הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מולטי ויטמין

chen1001

משתמש מתחיל
6
0
נק' מוניטין:
0
6
0
כמעט ולא יוצא לי לאכול פירות וירקות אז החלטתי לקחת מולטי ויטמין איזה יותר טוב opti-men או twinlab one daily caps?
תודה מראש:)

ובאמת אנשים מצליחים להגיע ל overdose עם לקיחת מולטי בלבד?
אני משער שהכמויות, גם במולטי, אינן מסוכנות כל עוד אתה לא משתגע ומחליט שאם תיקח 10 קפסולות ליום תהפוך להיות רוני קולמן.

תתפלא..
כמות יתר של ויטמין D לאורך זמן יכולה להיות רעילה לגוף, כנ"ל לגביי ויטמין A
אלה היחידים שאני יודע שיותר מידיי זה לא טוב.
גם מגנזיום כמובן, במינון יתר זה לא טוב.

Overdose has been observed at 1,925 µg/d (77,000 IU per day). Acute overdose requires between 15,000 µg/d (600,000 IU per day) and 42,000 µg/d (1,680,000 IU per day) over a period of several days to months, with a safe intake level being 250 µg/d (10,000 IU per day

http://ajcn.nutrition.org/content/85/1/6.long

בהצלחה בלהגיע ל"כמות יתר".

מסיסי מים פשוט יוצאים בשתן.
כן, זאת האמירה המקובלת, אם כי גם ויטמין C (שכידוע מסיס במים) עלול לגרום בעיות בצריכה פסיכית כפי שמומלצת פה ושם מאז ימי פאולינג העליזים.

תתפלא..
כמות יתר של ויטמין D לאורך זמן יכולה להיות רעילה לגוף, כנ"ל לגביי ויטמין A
אלה היחידים שאני יודע שיותר מידיי זה לא טוב.
גם מגנזיום כמובן, במינון יתר זה לא טוב.
גם ברזל מסוכן לבנים לתסף אובר

אז שילמדו וישכילו קצת לפני שהם מתספים.
אצלי מכון מוכרים לילדים טיפשים אבקות ואומרים להם שזה יעשה להם שרירים... יש גם מולטי ועוד מיליון תוספים שם. אני מאמין שהם גם דוחפים בין השאר מולטי עם ברזל לאנשים שלא מבינים.

כל עוד אני עובר את ה100% אני בסדר?
אין הסכמה גורפת לגבי הכמויות שמוגדרות כ"מנה יומית", כך ש 100% מהמנה היומית מבטא רק את עמדת הגוף התקני (ארגון הבריאות העולמי, כמדומני) אבל יש רבים שסוברים אחרת, וזאת הסיבה לכיתובים המשונים האלה (מי רוצה לצרוך 500% ממה שהוא זקוק לו? ולמה?). בנוסף, נשמע סביר שספורטאים זקוקים ליותר מהמנה היומית המומלצת לאוכלוסיה הכללית (אם כי לא ראיתי שום הוכחה לזה). מה שבטוח הוא שליצרניות יש אינטרס לפעול מאחרי הקלעים כדי להגדיל את הצריכה, ומאחר והמחקר לא ממש חד משמעי יש להן כר נרחב לפעולה.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית