הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חשיבות הבשר

JohnnieWalker

משתמש מתחיל
68
0
נק' מוניטין:
50
68
0
אהלן חבר'ה
רציתי לשאול שאלה שתעזור לי אח"כ בוויכוח עם מורה לספורט שאמרה שבני אדם לא אמורים בכלל לאכול בשר, זה לא מתאים לכבד שלנו ולמערכת העיכול וכ'ו, וגם בגלל ההורמונים שמוסיפים לבשר בימינו וכ'ו.
בקיצור, השאלה שלי היא מה החשיבות של הבשר, למה הוא כזה חשוב?
איזה מרכיבים יש בו שאין במקומות אחרים?
בקיצור, כל מידע יעזור 😃
תדוה מראש

גם עובדתית ש התזונה המערבית מתבססת בין היתר על בשר וחלבון בפרט.
ההמלצה היא 0.8 גרם פר ק"ג וצורכים הרבה יותר כי אוכלים בשר. (לכיוון ה 1-1.2 גרם/ק"ג)
אין שום סיבה בעולם הזה שבן אדם לא יאכל בשר אבל יש המון סיבות למה דווקא כן בשר (איכות חלבון וחלבון בפרט, ברזל (ועוד ויטמינים ומינרלים חיוניים) וכדומה).
אני יכול למצוא מחקרים שסויה ומוצרי חלב זה חרא, אז מה תאכל כל היום? דשא? ירקות? אני יכול למצוא מחקרים שהחומרים שמשתמשים על הירקות מסרטנים, עם מה נשארנו? מסטיק אורביט? הממתיקים שם גם מסרטנים, אז?
בקיצור הבנת לאן אני חותר, שהמורה לספורט לא תאכל בשר ותראה כמו גוש בשר ואנחנו נמשיך לאכול בשר וגם נראה כמו גוש בשר - אבל יותר איכותי וחזק 😛

אתה מתבלבל בין שני דברים זה שהוא צרך בשר לא אומר שהוא צריך בשר
ממה שראיתי בתוכנית בערוץ 8 טוענים שמבחינת איך שהאדם בנוי הוא אמור להיות צמחוני
(אין לו יכולת לטרוף בעלי חיים או לאכול בשר נא (עם עזרים זה לא נחשב))

ואני ראיתי בפורום שמנות ויפות מתכון מ-ד-ה-י-ם לנתח אנטריקוט ===> בשר זה טוב.

אני לא טוען כן טוב לא טוב מה טוב
אני טוען שמבחינה פיזיולוגית הגוף שלנו לא בנוי שהוא אמור להתבסס על בשר .

בבקשה http://www.alive.com/1338a4a2.php?subject_bread_cramb=463

אשמח לראות משהו שאומר שהאדם הוא CARNIVORE מטבעו

DEUX כמו שגוף האדם לא נועד לעוף זה לא אומר שהוא לא מסוגל לעוף עם עזרים, אבל עדיין
גוף האדם לא בנוי ככה.

מה הקשר לעוף ?
אכילת בשר (גם נא ) אפשרית ונחוצה (לא סתם צמחונים מתספים B12 וכו.. ) .
בנוסף למוצרי חלב וביצים שהם צורכים בדרך כלל .
אבות קודמים של האדם צרכו בשר גם לפני התפתחות הכלים .

המאמר שהבאת אינו מדעי , אינו כולל שום ראיה וחושב שניתן להשוות אדם לסוגי טורפים אחרים על מנת להראות שמבחינה פזיולוגית הוא שונה .
על אותו עיקרון אני יכול להביא פיל , ולהגיד אדם זה לא פיל, פיל צמחוני משמע אדם טורף .

חושב שאתה יכול לאכול פרה בשימוש עם הידיים והפה בלבד (אני בכלל לא מדבר על להרוג אותה) אבל עזבו את זה תביאו מאמר שאומר שבנאדם נולד כטורף.

פרה זה הבשר היחידי או לשם כך איזשהיא חיית משק ?
אבל עזוב את זה אני מציע לך לפתוח כל ספר על אבולוציה ולקרוא שאחד מהסיבות העיקריות להתפתחות האדם היא היכולת להשתמש בכפות הידיים וליצור כלים , ולכן להביא את הנימוק שיש צורך לאכול בידיים אחרת אדם לא צריך לצרוך בשר הוא מצחיק .

אני לא צריך להביא שום מאמר , אני מציע לך לפתוח ספר בנושא ולראות מה הייתה התזונה של בני האדם לאורך השנים ומתי האדם החל לצרוך תזונה שעיקרה בבסיס צמחוני .

ותספיק בבקשה להביא את המאמרים האלה , הם לא אומרים כלום .
ההשוואה בין אדם לטורפים אינה אומרת כלום .

פרה זה הבשר היחידי או לשם כך איזשהיא חיית משק ?
אבל עזוב את זה אני מציע לך לפתוח כל ספר על אבולוציה ולקרוא שאחד מהסיבות העיקריות להתפתחות האדם היא היכולת להשתמש בכפות הידיים וליצור כלים , ולכן להביא את הנימוק שיש צורך לאכול בידיים אחרת אדם לא צריך לצרוך בשר הוא מצחיק .

אני לא צריך להביא שום מאמר , אני מציע לך לפתוח ספר בנושא ולראות מה הייתה התזונה של בני האדם לאורך השנים ומתי האדם החל לצרוך תזונה שעיקרה בבסיס צמחוני .

סתם שתדע היכולת להודות בטעויות היא גדולה לא חולשה חבל שאתה לא מבין את זה.

מסכים איתך לחלוטין , בוא תצביע על טעות שלי .
אני באמת לא מבין מה הקשר בין השוואה של אריה (או כל טורף קלאסי אחר ) לאדם , והמסקנה מכך שאדם לא אריה (סליחה טורף ) .
אני מודה שזה לא התחום שלי אבל קראתי 2-3 ספרים בתחום של ההתפתחות של המין האנושי בין כבודד או כפרט בחברה ובשום מקום שם לא הוזכרה ההשוואה הזאת או העובדה שהאדם הוא צמחוני או התפתח מאב קדמון צמחוני .

חושב שאתה יכול לאכול פרה בשימוש עם הידיים והפה בלבד (אני בכלל לא מדבר על להרוג אותה) אבל עזבו את זה תביאו מאמר שאומר שבנאדם נולד כטורף.
http://www.stevepavlina.com/blog/2005/09/are-humans-carnivores-or-herbivores-2/

מה הקשר לאכול עם הפה והידיים בלבד? הטענה שלך מפגרת. האדם הוא לא טורף ולכן הוא לא נועד לאכול בשר. אתה לא רואה את הכשל הלוגי פה?

האדם התפתח למה שהוא עכשיו בזכות היכולת לאכול הרבה סוגים של אוכל. ובשר (במיוחד עם היכולת לבשל אותו) זה אחד הדברים שהביא אותו למצב שהוא עכשיו.

אם היית צמחוני כנראה לא היית שורד. לפחות לא בצורה הנוכחית שלך.

לפי ההתנפלות על הבן אדם כאן כבר חשבתי שהוא אוסר על כולם לאכול בשר מעכשיו.

לדעתי, אין לשאלה שנשאלה כאן 'תשובה' ברורה וחד משמעית. וקראתי הרבה עמדות בנושא
במרוצת השנים. בני האדם ליקטו משך הרבה זמן. ולמדו גם להתקין כלים, והתחילו לאכול בשר
והמשיכו בכך (בכיף) מאז ועד עולם.

כיום פשוט אין משמעות לביטוי "אמורים". עדיף (אולי אולי) לאכול בשר,
וניתן (בקלות. לאלו שטענו אחרת) להסתדר נפלא גם בלעדיו.

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

בכל מקרה, הסיבה ההגיונית היחידה לא לאכול בשר היא YouTube - Meet your Meat
אל תאכל גם ירקות
העגבניות צורחות כשאתה חותך אותן...

באמת חבל לי על איך שרוצחים את החיות הללו וזה באמת אכזרי
אבל זו לא סיבה להפסיק לאכול בשר

תפסיקו לשכנע אנשים לאכול בשר, זה גורם לנו לשלם יותר על שלנו.
איך בדיוק הגעת למסקנה הזאת? זה לא שלמדתי כלכלה או משהו אבל יש לי קצת הגיון בריא וזה יותר הגיוני שככל שיותר אנשים יקנו המחירים יהיו יותר נמוכים, פחות אנשים קונים=מחיר יותר גבוה.😛

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית