עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
זה לא אותו הדבר? 🙄ריפטו? ביסט?
איך גובה המוט על הגב משפיע על אורך התנועה? חוץ מההשפעה על הזרוע של המנוף ושינוי של המומנט אין פה השפעה על המרחק שהמוט עובר.ב-HB המוט גבוה יותר (עוד תנועה)
זאת בחירה שלך אם לרדת עד שבירת מקביל או ATG. אם אתה יורד עד המקביל בHB אתה לא מבצע יותר תנועה לאומת LB.בנוסף מגיע נמוך הרבה יותר (עוד תנועה)
אני אף פעם לא אמרתי אחרתכמות השריר המעורבת נמדדת על פי העבודה ולא על פי המשקל
על סמך הידע שרכשתי במהלך החודשים האחרונים ממקורות מידע שוניםעל סמך מה אתה אומר את זה? ריפטו? ביסט?
סבבה, אתה צודק, מי שמבצע סקוואט HB ATG מרים פחות משקל והסיבה היא שטווח התנועה בתרגיל הספציפי הזה יותר ארוך מבLB שרק דורש מהמתאמן לגרום למתיחה מקסימלית של ההאמסטרינג ולשבור מקביל. שכחתי מזה כשרשמתי שהסיבה העיקרית היא הPOSTERIOR CHAIN כי באותו הרגע לא חשבתי על טווח התנועה של HB. דרך אגב, כל הנקודות שלי נכונות אם בנאדם בוחר לעשות HB עד שבירת מקביל בלבד כי אז טווח התנועה זהה.והעובדה היחידה היא שהטווח תנועה קצר יותר
למה קשה לדעת? בLB המוט מונח במקום שגורם לגב שלך להיות מוטה קדימה על מנת לשמור על מנוף אידיאלי ומרכז מסה. התוצאה מכך היא ששימוש בהיפ דרייב הוא הכרחי לביצוע נכון של התנועה וכתוצאה מההיפ דרייב פושטי הירך "משתלטים" על שרירי האגן כאשר במצב סטנדרטי יש "מלחמה" בין עמוד השדרה הלומברדי לפושטי הירך על שליטה בגלוטאוס. אחרי שאתה מנתח את התנועה אתה רואה שזה לגמרי ברור איפה השימוש בPOSTERIOR CHAIN הרבה יותר משמעותי.השימוש בפושטי הירך אומנם גדולה יותר בלואו אבל נמוכה יותר בקוואדס, קשה לדעת איפה הסה"כ גדול יותר.
אף אחד לא אמר "מסת שריר גדולה יותר = יותר משקל על המוט". העיקרון מאחורי תוספת משקל למוט הוא נטו לגרום להתקדמות פרוגרסיבית לטווח ארוך יותר כדי לחזק יותר את מערכת העצבים ולגרום לכך שתוכל להפיק סופרקונפנסציה בטווחים קצרים יותר עם משקלים גבוהים יותר, ובכך בסופו של דבר להגיע לתוצאות הרבה יותר טובותיש סיבות אחרות לעשות לואו בר אגב, אבל "מסת שריר גדולה יותר=יותר משקל על המוט" - פשוט לא נכון
לעשות HB אבל לא לרדת ATG נשמע חסר פואנטה, לפחות בשבילי.זאת בחירה שלך אם לרדת עד שבירת מקביל או ATG. אם אתה יורד עד המקביל בHB אתה לא מבצע יותר תנועה לאומת LB.
נכון, לרוב זה לא רלוונטי, אבל יש מקרים שבהם יהיה צורך להביא למתאמן לבצע את זה. לא חסר מתאמנים עם בעיות בריאותיות בגב/ברכיים (דיי בטוח שבATG יש יותר סיכוי לסכן את הברכיים לאומת שבירת מקביל, אבל ממש לא בטוח בזה אז תתקנו אותי אם אני טועה). מתאמן חדש שמתקשה למקם את המוט בצורה נכונה לLB בגלל בעיית גמישות יכול לבצע סוג של HB עד שבירת מקביל בתור הכנה לLB, למרות שגם זאת אולי לא בחירה אידיאלית, בכל מקרה אני לא הכי מתמחה בHB אני מאמין של @shahar18 יש הרבה יותר נסיון בתרגיל הזה ויוכל לספר אם הוא פגש מצבים שבהם עדיף לא לעשות ATG.לעשות HB אבל לא לרדת ATG נשמע חסר פואנטה, לפחות בשבילי.
1)לגבי המוט גבוה יותר, לא יודע למה רשמתי את זה, אתקן. הפסיכומטרי גורם לי לדבר שטויות. תודהאיך גובה המוט על הגב משפיע על אורך התנועה? חוץ מההשפעה על הזרוע של המנוף ושינוי של המומנט אין פה השפעה על המרחק שהמוט עובר.
זאת בחירה שלך אם לרדת עד שבירת מקביל או ATG. אם אתה יורד עד המקביל בHB אתה לא מבצע יותר תנועה לאומת LB.
אני אף פעם לא אמרתי אחרת
על סמך הידע שרכשתי במהלך החודשים האחרונים ממקורות מידע שונים
סבבה, אתה צודק, מי שמבצע סקוואט HB ATG מרים פחות משקל והסיבה היא שטווח התנועה בתרגיל הספציפי הזה יותר ארוך מבLB שרק דורש מהמתאמן לגרום למתיחה מקסימלית של ההאמסטרינג ולשבור מקביל. שכחתי מזה כשרשמתי שהסיבה העיקרית היא הPOSTERIOR CHAIN כי באותו הרגע לא חשבתי על טווח התנועה של HB. דרך אגב, כל הנקודות שלי נכונות אם בנאדם בוחר לעשות HB עד שבירת מקביל בלבד כי אז טווח התנועה זהה.
למה קשה לדעת? בLB המוט מונח במקום שגורם לגב שלך להיות מוטה קדימה על מנת לשמור על מנוף אידיאלי ומרכז מסה. התוצאה מכך היא ששימוש בהיפ דרייב הוא הכרחי לביצוע נכון של התנועה וכתוצאה מההיפ דרייב פושטי הירך "משתלטים" על שרירי האגן כאשר במצב סטנדרטי יש "מלחמה" בין עמוד השדרה הלומברדי לפושטי הירך על שליטה בגלוטאוס. אחרי שאתה מנתח את התנועה אתה רואה שזה לגמרי ברור איפה השימוש בPOSTERIOR CHAIN הרבה יותר משמעותי.
אף אחד לא אמר "מסת שריר גדולה יותר = יותר משקל על המוט". העיקרון מאחורי תוספת משקל למוט הוא נטו לגרום להתקדמות פרוגרסיבית לטווח ארוך יותר כדי לחזק יותר את מערכת העצבים ולגרום לכך שתוכל להפיק סופרקונפנסציה בטווחים קצרים יותר עם משקלים גבוהים יותר, ובכך בסופו של דבר להגיע לתוצאות הרבה יותר טובות
לא חסר פווארליפטרים שמתאמנים על HB, בעיקר באוף סיזן. והם לא עושים ATG.לעשות HB אבל לא לרדת ATG נשמע חסר פואנטה, לפחות בשבילי.
לא אמרתי פה שלבצע HB עד שבירת מקביל זה רעיון טוב, אין לי מושג את האמת אז אם אתה אומר שזה לא טוב ושאתה רוצה בכל מצב לשמר את הבאונס ולהשתמש בו אז אני לא אתווכח.2) אם ב-HB אני יעצור איפה שאני עוצר בLB אני לא אקבל שום באונס. ככה שזה לא נכון להשוות את התרגילים על ידי קיצור טווח תנועה ב-HB
בשורה שאחרי זה התכוונתי לידע הכללי שלי בנושא LB. לא לשאלה הספציפית שהייתה שורה לפני.3) אתה אומר שלא טענת את הטענה הזאת ושורה אחר כך טוען שגילית את זה אחרי מעקב של כמה חודשים.
אה. אז לא הבנתי אותך נכון. אני חושב שהסיבה שאתה יכול להרים יותר משקל בLB לאומת HB קשורה לזה שבLB הסה"כ שלהם גדול יותר, כי אם זה לא היה נכון אז ירידה עד מקביל בHB הייתה גורמת לך להרים את אותו המשקל בHB, למרות שיתכן וקיימים עוד פרמטרים שאני לא מודע להם, לא יצא לי לקרוא מאמר טוב בנושא השוואה בין LB לHB.4) אני לא טענתי שב-LB השימוש בפושטי הירך הוא פחות גדול. בבירור הוא גדול יותר מאשר ב-HB , אני טוען שקשה לדעת אם כשמכניסים למשוואה את הקוואדס, איפה הסה"כ שלהם גדול יותר (של הפושטי ירך + הקוואס).
אני לא חושב שזה רעיון טוב להשוות בין לחיצת חזה לסקוואט בגלל המורכבות של תנועת הסקוואט, כמות השרירים המעורבים לאומת לחיצת החזה ואפקט המתיחה המקסימלית של ההאמסטרינג באמת לא מאפשרים לנו ליצור את ההשוואה הזאת. הבנתי שאתה מנסה להיות ציני פה אבל תנסה להיות ציני אחרי שאתה מסביר עם מה אתה לא מסכים.5) אז בואו נעשה לחיצות חזה עם קרש על החזה
ככל שנעמיק יותר ב-HB פשוטי הירך יעבדו חזק יותר ככה שזה לא ממש "הוגן" לעצור ל-HB את התנועה בנקודה הזאת.אה. אז לא הבנתי אותך נכון. אני חושב שהסיבה שאתה יכול להרים יותר משקל בLB לאומת HB קשורה לזה שבLB הסה"כ שלהם גדול יותר, כי אם זה לא היה נכון אז ירידה עד מקביל בHB הייתה גורמת לך להרים את אותו המשקל בHB, למרות שיתכן וקיימים עוד פרמטרים שאני לא מודע להם, לא יצא לי לקרוא מאמר טוב בנושא השוואה בין LB לHB.
אני לא מסכים עם הטענה שלך לגבי משקלים גבוהים יותר שיגרמו להתקדמות טובה יותר. משקל זה לא הפרמטר היחידאני לא חושב שזה רעיון טוב להשוות בין לחיצת חזה לסקוואט בגלל המורכבות של תנועת הסקוואט, כמות השרירים המעורבים לאומת לחיצת החזה ואפקט המתיחה המקסימלית של ההאמסטרינג באמת לא מאפשרים לנו ליצור את ההשוואה הזאת. הבנתי שאתה מנסה להיות ציני פה אבל תנסה להיות ציני אחרי שאתה מסביר עם מה אתה לא מסכים.
על איזה עוד פרמטרים אתה חושב?אני לא מסכים עם הטענה שלך לגבי משקלים גבוהים יותר שיגרמו להתקדמות טובה יותר. משקל זה לא הפרמטר היחיד
טווח תנועהעל איזה עוד פרמטרים אתה חושב?
זה דיי מובן מאליו בגלל זה לא הזכרתי את זה, אחרת הייתי אומר למתאמנים שלי לבצע סקוואטים של וינגייט ולחיצה על קרש. כל עוד אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שמתאמן מבצע תנועה מלאה ונכונה בתרגילי הבסיס הוא יפיק יותר התקדמות מLB כי יותר משקל = יותר התקדמות פרוגרסיבית = יותר פעמים שבהם הגוף יוצא מהומאוסטזיס, מקבל סטרס ונדרש להתאים את עצמו למצב החדש, מה שגורם לפיתוח הטוב ביותר של מערכת העצבים. אתה חושב שמתאמן מתחיל צריך בכל זאת לבצע HB סקוואט ולא LB?טווח תנועה
לא, אני חושב שזה תלוי בהעדפות אישיות. אין לי בעיה שמתאמן מבצע LB ,אתה חושב שמתאמן מתחיל צריך בכל זאת לבצע HB סקוואט ולא LB?
יש המון פרמטרים שמשפיעים על היכולת לפתח כוח, אתה צודק בזה שאתה אומר שזה לא רק מסת שריר גדולה יותר, אבל דווקא בהשוואה בין HB ל-LB זה יותר משמעותי, פושטי הירך חזקים וגדולים בהרבה מפושטי הברך, אם אתה משתמש ביותר מסת שריר, אתה יכול להרים יותר, אין פה צל של ספק.לא, אני חושב שזה תלוי בהעדפות אישיות. אין לי בעיה שמתאמן מבצע LB ,
הגבתי רק בגלל שלא הסכמתי עם הטענה לפיה הסיבה שב-LB מרימים יותר היא בגלל שימוש ביותר מסת שריר.