Resource icon

זקן וחלש אבל רץ יותר ממך

תגיד, בתור אחד שכנראה מבין.
כמה כל העניין של הדפיקת ברכיים בריצה על אספלט נכונה? במה זה תלוי? בנעליים? או שזה בכללי בולשיט?
תודה ג'יימס.
אני חושב שהאמרה "ריצה תדפוק לך את הברכיים" היא בולשיט בגדול אבל אם גרף המאמצים/התאוששות לא טוב ובנוסף הטכניקה לא טובה לדוגמא: צעדים גדולים מידי, נחיתה קשה מידי יש לך סיכוי מוגדל לפציעה.
יש המלצה גם לנחות על החלק הקדמי ולא העקב אבל ממה שקראתי זה לא חד משמעי. נחיתה על נקודות שונות בכף הרגל פשוט מעבירה עומסים לנקודות שונות בגוף.
ריצה בשבילים לבנים (חצץ ולא בולדרים) מקטינה את האימפקט בנחיתה.
יש לך תוכניות להתחיל לרוץ? 😉

אני חושב שהאמרה "ריצה תדפוק לך את הברכיים" היא בולשיט בגדול אבל אם גרף המאמצים/התאוששות לא טוב ובנוסף הטכניקה לא טובה לדוגמא: צעדים גדולים מידי, נחיתה קשה מידי יש לך סיכוי מוגדל לפציעה.
יש המלצה גם לנחות על החלק הקדמי ולא העקב אבל ממה שקראתי זה לא חד משמעי. נחיתה על נקודות שונות בכף הרגל פשוט מעבירה עומסים לנקודות שונות בגוף.
ריצה בשבילים לבנים (חצץ ולא בולדרים) מקטינה את האימפקט בנחיתה.
יש לך תוכניות להתחיל לרוץ? 😉
לא ממש, סתם אני שומע את הטענה הזו כל הזמן אז רציתי לשמוע ממך עד כמה יש אמת בדבר.

לא ממש, סתם אני שומע את הטענה הזו כל הזמן אז רציתי לשמוע ממך עד כמה יש אמת בדבר.
לעניות דעתי היא לא נכונה כאופן כללי אבל כמו שאמרתי אפשרי להיפצע בריצה ואפילו בקלות.

לעניות דעתי היא לא נכונה כאופן כללי אבל כמו שאמרתי אפשרי להיפצע בריצה ואפילו בקלות.
ריצה דופקת את הברכיים = דדליפט דופק את הגב
יש הרבה פציעות שנובעות מסרגל מאמצים שגוי, אבל יש אנשים רבים שרצים שנים רבות וקילומטרים רבים בשבוע באושר.

ריצה דופקת את הברכיים = דדליפט דופק את הגב
יש הרבה פציעות שנובעות מסרגל מאמצים שגוי, אבל יש אנשים רבים שרצים שנים רבות וקילומטרים רבים בשבוע באושר.
לא מבין אף אחד מהם... 😃

TvrSp12 עדכן/ה את הלוג ״זקן וחלש אבל רץ יותר ממך״:

עדכון לוג: 14/03/16- אימון "A" + ריצת 10 ק"מ

סקוואט 3X5 120KG הכל טוב, מעלה משקל לנפח אימון הבא.
בנץ' 3X5 105KG בפועל היה 5,4,4, נשאר על המשקל הזה.
צ'ינאפס 3X5 35KG בפועל 5,4,4
דיפס 3X8 55KG
סטיף דדליפט 3X10 110KG
יד קדמית 45KG
T2BAR שלושה סטים של 30 שניות
C2W שלושה סטים של 30 שניות

ריצת 10 ק"מ מהירות 12 קמ"ש, דופק ממוצע 153, עם ק"מ אחרון בהעלאת קצב 4:30 בעלייה.
דופק שיא 186.

קרא את שאר עדכון הלוג...

סגרנו כמה? 20 קילו עליה בסקווט לנפח? 😃 מזל טוב לנו!
מאחל לך שזה ימשך רציף עד ה150 לפחות!
אמן. 20 ק"ג לנפח בסביבות חודשיים וחצי. בחיטוב.
תיקון בדקתי שוב בלוג. פחות מחודשיים.

אה נו פצצה, סביב ה130 נפח. זה יאפשר לנו למשוך אותו כמו שרציתי 😃

עדכון לוג: 16/03/16 - ריצת 10 ק"מ + אימון "B"

10 ק"מ ריצה אחה"צ

כח שעתיים אחרי:

פרס 3X5 65KG
דדליפט 5X80,5X100,5X130,2X5X160, סוג של PR פשוט כי אף פעם לא עשיתי 2 סטים כבדים על 160.
DB פרס בישיבה 3X8 27.5KG
חתירה צרה במכונה 3X8 65KG
מתח 3X8 משקל גוף דגש על טווח תנועה מקסימלי (לנסות לגעת עם החזה במוט)
סקוואט 80% 3X5 95KG
L סיט 3 סטים של 30 שניות.
מתיחות.

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 19/03/16 כשלים לשבת

אילוצי לו"ז גרמו לי לרוץ אתמול ולהתאמן היום בבוקר. שתי בעיות, אחת אני לא אוהב ורגיל להתאמן כח בבוקר ושתיים לא הספקתי להתאושש מספיק מהריצה אתמול (למרות שגם הבנץ' היה חרא)
בקיצור בסקוואט כשל ב 122.5 אח"כ חמישייה ל 120. כשל בסט הבא ל 120 בחזרה שלישית. 110 אחכ הרגיש זוועה. חדלתי.
בנץ כשל ב 105 אחריו 5*3 עם 90 שבד"כ לא מזיז לי אבל הכל היה קשה.

מתח ודיפס למשקל גוף והביתה.

זה היה האימון הכי גרוע שהיה לי ובהפרש עצום. לא נחזור על הטעויות האלו שוב

קרא את שאר עדכון הלוג...

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית