הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חגורה. מתי איך ואם בכלל?

• פותח/ת השרשור NotBob
  • פורסם בתאריך

NotBob

משתמש מתחיל
148
17
נק' מוניטין:
14
148
17
היי, חשבתי להתחיל להשתמש בחגורה אחרי כמה המלצות אבל אני לא מבין כלום בזה.
למה להשתמש בחגורה?
איך להשתמש בזה?
ואיך אני יכול לדעת אם זה בכלל כדאי לי?

כמה אתה חושב שמרכז המסה משתנה?... 😃
זה בדיוק מה שאני אומר. שמעט מאוד. ולכן הטכניקה תהיה שונה רק במעט מאוד. כל כך מעט, שזה זניח.

החגורה אינה מפחיתה משקל ע"י כישוף מסתורי אלא משנה את חלוקת העומס. אחרת המשקל על המוט היה זהה... במקרה של חגורה, מדובר בלחץ כנגד שרירי הליבה וכאשר פעילותם משתנה קיים שינוי טכני....
אז מה השינוי הטכני, ומה השינוי בחלוקת העומס? (לגביי שינוי בחלוקת העומס אני מסכים איתך, שרירי הליבה עובדים יותר ולכן נושאים בנטל גדול יותר מאשר בלי חגורה, וזו הסיבה שניתן להרים יותר עם חגורה - כי עמוד השדרה יציב יותר ושרירי הליבה קשיחים יותר, אשר אלו שני דברים אשר תורמים להעברת הכוח מהירך/ברך דרך הגב בצורה יעילה יותר - בדיוק כמו שסקוואט בנעלי ריצה דחיסות מאבד אנרגייה לעומת נעלי WL קשיחות).

ושוב, איך זה גורם לנו להרים יותר משקל אם אנחנו משתמשים בפחות מסת שריר באותו טווח תנועה וטכניקה והחגורה לא עובדת סביב מפרק ואוגרת אנרגייה כמו רצועות ברכיים?

זה בדיוק מה שאני אומר. שמעט מאוד. ולכן הטכניקה תהיה שונה רק במעט מאוד. כל כך מעט, שזה זניח.

אז מה השינוי הטכני, ומה השינוי בחלוקת העומס? (לגביי שינוי בחלוקת העומס אני מסכים איתך, שרירי הליבה עובדים יותר ולכן נושאים בנטל גדול יותר מאשר בלי חגורה, וזו הסיבה שניתן להרים יותר עם חגורה - כי עמוד השדרה יציב יותר ושרירי הליבה קשיחים יותר, אשר אלו שני דברים אשר תורמים להעברת הכוח מהירך/ברך דרך הגב בצורה יעילה יותר - בדיוק כמו שסקוואט בנעלי ריצה דחיסות מאבד אנרגייה לעומת נעלי WL קשיחות).

ושוב, איך זה גורם לנו להרים יותר משקל אם אנחנו משתמשים בפחות מסת שריר באותו טווח תנועה וטכניקה והחגורה לא עובדת סביב מפרק ואוגרת אנרגייה כמו רצועות ברכיים?
מה השינוי בחלוקת העומס?... 😃
אני מעריך שמאוד קשה לענות על שאלה כזאת תשובה שהיא מעבר ל-'קיים שינוי'... מהי חלוקת העומס ללא חגורה?😃
ישנן הרבה מאוד בעיות בפיזיקה קלאסית שקשה מאוד למצא להן פיתרון עקב אי-ודאות וצימוד משתנים רבים (אני בכל יום לא פותר בעיה כזאת בעבודה 😆)
אני לא כ"כ מבין את החזרה שלך על צמג המילים "אותה טכניקה". החגורה יוצרת לחץ כנגד שרירי הליבה ומשנה את פעילותם בהיבט הטכני.

מה השינוי בחלוקת העומס?... 😃
אני מעריך שמאוד קשה לענות על שאלה כזאת תשובה שהיא מעבר ל-'קיים שינוי'... מהי חלוקת העומס ללא חגורה?😃
ישנן הרבה מאוד בעיות בפיזיקה קלאסית שקשה מאוד למצא להן פיתרון עקב אי-ודאות וצימוד משתנים רבים (אני בכל יום לא פותר בעיה כזאת בעבודה 😆)
אני לא כ"כ מבין את החזרה שלך על צמג המילים "אותה טכניקה". החגורה יוצרת לחץ כנגד שרירי הליבה ומשנה את פעילותם בהיבט הטכני.
אני פשוט מנסה להוציא ממך הסבר איך יתכן שחגורה גורמת לשרירי הליבה לעבוד פחות, ואתה לא נותן אחד כזה.
אני לא ממש מבין מה הרעיון בלטעון שחגורה גורמת לשרירי הליבה לעבוד פחות כשכל מה שעומד מאחורי הטענה זה "יש דברים שאני לא יודע, יש הרבה משתנים".

כשאני אומר אותה טכניקה אני מתכוון לתנועה בתרגיל. כשאנחנו מדברים על הסקוואט, התנועות העיקריות מתרחשות במפרק הירך ומפרק הברך.
כשמרימים יותר משקל באותה טכניקה ואותו טווח תנועה עם חגורה מאשר בלי, בזמן שהיא לא עובדת סביב מפרק ואוגרת אנרגייה כמו למשל רצועות ברכיים, יש צורך לתת הסבר איך היא גורמת לשריר כלשהו לעבוד פחות במידה וזה מה שאתה טוען.

שנן הרבה מאוד בעיות בפיזיקה קלאסית שקשה מאוד למצא להן פיתרון עקב אי-ודאות וצימוד משתנים רבים (אני בכל יום לא פותר בעיה כזאת בעבודה 😆)
אחחחחח מהנדסי מכונות... אם צריך להשתמש בחוקי ניוטון יותר מפעמיים לא תצליחו לפתור

ושוב, איך זה גורם לנו להרים יותר משקל אם אנחנו משתמשים... והחגורה לא עובדת סביב מפרק ואוגרת אנרגייה כמו רצועות ברכיים?
האם מבנה דרוך ואחד שלא (סטטיים) זהים מבחינת זרימת המאמצים?

אחחחחח מהנדסי מכונות... אם צריך להשתמש בחוקי ניוטון יותר מפעמיים לא תצליחו לפתור
מעניין כמה זמן יקח לחשמלטור לפתור את בעיית הטורבולנציה... 😆

האם מבנה דרוך ואחד שלא (סטטיים) זהים מבחינת זרימת המאמצים?
בינגו. זו הסיבה שמרימים עם חגורה יותר משקל, כפי שכבר כתבתי:
שרירי הליבה עובדים יותר ולכן נושאים בנטל גדול יותר מאשר בלי חגורה, וזו הסיבה שניתן להרים יותר עם חגורה - כי עמוד השדרה יציב יותר ושרירי הליבה קשיחים יותר, אשר אלו שני דברים אשר תורמים להעברת הכוח מהירך/ברך דרך הגב בצורה יעילה יותר - בדיוק כמו שסקוואט בנעלי ריצה דחיסות מאבד אנרגייה לעומת נעלי WL קשיחות

אני פשוט מנסה להוציא ממך הסבר איך יתכן שחגורה גורמת לשרירי הליבה לעבוד פחות, ואתה לא נותן אחד כזה.
אני לא ממש מבין מה הרעיון בלטעון שחגורה גורמת לשרירי הליבה לעבוד פחות כשכל מה שעומד מאחורי הטענה זה "יש דברים שאני לא יודע, יש הרבה משתנים".

כשאני אומר אותה טכניקה אני מתכוון לתנועה בתרגיל. כשאנחנו מדברים על הסקוואט, התנועות העיקריות מתרחשות במפרק הירך ומפרק הברך.
כשמרימים יותר משקל באותה טכניקה ואותו טווח תנועה עם חגורה מאשר בלי, בזמן שהיא לא עובדת סביב מפרק ואוגרת אנרגייה כמו למשל רצועות ברכיים, יש צורך לתת הסבר איך היא גורמת לשריר כלשהו לעבוד פחות במידה וזה מה שאתה טוען.
נסה למצא היכן רשמתי ששרירי הליבה עובדים פחות... רשמתי שעבודתם משתנה (שינוי טכני) באופן כזה שמאפשר להוסיף משקל על המוט (ניתן להפעיל מאמץ דומה באופן מאוד שונה). שני המתאמנים לא ישיגו תוצאות זהות ובוודאי שלא ה-"חזק יותר" כשיקחו ממנו את החגורה. הוא יתקשה משום שיאלץ להתרגל לטכניקה שונה (תנועה לו, שינוי באופי עבודת שרירי הליבה כן).

שאלה ל- @Beast and cheat

כיצד אתה "מקשיח את הטורסו שלך עם/בלי חגורה?

עוד שאלה:
מדוע החגורה רחבה מאוד ולא מספיק שתיקח חגורה (מעור, סבבה?) למכנסיים?

נסה למצא היכן רשמתי ששרירי הליבה עובדים פחות...
הנה:
הוא קרא את הספר של ריפטו, ההערה שלך קצת לא במקומה. אין צורך לשנן אותו בע"פ, הוא די משעמם בסה"כ... ולמעשה הוא גם לא טועה.
זה נאמר על דורון שטען שחגורה גורמת לשרירי הליבה לעבוד פחות, אלא אם ב"הוא" התכוונת לריפטו, אבל כשהמשפט בא לגונן על דורון זה השתמע שה"הוא" היה מכוון לדורון.

רשמתי שעבודתם משתנה (שינוי טכני) באופן כזה שמאפשר להוסיף משקל על המוט (ניתן להפעיל מאמץ דומה באופן מאוד שונה). שני המתאמנים לא ישיגו תוצאות זהות ובוודאי שלא ה-חזק יותר כשיקחו ממנו את החגורה. הוא יתקשה משום שיאלץ להתרגל לטכניקה שונה (תנועה לו, שינוי באופי עבודת שרירי הליבה כן).
עכשיו רק נותר להסביר איך שריר יכול לעבוד בצורות שונות, כשבשני המקרים מדובר על עבודה איזומטרית?

שאלה ל- @Beast and cheat

כיצד אתה "מקשיח את הטורסו שלך עם/בלי חגורה?
מה זה משנה?
לוקח הרבה אוויר ומשאיר אותו בפנים.

הנה:

זה נאמר על דורון שטען שחגורה גורמת לשרירי הליבה לעבוד פחות, אלא אם ב"הוא" התכוונת לריפטו, אבל כשהמשפט בא לגונן על דורון זה השתמע שה"הוא" היה מכוון לדורון.

עכשיו רק נותר להסביר איך שריר יכול לעבוד בצורות שונות, כשבשני המקרים מדובר על עבודה איזומטרית?

מה זה משנה?
לוקח הרבה אוויר ומשאיר אותו בפנים.
אל תוציא דברים מהקשרם איש יקר... 😃
פרשתי לישון... 😴
הולך מחר לא לפתור שוב את אותה הבעיה בפיזיקה הקלאסית... 😆

אתה בטוח שזו התשובה שלך?
אלא אם מה שחסר לך זה כיווץ השכמות בסקוואט, הרמת החזה וכו', שזה לא קשור, אז כן.

אל תוציא דברים מהקשרם איש יקר... 😃
פרשתי לישון... 😴
הולך מחר לא לפתור שוב את אותה הבעיה בפיזיקה הקלאסית... 😆
אני לא מבין מה "להוציא מהקשרו" בלשאול מה השינוי בעבודה האיזומטרית של השריר עם חגורה ובלי, חוץ מהעומס.

לילה טוב 😘

מתי אתה ממליץ לנשים להשתמש בחגורה? אשתי שוקלת 50 ק"ג, מסקווייטה 40-45 בינתיים. שקלתי כבר להזמין לה חגורה, יכול להיות שמוקדם מדי?
שכחתי להגיב.
כן, זה בהחלט זמן טוב.
ברגע שכבר יודעים את הטכניקה ברמה טובה, והמשקלים לא קלים, אין סיבה להמנע משימוש בחגורה.
אפשר כמובן להשתמש מהתחלה, אבל זה חסר טעם ובעיקר מבזבז זמן ואנרגייה לשים חגורה עם מוט ריק, ואת החימום גם ככה אנחנו עושים בלי חגורה מהסיבות שצויינו. ככה שאנחנו כן צריכים לדעת ולהרגיש איך זה לשפוף בלי חגורה. אלא אם אנחנו מתכננים לא לדעת ופשוט לשים חגורה החל מסט החימום הראשון עם המוט הריק, שזה הרגל מפגר, לא מועיל ומבזבז זמן.*

*אני כמובן לא מדבר על מישהו בן 85 שהיה צריך 3 שבועות בלג פרס בשביל להצליח סקוואט משקל גוף, שהוא אחרי 2 ניתוחי גב. בשבילו ככל הנראה חגורה תהיה הכרחית בכל שלב ובכל משקל. אני לא מדבר על מקרה כזה.

שכחתי להגיב.
כן, זה בהחלט זמן טוב.
ברגע שכבר יודעים את הטכניקה ברמה טובה, והמשקלים לא קלים, אין סיבה להמנע משימוש בחגורה.
אפשר כמובן להשתמש מהתחלה, אבל זה חסר טעם ובעיקר מבזבז זמן ואנרגייה לשים חגורה עם מוט ריק, ואת החימום גם ככה אנחנו עושים בלי חגורה מהסיבות שצויינו. ככה שאנחנו כן צריכים לדעת ולהרגיש איך זה לשפוף בלי חגורה. אלא אם אנחנו מתכננים לא לדעת ופשוט לשים חגורה החל מסט החימום הראשון עם המוט הריק, שזה הרגל מפגר, לא מועיל ומבזבז זמן.*

*אני כמובן לא מדבר על מישהו בן 85 שהיה צריך 3 שבועות בלג פרס בשביל להצליח סקוואט משקל גוף, שהוא אחרי 2 ניתוחי גב. בשבילו ככל הנראה חגורה תהיה הכרחית בכל שלב ובכל משקל. אני לא מדבר על מקרה כזה.
אז אתה ממליץ לי להתחיל להשתמש בחגורה? (אני בן 14 שוקל 68~ ומסקוויט נכון לעכשיו 85 ל3 חמשיות, וקל? זה לא)

אז אתה ממליץ לי להתחיל להשתמש בחגורה? (אני בן 14 שוקל 68~ ומסקוויט נכון לעכשיו 85 ל3 חמשיות, וקל? זה לא)
חגורה תסייע, אבל היא לא הגורם המגביל שלך. היא בכל מקרה לא תזיק.

מז"א? אז אתה כן ממליץ בשלב הזה או לא? חח
אני בעיקר ממליץ לשפר את הטכניקה בכל התרגילים, לעלות במשקל הגוף ולהתחזק. אתה יכול לעשות את זה עם חגורה, ואתה יכול לעשות את זה בלי חגורה. כרגע חגורה היא לא הגורם המגביל שלך, ככה שזה לא ממש משנה. אבל אתה גם ככה תצטרך חגורה בהמשך, ככה שזה רעיון טוב לקנות מעכשיו. זה ממש לא משנה אם תתחיל להשתמש בה ב85 או ב105 או ב125. כל האופציות טובות. שאר הדברים שציינתי, כרגע, הרבה יותר חשובים מחגורה.

אני בעיקר ממליץ לשפר את הטכניקה בכל התרגילים, לעלות במשקל הגוף ולהתחזק. אתה יכול לעשות את זה עם חגורה, ואתה יכול לעשות את זה בלי חגורה. כרגע חגורה היא לא הגורם המגביל שלך, ככה שזה לא ממש משנה. אבל אתה גם ככה תצטרך חגורה בהמשך, ככה שזה רעיון טוב לקנות מעכשיו. זה ממש לא משנה אם תתחיל להשתמש בה ב85 או ב105 או ב125. כל האופציות טובות. שאר הדברים שציינתי, כרגע, הרבה יותר חשובים מחגורה.
מה אתה אומר על RDX, מספיק טוב,לא?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית