סרטון פעם ראשונה LB, צריכה עזרה

Euphoria

משתמש מתחיל
149
200
נק' מוניטין:
635
149
200
היי,
התחלתי SS לפני חודש ועשיתי HB סקוואט היה לי ממש קשה ונתקעתי על 40 ק"ג [42.5 היה כשל 😭 ].
החלטתי לעבור לLB ואני אשמח לעזרה עם הטכניקה!
פרטים עלי:
משקל: 55-56
גובה: 164

פעם ראשונה שעשיתי LB אז אשמח לכל ביקורת חיובית או שלילית
זהירות מוזיקה חזקה!
40 ק"ג:

30 ק"ג זוית אחרת:

נערך לאחרונה:
נראה הרבה יותר טוב לדעתי, כל הכבוד 😃
עדיין יש קצת קריסה והעגלה של הגב בתחתית, בעיקר בחזרות האחרונות, אבל זה לא משהו שאפשר לתקן מאימון לאימון אז תצטרכי להמשיך לעבוד על זה, חוץ מזה באמת סקוואט למופת!

אני לא בדיוק יכול לשפוט מפה, אבל אני אנחש שאת לא מספיק מוציאה את הברכיים החוצה -- > לצדדים.

לפי מה אתה אומר את זה?
כי הרי לא ממש רואים מה הרוחב שבו אני עומדת.
אשמח לדעת ותודה! 😃
רואים.
הרי באט וינק נגרם כשהפימור (עצם הירך) מגיע לקצה התנועה אז הפלבוויק (האגן) צריך לעשות רוטציה פנימה כדי להכנס עוד, ע''י הרחבת העמידה והוצאת הברכיים החוצה את נותנת מקום לאגן להכנס פנימה מבלי ליצור כיפוף בגב התחתון או סיבוב פנימה של האגן.
אבל אז זה גורם למתיחה בפלקסורס בתחתית שמגביל תנועה לפעמים ומונע לשבור מקביל.
אז עושים מתיחות כמו שאפרט בהמשך ומוצאים רוחב עמידה מתאים.

גם לי הייתה את הבעיה הזאת וככה פתרתי אותה, זה ומתיחות קשות לאיליופ סואז, כגון ישיבה על קיר (גב על הרצפה רגליים על הקיר) ולשים את הרגליים בצורה של סקוואט ולהרחיב, את תרגישי מתיחה בדיוק איפה שמגביל את התנועה שלך בבור בסקוואט.

רואים.
הרי באט וינק נגרם כשהפימור (עצם הירך) מגיע לקצה התנועה אז הפלבוויק (האגן) צריך לעשות רוטציה פנימה כדי להכנס עוד, ע''י הרחבת העמידה והוצאת הברכיים החוצה את נותנת מקום לאגן להכנס פנימה מבלי ליצור כיפוף בגב התחתון.

גם לי הייתה את הבעיה הזאת וככה פתרתי אותה, זה ומתיחות קשות לאיליופ סואז, כגון ישיבה על קיר (גב על הרצפה רגליים על הקיר) ולשים את הרגליים בצורה של סקוואט ולהרחיב, את תרגישי מתיחה בדיוק איפה שמגביל את התנועה שלך בבור בסקוואט.
לפי מה שהבנתי מביסט מה שקורה אצלה בכל החזרות חוץ מהאחרונה זה באטווינק סטטי הנובע מאקסטנשן בגב התחתון שקורה לעתים קרובות בלואו באר, וזאת תופעה שלא תגרור לפציעה כנראה. לאומת זאת חזרה חמישית הייתה קצת בעייתית יותר...

אתה בטוח שהרחבת העמידה זה פתרון יעיל? אומנם אתה צודק והרחבת עמידה תקצר את טווח התנועה ותתן מקום להכנסת האגן ללא יצירת כיפוף בגב התחתון אבל זה יבוא על חשבון הכוח שמפעיל הגלוטאוס בתנועה, וחלק מאותו המאמץ שמפעיל הגלוטאוס יעבור לשרירים קטנים יותר וכנראה ישפיע על משקל העבודה הפוטנציאלי לאומת תנועה בעמידה צרה שמפעילה בצורה טובה את ההיפ דרייב

יש שיפור. אבל זה עוד לא זה.
נראה שהעמידה רחבה מידי ושהברכיים לא מספיק בחוץ.
צריך לזכור שככל שעומדים רחב יותר, קשה יותר להוציא ברכיים החוצה.
בנוסף, הצרת העמידה נותנת יותר טווח תנועה + פחות מומנט בין כף הרגל למפרק הירך, שזה win win בהנחה שאת מבצעת את התרגיל למטרת כוח ומראה ולא למטרת פאוורליפטינג (למטרת פאוורליפטינג העמידה שתתן מקסימום משקל על המוט תהיה אידיאלית, והיא משתנה בין אנשים - אבל אצל הרוב תהיה מה שהמלצתי או מעט יותר רחבה).

טוב צפיתי בכל הסירטונים ששלחו לי ורשמתי נקודות מהסירטונים על דף + הנקודות שכתבתם פה.
היו די הרבה וקראתי את הדף בין כל סט אבל קשה לזכור הכל. מאמינה שבעתיד זה יבוא לי טבעי.
נראה לי יש שיפור. אשמח לדעתכם

נראה טוב מאוד סה"כ לדעתי.
יש טפה באט וינק כמו שטנק אמר, לא נראה לי משהו חמור. שמתי לב שיש קצת קריסה פנימה של הרגליים, רואים לפי כף רגל שמאל שהחלק החיצוני עולה טיפה בחלק מהחזרות. אני חושב שניתן לפתור על ידי דחיפת ברכים החוצה בזמן תנועה, אבל גם זה לי אישית לא נראה משהו שאמור למנוע ממך להמשיך לטפס במשקלים.

אני מכיר על ניסיוני, אני עומד רחב ועדיין מוציא מאד ברכיים החוצה כי יש לי אגן רחב, אני חושב שזה גם יעזור לי כי יש לה פימור ארוך.

טוב צפיתי בכל הסירטונים ששלחו לי ורשמתי נקודות מהסירטונים על דף + הנקודות שכתבתם פה.
היו די הרבה וקראתי את הדף בין כל סט אבל קשה לזכור הכל. מאמינה שבעתיד זה יבוא לי טבעי.
נראה לי יש שיפור. אשמח לדעתכם

נראה לא רע למישהי מתחילה. הייתי עומד בעמידה טיפה יותר צרה ומוציא את הברכיים יותר חזק החוצה. אבל בגדול הבנת את התנועה.

אני חושב שהגעתי למסקנה שאתה צדקת בעניין ומעכשיו אני אסגר על כך שההאמסטרינג לא מתארך אך אחראי להתארכות הירך בזמן שנוצר בו מתח כתוצאה מהירידה בלואו באר סקוואט והקטנת זווית התנועה בין הגב לרצפה.
מה ציטטת ואיך זה קשור למסקנה שלך? הציטוטים מראים שנוצר מתח בהאמסטרינג וממנו בא הבאונס. איך זה מביא אותך למסקנה שביסט צודק?

מה ציטטת ואיך זה קשור למסקנה שלך? הציטוטים מראים שנוצר מתח בהאמסטרינג וממנו בא הבאונס. איך זה מביא אותך למסקנה שביסט צודק?
מה שאני הבנתי מהציטוטים האלו זה שפעולת ההאמסטרינג היא EXTENSION OF THE HIP ושההמאסטרינג לא מתארך אלה נשאר במצב של UNDER TENSION בתחתית התנועה.
אולי האנגלית שלי לא משהו במיוחד כשמדובר במושגים האלה אבל לא מצאתי שום רפרנס שאומר שההאמסטרינג עצמו מתארך, חוץ מזה רק הציטוט הראשון מדבר על באונס, השני מדבר על תנועת לואו באר כללית.

יש לך רפרנס שמסביר על התארכות ההאמסטרינג? באמת שעשיתי חיפוש בגוגל ולא מצאתי שום לינק שנותן הסבר של תנועת הלואו באר עם התייחסות להתארכות ההאמסטרינג

מה שאני הבנתי מהציטוטים האלו זה שפעולת ההאמסטרינג היא EXTENSION OF THE HIP ושההמאסטרינג לא מתארך אלה נשאר במצב של UNDER TENSION בתחתית התנועה.
אולי האנגלית שלי לא משהו במיוחד כשמדובר במושגים האלה אבל לא מצאתי שום רפרנס שאומר שההאמסטרינג עצמו מתארך, חוץ מזה רק הציטוט הראשון מדבר על באונס, השני מדבר על תנועת לואו באר כללית.

יש לך רפרנס שמסביר על התארכות ההאמסטרינג? באמת שעשיתי חיפוש בגוגל ולא מצאתי שום לינק שנותן הסבר של תנועת הלואו באר עם התייחסות להתארכות ההאמסטרינג
איך מקבלים באונס משריר שלא מתארך? הרי ביסט כל הזמן אומר שההאמסטרינג לא מתארך, ושהבאונס לא מגיע ממנו בכלל. אז איך ממה שאמרת הגעת למסקנה שהוא צודק?

איך מקבלים באונס משריר שלא מתארך? הרי ביסט כל הזמן אומר שההאמסטרינג לא מתארך, ושהבאונס לא מגיע ממנו בכלל. אז איך ממה שאמרת הגעת למסקנה שהוא צודק?
הגלוטאוס מתארך? שרירי הירך מתארכים? אנערף, אם זאת עובדה שהאמסטרינג מתארך בבאונס או בתחתית הלואו באר סקוואט אז למה אני לא מוצא אף רפרנס לזה???

הגלוטאוס מתארך? שרירי הירך מתארכים? אנערף, אם זאת עובדה שהאמסטרינג מתארך בבאונס או בתחתית הלואו באר סקוואט אז למה אני לא מוצא אף רפרנס לזה???
איפה אמרתי שהגלוטס מתארך או שריר הירך או אמו או אוחתו מתארכים?
שאלתי איך אתה מצטט דברים הפוכים ואז רושם שביסט צודק.

איפה אמרתי שהגלוטס מתארך או שריר הירך או אמו או אוחתו מתארכים?
שאלתי איך אתה מצטט דברים הפוכים ואז רושם שביסט צודק.
אני מצטט את ביסט:
כשהברכיים מספיק בחוץ, את המקרבים.
והגלוטאוס מקסימוס נמתח, אבל לא ברמה שתרגיש את זה. או לפחות רוב האנשים. תלוי בגמישות. אם שפפת מספיק - הוא כבר התגמש בצורה כזו שסקוואט לא מהווה סטרס מבחינת גמישות.

https://www.lbs.co.il/threads/69110/#post-933477

הרפרנסים לא הזכירו את הגלוטאוס אבל הם הזכירו את הירך, הירך נמצא באזור של הגלוטאוס, אז ההנחה שלי הייתה שיש קשר בין השניים ובגלל זה הרפרנסים שלי מצדיקים את ביסט.
תבין שאני לא מחפש איפה להצדיק את ביסט אלה מנסה להבין מה נכון! אני עדיין לא רואה אותך מספק לי רפרנס למתיחות ההאמסטרינג בירידה בלואו באר, מכך אני מסיק שאין לך אחד וגם אתה לא מדבר על משהו שאתה יודע ב100%.

הרפרנסים לא הזכירו את הגלוטאוס אבל הם הזכירו את הירך, הירך נמצא באזור של הגלוטאוס, אז ההנחה שלי הייתה שיש קשר בין השניים ובגלל זה הרפרנסים שלי מצדיקים את ביסט.
מה כתוב פה?
creates a stretch reflex to “bounce” off the tense hamstrings
so that the hamstrings will be under tension at the bottom of the squat
מה הציטוטים אומרים?

אני עדיין לא רואה אותך מספק לי רפרנס למתיחות ההאמסטרינג בירידה בלואו באר, מכך אני מסיק שאין לך אחד וגם אתה לא מדבר על משהו שאתה יודע ב100%.
אני? אמרתי איפשהוא שיש מתיחה בהאמסטרינג? למה אני צריך לספק לך רפרנס?
אני בסך הכל שואל איך אתה מביא ציטוטים שאומרים דבר אחד, ואז מצדיק דבר אחר.

מה כתוב פה?

מה הציטוטים אומרים?

אתה לא יודע שאצל ריפטו טענות יכולות להיות נכונות ושגויות בו זמנית, עחי?

מה כתוב פה?

מה הציטוטים אומרים?

בילבלדתי בין המילים, הטענה של ביסט הייתה שההאמסטרינג לא מתארך !!! לא זה שהוא לא נמתח! התפקיד של ההאמסטרינג הוא לשמש בתור HIP EXTENSOR כלומר לגרום להתארכות הירך ולא להאריך את עצמו.

אז למה אני לא מוצא אף רפרנס לזה???
בהמשך לשיחתי עם ביסט, עשיתי בדיקה קטנה, לקחתי טורסו ממוצע, פימור ממוצע וטיביה ממוצעת, לקחתי מחברת מתמטיקה, ציירתי את זה עם סרגל, וראיתי שההמסטרינגס אכן מתארך בסקוואט, באיזור ה-10 מעלות, מה שדי מצדיק את תענותיו כי זה לא יביא את ההמסטרינגס לאי ספיקה, אבל במקרים שונים שאינם ממוצעים, אנשים עם פלג גוף קצר ביחס לרגליים יאלצו להשען קדימה הרבה יותר מאנשים בעלי פלג גוף עליון ארוך, במקרים כאלו ההמסטרינגס יאלץ להתארך יותר, צריך שיהיה קיצור משמעותי בהמסטרינגס ביחד עם מבנה גוף שיאפשר התארכות גדולה, לכן זה לא סביר אבל אפשרי,

שוב, כמו שאמרתי לביסט כבר והוא לא התייחס לכל מה שציינתי בפניו, לא מדובר רק בהמסטרינגס יש מספר גורמים שיכולים לגרום לסיבוב אגן לאחור, ההמסטרינגס זו האופציה הפחות סבירה מבין כולם.

1. חולשה בזוקפים
2. חוסר שליטה בתנועתיות באגן.
3. ירידה לסקוואט עמוק - עוד לא הכרתי אדם אחד שירד לדיפ סקוואט ולא סיבב אגן לאחור, זה בלתי אפשרי מבחינה אנטומית, גם אם יהיה פיסוק רחב ככל האפשר, אני מאמין זה כי הירכיים יתחפו את האגן לאחור, אפשר לחלוק עלי, בכל אופן שאלתי את קניזיולוג בכיר על זה, הוא אמר ואני מצטט: "סיבוב האגן יתרחש תמיד בדיפ סקווט"
4. חוסר גמישות במקרבי הירך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית