הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

צוות מדענים הצליח לייצר חזירים בעלי מסת שריר כפולה מהרגיל - אצלנו בצלחת בקרוב?

• פותח/ת השרשור ziv_r
  • פורסם בתאריך

ziv_r

משתמש משקיע
2,178
1,812
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
4,501
2,178
1,812
קבוצת מדענים מסיאול וסין הצליחו על ידי שינוי בגן אחד, להנדס חזירים בעלי מסת שריר כפולה מהרגיל. המטרה בכך הינה לייצר חזירים בעלי יותר בשר לאכילה ואחוז שומן נמוך יותר.

1.jpg

כולנו מכירים את זן ה- Belgian Blue המפורסם של הבקר אשר נוטא להיפרפלזיה של תאי השריר, דבר אשר מעניק לו מראה שרירי במיוחד, אבל זן זה הינו היחידי אשר נוטה לתופעה כזו ובהרבה מאוד מקרים, הדוגמאות שאנחנו רואים בתמונות נובעות מתזונה דקדקנית שהבקר ניזון ממנו.

עד היום אף מדינה לא נתנה אישור למאכל בעלי חיים אשר עברו שינוי גנטי, אבל לפי הדיווח באתר Nature, צוות המדענים המדובר מקווה לשנות זאת מכיוון שהשינוי שהם מבצעים, נעשה רק בגן אחד ולא הוכנסו במהלך השינוי גנים חדשים - וזאת בניגוד לשינויים שנעשו בעבר בחיות משק אשר עברו תהליך דומה.

לא הכל ורוד בניסוי המדובר, חלק מעוברי החזירים נולדו עם מומים ורק 13 פריטים מתוך 32 הגיעו לגיל 8 חודשים, כאשר היום רק 2 פריטים חיים ורק אחד מהם נחשב לבריא. החוקרים נכנסים כעת לניסוי חדש, אך עם צורה חדשה בה הם ישנו את הגן כאשר הצעד הבא הוא למכור זרע של חזירים כאלו לחקלאים בסין על מנת שהם ישמשו לרבייה עם חזירים רגילים, בצורה זו החזירים החדשים אומנם לא יקבלו את מלוא הפוטנציאל של מסת השריר כמו אבא שלהם (תורם הזרע), אך הזיווג עם הביצית של החזירה אשר לא עברה את השינוי, יוריד סיכון ויתרום בשאיפה לחזירים בריאים יותר, אך עם מסת שריר גבוהה יותר מהרגיל.

סין תומכת בשינוי גנטי ולכן הסיכוי של צוות החוקרים להתקדם עם זה עד לצלחת שלנו - הופך למעשי.

לא הכל ורוד בניסוי המדובר, חלק מעוברי החזירים נולדו עם מומים ורק 13 פריטים מתוך 32 הגיעו לגיל 8 חודשים, כאשר היום רק 2 פריטים חיים ורק אחד מהם נחשב לבריא.​
לפי דעתי מיותר ואכזרי..
@Doron M דורון בתור נציג הפליאו של הפורום מה אתה חושב על הנדסה גנטית בבעלי חיים למאכל?

לפי דעתי מיותר ואכזרי..
@Doron M דורון בתור נציג הפליאו של הפורום מה אתה חושב על הנדסה גנטית בבעלי חיים למאכל?

תוכלי, בבקשה, להסביר היכן האכזריות פה?

מיותר? מדוע מיותר אם - תיאורטית - יתאפשר לגדל חיות למאכל בעלי יותר בשר, כך שבסה"כ ידרש פחות מקום לגידולם?

בנוגע לגישת הפליאו, זה בעייתי.
אמנם עשו שינוי בגן אחד, אשר משפיע בצורה ניכרת על מסת השריר של החיה, אך עדיין לא ידוע כיצד השינוי הזה משפיע על שאר חלקי החיה. לראיה, התחלואה שלהן גבוהה.

בסופו של דבר, למרות האמור לעיל, לא נראה לי שיכולה להיות בעיה לאכול את הבשר הזה. שריר הוא שריר.

מאניפולציה גנית הינו פתרון הרבה יותר נחמד לדעתי מהזרקה של סטרואידים לחיות,מה שבסוף מתגלגל על הבריאות של הילדים שאוכלים את זה ,ואז נראיים מוזר בגילי ההתבגרות . אולי זה איזשהו פתרון ביניים נחמד לספק אוכל על הצלחתם של אוכלוסיה גדלה .

אם אני לא טועה , מדובר על מעכב NCOR-1 , המעכב מתרגום מידע ב DNA לתאים ,מה שאומר בין היתר עיכוב של התפתחות מסת שריר . למחקר הזה יש גם השלכה על בני אדם , בניגוד לסטרואידים שיש להם השלכה לא הכי נחמד על המערכת האנדוקרינית ,ולאחר הפסקתם צפויה נסיגה למסת שריר שעל סף הגנטי בוא נקרא לזה ככה , פה אין שום נסיגה , ואין משחק עם מערכת שלמה בגוף .רק בעיה שאין אפשרות למחקר כזה ,לפחות לא בצורה מסודרת ולא מחתרתית .

לפי דעתי מיותר ואכזרי..
אני חושב שזה יותר הומני מלדחוף הורמונים וזרזי גדילה לעוף ולבקר.
כמובן, במידה והחיה לא סובלת במהלך חייה מהפרעות כלשהן כתוצאה מהשינוי הגנטי.

לפי דעתי מיותר ואכזרי..
צודקת. עדיף שיהיה פחות בשר ופחות אוכל בכללי.
אנשים גוועים ברעב זה כ"כ הרבה יותר הומני.

בזכות הנדסה גנטית מהסוג הזה, הרעב העולמי ירד ב25% ב50 השנים האחרונות. יותר מכל פעילות היפית של הקאת כסף צדקה על אפריקה או אסיה.

תוכלי, בבקשה, להסביר היכן האכזריות פה?

מיותר? מדוע מיותר אם - תיאורטית - יתאפשר לגדל חיות למאכל בעלי יותר בשר, כך שבסה"כ ידרש פחות מקום לגידולם?

בנוגע לגישת הפליאו, זה בעייתי.
אמנם עשו שינוי בגן אחד, אשר משפיע בצורה ניכרת על מסת השריר של החיה, אך עדיין לא ידוע כיצד השינוי הזה משפיע על שאר חלקי החיה. לראיה, התחלואה שלהן גבוהה.

בסופו של דבר, למרות האמור לעיל, לא נראה לי שיכולה להיות בעיה לאכול את הבשר הזה. שריר הוא שריר.
נתחיל מזה שאתה לא קובע פה עובדה מוכחת. העובדה שעכשיו יהיו חזירים עם מסת שריר גדולה יותר מהרגיל לא בהכרח תוביל לזה שיצטרכו להרוג פחות חזירים למאכל.
קודם , אתה מזניח את חובבי שומן החזיר- יש לי חברים רוסים שעבורם המוצר המועדף זה השומן. חזירי משק הם נורא שמנים וזה מביא תועלת לתעשייה כי השומן דווקא מבוקש. אני לא יודעת מה לגבי השאר, אבל אני לא רואה את אחד מהחברים הרוסים שלי מוותר על החזיר השמן שלו לטובת חזיר דל שומן..
נמשיך מזה שאם אתה מהנדס מוצר והופך אותו לטוב יותר ומשודרג הביקוש שלו יכול לעלות. למשל, אולי קהל יעד חדש של אנשים שמנסים להפחית בשומן בתפריט יתחילו לאכול חזיר ממנו התרחקו עד עכשיו.

בקיצור, אין הוכחה לזה שהטיעון שלך באמת יתממש במציאות. ואולי אפילו יגרור תוצאה הפוכה.
כרגע, התהליך שהיצורים חסרי האונים האלה עוברים למטרות המחקר הוא מזעזע בעיני- גרימת עיוותים ופגמים שפוגעים בבריאותם. עבורך זה רק "חזיר".

ובכללי, ממתי פליאו מעדיף את האוכל שלו דל שומן? 😆
אני חושב שזה יותר הומני מלדחוף הורמונים וזרזי גדילה לעוף ולבקר.
כמובן, במידה והחיה לא סובלת במהלך חייה מהפרעות כלשהן כתוצאה מהשינוי הגנטי.
הזרקת הורמונים גם היא לא הכרחית.. ככה שאני לא מבינה למה דנים בשאלה מה אכזרי פחות כשאפשר בלי זה ובלי זה.
וכמובן, טוב שרשמת "במידה והחיה לא סובלת מהשינוי הגנטי".. הרי בניסוי ראו שדווקא זה כן פגע בבריאותם.
צודקת. עדיף שיהיה פחות בשר ופחות אוכל בכללי.
אנשים גוועים ברעב זה כ"כ הרבה יותר הומני.

בזכות הנדסה גנטית מהסוג הזה, הרעב העולמי ירד ב25% ב50 השנים האחרונות. יותר מכל פעילות היפית של הקאת כסף צדקה על אפריקה או אסיה.
טיעון המתים מרעב.. טיעון איש הקש.
יש הנחה סמויה פה, שבסוג האוכל הזה תלויה כל אוכלוסיית העולם, וזו לא המציאות.
רובו המוחלט של שטח הגידול במזון הולך להאבסת חיות משק..ולא ישירות לבני אדם.
שלא נדבר על כמויות מזון שמושמדות כי "לא מתאימות לשוק", וכמויות שמושמדות כדי לשמר היצע אל מול ביקוש..
סתם שאלה, אכפת לך למשל שזורקים תוצרת חקלאית ולא מביאים אותה לרעבים? הגישה שאתה תומך בה (ממה שיצא לי להבין - מתוך פינת הליברטריאניזם) לא אמורה לראות בזה משהו לא מוסרי. אם זה מביא תועלת לבן אדם בעל חברה שרוצה לשמר רמת מחירים כלשהי.

סתם שאלה, אכפת לך למשל שזורקים תוצרת חקלאית ולא מביאים אותה לרעבים? הגישה שאתה תומך בה (ממה שיצא לי להבין - מתוך פינת הליברטריאניזם) לא אמורה לראות בזה משהו לא מוסרי. אם זה מביא תועלת לבן אדם בעל חברה שרוצה לשמר רמת מחירים כלשהי.
את מבינה שלשמר רמת מחירים זה לא דבר בזוי ולא מגונה, ושבלי זה אין כלכלה, נכון?
ושלהביא אותה לרעבים זה דבר נהדר רק שלשנע ולחלק אותה גם עולה כסף (שמי ישלם?) וגם היא פוגעת באותה רמת מחירים שאני בא לשמר, נכון?

את מבינה שלשמר רמת מחירים זה לא דבר בזוי ולא מגונה, ושבלי זה אין כלכלה, נכון?
ושלהביא אותה לרעבים זה דבר נהדר רק שלשנע ולחלק אותה גם עולה כסף (שמי ישלם?) וגם היא פוגעת באותה רמת מחירים שאני בא לשמר, נכון?
הרגע השתתפת בדיון שעוסק באכילת חזיר.. זה טמא..

ואני לא יודעת על מה אתה מדבר..😣
הסיבה היחידה שציינתי את זה- זה בגלל שהפתיעה אותי העובדה שדווקא אחד מאחיי הליברטריאנים מביא לי טיעון שכזה.. הדעה שלי שהנדסה גנטית בבעלי חיים למאכל זה אכזרי - לא פגעה ברכוש של אף אחד, אז אין פה דיון לגבי אם הדעה שלי הומנית או לא. 🚬🤪🚬
אה כן, ואתה בדיליי כי כבר חפרנו על הנושא הזה בפורום יותר מידי:sleep:

בייקון זה באמת כ״כ טעים? פשוט המשפחה שלי צבועים אז לא יצא לי לנסות
אני אישית בתור רוסי כופר אני לא אוהב בייקון as is.
אבל בהמון דברים זה פשוט אלוהי.
פיצה, פסטה, חביתה, אפשר להיות יצירתי.

ומה כ"כ רע במספר לילד את האמת!?
נתחיל מזה שאתה לא קובע פה עובדה מוכחת. העובדה שעכשיו יהיו חזירים עם מסת שריר גדולה יותר מהרגיל לא בהכרח תוביל לזה שיצטרכו להרוג פחות חזירים למאכל.
קודם , אתה מזניח את חובבי שומן החזיר- יש לי חברים רוסים שעבורם המוצר המועדף זה השומן. חזירי משק הם נורא שמנים וזה מביא תועלת לתעשייה כי השומן דווקא מבוקש. אני לא יודעת מה לגבי השאר, אבל אני לא רואה את אחד מהחברים הרוסים שלי מוותר על החזיר השמן שלו לטובת חזיר דל שומן..
נמשיך מזה שאם אתה מהנדס מוצר והופך אותו לטוב יותר ומשודרג הביקוש שלו יכול לעלות. למשל, אולי קהל יעד חדש של אנשים שמנסים להפחית בשומן בתפריט יתחילו לאכול חזיר ממנו התרחקו עד עכשיו.

בקיצור, אין הוכחה לזה שהטיעון שלך באמת יתממש במציאות. ואולי אפילו יגרור תוצאה הפוכה.
כרגע, התהליך שהיצורים חסרי האונים האלה עוברים למטרות המחקר הוא מזעזע בעיני- גרימת עיוותים ופגמים שפוגעים בבריאותם. עבורך זה רק "חזיר".

ובכללי, ממתי פליאו מעדיף את האוכל שלו דל שומן?

נתחיל מכך שטענתי דבר. את סתם ממהרת להכניס מילים לא קשורות.
אני כתבתי השערה (שלי) ותו לא.

שנית, היכן נאמר שהחזירים האלו דלי שומןן? כיצד בדיוק את מגדירה "דל שומן"? אף אחד, להזכירך, לא אוכל חיה שלמה. גם בחזיר רגיל (או פרה או כל חיה אחרת) יש נתחים שהם בעלי כמעט 0% שומן, כגון פילה ונתחים אחרים, כגון אנטריקוט או צלעות, שהםמבעלי אחוז שומן גבוה.

ודבר אחרון, מי אמר שפליאו הוא "דל-משהו"? פליאו דוגל באכילת אוכל טבעי ולא מעובד וכו'... (לא אתחיל לפרוש כאן את משנת הפליאו, נכון?), כך שניתן לאכול גם דל-שומן. אך לא להתמיד בכך, כמובן.

ועדיין לא הסברת מדוע הנדסה גנטית היא אכזרית? החיה נולדת כםי שהיא נולדת. אף אחד לא עשה לה ניתוח "אכזרי"...

אני זזתי להתחיל לצפות בעונה 3 של Hannibal. (אוי... האכזריות שלו פשוט מזעזעת. רגע.. בעצם זה לא כלפי חיות, אז מותר...)

שנית, היכן נאמר שהחזירים האלו דלי שומןן? כיצד בדיוק את מגדירה "דל שומן"? אף אחד, להזכירך, לא אוכל חיה שלמה. גם בחזיר רגיל (או פרה או כל חיה אחרת) יש נתחים שהם בעלי כמעט 0% שומן, כגון פילה ונתחים אחרים, כגון אנטריקוט או צלעות, שהםמבעלי אחוז שומן גבוה.
אז אני אחדד 😃 לא דל שומן ע"פ ההגדרה המקובלת אלא בעל אחוז שומן נמוך מאשר זה של חזיר ממוצע במשק.
ביססתי את התגובה על פי הכתוב:
"קבוצת מדענים מסיאול וסין הצליחו על ידי שינוי בגן אחד, להנדס חזירים בעלי מסת שריר כפולה מהרגיל. המטרה בכך הינה לייצר חזירים בעלי יותר בשר לאכילה ואחוז שומן נמוך יותר."
ודבר אחרון, מי אמר שפליאו הוא "דל-משהו"? פליאו דוגל באכילת אוכל טבעי ולא מעובד וכו'... (לא אתחיל לפרוש כאן את משנת הפליאו, נכון?), כך שניתן לאכול גם דל-שומן. אך לא להתמיד בכך, כמובן.
אמרתי שפליאו דל במשהו? ההפך. נורא עשיר.. בשומן.. 😃 הבסיס של הפירמידה הם שומן וחלבון. אני טועה?
והעיקר שיהיה טבעי ולא מעובד? שמעתי שיש פליאולתים טבעוניים שמנדים אותם מהחבורה 😉 למרות שהם אוכלים טבעי ולא מעובד..

ועדיין לא הסברת מדוע הנדסה גנטית היא אכזרית? החיה נולדת כםי שהיא נולדת. אף אחד לא עשה לה ניתוח "אכזרי"...
כבר הסברתי את דעתי ע"פ התבססות מהכתוב פה.. החיה ממש לא נולדת כפי שהיא נולדת אלא נולדת כך בגלל התערבות חיצונית של בני האדם- וכמו שראית התהליך גובה קורבנות- תחלואה גבוהה אצל הרבה מהחזירים. סבל. הסיבה היחידה שאתה לא רואה את זה- בגלל שבעיניים שלך זה סך הכל "חזיר" ואין לך אמפתיה כלפיו. הרי כל אחד ימשיך לראות את הדברים מזווית אחרת אז מה הטעם..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית