עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
תגדיר לי תרגיל היפרטרופי בסיסיכתרגיל היפרטרופי בסיסי
התכוונתי לתרגיל (כולל כמות החזרות והסטים מן הסתם) הראשון או השני בראש קבוצת שרירים מסויימת (גב, רגליים, חזה..)תגדיר לי תרגיל היפרטרופי בסיסי
מי קבע שיש תרגיל קבוע שהוא ראשון או שני? בילדר יכול להתחיל אימון כתפיים בפייס פולס עם הוא רוצה לתת דגש לחלק האחורי או שהוא יכול להתחיל מלחיצת כתפיים אם הוא צריך דגש לחלק הקדמי.הראשון או השני בראש קבוצת שרירים מסויימת
אף אחד לא אמר, אבל בסוף זה מה שקורה בפועל..מי קבע שיש תרגיל קבוע שהוא ראשון או שני? בילדר יכול להתחיל אימון כתפיים בפייס פולס עם הוא רוצה לתת דגש לחלק האחורי או שהוא יכול להתחיל מלחיצת כתפיים אם הוא צריך דגש לחלק הקדמי.
הוא יכול לפתוח אימון חזה עם סטים של 20 חזרות בפרפר ורק אז להתחיל לחיצות חזה.
אין לזה חוקים כמו שאתה חושב, הרעיון המרכזי בפיתוח גוף זה התשה שרירית ועליה הדרגתית בעומסים.
מה שקורה בפועל זה שרוב האנשים חושבים שלאכול שומן זה משמין, רוב האנשים חושבים שלאכול בשר פחות בריא מלאכול אורז, וגם רוב האנשים חושבים שביצוע של 20 חזרות לא אפקטיבי בכלל לעליה במסה.אבל בסוף זה מה שקורה בפועל..
מה אתה רוצה שאני אגיד לך? בסופו של דבר שיטת עבודה שמרכזה 8-12 חזרות מביאה לשינוי הכי גדול במסת שריר. כך לפחות רוב הבילדרים חושבים..אתה רוצה להגיד לי שכולם טועים ואתה צודק?סבבה..מה שקורה בפועל זה שרוב האנשים חושבים שלאכול שומן זה משמין, רוב האנשים חושבים שלאכול בשר פחות בריא מלאכול אורז, וגם רוב האנשים חושבים שביצוע של 20 חזרות לא אפקטיבי בכלל לעליה במסה.
ומה שהכי גרוע זה שרוב האנשים חושבים שפיצה מפיצרייה טעימה יותר מפיצה מעדנות (הראו את הפרסומת יבינו את הבדיחה 😃)
מה לעשות שזה המצב.
מה שמשחק תפקיד אצלם הוא הנפח הגבוה, זמן המנוחה בין הסטים ותדירות האימונין בעיקר..מה אתה רוצה שאני אגיד לך? בסופו של דבר שיטת עבודה שמרכזה 8-12 חזרות מביאה לשינוי הכי גדול במסת שריר. כך לפחות רוב הבילדרים חושבים..אתה רוצה להגיד לי שכולם טועים ואתה צודק?סבבה..
היא כן, מה אתה מנסה להגיד בזה?מה שמשחק תפקיד אצלם הוא הנפח הגבוה, זמן המנוחה בין הסטים ותדירות האימונין בעיקר..
מ 3x5 סקוואט ב SS למשל, שזה כולה 9 סטים בשבוע.. לא גדלה לך הרגל? 😃
שזה לא טווח החזרות שפעל עבור הגדילה במסה בדיוק כמו שזה לא ספציפית 8-12 חזרות שעובד טוב יותר.היא כן, מה אתה מנסה להגיד בזה?
שזה לא טווח החזרות שפעל עבור הגדילה במסה בדיוק כמו שזה לא ספציפית 8-12 חזרות שעובד טוב יותר.
אין היפרטרופיה סרקופלזמית בלי מיופיברילית והגדילה במסה תיהיה זהה כל עוד הנפח זהה.
בחזה למשל, אין סיבה (הפעם זה לדעתי האישית בכל אופן) שלא תיהיה גדילה יפה מ 5x5 ומעוד 2 תרגילי כמו מקבילים ופלייס בנפח גבוה ומשקל יותר בדיוק כפי שיקרה אצל מתאמן שיעבוד 3x8 או 3x10
אה אוקיי, אז לא הבנתי אותך נכון 😃אין ספק, אני לא עובד בטווח של 8-12 חזרות (מלבד ידיים כתרגיל עזר בתקופות מסויימות) אף פעם ואני גם לא מנסה לפתח גוף, אתה לא צריך לשכנע אותי בזה וחוץ מזה לא טענתי שלא תהיה גדילה בעבודה שונה מטווח החזרות שציינתי מקודם. אני פשוט טוען שעבודה של 25 חזרות בסט לא תהיה גדילה אידאלית וכנראה בגלל שהנפח הוא דיי נמוך(זה איפלו לא משקל גוף אלה פחות מחצי).
תודה על התשובה גבר יש לך עוד תרגילים שהם טובים יותר לבטן?