הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון חשיבות ירקות

• פותח/ת השרשור
חשוב, 5-6 ירקות ביום מצבעחם שונים.
עם מולטי אפשר לרדת ל 3-4
אין הסבר?
עד עכשיו אכלתי בין 0ל1 ירקות ביום..
התחלתי להוסיף ברוקולי ותרד, לפעמים אני אוכל גם בצל אבל לא משהו מוגזם..

ניראה לי שעם כמות הכימיקלים שהירקות אוספים בדרך עד שהם מגיעים אליך לצלחת, זאת לא כזאת מציאה.

פשוט תכנס לגוגל ותכתוב בחיפוש vegetables ncbi ואתה תמצא מלא מחקרים שמראים תועלת באכילת ירקות.

או שתסכם לי אותם כמו תותח?

בבקשה?
לי אין זמן לתת סיכום, אולי לאחרים. הסיכום שלי הוא, חשוב, קח את זה כהמלצה שמשה נתן לי. אתה יכול לחפש או לסמוך על משה..לבחירתך 😉

הויטמינים/מינרלים/סיבים שיש בירקות חשובים ולא תמיד מקבלים הכול, חשוב להוסיף ככה. צריך לאכול הכול..

שאלה טובה.
בדיוק אתמול שוחחתי עם זה על בחור שנמצא בתזונה קטגונית כבר שנה, לא אוכל כמעט ירקות אך כל הבדיקות תקינות אצלו, הוא מרגיש מצויין וגם מתקדם במשקלי העבודה.
כמובן שזאת דיאטה קיצונית, אבל עלתה השאלה עד כמה ירקות למשל חשובים וכמה יעילות הספיגה של המינרלים והויטמינים מהם _בהנחה וגם צורכים בכמויות שצריך, נספגים היטב בגוף לעומת הקפסולות.

בכללי זה תמיד עדיף אוכל מוצק לדעתי.
אבל שאלה טובה.

שאלה טובה.
בדיוק אתמול שוחחתי עם זה על בחור שנמצא בתזונה קטגונית כבר שנה, לא אוכל כמעט ירקות אך כל הבדיקות תקינות אצלו, הוא מרגיש מצויין וגם מתקדם במשקלי העבודה.
כמובן שזאת דיאטה קיצונית, אבל עלתה השאלה עד כמה ירקות למשל חשובים וכמה יעילות הספיגה של המינרלים והויטמינים מהם _בהנחה וגם צורכים בכמויות שצריך, נספגים היטב בגוף לעומת הקפסולות.

אבל שאלה טובה.
שאלה טובה.

אבל שאלה טובה.
הכול עניין של זמן, גנטיקה וכו'.
להיות כמה שבועות על קטוגנית ולהגיד שהכול בסדר זה סתם, לבדוק אדם אחד ולהגיד שזה בסדר גם, זה לא חד משמעי.

שום קיצוניות לא טובה, אנחנו לא הרביבורים (טבעונות) ולא קרניבורים (פלאו) אנחנו אומניבורים ולכן תאכל הכל מהכול עד שמישהו יחליט חד משמעית שלא, כדורים זה סבבה אבל יש שם חוסרים, למשל סיבים אתה לא תקבל משם והם יתרמו לעיכול.
3-4 ירקות זה לא ביג דיל עם כדורים וגם 5-6 זה לא כזה סרט לאכול ביום (במסה קצת קשה יותר אני מודה)

להיות כמה שבועות על קטוגנית ולהגיד שהכול בסדר זה סתם, לבדוק אדם אחד ולהגיד שזה בסדר גם, זה לא חד משמעי.
לא אמרתי שהוא היה כמה שבועות, אמרתי שהוא כבר שנה.
וברור שאדם אחד זאת לא אינדיקציה - כתבתי שזה נושא מעניין ששווה לבדוק ולחקור אותו.

אני גם מאמין בחשיבות הירקות, אבל אתה לא חושב שיש מקום למחקרים ועוד לימוד בנושא?

למשל סיבים אתה לא תקבל משם והם יתרמו לעיכול.
נכון,
אך יש סיבים לצריכה בנפרד אם צריך וגם בפחמימה מלאה כגון אורז מלא יש סיבים. לא כך?

לא אמרתי שהוא היה כמה שבועות, אמרתי שהוא כבר שנה.
וברור שאדם אחד זאת לא אינדיקציה - כתבתי שזה נושא מעניין ששווה לבדוק ולחקור אותו.

אני גם מאמין בחשיבות הירקות, אבל אתה לא חושב שיש מקום למחקרים ועוד לימוד בנושא?

נכון,
אך יש סיבים לצריכה בנפרד אם צריך וגם בפחמימה מלאה כגון אורז מלא יש סיבים. לא כך?
מסכים איתך לגמרי לגבי המחקרים. אבל דעתי כרגע היא שצריך הכול מהכול..
לגבי הסיבים, כן אפשר, עקרונית אפשר לקבל הכול מתזונה שהיא לא אוכל מוצק או מה שנתפס כ"בריא"..אבל עדיין הייתי אוכל ירקות בכל זאת

ממה שאני זוכר הנוגדי חמצון דווקא משחק פה תפקיד חזק ולאו דווקא הויטמינים והסיבים
אוסיף ואומר שאם כבר נוגדי חמצון אז דווקא במזונות העל כמו רימון וסלק למשל (בין היתר) יש עדיפות בהיבט הבריאותי.
אני צודק\טועה?

תרד, צנון, עלי פטרוזיליה, חסה, ברוקולי, בצל, מלפפון, עגבניה, רימון, סלק, גמבה/פלפל אדום/ירוק/צהוב -
לכל הירקות האלה יש מגוון יתרונות והם עשירים בויטמינים/מינרלים ונוגדי חמצון שחיוניים לגוף. (ורובם דלי קלוריות יחסית)

תרד, צנון, עלי פטרוזיליה, חסה, ברוקולי, בצל, מלפפון, עגבניה, רימון, סלק, גמבה/פלפל אדום/ירוק/צהוב -
לכל הירקות האלה יש מגוון יתרונות והם עשירים בויטמינים/מינרלים ונוגדי חמצון שחיוניים לגוף. (ורובם דלי קלוריות יחסית)
פלפל אדום הוא ממש לא דל קלוריות ובחתיכה אחת אתה יכול להגיע ליותר מ40 קלוריות ואף.ל 10 גרם פחמימה..
בחיטוב צריך להתחשב בזה.
במסה לא 😃

חחחח אמת, בגלל זה רשמתי רובם בסוגריים.. למרות הקלוריות שלו יש לו את היתרונות שלו(פצצת ויטמין C בטא קרוטן ואשלגן) ואפשר לשלב מדי פעם 😉

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית