ייעוץ שני סוגי סקוואט מה עדיף לרגליים ?

נכתב ע"י StarDust:
הבחור הספציפי הזה כבר הוכיח בעבר את דביליותו, ששניה רק לזו של ריפטו.

ריפטו אנס אותך כשהיית ילד או משהו בסגנון? זה כבר נשמע כמו שנאה ברמה אישית.

ריפטו אנס אותך כשהיית ילד או משהו בסגנון? זה כבר נשמע כמו שנאה ברמה אישית.

את אותה שאלה אני יכול להפנות אליכם, רק מהכיוון ההפוך - ריפטו הוא אבא שלכם, או שיש לכם מניות בתנובה שאתם מרגישים צורך להגן עליו ככה?
ולשאלה - הוא עשה לי מה שהוא עושה הכי טוב - הפך אותי לפח אשפה מהלך שצריך חיטוב ארוך ומייגע. ואתה והשותף שלך האחרונים שיכולים לחלוק על זה לאור העובדה שגם אתה עברת חיטוב ארוך, והשרשורים ההזויים שהשתתפתם בהם עם ההמלצות התזונתיות ההזויות.

אם כבר תרגיל עזר לארבע ראשי, למה לא פרונט סקוואט?
יש לי שאלה אחרת: למה כן פרונט סקוואט? אם אני צריך תרגיל עזר שהוא נטו להוסיף מסה לארבע ראשי ובהתחשב בעובדה שיש לי סביב ה20 סטים של סקוואט בשבוע ועד סטים של דדליפט אני לא אבחר בפרונט. צריך להתסכל על עוד דברים חוץ מעל איזה שרירים הוא עובד (שאגב, הוא יגביל הרבה אנשים בגלל הכוח של הגב העליון ולא של הרגליים).

את אותה שאלה אני יכול להפנות אליכם, רק מהכיוון ההפוך - ריפטו הוא אבא שלכם, או שיש לכם מניות בתנובה שאתם מרגישים צורך להגן עליו ככה?
ולשאלה - הוא עשה לי מה שהוא עושה הכי טוב - הפך אותי לפח אשפה מהלך שצריך חיטוב ארוך ומייגע. ואתה והשותף שלך האחרונים שיכולים לחלוק על זה לאור העובדה שגם אתה עברת חיטוב ארוך, והשרשורים ההזויים שהשתתפתם בהם עם ההמלצות התזונתיות ההזויות.

ריפטו הפך אותך לפח אשפה? התעוררת יום אחד וגילית שאתה פח אשפה מהלך וראית אותו לידך במיטה עם שרביט קסמים? או שהוא הגיע ודחף לך בכוח אוכל כל יום למרות שצעקת לו ״לא, תעזוב אותי, אני אני שמן מדי גם ככה״?

אני מעולם לא עשיתי חיטוב כי חשבתי שאני ״פח אשפה״, או שמישהו הפך אותי לכזה. ואני לא רואה איך זה רלוונטי לנושא.

בוודאי שעשיתי משהו לא נכון - הקשבתי לריפטו בנושאי תזונה.
דרך אגב, עדיין לא הבאת את הרפרנס שבו ריפטו נתן עצות על תזונה. כי אם הקשבת לריפטו על סמך המאמר שהבאת לי, צר לי להגיד לך את זה, אבל אתה לא בנאדם חכם במיוחד.

דרך אגב, עדיין לא הבאת את הרפרנס שבו ריפטו נתן עצות על תזונה. כי אם הקשבת לריפטו על סמך המאמר שהבאת לי, צר לי להגיד לך את זה, אבל אתה לא בנאדם חכם במיוחד.

אמר זה שהביא ציטוט של ריפטו על מתיחה של ההאמסטרינג בסקוואט, ובו זמנית אמר לביסט שהוא צודק שההאמסטרינג לא נמתח בסקוואט. ואמרתי לך גם שהוא סתר את עצמו לגבי המאמר הזה, שלא צריך לעבור 20% עם מאמר אחר. הנה קח שרשור של המנהל שאתה מעריץ: ייעוץ - שתיית 2-4 ליטר חלב - איך מתמודדים עם כאבי בטן?
אז אני באופן אישי מבולבל האם לא לעבור 20% כי זה לא יעיל הורמונלית, או שבכלל שומן זה אח.

לסכם לך את השרשור בכמה שורות - הטיעון של הריפטואיסטים הולך ככה:
שומן טהור תורם לכוח. כל אחד שעלה במשקל יכול להעיד על זה ביחס לעצמו (אפילו שגם זה לא נכון וגם ניתנו דוגמאות במהלך אותו שרשור).
המנתגדים: יש הבדל בין עלייה במשקל לעלייה בשומן.
ריפטואיסטים: זה כמו המפץ הגדול, אי אפשר להוכיח הכל במעבדה. שומן טהור תורם לכוח.
והם בעצמם לא מצליחים להבין כמה זה עלוב.

אמר זה שהביא ציטוט של ריפטו על מתיחה של ההאמסטרינג בסקוואט, ובו זמנית אמר לביסט שהוא צודק שההאמסטרינג לא נמתח בסקוואט. ואמרתי לך גם שהוא סתר את עצמו לגבי המאמר הזה, שלא צריך לעבור 20% עם מאמר אחר. הנה קח שרשור של המנהל שאתה מעריץ: ייעוץ - שתיית 2-4 ליטר חלב - איך מתמודדים עם כאבי בטן?
אז אני באופן אישי מבולבל האם לא לעבור 20% כי זה לא יעיל הורמונלית, או שבכלל שומן זה אח.

לסכם לך את השרשור בכמה שורות - הטיעון של הריפטואיסטים הולך ככה:
שומן טהור תורם לכוח. כל אחד שעלה במשקל יכול להעיד על זה ביחס לעצמו (אפילו שגם זה לא נכון וגם ניתנו דוגמאות במהלך אותו שרשור).
המנתגדים: יש הבדל בין עלייה במשקל לעלייה בשומן.
ריפטואיסטים: זה כמו המפץ הגדול, אי אפשר להוכיח הכל במעבדה. שומן טהור תורם לכוח.
והם בעצמם לא מצליחים להבין כמה זה עלוב.
1. אני ממש לא מסכים עם ביסט בנוגע לכל דבר. אשמח אם תוכל להתייחס אלי כאל בנאדם עצמאי שמבטא את הדעות של עצמו על פי המקורות שנשמעו לו האמינים ביותר
2. העניין של ההאמסטרינג היה חדש לי, להזכירך, לא עברתי קורס מאמנים בוינגייט וללמוד ספרות על מכניקה ופיזיולוגיה של השריר לבד מאפס זה לא דבר פשוט, אז עשיתי טעויות ולמדתי מהן ועכשיו אני יודע יותר טוב.
3. מצטער אבל באמת שאין לי כוח לקרוא את כל השרשור הארוך הזה. יש מצב למקור קצת יותר ישיר שבו ריפטו אומר "צריך לאכול 7000 קלוריות ולהגיע ל30% שומן"? עברתי ברפרוף על 2 העמודים הראשונים ולא ראיתי עדיין את ריפטו נותן עצות על תזונה.
4. מהמילה "לסכם" כבר התחלת לזרוק שטויות לאוויר אז אני לא מתכוון אפילו להגיב על זה.

אני גם רוצה כרס. איך אני דואג שריפטו יהפוך אותי לשמן?

אם אני נוב, ואני לומד ''סקוואט'' מבילדר במכון וכעבור כמה שבועות/חודשים אני נפצע. יש לו אחריות (לפחות מסוימת - תמיד אפשר לטעון שהאשם גם בי חלקית כי הקשבתי למישהו שלא צריך להקשיב לו) לזה, או שהוא צריך לעמוד ליד המיטה שלי עם שרביט קסמים?

אם אני נוב, ואני לומד ''סקוואט'' מבילדר במכון וכעבור כמה שבועות/חודשים אני נפצע. יש לו אחריות (לפחות מסוימת - תמיד אפשר לטעון שהאשם גם בי חלקית כי הקשבתי למישהו שלא צריך להקשיב לו) לזה, או שהוא צריך לעמוד ליד המיטה שלי עם שרביט קסמים?

לא, אין לו אחריות לזה. האחריות היא תמיד עליך. אבל במקרה של השמנה זה פשוט מעבר להבנה שלי. קמת יום אחד וראית שעלית ב 10% שומן? זה תהליך מאוד הדרגתי, איך אתה מצליח לא לשים לב שאתה לא בכיוון?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית