הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חגורה. מתי איך ואם בכלל?

• פותח/ת השרשור NotBob
  • פורסם בתאריך

NotBob

משתמש מתחיל
148
17
נק' מוניטין:
14
148
17
היי, חשבתי להתחיל להשתמש בחגורה אחרי כמה המלצות אבל אני לא מבין כלום בזה.
למה להשתמש בחגורה?
איך להשתמש בזה?
ואיך אני יכול לדעת אם זה בכלל כדאי לי?

עקרונית אני גורס שלא כל מתאמן בכלל יצטרך לרכוש חגורה, זה תלוי ביותר מדי פרמטרים אישיים.
אישית התחלתי להשתמש באזור ה125 בסקוואט ובדדליפט לא השתמשתי עד אזור ה170(גם היום לא משתמש בחגורה מתחת ל200 קילו, יותר מפריעה לי בדדליפט מעוזרת).

אישית היום כשאני לא מגיע כבר לRM5 אמיתי בסקוואט(בזמנו 185) אני לא מרבה להשתמש בחגורה ואם כבר אני משתמש בה אז זה לרוב דווקא בפרס, בדדליפט בכלל לא, בבנץ' לא השתמשתי מעולם ובסקוואט אני פשוט עובד בטווחי חזרות גבוהים יותר.

לדעתי:
מתחרים- חייבים חגורה מקצועית ואת כל הציוד שנדרש לתחרות.
מתאמנים בתכנית כח- כנראה שבעתיד יצטרכו חגורה, לאו דווקא מקצועית(יותר חשוב שישקיעו בנעליים לדוג').
מתאמן בתכנית פיתוח גוף סטנדרטית שבנוייה טוב- לאו דווקא צריך חגורה/העדפה אישית.
מז"א עדיף שישקיעו בנעליים? הכוונה לנעלים מקצועיות שהם לא אולסטאר? כמו 2.0 POWERLIFT למשל?

אם החגורה עוזרת להרים יותר, לא רואה סיבה לא להשתמש בה.
אם מתחזקים, טבעי שגם שרירי הליבה והמייצבים יתחזקו על אף השימוש בחגורה.

כמובן שזו תובנה אישית שלי בנושא.

עקרונית אני גורס שלא כל מתאמן בכלל יצטרך לרכוש חגורה, זה תלוי ביותר מדי פרמטרים אישיים.
אישית התחלתי להשתמש באזור ה125 בסקוואט ובדדליפט לא השתמשתי עד אזור ה170(גם היום לא משתמש בחגורה מתחת ל200 קילו, יותר מפריעה לי בדדליפט מעוזרת).

אישית היום כשאני לא מגיע כבר לRM5 אמיתי בסקוואט(בזמנו 185) אני לא מרבה להשתמש בחגורה ואם כבר אני משתמש בה אז זה לרוב דווקא בפרס, בדדליפט בכלל לא, בבנץ' לא השתמשתי מעולם ובסקוואט אני פשוט עובד בטווחי חזרות גבוהים יותר.

לדעתי:
מתחרים- חייבים חגורה מקצועית ואת כל הציוד שנדרש לתחרות.
מתאמנים בתכנית כח- כנראה שבעתיד יצטרכו חגורה, לאו דווקא מקצועית(יותר חשוב שישקיעו בנעליים לדוג').
מתאמן בתכנית פיתוח גוף סטנדרטית שבנוייה טוב- לאו דווקא צריך חגורה/העדפה אישית.
מה הסיבה להעדיף ששרירי הליבה יעבדו פחות מאשר יותר?
אני לא מדבר על מישהו שהתחיל אתמול. למשל בסקוואט 110 ומעלה.

בתור משתתף די חדש בפורום, אני לא יודע אם לצחוק או לבכות על טופיק כזה.
הוא נראה יותר כמו מלחמת דעות בלי סימוכין מקצועי לאף דעה (לכאן או לכאן).

אזהרת חפירה:s59:
גם אני התלבטתי אם לרכוש חגורה (להמשך הדרך, עכשיו אני לא צריך). אני לא מתיימר להיות פיזיולוג או פיזותרפיסט (זאת בוודאי לא ההכשרה שלי) אבל ידע בסיסי יש לי ולקרוא מאמרים אני יודע וזה פחות או יותר מה שחיפשתי בזמני הפנוי אתמול והיום.
מהדף הבא הגעתי ל2 מחקרים בנושא

Effects of abdominal belts on intra-abdominal pressure, intra-muscular pressure in the erector spinae muscles and myoelectrical activities of trunk muscles

Effect of a stiff lifting belt on spine compression during lifting.

יש גם את הטקסט שפירסמתי אתמול של סטיוארט מקגיל (ראו את הקובץ שצירפתי לפני 2 עמודים) שמעלה טענה כי לבישת חגורה רק מעלה את הסיכון לפגיעה עם תוצאות קשות יותר. הוא מצויין, אך אין בו שום התייחסות לרמות המשקל שגרמו לכך (או שפיספסתי אותה).

אלו כמובן רק 2 ממאות שיש בנושא בפאבמד, אבל 2 מעניינים.

הנה תקציר למי שאין לו כח לקרוא:
אין דעה חד משמעית לגבי הצורך בחגורה, למרות שתמיד תראו בתחרויות מתחרים עם אחת.
האם להשתמש או לא? זה תלוי מאוד את מי שואלים ובמה הוא מתמחה (ליפטינג, קרוספיט וכו').

טיעונים בעד שימוש בחגורה:
  1. יכולה לעזור במניעת נזק לגב התחתון
  2. כמעט תמיד יחול שיפור במשקלים/ביצועים כאשר לובשים חגורה

טיעונים נגד שימוש בחגורה:
  1. יכול לעכב למידה מוטורית נכונה של המתאמן בכל הקשור לשרירי הבטן (תכלס, ביצוע התרגיל בצורה לא נכונה - אי הכנסה של הבטן והוצאת החזה + החזקת אויר בפנים וכו')
  2. מעכבת את חיזוק הגב התחתון

תוצאות המאמר הראשון (Miyamoto, et al.) תומכות בטענה שכאשר מגבירים את הלחץ על הבטן, כל האיזור מיוצב יותר, מה שגורם לסביבה בטוחה יותר לעמוד השדרה ובכך גדלה היכולת להרים משאות כבדים יותר. הסיבה לכך נעוצה בלחץ התוך בטני / כוח תוך בטני (IAP). מי שרוצה לללמוד עוד על הנושא --> כאן

המחקר השני (Kingma, et al.) הראה שלבישת חגורת גב קשיחה והכנסת אויר לפני הרמת משאות מצמצמת את העומס על עמוד השדרה. הסיבה כאן היא לא הלחץ התוך בטני כפי ששכיח לחשוב אלא המומנט שהחגורה יוצרת על הגוף בזמן התנועות.

ומה אפשר ללמוד מזה (או מה אני למדתי)?
חגורה כנראה כדאית בשלב מתקדם כשכבר מגיעים למשקלים גדולים. מה זה גדול? גם כאן אין תשובה חד משמעית.
יש כאלו התומכים ב1.5 משקל הגוף ויש כאלו התומכים ב85% 1RM (טענה בעייתית כי עם חגורה 1RM יגדל, לא?)
אני מניח שזה סובייקטיבי וכל אחד לעצמו יכול להרגיש אם הוא צריך או לא.

גם אני התלבטתי אם לרכוש חגורה (להמשך הדרך, עכשיו אני לא צריך). אני לא מתיימר להיות פיזיולוג או פיזותרפיסט (זאת בוודאי לא ההכשרה שלי) אבל ידע בסיסי יש לי ולקרוא מאמרים אני יודע וזה פחות או יותר מה שחיפשתי בזמני הפנוי אתמול והיום.

Effects of abdominal belts on intra-abdominal pressure, intra-muscular pressure in the erector spinae muscles and myoelectrical activities of trunk muscles

יש גם את הטקסט שפירסמתי אתמול של סטיוארט מקגיל (ראו את הקובץ שצירפתי לפני 2 עמודים) שמעלה טענה כי לבישת חגורה רק מעלה את הסיכון לפגיעה עם תוצאות קשות יותר. הוא מצויין, אך אין בו שום התייחסות לרמות המשקל שגרמו לכך (או שפיספסתי אותה).

האם להשתמש או לא? זה תלוי מאוד את מי שואלים ובמה הוא מתמחה (ליפטינג, קרוספיט וכו').

1. יכול לעכב למידה מוטורית נכונה של המתאמן בכל הקשור לשרירי הבטן (תכלס, ביצוע התרגיל בצורה לא נכונה - אי הכנסה של הבטן והוצאת החזה + החזקת אויר בפנים וכו')

תוצאות המאמר הראשון (Miyamoto, et al.) תומכות בטענה שכאשר מגבירים את הלחץ על הבטן, כל האיזור מיוצב יותר, מה שגורם לסביבה בטוחה יותר לעמוד השדרה ובכך גדלה היכולת להרים משאות כבדים יותר. הסיבה לכך נעוצה בלחץ התוך בטני / כוח תוך בטני (IAP). מי שרוצה לללמוד עוד על הנושא --> כאן

המחקר השני (Kingma, et al.) הראה שלבישת חגורת גב קשיחה והכנסת אויר לפני הרמת משאות מצמצמת את העומס על עמוד השדרה. הסיבה כאן היא לא הלחץ התוך בטני כפי ששכיח לחשוב אלא המומנט שהחגורה יוצרת על הגוף בזמן התנועות.

חגורה כנראה כדאית בשלב מתקדם כשכבר מגיעים למשקלים גדולים. מה זה גדול? גם כאן אין תשובה חד משמעית.
יש כאלו התומכים ב1.5 משקל הגוף ויש כאלו התומכים ב85% 1RM (טענה בעייתית כי עם חגורה 1RM יגדל, לא?)
המחקר השני אומר בדיוק מה שנאמר בSS, שהתועלת של החגורה היא רק בשילוב עם אפקט הוולסבה שזה בעצם אומר שאנחנו דואגים בעזרת הוולסבה להגדלת הלחץ התוך בטני והחגורה מגבירה את הלחץ הזה מעבר ליכולת שלנו.
איך הגעת מהתוצאות של המחקרים למסקנה ששצריך לשים חגורה רק בשלב מתקדם יותר? איך הגעת למסקנה שהכנסת אוויר לגוף לפני ביצוע סט לא מגביר את הלחץ התוך בטני? אין שום קשר בין התוצאות של המחקרים למה שאתה הבנת מהם ועוד יותר למה שהסקת מהם, וגם מה שפרסמת זה בקושי ABSTRACT של המחקרים, זה לא הסביר את מהלך הניסוי, סוגי החגורות (למרות שלא כל כך רלוונטי אבל בכל זאת הייתי רוצה לדעת), איזה תרגילים בוצעו ובאיזה נפח ועצימות.

עריכה: לא שמתי לב ללינק הארוך ששמת, אקרא עכשיו
קראתי מהלינק על הIAP את הABSTRACT והCONCLUSION והגעתי למסקנה שאין עוד מה לקרוא, אין קשר בין מה שהם קוראים לו LIFTING TASKS לתרגילי בסיס בחדר הכושר ולפעולה של הIAP במהלך ביצוע סט נכון. הלינק הזה לא רלוונטי בכלל לדיון.

הנתונים האלה לא מחדשים כלום, הם רק מראים שהחוקרים לא יודעים ללמד את התרגילים, ולא מבינים את העניין, ולכן מסתמכים על קירלוצים נטולי סיבתיות, כי הם לא יודעים מה המכניזם.

הפורום הזה כבר עבר את השלב של לחשוב שחוקרי הsport science יודעים איך נראה סקוואט.

בגלל שאתה משתמש חדש, אתה לא יודע שכולם כבר מכירים את מה שהצגת כאן.

המחקר השני אומר בדיוק מה שנאמר בSS, שהתועלת של החגורה היא רק בשילוב עם אפקט הוולסבה שזה בעצם אומר שאנחנו דואגים בעזרת הוולסבה להגדלת הלחץ התוך בטני והחגורה מגבירה את הלחץ הזה מעבר ליכולת שלנו.
התכוונת למחקר הראשון. וכן, ציפיתי לתגובה של דאאא, ברורר! עליו .

איך הגעת מהתוצאות של המחקרים למסקנה ששצריך לשים חגורה רק בשלב מתקדם יותר?
זה מסקנה אישית שלי מחפירה ביומיים האחרונים על הנושא.
סובייקטיבית לחלוטין

איך הגעת למסקנה שהכנסת אוויר לגוף לפני ביצוע סט לא מגביר את הלחץ התוך בטני?
זה לא מה שטענתי. תקרא שוב את מה שכתבתי על המחקר השני.המחקר השני טען שחגורה מורידה את העומס על עמוד השדרה ולא בגגל לחץ תוך בטני אלא המומנט שהיא יוצרת על הגוף.

גם מה שפרסמת זה בקושי ABSTRACT של המחקרים
בבקשה
אגב, יש עניין של איסור על פרסום מאמרים כאלו ברשת ללא הרשאה מהמחבר (זכויות יוצרים וכו). אני בספק אם זה חוקי.
בכל מקרה, האבסטרקט בפאבמד כולל גם תוצאות הניסוי והמסקנות מהמאמר.
ושכחתי לינק לשני

סובייקטיבית לחלוטין

זה לא מה שטענתי. תקרא שוב את מה שכתבתי על המחקר השני.המחקר השני טען שחגורה מורידה את העומס על עמוד השדרה ולא בגגל לחץ תוך בטני אלא המומנט שהיא יוצרת על הגוף.

בבקשה
אגב, יש עניין של איסור על פרסום מאמרים כאלו ברשת ללא הרשאה מהמחבר (זכויות יוצרים וכו). אני בספק אם זה חוקי.
למען האמת התכוונתי למחקר השני, זה מה שרשום שם בCONCLUSION
The belt reduced compression forces by about 10%, but only when inhaling before lifting.

אם הגעת למסקנה שלך בלי להתבסס רק על שני המחקרים האלה אז אשמח לדעת מה הסיבה לכך כי לפי התוצאות של המחקרים הספציפיים שפרסמת אין שום סיבה להשתמש בחגורה גם במשקלים נמוכים, כי אני פשוט לא מוצא הוכחה לשום פגיעה ריאלית של חגורה שתגרום לי לחשוב על לא להשתמש בה במשקלי עבודה נמוכים יותר מעבר לחוסר התועלת שלה במצב הזה.

תודה על הלינקים המלאים למחקרים אומנם אין לי כרגע זמן לקרוא אותם אבל אעבור עליהם/חלקיהם בהזדמנות 😃

מה משמעות המשפט "המומנט שהיא יוצרת על הגוף"?

סובייקטיבית לחלוטין

בבקשה
ושכחתי לינק לשני
יש לי הרגשה שהתכוונת למשהו אחר ב"מומנט"...
מה משמעות המשפט "המומנט שהיא יוצרת על הגוף"?
מעניין באמת 😃

הרבה זמן לא התעסקתי עם פיזיקה (אני פיזיקאי רק כשאני חייב) אבל הנה הציטוט:
The belt reduced compression forces by about 10%, but only when inhaling before lifting. The moment generated by IAP increased when wearing a belt and inhaling, but this moment was small and the increase was largely negated by the flexing moment generated by abdominal muscles.
זה לא פיסיקה זה אנגלית 😃
הלחץ התוך בטני מפעיל מומנט לא החגורה

אסור לי לענות תוך כדי אירובי (ושוב אני עושה את אותה טעות...)

את המומנט יוצרת החגורה
תמונה מצורפת
Screenshot_2015-07-22-20-28-41.png

זה לא פיסיקה זה אנגלית 😃
הלחץ התוך בטני מפעיל מומנט לא החגורה
ברור שכאשר פועלים כוחות שאינם מוכוונים באותו קו פעולה יהיה מומנט.
בכל אופן, ברור למדי שחגורה מפחיתה את הסיכון לפגיעה בעמוד השדרה והאחרון רב יותר במשקלים גבוהים, אבל ישנם היבטים נוספים, ליטוש ההאופן בו מתאמן מחזיק ליבה ומונע קימור למשל.

ברור שכאשר פועלים כוחות שאינם מוכוונים באותו קו פעולה יהיה מומנט.
בכל אופן, ברור למדי שחגורה מפחיתה את הסיכון לפגיעה בעמוד השדרה והאחרון רב יותר במשקלים גבוהים, אבל ישנם היבטים נוספים, ליטוש ההאופן בו מתאמן מחזיק ליבה ומונע קימור למשל.
אז אתה בעצם טוען שהזמן הטוב ביותר להתחיל להשתמש בחגורה הוא כשמתאמן יודע מספיק טוב את התנועה ללא חגורה?
אסור לי לענות תוך כדי אירובי (ושוב אני עושה את אותה טעות...)

את המומנט יוצרת החגורה
תמונה מצורפת
צפה בקובץ המצורף 28161
note that forces due to belt tension are not taken into account
זה לא אומר שאפשר בעצם להזניח את המומנט של החגורה? כי זאת הייתה בעצם הכוונה שלי.
הגדרת המומנט היא המרחק של נקודת היחוס מנקודת הפעלת הכוח לבית הכוח המופעל בנקודה ולבין סינוס הזווית שביניהן. בעצם החגורה מפעילה כוח כלפי מרכז הבטן והמומנט מפעיל כוח בזווית קרובה ל 180 מעלות מהכוח הזה (אני לוקח לואו באר סקוואט כדוגמא) כי בזמן ההרמה המומנט הוא הכוח שהמוט מפעיל על הגב בזווית שבין הגב לרצפה, שתשאף לכך שהמומנט יהיה כמה שיותר קטן בתרגיל הספציפי הזה ובכך הזווית תשאף ל180 מעלות.

אולי בתרגילים כמו מיליטרי פרס החגורה כן מפעילה מומנט שלא ניתן להזניח כי הגב זקוף והמומנט שהמוט מפעיל קרוב יותר ללהיות אנכי לגוף שלנו (במיוחד בפרס שמבוצע לא נכון).

אז אתה בעצם טוען שהזמן הטוב ביותר להתחיל להשתמש בחגורה הוא כשמתאמן יודע מספיק טוב את התנועה ללא חגורה?

note that forces due to belt tension are not taken into account
זה לא אומר שאפשר בעצם להזניח את המומנט של החגורה? כי זאת הייתה בעצם הכוונה שלי.
הגדרת המומנט היא המרחק של נקודת היחוס מנקודת הפעלת הכוח לבית הכוח המופעל בנקודה ולבין סינוס הזווית שביניהן. בעצם החגורה מפעילה כוח כלפי מרכז הבטן והמומנט מפעיל כח בזווית קרובה ל 180 מעלות מהכוח הזה (אני לוקח לואו באר סקוואט כדוגמא) כי בזמן ההרמה המומנט הוא הכוח שהמוט מפעיל על הגב בזווית שבין הגב לרצפה, שתשאף לכך שהמומנט יהיה כמה שיותר קטן בתרגיל הספציפי הזה ובכך הזווית תשאף ל180 מעלות.

אולי בתרגילים כמו מיליטרי פרס החגורה כן מפעילה מומנט שלא ניתן להזניח כי הגב זקוף והמומנט שהמוט מפעיל קרוב יותר ללהיות אנכי לגוף שלנו (במיוחד בפרס שמבוצע לא נכון).
קרא שוב את מה שכתבת (סומן בציטוט)...😃
בפרס כמעט כל הכוחות בכיוון עמוד השדרה פחות או יותר (כח משקל הגוף במרכז המסה, המוט והמשקל). המומנט שהם יוצרים קטן, אך אבדן יציבות לטרלית עלול בהחלט לפגוע בעמוד השידרה.
החגורה אכן תיצור מומנט אך קטן (אסור לשכוח שבסופו של דבר יוצרת כח מפורס על שטח בכל ההיקף) ודווקא תמנע את אבדן היציבות הלטרלית.
בכל מקרה, חגורה טובה לבטיחות עמוד השידרה 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית