הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון ויכוח של שני מתאמנים בחד"כ בנושא דיאטה

LaFamilia

משתמש מתחיל
28
6
נק' מוניטין:
27
28
6
נתקלתי השבוע בויכוח בין שני מתאמנים בחד"כ:

מתאמן א' טוען שהוא עושה דיאטת ערב (בידיעה שזה לא בריא, אך המטרה מקדשת את האמצעים),
אוכל כל היום, נמצא בגירעון קלורי קל ובסביבות 7 בערב לא אוכל כלום יותר,
כתוצאה מכך המטבוליזם ממושך יותר ונשרפים יותר שומנים בעקבות משך הזמן שהוא צם בו..
מכיוון שפחמימות נשרפות ראשונות, לאחר מכן שומנים ואז חלבונים.
וברגע שתאכל ארוחת ערב לגוף יהיה פתאום שוב פחמימות לפרק במקום לעבור לשומנים.
(ניסיתי לפשט את זה עד כמה שאפשר כדי שתבינו את הטענה שלו)

מנגד מתאמן ב' טוען שזו היא שטות מוחלטת,
הגוף בסופו של יום פועל לפי המאזן הקלורי ושהגוף יודע לחלק את החומרים הדרושים לתפקודו לפי צרכיו,
ככה שאין משמעות לאם הוא צם מהערב או לא.

אני לא נקטתי עמדה כי לא היתה לי תשובה חד משמעית בנושא.

אשמח לשמוע את דעתכם תוך צירוף מחקרים או עדויות\הוכחות לכך.

תודה.

נתקלתי השבוע בויכוח בין שני מתאמנים בחד"כ:

מתאמן א' טוען שהוא עושה דיאטת ערב (בידיעה שזה לא בריא, אך המטרה מקדשת את האמצעים),
אוכל כל היום, נמצא בגירעון קלורי קל ובסביבות 7 בערב לא אוכל כלום יותר,
כתוצאה מכך המטבוליזם ממושך יותר ונשרפים יותר שומנים בעקבות משך הזמן שהוא צם בו..
מכיוון שפחמימות נשרפות ראשונות, לאחר מכן שומנים ואז חלבונים.
וברגע שתאכל ארוחת ערב לגוף יהיה פתאום שוב פחמימות לפרק במקום לעבור לשומנים.
(ניסיתי לפשט את זה עד כמה שאפשר כדי שתבינו את הטענה שלו)

מנגד מתאמן ב' טוען שזו היא שטות מוחלטת,
הגוף בסופו של יום פועל לפי המאזן הקלורי ושהגוף יודע לחלק את החומרים הדרושים לתפקודו לפי צרכיו,
ככה שאין משמעות לאם הוא צם מהערב או לא.

אני לא נקטתי עמדה כי לא היתה לי תשובה חד משמעית בנושא.

אשמח לשמוע את דעתכם תוך צירוף מחקרים או עדויות\הוכחות לכך.

תודה.

לא יודע איך הוא הגיע להחלטה מה נשרף אחרי מה.

בכללי מתאמן א' צודק, בהנחה שהוא מתאמן וצורך מספיק חלבון ונמצא במינוס קלורי אפשר אפילו לרדת בשומן בנוסחא כזאת ולהיות על ניטרלי.

בכל מקרה הירידה הזאת היא ברמת המיקרו, כלומר נגיד אולי ביום זה עוזר לו לשרוף גרם שומן יותר מאשר אם הוא היה מפצל את הארוחה בצורה רגילה.

ההתבססות שלי היא על CBL, ועוד כמה כתבות שקראתי שלצערי אין לי רפרנס אליהם.
קיצור זה לא שווה את זה. וכל עוד הוא מתמקד בגרעון קלורי אז הכל בסדר, להתמקד בזה זה OVERKILL.

יש הרבה דיאטות שהמציאו על מנת להקטין את כמות הקלוריות שאתה אוכל בלי שתשים לב לזה. אין שום שינוי במטבוליזם בין יום ללילה או בין יום וערב והשינוי מתרחש רק כתוצאה משינוי רמות הורמון הלפטין בגוף (ועוד כמה הורמונים) שיכולות לקרות כתוצאה מכניסה לקיטוזיס או ירידה לגרעון קלורי מאוד משמעותי. מה שיכול לקרות בשעות הערב זה הפרשה מוגברת של הורמון הגרלין (כתוצאה משיעמום בד"כ) שגורם לרעב ולכן אם לא תעצור את עצמך בכוח ולא תשלוט בתזונה שלך כמות האוכל שתאכל בשעות האלה תהיה גבוהה ותעלה את הסך הקלורי שלך בהרבה. מה שחבר שלך אמר לגבי "פחמימות נשרפות ראשונות" רלוונטי לתזונה דלת פחמימה שבה בד"כ נכנסים לקיטוזיס, שהוא תהליך שבו הגוף מתחיל להפיק אנרגיה מהשומן, משהו שלא ניתן להשיג ב12 שעות צום כתוצאה מארוחה אחרונה ב7 בערב.

מאמן ב' צודק, אין פה שום ספק,
רק אם מאמן א' היה יודע כמה קלוריות אדם כמוני מסוגל לדחוף מהבוקר עד הערב, הוא לא היה מדבר כמו שהוא דיבר, אצלי בגוף אין תחושת שובע, אני לא מכיר את ההרגשה הזאת אני יכול לאכול בלי סוף אם אני לא עוצר את עצמי

מאמן ב' צודק, אין פה שום ספק,
רק אם מאמן א' היה יודע כמה קלוריות אדם כמוני מסוגל לדחוף מהבוקר עד הערב, הוא לא היה מדבר כמו שהוא דיבר, אצלי בגוף אין תחושת שובע, אני לא מכיר את ההרגשה הזאת אני יכול לאכול בלי סוף אם אני לא עוצר את עצמי
תלווה לי קצת קיבה
חחחחח

יש פה מישהו שיכול לאמת את הטענה שלו?
הטענה שלי לקוחה כמעט במלואה מהספר A Guide To Flexible Dieting של לייל מקדונלד. אתה מוזמן לקרוא אותו ספר מאוד מעניין שילמד אותך המון דברים חדשים.

הטענה שלי לקוחה כמעט במלואה מהספר A Guide To Flexible Dieting של לייל מקדונלד. אתה מוזמן לקרוא אותו ספר מאוד מעניין שילמד אותך המון דברים חדשים.
אני זוכר שרשמת איפשהו את הרשימה של כל הספרים שאתה קורא, אתה יכול לשלוח לי קישור בפרטי?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית