ייעוץ butt wink בסקוואט

• פותח/ת השרשור RDX_nBq
  • פורסם בתאריך

RDX_nBq

משתמש מתחיל
268
14
נק' מוניטין:
31
268
14
היי חברה,
היום כשעשיתי סקוואט במכון ראיתי שיש לי butt wink לא משנה כמה בדקתי ומה עשיתי לא הצלחתי לתקן את זה לגמרי.
כששאלתי מדריך במכון הוא אמר לי שאין הרבה מה לעשות עם זה ושזה יותר קשור למבנה גוף וכו, ושכשהזוקפים שלי יתחזקו זה לאט לאט
ישתפר.
עכשיו הגב שלי ישר בסקוואט אבל זה בסדר שיש לי את זה?
הוא אמר שאם כואב לי הגב אחרי הזה כשאני מגיע הביתה אז לנסות לרדת 90 מעלות ואז לעלות.(לא כואב לי הגב)

גם לי היה
רוחב עמידה
ברכיים לצדדים שינה את זה
<--- אם אתה בLB
אם לא (HB שצריך עמידה צרה.. אז אין לי מושג)

• פותח/ת השרשור
גם לי היה
רוחב עמידה
ברכיים לצדדים שינה את זה
<--- אם אתה בLB
אם לא (HB שצריך עמידה צרה.. אז אין לי מושג)
כשאני יורד אני לוקח את הברכיים לצדדים.
לא יודע לגבי הרוחב לא ניסיתי.
תודה אחי(אני עושה LB).

סליחה שאני יוצא עכשיו לא כזה קשור, אבל מה זה butt wink?
תודה
סלנג לסיבוב אגן לאחור - תנועה שמקטינה את הקשת הטבעית בגב התחתון ומגדילה את הסיכון לפציעה וכאבי גב.

אחד מתפקידי ההמסטרינג הוא לבצע פשיטה בירך, ותפקיד שני הוא לבצע את אותו סיבוב האגן לאחור. בסקוואט, כשמגיעים לעומק מסוים, הכפיפה בירך מביאה למתיחה מלאה של ההמסטרינג, וניסיון לרדת עמוק יותר יחייב קיצור יחסי שלו - שיכול להתבטא בסיבוב אגן לאחור.
(שמתי לב שאני מסביר די גרוע, מקווה שהבנת)

תראה בתמונה את חיבור ההמסטרינג לאגן, ותוכל להבין איך התנועה עובדת:

tight-hip-flexors.jpg

אחד מתפקידי ההמסטרינג הוא לבצע פשיטה בירך, ותפקיד שני הוא לבצע את אותו סיבוב האגן לאחור. בסקוואט, כשמגיעים לעומק מסוים, הכפיפה בירך מביאה למתיחה מלאה של ההמסטרינג, וניסיון לרדת עמוק יותר יחייב קיצור יחסי שלו - שיכול להתבטא בסיבוב אגן לאחור.

tight-hip-flexors.jpg
לא כל כך הבנתי את הניסוח, אבל אני חושב שהבנתי לפי התמונה.

tight-hip-flexors.jpg
הסברת את זה מעולה אורי אני לא הייתי מצליח להסביר את זה כל כך טוב 😃

לא כל כך הבנתי את הניסוח, אבל אני חושב שהבנתי לפי התמונה.
תראה את התמונה. אם ההמסטרינג מתקצר מלמעלה לכיוון למטה, הוא ימשוך איתו את האגן ויגרום לסיבוב אגן לאחור, או לחילופין לפשיטה של הירך.
אם הוא מתקצר מלמטה למעלה, הוא יגרום לכיפוף בברך.
ברגע שתתאמץ לכופף את הירך כשההמסטרינג מתוח לגמרי, אתה תהיה חייב לגרום לקיצור מסוים, שיתבטא או בכפיפה בברך, או בסיבוב אגן לאחור.

tight-hip-flexors.jpg
אני לא יכול להסכים פחות. זה נושא שדווקא עלה הרבה לאחרונה.

מה לעשות, ההאמסטרינגס לא מתארכים בסקוואט כי הברך נכפפת הרבה.
זה הרבה חומר לקריאה אז לפני שאני אוגר כוחות ועובר עליו רציתי לשאול. אם ההאמסטרינג לא מתארך אז מאיפה הגיעה האמרה "רד בלואו באר עד למתיחה מקסימלית של ההאמסטרינג", ומה בעצם אני מרגיש נמתח ברגע הזה אם לא ההאמסטרינג? ואם זה לא קובע את עומק הירידה אז מה כן? (אין לי בעיה שתפנה אותי למקומות הנכונים אני לא רוצה לבקש ממך לרשום חפירה ב1 בלילה).

אם ההאמסטרינג לא מתארך אז מאיפה הגיעה האמרה "רד בלואו באר עד למתיחה מקסימלית של ההאמסטרינג"
לא יודע. מיסטיקה של ליפטרים. משהו בדומה ל"תנשום לבטן" ו"כל אחד הוא מיוחד".
אני יכול להרגיע אותך, המשפט הזה לא הגיע מניתוח אנטומי של התנועה.

ומה בעצם אני מרגיש נמתח ברגע הזה אם לא ההאמסטרינג?
כשהברכיים מספיק בחוץ, את המקרבים.
והגלוטאוס מקסימוס נמתח, אבל לא ברמה שתרגיש את זה. או לפחות רוב האנשים. תלוי בגמישות. אם שפפת מספיק - הוא כבר התגמש בצורה כזו שסקוואט לא מהווה סטרס מבחינת גמישות.

ואם זה לא קובע את עומק הירידה אז מה כן?
https://www.lbs.co.il/threads/54007/page-13#post-721881

לא יודע. מיסטיקה של ליפטרים. משהו בדומה ל"תנשום לבטן" ו"כל אחד הוא מיוחד".
אני יכול להרגיע אותך, המשפט הזה לא הגיע מניתוח אנטומי של התנועה.

כשהברכיים מספיק בחוץ, את המקרבים.
והגלוטאוס מקסימוס נמתח, אבל לא ברמה שתרגיש את זה. או לפחות רוב האנשים. תלוי בגמישות. אם שפפת מספיק - הוא כבר התגמש בצורה כזו שסקוואט לא מהווה סטרס מבחינת גמישות.

https://www.lbs.co.il/threads/54007/page-13#post-721881
אני מתחיל בקרוב (מאוד מקווה) לקרוא את SS 3RD EDITION של ריפטו. האם ניתוחי התנועה שאתה מסביר כאן נמצאים גם בספר?
ותודה רבה על התשובה עזרת לי מאוד להבין את הנושא!

אני מתחיל בקרוב (מאוד מקווה) לקרוא את SS 3RD EDITION של ריפטו. האם ניתוחי התנועה שאתה מסביר כאן נמצאים גם בספר?
ותודה רבה על התשובה עזרת לי מאוד להבין את הנושא!
בהחלט, אבל מדי פעם הם מתוקנים אם משהו היה שגוי וכשזה קורה מתקנים בהדפסה הבאה של הספר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית