הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון פעם ראשונה LB, צריכה עזרה

Euphoria

משתמש מתחיל
149
200
נק' מוניטין:
635
149
200
היי,
התחלתי SS לפני חודש ועשיתי HB סקוואט היה לי ממש קשה ונתקעתי על 40 ק"ג [42.5 היה כשל 😭 ].
החלטתי לעבור לLB ואני אשמח לעזרה עם הטכניקה!
פרטים עלי:
משקל: 55-56
גובה: 164

פעם ראשונה שעשיתי LB אז אשמח לכל ביקורת חיובית או שלילית
זהירות מוזיקה חזקה!
40 ק"ג:

30 ק"ג זוית אחרת:

נערך לאחרונה:
נכון הוא לא מתארך, אז הגיוני שזה לא יהיה קשור לגמישות שלו. לא ממש הבנתי את המשפט האחרון.
בכל אופן זה נראה לי שהבאט וינק אצלה נובע מאיבוד כיווץ ובכל מקרה לא בגלל גמישות
למען הפרוטוקול, לא כולם מסכימים עם הדעה של ביסט ועם חלקם יצא לי לדבר והם טוענים שהוא לא צודק, בגלל דעתם אני לא לוקח את מה שהוא אומר כמובן מאליו.

• פותח/ת השרשור
נכון הוא לא מתארך, אז הגיוני שזה לא יהיה קשור לגמישות שלו. לא ממש הבנתי את המשפט האחרון.
לכווץ בטן זאת נקודה חשובה שלא ציינתי, אבל אני מניח שכבר ידעת את זה. המבט אמור להיות למטה וקדימה בנקודה דמיונית שנמצאת כמטר וחצי ממך. הגב צריך לשמור על צורת הקשתה עם חזה בחוץ במהלך כל התנועה, התחת צריך ללכת אחורה על מנת להשתמש ב"היפ דרייב", שזה בעצם היתרון בלואו באר שמאפשר לנו להעביר חלק מהעבודה מהקוואדס להאמסטרינגס ולגלוטאוס (לא רלוונטי לידע שלך סתם מציין כעובדה), בנוסף לכך רצוי לשמור על עמידה צרה וכף רגל פתוחה החוצה בכ30 מעלות. אלה הדגשים שעולים לי לראש כרגע, על מנת לקבל יותר ממליץ לך להביט בסרטון של מארק ריפטו מסביר על הסקוואט:

תודה רבה, יש לי הרבה חומר לצפייה ואעשה את זה מחר בבוקר בגלל כאב ראש מטורף וחוסר ריכוז.
איך אני יכולה לדעת אם הבאט ווינק שלי נובע מחוסר גמישות או מחוסר כיווץ?

אז זהו היא כבר שלך שיבגני צריך ללכת לחפש משהיא אחרת?
לפעמים כשאין לך מה להגיד עדיף לא להגיד כלום
תודה רבה, יש לי הרבה חומר לצפייה ואעשה את זה מחר בבוקר בגלל כאב ראש מטורף וחוסר ריכוז.
נגלה בסרטון הבא שתעלי אחרי שתתקני את הטעויות שיש לך כרגע, עדיף לבודד את המשתנה על ידי תיקון כל שאר הבעיות קודם לכן.

• פותח/ת השרשור
לפעמים כשאין לך מה להגיד עדיף לא להגיד כלום

נגלה בסרטון הבא שתעלי אחרי שתתקני את הטעויות שיש לך כרגע, עדיף לבודד את המשתנה על ידי תיקון כל שאר הבעיות קודם לכן.
סבבה.
האם הזוית של הסירטון האחרון טובה?

למען הפרוטוקול, לא כולם מסכימים עם הדעה של ביסט ועם חלקם יצא לי לדבר והם טוענים שהוא לא צודק, בגלל דעתם אני לא לוקח את מה שהוא אומר כמובן מאליו.
לא לוקח כמובן מאליו, פשוט שמעתי את ההסבר הזה מעוד מישהו או שניים. אבל זה לא העניין (לצורך העניין אפשר לשמוע מעשרות אנשים שסקוואט מלא פוגע בברכיים אבל זה לא הופך את זה לנכון), זה פשוט נשמע לי הגיוני ההסבר הזה. בכל אופן אני לא אומר שזה ככה ולא אומר שזה ככה כי אין לי מספיק ידע ונסיון, פשוט הבאתי את הגירסה הזאת של השאלה גם.
לשמור על כיווץ ולראות אם עדיין יש באט וינק.
האם הזוית של הסירטון האחרון טובה?
כן
חחחnחחחnחחnnחחחnחnחחnחחnחחחחחnחnחחnחחחחnn
עד כדי כך חשוב לכתוב מלא ח'ים שאתה טורח לכתוב n כל פעם? 🤦‍♂️

• פותח/ת השרשור
לא לוקח כמובן מאליו, פשוט שמעתי את ההסבר הזה מעוד מישהו או שניים. אבל זה לא העניין (לצורך העניין אפשר לשמוע מעשרות אנשים שסקוואט מלא פוגע בברכיים אבל זה לא הופך את זה לנכון), זה פשוט נשמע לי הגיוני ההסבר הזה. בכל אופן אני לא אומר שזה ככה ולא אומר שזה ככה כי אין לי מספיק ידע ונסיון, פשוט הבאתי את הגירסה הזאת של השאלה גם.

לשמור על כיווץ ולראות אם עדיין יש באט וינק.

כן

עד כדי כך חשוב לכתוב מלא ח'ים שאתה טורח לכתוב n כל פעם? 🤦‍♂️
סבבה 😃
יש לי גם סירטון של דדליפט לעלות פה או בנושא נפרד?

יש כמה דברים שדורשים תיקון:

גם לדעתי, זה באמת נראה שהמוט לא ממוקם טוב, נמוך מדי. זה שם עומס מיותר על פרק כף היד וזה גורם לגב ליטות קדימה יותר על מנת לשמור על המוט מעל מרכז הכובד.
הזוויות יכולות להטעות, אבל זה נראה שאת לא יושבת מספיק אחורה ולא פותחת ברכיים לצדדים. את מגיעה למצב שאין לך באונס מהתחתית.
החלק הבא הוא טעם אישי, בסרטון הראשון זה נראה שהגב קורס מאוד קדימה, זה יכול לנבוע ממה שציינתי קודם על מיקום המוט ואולי בגלל שהמרפקים גבוהים מאוד.
זה נראה כאילו את יורדת מהר מדי ומאבדת ככה כיווץ.

טוב הגיע הזמן לעשות סדר בבלאגן.
קודם כל, תעשי לנו חיים קלים וצלמי על פי הוראות הצילום. לא ניתן לתת ביקורת מלאה על פי הסרטונים הנ"ל.
דבר ראשון, את צריכה ללמוד את התרגיל. הוידאו שצורף כאן של מארק ריפטו מאוד טוב ויסייע לך, תלמדי ממנו, ולא פחות חשוב - אל תקשיבי לאף אחד אחר ביוטיוב. אני לא אומר שהוא היחיד שיודע ללמד - אבל 99% לא יודעים.
דבר נוסף - העמידה שלך רחבה מידי עם כפות רגליים שלא פונות מספיק החוצה. רוחב העמידה צריך להיות רוחב הכתפיים או מעט יותר, וזווית כפות הרגליים צריכה להיות 30 מעלות או מעט יותר. הברכיים לא מספיק בחוץ בנוסף לכך (הן צריכות לצאת החוצה בקו של כפות הרגליים שבמקרה שלך לא פונות מספיק החוצה מלכתחילה).
דבר נוסף, את מעט "עוצרת" בתחתית - לא לעצור. להגיע ולעלות מיד. המבט כמובן צריך להיות הרבה יותר נמוך, על הריצפה, אימון הבא תתחילי עם משקל קל (מוט ריק) עם מבט ממש בין הרגליים (לאמצע) כדי שתראי בframe לאן הברכיים זזות ותכוונתי אותן החוצה.

סיכום לכרגע:
1. רוחב עמידה - לתקן.
2. זווית כפות רגליים - לתקן.
3. מסלול הברכיים - לתקן.
4. מבט - לתקן.
5. עצירה בתחתית - לתקן.
6. אחיזה - יש מה לשפר.
7. לקחת הרבה אוויר לפני כל חזרה, ממש כאילו את הולכת לצלול בריכה שלמה. להשאיר בפנים ולהוציא החוצה אך ורק כשסיימת את החזרה, כלומר למעלה. לא בדרך למעלה, אלא אחרי שהגעת למעלה.

יש הרבה מה לתקן, אבל זה נראה שאת תלמדי מהר אם תשקיעי בזה.
הרבה מידע, אני יודע, אבל לאט לאט. באימון הבא תעבדי על הדגשים הנ"ל בכל סט החל מסט החימום הראשון, בכל סט על 1-3 דגשים. תרשמי לך אותם על נייר/בפלאפון ותגיעי עם זה למכון. מהסט הראשון תתחילי ליישם.

בנוגע לבאט ווינק, אין לך סיבה לחשוב שיש בעייה או שאת צריכה עכשיו לחפש פתרונות, בטח ובטח לא פתרונות של גמישות וכו' (אני גם שם כסף שאת יותר גמישה מהרוב המוחלט של הפורום לצורך העניין, מה לעשות, את אישה, צעירה ורזה, chances are שאת יותר גמישה ו/או mobile מכל מי שהגיב כאן).

צלמי (על פי הוראות הצילום המצורפות למעלה) וידאו מהאימון הבא או מהאימון-שניים שאחריו ותעלי, ונראה לאן צריך להתקדם משם.

בהצלחה

למען הפרוטוקול, אם אתה קובע את דעתך לפי מספר האנשים שמחזיקים בצד כלשהו, אז אתה לא חושב ביקורתית. תשמע את הטיעונים ותבחן אותם בעצמך.
אני עדיין מחכה שמי שטוען שההאמסטרינגס מגבילים עומק ו/או גורמים לבאט ווינק יסביר איך זה יכול להתרחש כשהברך כל כך כפופה, כלומר ההאמסטרינגס בכלל לא מתארך (אני מדבר על אנתרופומטריה רגילה).
כל מי שקורא כאן ולא יודע על מה אני מדבר, הנה המידע: https://www.lbs.co.il/threads/69049/#post-931642

קודם כל, תעשי לנו חיים קלים וצלמי על פי הוראות הצילום. לא ניתן לתת ביקורת מלאה על פי הסרטונים הנ"ל.
דבר ראשון, את צריכה ללמוד את התרגיל. הוידאו שצורף כאן של מארק ריפטו מאוד טוב ויסייע לך, תלמדי ממנו, ולא פחות חשוב - אל תקשיבי לאף אחד אחר ביוטיוב. אני לא אומר שהוא היחיד שיודע ללמד - אבל 99% לא יודעים.
דבר נוסף - העמידה שלך רחבה מידי עם כפות רגליים שלא פונות מספיק החוצה. רוחב העמידה צריך להיות רוחב הכתפיים או מעט יותר, וזווית כפות הרגליים צריכה להיות 30 מעלות או מעט יותר. הברכיים לא מספיק בחוץ בנוסף לכך (הן צריכות לצאת החוצה בקו של כפות הרגליים שבמקרה שלך לא פונות מספיק החוצה מלכתחילה).
דבר נוסף, את מעט "עוצרת" בתחתית - לא לעצור. להגיע ולעלות מיד. המבט כמובן צריך להיות הרבה יותר נמוך, על הריצפה, אימון הבא תתחילי עם משקל קל (מוט ריק) עם מבט ממש בין הרגליים (לאמצע) כדי שתראי בframe לאן הברכיים זזות ותכוונתי אותן החוצה.

סיכום לכרגע:
1. רוחב עמידה - לתקן.
3. מסלול הברכיים - לתקן.
4. מבט - לתקן.
5. עצירה בתחתית - לתקן.
6. אחיזה - יש מה לשפר.
7. לקחת הרבה אוויר לפני כל חזרה, ממש כאילו את הולכת לצלול בריכה שלמה. להשאיר בפנים ולהוציא החוצה אך ורק כשסיימת את החזרה, כלומר למעלה. לא בדרך למעלה, אלא אחרי שהגעת למעלה.

הרבה מידע, אני יודע, אבל לאט לאט. באימון הבא תעבדי על הדגשים הנ"ל בכל סט החל מסט החימום הראשון, בכל סט על 1-3 דגשים. תרשמי לך אותם על נייר/בפלאפון ותגיעי עם זה למכון. מהסט הראשון תתחילי ליישם.

בנוגע לבאט ווינק, אין לך סיבה לחשוב שיש בעייה או שאת צריכה עכשיו לחפש פתרונות, בטח ובטח לא פתרונות של גמישות וכו' (אני גם שם כסף שאת יותר גמישה מהרוב המוחלט של הפורום לצורך העניין, מה לעשות, את אישה, צעירה ורזה, chances are שאת יותר גמישה ו/או mobile מכל מי שהגיב כאן).

צלמי (על פי הוראות הצילום המצורפות למעלה) וידאו מהאימון הבא או מהאימון-שניים שאחריו ותעלי, ונראה לאן צריך להתקדם משם.

בהצלחה

למען הפרוטוקול, אם אתה קובע את דעתך לפי מספר האנשים שמחזיקים בצד כלשהו, אז אתה לא חושב ביקורתית. תשמע את הטיעונים ותבחן אותם בעצמך.
אני עדיין מחכה שמי שטוען שההאמסטרינגס מגבילים עומק ו/או גורמים לבאט ווינק יסביר איך זה יכול להתרחש כשהברך כל כך כפופה, כלומר ההאמסטרינגס בכלל לא מתארך (אני מדבר על אנתרופומטריה רגילה).
כל מי שקורא כאן ולא יודע על מה אני מדבר, הנה המידע: https://www.lbs.co.il/threads/69049/#post-931642
בשביל לא להשמע כמו ילד מפגר עשיתי עכשיו כמה חיפושים בגוגל על מנת להסגר על דעה, שלמען הפרוטוקול נמנעתי עד עכשיו מלהחזיק ולא טענתי נגד הדעה שלך חס וחלילה 😃
בכל מקרה, זה מה שראיתי:
maintains tension throughout the descent, creates a stretch reflex to “bounce” off the tense hamstrings, and then utilizes the hamstrings to extend the hip. During the ascent, the quads obviously extend the knee, but they help create balance around the knee so that the hip drive doesn’t tip the torso forward.
http://www.tabatatimes.com/low-bar-vs-high-bar-back-squat/
A low bar squat requires an athlete to have a more horizontal position in regards to their torso, which produces a more acute hip angle so that the hamstrings will be under tension at the bottom of the squat. Doing so allows for the hamstrings to contribute as much as possible to the extension of the hip during the ascent. At this phase of the lift the quads are brought in to action to help extend the knees, but they are also relied upon to help create balance around the knee so that the force of the hip extension doesn’t tip the torso forward.
http://boxlifemagazine.com/training/high-bar-vs-low-bar-back-squats-whats-the-difference

אני חושב שהגעתי למסקנה שאתה צדקת בעניין ומעכשיו אני אסגר על כך שההאמסטרינג לא מתארך אך אחראי להתארכות הירך בזמן שנוצר בו מתח כתוצאה מהירידה בלואו באר סקוואט והקטנת זווית התנועה בין הגב לרצפה.

כמה נקודות:
לדעתי המוט לא יושב נכון משום שאת לא מקפידה על פתיחה של בית החזה (דמייני את עצמך סוגרת חזיה זה הכיווץ שדרוש למשימה). כיווץ מלא יתקן את מיקום המוט וגם את מנח הזרועות וכפות הידיים.
קריסה של הברכיים - יתכן שיש כאן חולשה של הרגליים אבל יש מקום גם לתודעה. כשאת עולה את צריכה לחשוב על ברכיים החוצה. בזמנו כשגם לי היתה קריסה בברכיים @MikeRozner נתן לי תרגיל מעולה כחימום לפני סקווט. את קושרת גומיה די צמוד סביב הברכיים, יורדת לסקווט והולכת הצידה נניח 10 -15 צעדים לכל צד. אחפש סרטון של זה אם זה לא מובן.
"קריצת ישבן" - אין לך בעיה של גמישות ואם היית שומרת על מנח האגן החוצה הטווח שלך היה קטן יותר וזה היה מונע את הקריצה וגם את קריסת פלג הגוף העליון. כשאת יושבת תחשבי אחורה ותרדי רק עד המקום שמאפשר לך לשמור על מנח הישבן החוצה.

לגבי רוחב העמידה אני לא מסכימה עם @Beast and cheat. לדעתי רוחב העמידה להבדיל משאר הפרמטרים של הסקווט חייב להיות בהתאם להרגשת הנוחות של המתאמן ולא by the book.

כל הכבוד על העבודה הרצינית!

עריכה: בלי כוונה ממשית, בהיסח הדעת, ללא שיקול דעת אופייני,
ציטטתי שני ענקים באותה הודעה. במחשבה שניה אולי זו טעות...😳:🤦‍♂️:😆

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
כמה נקודות:
לדעתי המוט לא יושב נכון משום שאת לא מקפידה על פתיחה של בית החזה (דמייני את עצמך סוגרת חזיה זה הכיווץ שדרוש למשימה). כיווץ מלא יתקן את מיקום המוט וגם את מנח הזרועות וכפות הידיים.
קריסה של הברכיים - יתכן שיש כאן חולשה של הרגליים אבל יש מקום גם לתודעה. כשאת עולה את צריכה לחשוב על ברכיים החוצה. בזמנו כשגם לי היתה קריסה בברכיים @MikeRozner נתן לי תרגיל מעולה כחימום לפני סקווט. את קושרת גומיה די צמוד סביב הברכיים, יורדת לסקווט והולכת הצידה נניח 10 -15 צעדים לכל צד. אחפש סרטון של זה אם זה לא מובן.
"קריצת ישבן" - אין לך בעיה של גמישות ואם היית שומרת על מנח האגן החוצה הטווח שלך היה קטן יותר וזה היה מונע את הקריצה וגם את קריסת פלג הגוף העליון. כשאת יושבת תחשבי אחורה ותרדי רק עד המקום שמאפשר לך לשמור על מנח הישבן החוצה.

לגבי רוחב העמידה אני לא מסכימה עם @Beast and cheat. לדעתי רוחב העמידה להבדיל משאר הפרמטרים של הסקווט חייב להיות בהתאם להרגשת הנוחות של המתאמן ולא by the book.

סיכום לכרגע:
1. רוחב עמידה - לתקן.
3. מסלול הברכיים - לתקן.
4. מבט - לתקן.
5. עצירה בתחתית - לתקן.
6. אחיזה - יש מה לשפר.

בהצלחה

היי תודה רבה על העזרה!
אני מרגישה שאני קצת טובעת בכל המידע שקיבלתי פה חח
היום בערב אצפה בסרט על הסקוואט ואחרוש על סירטונים ומחר באימון אצלם. מקווה שיהיה שיפור
אם למישהו יש עוד דברים להוסיף [אפילו שהרוב כבר נאמר] אפשר להוסיף ביקורת תמיד עוזרת 😃

לא יודע אם מישהו הציע לך את זה פה בתגובות, אבל אני ממליץ לך על הרחבת העמידה, יעזור לך מאד.

• פותח/ת השרשור
לא יודע אם מישהו הציע לך את זה פה בתגובות, אבל אני ממליץ לך על הרחבת העמידה, יעזור לך מאד.
עדיף בנפרד, נשמור את הנושא הזה על טהרת הסקוואט 😃

יש כמה דברים שדורשים תיקון:

גם לדעתי, זה באמת נראה שהמוט לא ממוקם טוב, נמוך מדי. זה שם עומס מיותר על פרק כף היד וזה גורם לגב ליטות קדימה יותר על מנת לשמור על המוט מעל מרכז הכובד.
הזוויות יכולות להטעות, אבל זה נראה שאת לא יושבת מספיק אחורה ולא פותחת ברכיים לצדדים. את מגיעה למצב שאין לך באונס מהתחתית.
החלק הבא הוא טעם אישי, בסרטון הראשון זה נראה שהגב קורס מאוד קדימה, זה יכול לנבוע ממה שציינתי קודם על מיקום המוט ואולי בגלל שהמרפקים גבוהים מאוד.
זה נראה כאילו את יורדת מהר מדי ומאבדת ככה כיווץ.

סיכום לכרגע:
1. רוחב עמידה - לתקן.
3. מסלול הברכיים - לתקן.
4. מבט - לתקן.
5. עצירה בתחתית - לתקן.
6. אחיזה - יש מה לשפר.

בהצלחה

בשביל לא להשמע כמו ילד מפגר עשיתי עכשיו כמה חיפושים בגוגל על מנת להסגר על דעה, שלמען הפרוטוקול נמנעתי עד עכשיו מלהחזיק ולא טענתי נגד הדעה שלך חס וחלילה 😃
בכל מקרה, זה מה שראיתי:

http://www.tabatatimes.com/low-bar-vs-high-bar-back-squat/

http://boxlifemagazine.com/training/high-bar-vs-low-bar-back-squats-whats-the-difference

אני חושב שהגעתי למסקנה שאתה צדקת בעניין ומעכשיו אני אסגר על כך שההאמסטרינג לא מתארך אך אחראי להתארכות הירך בזמן שנוצר בו מתח כתוצאה מהירידה בלואו באר סקוואט והקטנת זווית התנועה בין הגב לרצפה.

כמה נקודות:

טוב צפיתי בכל הסירטונים ששלחו לי ורשמתי נקודות מהסירטונים על דף + הנקודות שכתבתם פה.
היו די הרבה וקראתי את הדף בין כל סט אבל קשה לזכור הכל. מאמינה שבעתיד זה יבוא לי טבעי.
נראה לי יש שיפור. אשמח לדעתכם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית