הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בלבלתם אותי לגמריי

• פותח/ת השרשור meni23
  • פורסם בתאריך

meni23

משתמש מתחיל
55
0
נק' מוניטין:
0
55
0
טוב החלטתי להתחיל בתוכנית FBW להעלאת מסת השריר.
עכשיו איך אני מתקדם בתוכנית? להעלאות משקלים כל פעם? למה אני רואה אנשים משנים תוכנית ותרגילים. אם הם לא יעבדו על אותם התרגילים אז הם לא יעבדו על השרירים או שעושה תרגילים אחרים שכוללים את זה..
אני רוצה להבין.. אני מתחיל מתוכנית FBW (אשמח שתביאו לי מהאתר*) מעלה בה משקלים כל שבוע ככה במשך 7-8 חודשים עד שאני מגיע למסה הרצויה..

ושאני עובר לכוח זה משהו אחר..

תעשו לי סדר בבלאגן.. עדיין לא התחלתי להתאמן במכון בגלל זה..

גבר.. כל כמה דקות אתה פותח נושא חדש?!
תרכז הכל בנושא אחד ותחכה לתשובות של אנשים..
עצה שלי.. כנה לפורטל קילוגרם ותתחייל לקרוא מדריך מדריך תתחיל לשנן ולכתוב לך בצד דברים חשובים ואם אחרי זה לא תבין
תחזור לפה לשאול שאלות..
בהצלחה

• פותח/ת השרשור
קראתי פה ושם. טוב באופן מסודר -

1. התחלתי להתאמן בFBW לכמה זמן זה? למה אני צריך לשנות תוכנית? בגלל שהשריר כביכול יתחזק וצריך פחות מנוחה או גירוי?

הרי אם אני מעלה משקלים מה הבעיה פה? תסביר לי את זה פזיולוגית.

2. כן פותח המון אשכולות ומנסה לחקור טוב מאוד לפני שאני יעשה איזשהו טעות..

• פותח/ת השרשור
בלבלנו אותך עד כדי כך שהיית צריך לפתוח 2 פוסטים?
די עזוב את זה. זה בטעות שלא שמתי לב. נפתח 2.
עכשיו - מה זה AB לא ממש הבנתי עד הסוף.

בקיצור בא לי תוכנית אחד שתעבוד לי בערך לשנה ואני ישנה בה רק משקלים. אבל אני מבין שזה לא כך ואני מנסה להבין למה זה כך.. באמת אשמח להסבר מפורט .. כי קראתי ולא מוסבר בצורה מובהקת בין השורות . אני די סתום בעניין עדיין.
המטרה זה מסה ..

עריכה:

אפשר קישור לתוכנית FBW
קישור לתוכנית AB
וקישור להסבר על מכשירים ושריריםם..

נערך לאחרונה:
די עזוב את זה. זה בטעות שלא שמתי לב. נפתח 2.
עכשיו - מה זה AB לא ממש הבנתי עד הסוף.

בקיצור בא לי תוכנית אחד שתעבוד לי בערך לשנה ואני ישנה בה רק משקלים. אבל אני מבין שזה לא כך ואני מנסה להבין למה זה כך.. באמת אשמח להסבר מפורט .. כי קראתי ולא מוסבר בצורה מובהקת בין השורות . אני די סתום בעניין עדיין.
המטרה זה מסה ..
יש לך 2 אופציות. אופציה ראשונה תהיה לקרוא הרבה עד שתבין איך לבנות תוכנית אימונים ולהבין את זה ואופציה שניה תהיה לקחת את אחת מהתוכניות המוכנות בפורטל. אם אתה בוחר באופציה הראשונה אשמח להפנות אותך למקור שילמד אותך איך בונים תוכנית אימונים אבל זה יהיה הרבה מאוד קריאה.

• פותח/ת השרשור
יש לך 2 אופציות. אופציה ראשונה תהיה לקרוא הרבה עד שתבין איך לבנות תוכנית אימונים ולהבין את זה ואופציה שניה תהיה לקחת את אחת מהתוכניות המוכנות בפורטל. אם אתה בוחר באופציה הראשונה אשמח להפנות אותך למקור שילמד אותך איך בונים תוכנית אימונים אבל זה יהיה הרבה מאוד קריאה.
אני רוצה להבין מה משמעות של מה שאני עושה ..

בקיצור אני אלך על FBW למשך חצי שנה ואז לשנות לAB לא כך?

AB הכוונה שזה מפצל כל פעם חצי גוף או כל מיני שרירים אחרים בגוף קטנים או גדולים..

או שאתחיל מAB?

תשלח לי.. תודה

אני רוצה להבין מה משמעות של מה שאני עושה ..

בקיצור אני אלך על FBW למשך חצי שנה ואז לשנות לAB לא כך?

AB הכוונה שזה מפצל כל פעם חצי גוף או כל מיני שרירים אחרים בגוף קטנים או גדולים..

או שאתחיל מAB?

תשלח לי.. תודה
אני אענה על השאלות לפי הסדר.
1. מחליפים תוכנית כאשר התוכנית שאתה כרגע עובד בה מפסיקה להראות תוצאות שאתה מרוצה מהן
2. AB היא תוכנית שבה אתה עובד כל אימון על חצי גוף
3. תוכנית AB תהיה יעילה יותר ל4 פעמים בשבוע ותוכנית FBW תהיה יעילה יותר ל3 פעמים בשבוע. תבחר כמה ימים יותר נוח ועדיף לך לעבוד ותבחר את התוכנית לפי זה.

למען האמת עכשיו שעברתי אין לי מקורות טובים שמסבירים איך לבנות תוכנית אימונים מ0 ויקח לי הרבה זמן להסביר את זה ואין לי כוח כרגע.

• פותח/ת השרשור
אני אענה על השאלות לפי הסדר.
1. מחליפים תוכנית כאשר התוכנית שאתה כרגע עובד בה מפסיקה להראות תוצאות שאתה מרוצה מהן
2. AB היא תוכנית שבה אתה עובד כל אימון על חצי גוף
3. תוכנית AB תהיה יעילה יותר ל4 פעמים בשבוע ותוכנית FBW תהיה יעילה יותר ל3 פעמים בשבוע. תבחר כמה ימים יותר נוח ועדיף לך לעבוד ותבחר את התוכנית לפי זה.

למען האמת עכשיו שעברתי אין לי מקורות טובים שמסבירים איך לבנות תוכנית אימונים מ0 ויקח לי הרבה זמן להסביר את זה ואין לי כוח כרגע.

תיראה , מה ההבדל אם זה 4 ימים בשבוע או 3 פעמים בשבוע? לא מבין... אז למה אתם אומרים להחליף מFBW לAB אחרי זמן מסויים. כמו שאני מנסה להבין שאם שאני מפתח תשריר אז הוא צריך יותר אימון ופחות מנוחה אז AB יותר יעיל לא? סתם השערה..

ולמה לשנות תרגילים כדי לעבוד ברזולציה יותר גבוהה? או מה ? אני מנסה להבין וקצת קשה לי..

תיראה , מה ההבדל אם זה 4 ימים בשבוע או 3 פעמים בשבוע? לא מבין... אז למה אתם אומרים להחליף מFBW לAB אחרי זמן מסויים. כמו שאני מנסה להבין שאם שאני מפתח תשריר אז הוא צריך יותר אימון ופחות מנוחה אז AB יותר יעיל לא? סתם השערה..

ולמה לשנות תרגילים כדי לעבוד ברזולציה יותר גבוהה? או מה ? אני מנסה להבין וקצת קשה לי..
ההבדל בין 3 ל4 פעמים בשבוע הוא שרירותי ויראה בצורה שונה על כל אחד. למתאמן חדש אעדיף לתת אימונים ל3 פעמים בשבוע, ועם הוותק אותו המתאמן יבצע שינויים בתוכנית ויראה כיצד הוא מתקדם יותר, ב3 אימונים או ב4 או אפילו ב5 או ב6. כרגע אין לך ידע ונסיון אז תתחיל מהבסיס ולך על FBW. בעקרון, העלאת פיצול נועדה למצב שבו אתה נתקע בפיצול נמוך יותר ולא מסוגל להתקדם בו יותר, למרות שלדעתי בפיצולים קטנים כמו FBW או AB זה לא כל כך משנה.

• פותח/ת השרשור
אני לא כזה מתחיל מבחינה פיזית. יש לי כוח מעבודות פיזיות כלשהם.. או יותר נכון סיבולת שריר טובה.. גב טוב יחסית.. למתחיל..

אני מעדיף להתחיל יותר חזק בAB .. וזהו בלי לשנות אולי בעצימות נמוכה יותר.. סבבה?

אבל אח''כ למה צריך לשנות.. לא מבין צריך לשנות תרגילים . לא מבין לא מבין.. הרי אני אם מזניח תתרגיל ועובר לתרגיל אחר שעובד על אותו שריר מה ההבדל?

העלאת פיצול הכוונה ליותר קבוצת שרירים התכוונת? לא ? אני מתחיל להבין את זה בערך.. למה יש פה הגבלה כלשהי לשריר? בפיצוןלים הנמוכים יותר?

אפשר גם למאמרים כי לא מצאתי תדברים האלה..

אני לא כזה מתחיל מבחינה פיזית. יש לי כוח מעבודות פיזיות כלשהם.. או יותר נכון סיבולת שריר טובה.. גב טוב יחסית.. למתחיל..

אני מעדיף להתחיל יותר חזק בAB .. וזהו בלי לשנות אולי בעצימות נמוכה יותר.. סבבה?

אבל אח''כ למה צריך לשנות.. לא מבין צריך לשנות תרגילים . לא מבין לא מבין.. הרי אני אם מזניח תתרגיל ועובר לתרגיל אחר שעובד על אותו שריר מה ההבדל?

העלאת פיצול הכוונה ליותר קבוצת שרירים התכוונת? לא ? אני מתחיל להבין את זה בערך.. למה יש פה הגבלה כלשהי לשריר? בפיצוןלים הנמוכים יותר?

אפשר גם למאמרים כי לא מצאתי תדברים האלה..
1. אם אתה רוצה להתחיל מAB אתה מוזמן
2. המטרה בשינוי התרגילים היא התמקדות בשרירים שבפיגור וגם שינוי במבנה התוכנית. תרגילי הבסיס לא אמורים להשתנות מעבר לשינוי בנפח או עצימות העבודה או צורת העבודה השבועית ותרגילי העזר ישתנו במידה ותראה צורך בכך, משהו שאתה לא צריך לדאוג לו כנראה בזמן הקרוב
3. העלאת פיצול הכוונה יותר אימונים בשבוע + פחות שרירים כל אימון

• פותח/ת השרשור
1. אם אתה רוצה להתחיל מAB אתה מוזמן
2. המטרה בשינוי התרגילים היא התמקדות בשרירים שבפיגור וגם שינוי במבנה התוכנית. תרגילי הבסיס לא אמורים להשתנות מעבר לשינוי בנפח או עצימות העבודה או צורת העבודה השבועית ותרגילי העזר ישתנו במידה ותראה צורך בכך, משהו שאתה לא צריך לדאוג לו כנראה בזמן הקרוב
3. העלאת פיצול הכוונה יותר אימונים בשבוע + פחות שרירים כל אימון

אז למה מראש שרירים מסויימים הם מוזנחים יותר?. אי אפשר לעבוד עליהם באופן שווה מההתחלה?

פיצול יותר אימונים זה מובן.. פחות שרירים הכוונה לפצל את השרירים בין האימונים הבנתי גם..אבל שוב למה לא לעשות את זה ב4 ימים.. בגלל שהשריר הגיע לרמה מסויימת שצריך יותר לעבוד עליו במשקל יותר גבוהה אני מבין?

מנסה להבין את זה לעומק..
סליחה שאני חופר..

בקיצור AB לחצי שנה בערך ואז ABC עד שנה לא?

עריכה :
אפשר קישור למאמר על השרירים בגוף + מכשירים מה כל אחד עובד ואיך עובדים עליהם.
ה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית