׳ 5X5
פאוורקלין 5X3/מתח 3X5

שלישי סקוואט 3X5
פרס 4X5
דדליפט 1X5

חמישי סקוואט 3X5
בנץ׳ 4X5, 1X3
פאוורקלין 5X3/מתח 3X5
מה דעתכם?

כבר אמרתי את דעתי. אין על מה לדבר כשאין 3 פלטות סקוואט ודד ליפט. כשתגיע לזה והבנץ יהיה בפיגור נדבר

מה לעשות? @White Walker @Tank

ד״א איך שכתבתי לגבי התוכנית בהתחלה זה בסדר? מישהו אמר לי ככה אז אני לא בטוח
כתבת את הלינארית של ביל סטאר וגם כן שכחת את הסט של ה8 ביום עצימות, אתה יכול לנסות את התוכנית של ביל סטאר אבל כשזה נוגע לבנץ תנסה להיצמד לנפח גבוה, וטקסס זה לא ממש נפח גבוה אבל בתור מתחיל זה אמור לעבוד לך יופי
כבר אמרתי את דעתי. אין על מה לדבר כשאין 3 פלטות סקוואט ודד ליפט. כשתגיע לזה והבנץ יהיה בפיגור נדבר
באמת מה הקשר, משקל על המוט זה לא אינדיקיציה לכלום זה מאוד אינדוידואלי

• פותח/ת השרשור
כתבת את הלינארית של ביל סטאר וגם כן שכחת את הסט של ה8 ביום עצימות, אתה יכול לנסות את התוכנית של ביל סטאר אבל כשזה נוגע לבנץ תנסה להיצמד לנפח גבוה, וטקסס זה לא ממש נפח גבוה אבל בתור מתחיל זה אמור לעבוד לך יופי

פשוט העתקתי את מה שמישהו כתבת לי. בינתיים אני לא משנה אני רוצה לראות איך הולך ואז להחליט אבל מה לשנות? אשמח אם תתקן בתוכנית בהתחלה

ראשון
סקוואט 3X5
בנץ׳ 5X5
דדליפט 1X5

שלישי סקוואט 3X5
פרס 4X5
פאוורקלין 5X3/מתח 3X5

חמישי סקוואט 3X5
בנץ׳ 4X5,1X8 ,1X3
דדליפט 1X5

שבוע לאחר מכן:

ראשון סקוואט 3X5
בנץ׳ 5X5
פאוורקלין 5X3/מתח 3X5

שלישי סקוואט 3X5
פרס 4X5
דדליפט 1X5

חמישי סקוואט 3X5
בנץ׳ 4X5,1X8 ,1X3
פאוורקלין 5X3/מתח 3X5
בעיקרון, בלינארית רגילה אמורה להיות רוטציה בין הלחיצות, אם מטרתך לקדם בעיקר את הבנץ אפשר לעשות ככה

סקוואט 3*5
בנץ 5*5 אקרוס
דדליפט 1*5 \ פאוורקלין 5*3 לסירוגין

סקוואט
בנץ מהירות 3*3 / 5*3 (3 חזרות)
פאוורקלין 5*3\ דדליפט 1*5 לסירוגין

סקוואט
בנץ 5*1
ויש שמוסיפים פה או במקום הבנץ מהירות נפח פרס (5*5 / 4*10 / 4*8 / 4*6 / וכו')

למה דווקא בשלוש פלטות? מאיפה הסקת את זה?
לדעתי בנאדם שלא הגיע ל3 פלטות בסקוואט ודד עדיין מסוגל לעלות במשקלי העבודה בתרגילי הבסיס בלי תוכניות מיוחדות ועוד מוקדם להתעסק בפיגורים.

עניתי למעלה את דעתי. אתה יכול לא להסכים איתי. לדעתי עד נקודה כלשהי לבנאדם אין מה להתעסק בפיגור והוא צריך רק להתעסק בלהתחזק

לדעתי בנאדם שלא הגיע ל3 פלטות בסקוואט ודד עדיין מסוגל לעלות במשקלי העבודה בתרגילי הבסיס בלי תוכניות מיוחדות ועוד מוקדם להתעסק בפיגורים.
אני לא מסכים, משקל לא מהווה אינדיקציה לכמה מישהו יכול להתקדם.
אתה שוכח שיש פרמטרים כגון גיל\שגרת חיים ודברים אחרים שיכולים למנוע מבנאדם להתקדם עד ל-3 פלטות בתרגילים שציינת.

אני לא מסכים, משקל לא מהווה אינדיקציה לכמה מישהו יכול להתקדם.
אתה שוכח שיש פרמטרים כגון גיל\שגרת חיים ודברים אחרים שיכולים למנוע מבנאדם להתקדם עד ל-3 פלטות בתרגילים שציינת.
אולי אני לא צודק בנוגע למספר "3 פלטות" אבל הנקודה שלי נכונה לא?

• פותח/ת השרשור
נֿראה לי לא ממש הבנתם. הסקוואט והדד עולים אבל הפרס והבאנצ׳ בקושי

אולי אני לא צודק בנוגע למספר "3 פלטות" אבל הנקודה שלי נכונה לא?
כן.
אדם צריך להמשיך ולהתקדם ככל שאפשר, ולא להתעסק בפניות לאחור.
אלא אם הגיע לנקודת תקיעה ואז יש לבחון מעבר לתוכנית אחרת או האם ישנה התאוששות מספקת\טכניקה טובה שלא גורמת לבעיה.

• פותח/ת השרשור
בעיקרון, בלינארית רגילה אמורה להיות רוטציה בין הלחיצות, אם מטרתך לקדם בעיקר את הבנץ אפשר לעשות ככה

סקוואט 3*5
בנץ 5*5 אקרוס

סקוואט
בנץ מהירות 3*3 / 5*3 (3 חזרות)
פאוורקלין 5*3\ דדליפט 1*5 לסירוגין

סקוואט
בנץ 5*1
ויש שמוסיפים פה או במקום הבנץ מהירות נפח פרס (5*5 / 4*10 / 4*8 / 4*6 / וכו')
איפה ההתקדמות של הפרס פה? זה כבר לא ss

כן.
אלא אם הגיע לנקודת תקיעה ואז יש לבחון מעבר לתוכנית אחרת או האם ישנה התאוששות מספקת\טכניקה טובה שלא גורמת לבעיה.
השאלה מה אתה מגדיר כנקודת תקיעה.

• פותח/ת השרשור
כן.
אז כדאי להתקדם עד לכיוון שמקס אמר ולראות אם יש שיפור? ואם לא אז לעשות טקסס בלחיצות?

השאלה מה אתה מגדיר כנקודת תקיעה.
אם לא הצלחת להתקדם מעבר ל 2 אימונים אני מאמין שזו מנורה אדומה (לרוב)

אז כדאי להתקדם עד לכיוון שמקס אמר ולראות אם יש שיפור? ואם לא אז לעשות טקסס בלחיצות?
תראה, אם אתה עושה הכל כמו שצריך ושומר על פלוס קלורי ושינה נכונה.. ודואג לערכי תזונה..ובכל זאת מתקשה להתקדם בבנצ',
הייתי מנסה משהו אחר.
טקסס (לי באופן אישי) עזר כשנתקעתי ב 90 למשך כחודש, ונפח בחזה זה לא דבר רע.
חשבת אולי להוסיף תרגיל עזר? מקבילים באחיזה רחבה\ לחיצה עם דאמבלים בשיפוע?
יכול להיות שהבעיה מגיעה דווקא מכיוון שהטרייספס שלך חלשים מידיי, ואולי תרגיל עזר בהם יכול דווקא לעזור.

יש הרבה גישות ולא מעט דרכים לגשת אל הבעיה.. אבל צריך לבחור במה שהכי נוח.
מכיוון שאתה נמצא ב SS הייתי משנה את הלחיצות לטקסס מת'וד, למרות המשקל היחסית נמוך ובודק איך אתה מגיב לזה.

• פותח/ת השרשור
אם לא הצלחת להתקדם מעבר ל 2 אימונים אני מאמין שזו מנורה אדומה (לרוב)

תראה, אם אתה עושה הכל כמו שצריך ושומר על פלוס קלורי ושינה נכונה.. ודואג לערכי תזונה..ובכל זאת מתקשה להתקדם בבנצ',
הייתי מנסה משהו אחר.
טקסס (לי באופן אישי) עזר כשנתקעתי ב 90 למשך כחודש, ונפח בחזה זה לא דבר רע.
חשבת אולי להוסיף תרגיל עזר? מקבילים באחיזה רחבה\ לחיצה עם דאמבלים בשיפוע?
יכול להיות שהבעיה מגיעה דווקא מכיוון שהטרייספס שלך חלשים מידיי, ואולי תרגיל עזר בהם יכול דווקא לעזור.

יש הרבה גישות ולא מעט דרכים לגשת אל הבעיה.. אבל צריך לבחור במה שהכי נוח.
מכיוון שאתה נמצא ב SS הייתי משנה את הלחיצות לטקסס מת'וד, למרות המשקל היחסית נמוך ובודק איך אתה מגיב לזה.
לא מזמן הוספתי עזר אחד לטרייספס, כדאי לתת לזה אולי עוד שבועיים-שלושה ולראות אם אני מתקדם? לרוב אני נתקע 2-3 אימונים עם אותו המשקל

לא מזמן הוספתי עזר אחד לטרייספס, כדאי לתת לזה אולי עוד שבועיים-שלושה ולראות אם אני מתקדם? לרוב אני נתקע 2-3 אימונים עם אותו המשקל
אתה תקוע ב 14 חזרות?
החזרה הרביעית בסט השלישי איך היא עולה? גריינד או פשוט קשה?

• פותח/ת השרשור
אתה תקוע ב 14 חזרות?
החזרה הרביעית בסט השלישי איך היא עולה? גריינד או פשוט קשה?
בד״כ כשאני מתחיל משקל חדש אני משיג 3-4 זה די תלוי אם יש לי ספוטר כי אז יש לי יותר ביטחון לסחוט עוד חזרה.. למרות שאין לי בעיה גם לעשות roll of shame אבל זה לא אותו הדבר

בד״כ כשאני מתחיל משקל חדש אני משיג 3-4 זה די תלוי אם יש לי ספוטר כי אז יש לי יותר ביטחון לסחוט עוד חזרה.. למרות שאין לי בעיה גם לעשות roll of shame אבל זה לא אותו הדבר
לא הבנתי אותך.
אתה תקוע במשקל כבר כמה אימונים נכון?
אז איפה התקיעה? בחזרה ה 14? או שבכל סט כל מה שאתה מצליח זה רק 3-4 חזרות?
אין לך חמישיה שלמה עם המשקל הנוכחי? (כמה הוא תזכיר לי? 50?)

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי אותך.
אתה תקוע במשקל כבר כמה אימונים נכון?
אז איפה התקיעה? בחזרה ה 14? או שבכל סט כל מה שאתה מצליח זה רק 3-4 חזרות?
אין לך חמישיה שלמה עם המשקל הנוכחי? (כמה הוא תזכיר לי? 50?)
אני כרגע בדילואד היום יהיה 52.5 וראשון הבא 55 (המשקל שנתקעתי אימון שלישי ברצף) לפני הדילואד השגתי 4 3 4 בגלל שאחרי הסט השני חבר נתן לי עצה אז בסט השלישי הצלחתי עוד חזרה. בד״כ אני משיג בכל הסטים 3-4 או 5 4 4

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית