הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תחקיר ''תעשיית השרירים'' ביום רביעי

פפסי מקס זה מה שהחזיק לי את החיטוב.
גם לי..לא רואה עם זה בעיה, בטח לא בחיטוב..

כששאלתי את משה בעבר על הנושא הזה הוא הסביר למשל שכדי שהחומרים האלה ה"רעים" שיש בקולה יעשו משהו (וגם זה אולי) צריך לשתות כמות קולה שאותו אדם ימות מהרעלת מים הרבה לפני שימות מהחומרים שיש בקולה. לכן אפשר להיות רגועים, לכו תמזגו לכם כוס קולה עם קרח, חם בחוץ

כששאלתי את משה בעבר על הנושא הזה הוא הסביר למשל שכדי שהחומרים האלה ה"רעים" שיש בקולה יעשו משהו (וגם זה אולי) צריך לשתות כמות קולה שאותו אדם ימות מהרעלת מים הרבה לפני שימות מהחומרים שיש בקולה. לכן אפשר להיות רגועים, לכו תמזגו לכם כוס קולה עם קרח, חם בחוץ
השאלה היא אם יכולים לבדוק את הנזק המצטבר לטווח הארוך..?
כשאתה אומר שאתה לא תמות מזה, זה נכון.. אבל מעניין אותי אם באמת קיים מחקר שמוודא שאין נזק מצטבר.. או שהכל עדיין בסימני שאלה.

נגיד במחקר שצירפתי פה מקודם מצאו קשר בין כמויות קולה שנצרכו לבין אוסטאופורוזיס..
אבל הבעיה במחקרים האלה שצריכת קולה היא לא גורם משתנה יחיד. יכול להיות שהרבה מהנחקרים שנמנעו מקולה במהלך חיים, עשו זו מבחירה בריאותית, שגם השפיעה על כך שהם חיו באורח חיים יותר בריא באופן כללי.

לפי דעתי כל עוד יש סימני שאלה, ואם למוצר אין איזשהיא תועלת בריאותית מיוחדת - בשביל מה לקחת סיכון..לצמצם בכמויות כמה שאפשר..

http://ajcn.nutrition.org/content/84/4/936.full.pdf+html
@יהושע64 אולי יש לך מושג בעניין?

השאלה היא אם יכולים לבדוק את הנזק המצטבר לטווח הארוך..?
לא נראלי שמישהו יממן דבר כזה, מה גם שאי אפשר לנטרל שאר פרמטרים
נגיד במחקר שצירפתי פה מקודם מצאו קשר בין כמויות קולה שנצרכו לבין אוסטאופורוזיס..
אבל הבעיה במחקרים האלה שצריכת קולה היא לא גורם משתנה יחיד. יכול להיות שהרבה מהנחקרים שנמנעו מקולה במהלך חיים, עשו זו מבחירה בריאותית, שגם השפיעה על כך שהם חיו באורח חיים יותר בריא באופן כללי.
נכון, והמעקב שם נעשה ע"י שאלונים.. שזה לא משהו
עכשיו גם צריך לבדוק מי חקר.. מי מימן זה גם משפיע על תוצאות

לפי דעתי כל עוד יש סימני שאלה, ואם למוצר אין איזשהיא תועלת בריאותית מיוחדת - בשביל מה לקחת סיכון..לצמצם בכמויות כמה שאפשר..
הכלל שלי על קולה אומר, בחיטוב, אם זה משביע זה טוב
במסה אני פחות שותה כי גם ככה קשה לי לאכול הכול.. סה"כ אני מאוזן.

והכלל הכי חשוב אומר דאם זה כיף לי אז זה טוב לי, כי להמנע ןלסבול כנראה יזיק לי יותר מאשר לשתות את זה

והכלל הכי חשוב אומר דאם זה כיף לי אז זה טוב לי, כי להמנע ןלסבול כנראה יזיק לי יותר מאשר לשתות את זה
אם ההנאה שלך תלויה בשתיית המשקה הזה, אז כן.. אבל אתה באמת מאמין שכך הדבר?
אני לא. גם מכור לסיגריות יביא את הטיעון שבלי סיגריות הוא יסבול, אז עדיף לו לקחת סיכון בריאותי.. 😛

ממתיקים מלאכותיים (סוכרלוז, אספרטם וכו') לא גרועים יותר מסוכר? 🙄

נערך לאחרונה:

כדי שהם יעשו משהו באותו רגע? כן נשמע הגיוני, אבל מה הם ההשפעות לטווח ארוך, הצטברות בגוף, לא אני ולא אתה יודעים, וכשיש ספק אז אין ספק

אז כנראה שתקנת את האדם הלא נכון 😃
נטען לפני שבין קולה לבין כל נוזל אחר אין הבדל מבחינת היעילות של ניקוי חלודה עם סקוץ'

אני טענתי שבקולה לעומת נוזלים אחרים מסויימים - יש חומצה זרחתית. זה בהחלט משפיע על רמת היעילות של הניקוי.

חומצה זרחתית (H3PO4) קיימת גם במסירי חלודה מקצועיים. מנגנון הפעולה מבוסס על תגובה כימית בין תחמוצת הברזל (Fe2O3) לחומצה הזרחתית, שיוצרת ברזל זרחתי (FePO4) ומים. נוסחת התגובה הכימית שמתרחשת היא:

Fe2O3 + H3PO4 --> 2FePO4 + 3H2O

הברזל הזרחתי שנוצר הוא מוצק שחור, גרגירי ובלתי מסיס שאינו נדבק לפני המתכת, ולכן אפשר להסיר אותו בניגוב פשוט ופני המתכת נשארים נקיים ומבריקים, כלומר לחומצה הזרחתית יש יכולת הסרת חלודה טובה יותר מלחומצות אחרות.
שמעת פעם על מולקולה שנקראת ATP במקרה ? כשהגוף מפרק אותה מה התוצרים?

שמעת פעם על מולקולה שנקראת ATP במקרה ? כשהגוף מפרק אותה מה התוצרים?
ואיך זה קשור להסרת חלודה? כי זו התגובה שציטטת..

אם אתה מעוניין להתייחס לפאן הבריאותי -
גם מלחים דרושים לפעילות תקינה של הגוף..אבל עודף יוביל לנזק.
בהקשר של חומצה זרחתית- איך נדע מתי מדובר בעודף? מתי מדובר בכמויות שעלולות לגרום לנזק מצטבר לגוף? מישהו מצא נתון חד משמעי בכלל או שהכל בסימן שאלה?

נערך לאחרונה:
אם ההנאה שלך תלויה בשתיית המשקה הזה, אז כן.. אבל אתה באמת מאמין שכך הדבר?
אני לא. גם מכור לסיגריות יביא את הטיעון שבלי סיגריות הוא יסבול, אז עדיף לו לקחת סיכון בריאותי.. 😛
תסכימי איתי שסיגריות וקולה לא באותה קטגוריה? אם את מסכימה אז מעולה והלכתי לקנות פחית.
אם לא אז נסכים שלא להסכים 😁

ממתיקים מלאכותיים (סוכרלוז, אספרטם וכו') לא גרועים יותר מסוכר?
כרגע לא, הדבר הכי קרוב למשהו כזה זה המחקר על הממתיקים המלאכותיים שגם הוא עדיין לא אומר הרבה. ולכן לא, ומה רע בסוכר???

כדי שהם יעשו משהו באותו רגע? כן נשמע הגיוני, אבל מה הם ההשפעות לטווח ארוך, הצטברות בגוף, לא אני ולא אתה יודעים, וכשיש ספק אז אין ספק
אפשר להגיד את זה על כל דבר, אןלי חלבון רעיל לבני אדם וזה הורג אותנו אחרי 80 שנה של צריכה, יודע להוכיח דבר כזה?

תסכימי איתי שסיגריות וקולה לא באותה קטגוריה? אם את מסכימה אז מעולה והלכתי לקנות פחית.
חח מצדי אתה יכול ללכת לקנות גם 10 פחיות 😃
בתזונה המערבית גם ככה עודף זרחן בתזונה יחסית שכיח.
עד כמה קולה מזיקה לך באופן אישי? בשביל זה תצטרך לבדוק לכמה מ"ג אתה מגיע ביום.
בנוסף, חשוב לבדוק גם צריכת סידן.. ההשפעה השלילית של עודף זרחן על הגוף מקושר עם בריחת סידן.. כך שגם במידה ויש עודף זרחן הוא יהווה סיכון גדול לאדם אצלו צריכת הסידן נמוכה יותר.

כרגע לא, הדבר הכי קרוב למשהו כזה זה המחקר על הממתיקים המלאכותיים שגם הוא עדיין לא אומר הרבה. ולכן לא, ומה רע בסוכר???

אפשר להגיד את זה על כל דבר, אןלי חלבון רעיל לבני אדם וזה הורג אותנו אחרי 80 שנה של צריכה, יודע להוכיח דבר כזה?
נו באמת זו הרמה של הדיון עכשיו?
אוקיי אולי חמצן רעיל ולוקח לו 80 שנה להרוג אותנו בוא נפסיק לנשום

כתבה על כל התעשייה שהכל שיקרי. שאפילו אבקת חלבון אנחנו לא צריכים. וכל הסופר תוספים שמעיפים אותך באימון. אבל זיכוי טוב לדום לב. זה מה שהיה בפרומו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית