הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ קשה להתקדם בלחיצות

• פותח/ת השרשור x7haim
  • פורסם בתאריך

x7haim

משתמש משקיע
5,774
1,758
נק' מוניטין:
5,763
5,774
1,758
Volcan gym
אני ב ss וקשה לי מאוד להתקדם בלחיצות. כמעט ולא קיים באני מתקדם במשקל בבאנצ׳ או בפרס ואין כשל. אז חשבתי אולי להתחיל טקסס בלחיצות. שזה יהיה ככה:
ראשון סקוואט 3X5
בנץ׳ 5X5
דדליפט 1X5

שלישי סקוואט 3X5
פרס 4X5
פאוורקלין 5X3/מתח 3X5

חמישי סקוואט 3X5
בנץ׳ 4X5, 1X3
דדליפט 1X5

שבוע לאחר מכן:

ראשון סקוואט 3X5
בנץ׳ 5X5
פאוורקלין 5X3/מתח 3X5

שלישי סקוואט 3X5
פרס 4X5
דדליפט 1X5

חמישי סקוואט 3X5
בנץ׳ 4X5, 1X3
פאוורקלין 5X3/מתח 3X5
מה דעתכם?

איפה ההתקדמות של הפרס פה? זה כבר לא ss
נכון זה לא ss, זה טקסס בלחיצות עם התמקדות על הבנץ
לדעתי בנאדם שלא הגיע ל3 פלטות בסקוואט ודד עדיין מסוגל לעלות במשקלי העבודה בתרגילי הבסיס בלי תוכניות מיוחדות ועוד מוקדם להתעסק בפיגורים.

עניתי למעלה את דעתי. אתה יכול לא להסכים איתי. לדעתי עד נקודה כלשהי לבנאדם אין מה להתעסק בפיגור והוא צריך רק להתעסק בלהתחזק
יש אנשים שלא יכולים להגיע בהתקדמות מאימון לאימון ל3 פלטות סקוואט ודד

• פותח/ת השרשור

הבעיה אצלי היא הלחיצות של הסקווט והדד

אני כרגע בדילואד היום יהיה 52.5 וראשון הבא 55 (המשקל שנתקעתי אימון שלישי ברצף) לפני הדילואד השגתי 4 3 4 בגלל שאחרי הסט השני חבר נתן לי עצה אז בסט השלישי הצלחתי עוד חזרה. בד״כ אני משיג בכל הסטים 3-4 או 5 4 4
יש לך אפשרות לקפוץ במשקלים קטנים יותר?
בקילו למשל?

האם לדעתך הבנאדם הממוצע בגילאים 18-30 מסוגל להגיע ל3 פלטות דד ליפט וסקוואט בצורה לינארית?
לדעתי העצה תהיה רלוונטית לרוב האוכלוסיה בגילאים האלה כי סה"כ 3 פלטות זה לא כל כך הרבה. אבל אולי אני טועה

• פותח/ת השרשור
האם לדעתך הבנאדם הממוצע בגילאים 18-30 מסוגל להגיע ל3 פלטות דד ליפט וסקוואט בצורה לינארית?
לדעתי העצה תהיה רלוונטית לרוב האוכלוסיה בגילאים האלה כי סה"כ 3 פלטות זה לא כל כך הרבה. אבל אולי אני טועה
אני בן 15

אני חושב שלא הבנת את אשאל אותך שאלה אחרת, אתה חושב שאדם ממוצע בגילאים 18-30 יכול להגיע ל1.85?
גנטיקה מבנה גוף ותזונה מאוד קשורים, ולא לא כולם יכולים להגיע לזה בss, שים לב שרשמת לינארית ולא התקדמות מאימון לאימון

אני חושב שלא הבנת את אשאל אותך שאלה אחרת, אתה חושב שאדם ממוצע בגילאים 18-30 יכול להגיע ל1.85?
גנטיקה מבנה גוף ותזונה מאוד קשורים, ולא לא כולם יכולים להגיע לזה בss, שים לב שרשמת לינארית ולא התקדמות מאימון לאימון
אני חושב שזה דיון שלא יביא אותנו לשום מקום כי אין לנו מחקרים שבדקו פוטנציאל התקדמות של מתאמנים באימוני כוח. בכל מקרה כל עוד יש לחיים התקדמות בסקוואט ודד ליפט אין טעם להתעסק בבנץ בינתיים מעבר ללהחליף סדר באימון ולהתחיל אותו מבנץ במקום מסקוואט.

אני חושב שזה דיון שלא יביא אותנו לשום מקום כי אין לנו מחקרים שבדקו פוטנציאל התקדמות של מתאמנים באימוני כוח. בכל מקרה כל עוד יש לחיים התקדמות בסקוואט ודד ליפט אין טעם להתעסק בבנץ בינתיים מעבר ללהחליף סדר באימון ולהתחיל אותו מבנץ במקום מסקוואט.
דווקא בגלל מקרים כאלה מתאמנים רבים מסיימים תוכנית כמו ה SS עם פיגור בפלג הגוף העליון ולאחר מכן מתבאסים.
אני הייתי ממליץ לו להוסיף נפח, ולהתקדם שבועית..

דווקא בגלל מקרים כאלה מתאמנים רבים מסיימים תוכנית כמו ה SS עם פיגור בפלג הגוף העליון ולאחר מכן מתבאסים.
אני הייתי ממליץ לו להוסיף נפח, ולהתקדם שבועית..
אני לא מסכים כל כך עם ההצעה שלך רק בגלל העובדה שמשקלי העבודה שלו עדיין נמוכים (אל תפגע חיים) ויש לו עוד המון פוטנציאל התקדמות במתכונת ss. אני חושב שבשלב הזה עדיף שיהיה לו פיגור בין פלג גוף עליון לתחתון מהאשר שההתקדמות תתעקב בגלל שינוי למתכונת התקדמות שבועית

תמיד יהיה זמן לטפל בפיגור אבל אפקט המתאמן המתחיל לא נמשך לנצח

אני לא מסכים כל כך עם ההצעה שלך רק בגלל העובדה שמשקלי העבודה שלו עדיין נמוכים (אל תפגע חיים) ויש לו עוד המון פוטנציאל התקדמות במתכונת ss. אני חושב שבשלב הזה עדיף שיהיה לו פיגור בין פלג גוף עליון לתחתון מהאשר שההתקדמות תתעקב בגלל שינוי למתכונת התקדמות שבועית

תמיד יהיה זמן לטפל בפיגור אבל אפקט המתאמן המתחיל לא נמשך לנצח
הבחור נתקע, אז מה שאתה מציע לו זה לנסות ולהמשיך שוב פעם?
ולאורך כל התוכנית להישאר עם 11-12 חזרות על אותו משקל שהוא לא מצליח לעבור?

אין פה מה להתווכח בכלל.. במשקלים כאלה שלא יחשוב אפילו להוסיף נפח. העיניין של התייעלות עצבית גם מאוד חשוב. לבחור שאני מאמן הייתה אותה הבעיה. הוא היה אמור לסגור משקל מסויים אבל כל פעם מחדש נכשל בסט האחרון ולפעמים אפילו בשני. מה שעשיתי זה לשים אותו משקל אבל ל 3*3 והפלא ופלא אחר האימון הזה הוא סגר 5*3 דיי בקלות. אין מה להוסיף נפח במשקלים כאלה משום שהוא יכול בקלות להפצע!

הבחור נתקע, אז מה שאתה מציע לו זה לנסות ולהמשיך שוב פעם?
ולאורך כל התוכנית להישאר עם 11-12 חזרות על אותו משקל שהוא לא מצליח לעבור?
אני מציע לו להמשיך לעשות ss עד סוף התוכנית (3 ריסטים בסקוואט) בלי לשים על המשקלים של הבנץ. אחר כך אני ממליץ לו לעבור לטקסס/לינארית ולהתמקד בלחיצות.
אני חושב שזאת האופציה האופטימלית בשביל מתאמן ברמה שלו
אין פה מה להתווכח בכלל.. במשקלים כאלה שלא יחשוב אפילו להוסיף נפח. העיניין של התייעלות עצבית גם מאוד חשוב. לבחור שאני מאמן הייתה אותה הבעיה. הוא היה אמור לסגור משקל מסויים אבל כל פעם מחדש נכשל בסט האחרון ולפעמים אפילו בשני. מה שעשיתי זה לשים אותו משקל אבל ל 3*3 והפלא ופלא אחר האימון הזה הוא סגר 5*3 דיי בקלות. אין מה להוסיף נפח במשקלים כאלה משום שהוא יכול בקלות להפצע!
אני אוהב את צורת החשיבה שלך. עשיתי דבר מאוד דומה כשנתקעתי בדד ליפט וזה עזר לי מאוד.

אני מציע לו להמשיך לעשות ss עד סוף התוכנית (3 ריסטים בסקוואט) בלי לשים על המשקלים של הבנץ. אחר כך אני ממליץ לו לעבור לטקסס/לינארית ולהתמקד בלחיצות.
אני חושב שזאת האופציה האופטימלית בשביל מתאמן ברמה שלו.
אז הנחתי נכון, מבחינתך שימשיך להתקדם בסקוואט ובדדליפט אבל אם הוא נתקע בבנצ' שיישאר תקוע עד סוף התוכנית.
אני לא מסכים עם הדרך הזאת.

לא דיברתי על נפח בסגנון של סמולוב חלילה.
גם במשקלים כאלה ניתן להוסיף מעט נפח ולא להיפצע.

בכל אופן, אם הוא תקוע כבר זמן מה רק בלחיצות משהו לא בסדר ונדרש שינוי כלשהו.
גם עבודה על היחידות המוטוריות יכולה להיות מועילה, וזהו שינוי.

אז הנחתי נכון, מבחינתך שימשיך להתקדם בסקוואט ובדדליפט אבל אם הוא נתקע בבנצ' שיישאר תקוע עד סוף התוכנית.
אני לא מסכים עם הדרך הזאת.
אני אומר את זה כי לדעתי נשאר לו גג חודש-חודשיים עד שהוא יסיים את הss. בכל זאת זאת לא תוכנית שעושים שנה. חוץ מזה אני נותן יותר חשיבות לאפקט המתאמן המתחיל מהאשר לפרופורציות. כמובן שאין לי בעיה עם זה שיש לך דעה מנוגדת 😃

אני אומר את זה כי לדעתי נשאר לו גג חודש-חודשיים עד שהוא יסיים את הss. בכל זאת זאת לא תוכנית שעושים שנה. חוץ מזה אני נותן יותר חשיבות לאפקט המתאמן המתחיל מהאשר לפרופורציות. כמובן שאין לי בעיה עם זה שיש לך דעה מנוגדת 😃
בכל אופן, אני לא בעד הזנחת פלג הגוף העליון אבל נסכים שלא להסכים 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית