הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה שאלות בנוגע לתפריט חיטוב

זלדוביץ סטניסלב

משתמש מתחיל
21
0
נק' מוניטין:
0
21
0
שלום לכולם

גילי 28 הגובה שלי 1.88 משקלי 86 ואחוז שומן בערך על 14 אחוז (מתאמן כ 6 שנים עם הפסקות)

התחלתי לעשות חיטוב כדי להוריד קצת את השומנים העודפים, יש ברשותי כמה שאלות.

ה bmr שלי עומד על 1900 קלוריות, הכפלתי ב 1.2 והתוצאה היא 2280 ליום ללא אימון.
ביום עם אימון אני מוסיף 250-300 קלוריות והתוצאה עומדת על 2530 קלוריות.
הרכבתי לי תוכנית תזונה שמורכב כך:
86 גרם שומן= 774 קלוריות.
172 גרם חלבון=688 קלוריות
סך הכל: 1462 קלוריות.
גרעון שלילי של 600 קלוריות יוצא כך:
ביום ללא אימון אני צריך לצרוך 1680 קלוריות.
ביום שאני מבצע אימון אני צורך 1930(הוספתי 250 קלוריות לאימון של 40 דקות).
זאת אומרת ליום ללא אימון לצרוך 218 קלוריות= 54.5 גרם פחמימות, וליום עם אימון אני צורך 468 קלוריות= 117 גרם פחמימות.

אני מתאמן 3 פעמים בשבוע, האם זה הגיוני בזמן חיטוב לאכול ביום אימון 117 גרם פחמימות וביום ללא אימון 54.5 גרם פחמימות?
האם זה לא מוציא את הגוף מאיזון, או שפשוט להשאר עם אותה כמות פחמימות לכל השבוע ופשוט את ההפרש להשלים עם חלבון או שומן שיגרום לכך שאני אוכל כמות יותר גדולה של חלבון ושומן לגוף שלי ( חישוב לפי משקל גוף).
או שפשוט להוסיף ביום שאני לא מתאמן במשקולות אימון ריצה שישרוף 250 קלוריות וכך כמות הפחמימות לא תשתנה במהלך השבוע?

שחכתי לציין שביום שאני מבצע אימון אני אוכל 92.2 גרם פחמימות במקום 117, את השאר אני משלים על ידי שומן וחלבון ( את ה 24.8 גרם פחמימות הנותרות).

תודה לכולם.

אני מתאמן 3 פעמים בשבוע, האם זה הגיוני בזמן חיטוב לאכול ביום אימון 117 גרם פחמימות וביום ללא אימון 54.5 גרם פחמימות?
יותר נוח במקום לאכול ביום אימון יותר וביום ללא אימון פחות פשוט לחשב שריפת חלבון שבועית. לדוגמא אתה מתאמן 3 פעמים בשבוע ומוסיף 250 קוריות כל פעם שאתה מתאמן, כלומר, אתה מוסיף 750 קלוריות בשבוע אז במקום לאכול אותם רק בימי אימון תחלק את זה ב7 ותוסיף באזור ה110 קלוריות כל יום ותאכל ככה כל יום את אותה הכמות.
האם זה לא מוציא את הגוף מאיזון,
צריך להשקיע הרבה יותר כדי להוציא את הגוף מאיזון. וצריך הרבה יותר זמן בשביל זה גם כן. 200 קלוריות לפה ולשם לא משחק שום תפקיד

• פותח/ת השרשור
קודם כל תודה על התגובות המהירות.

ניסיתי לפני מספר שנים גרעון של 400 לא התקדם לשום מקום, ואת האמת כבר שחכתי את כל הידע שקראתי בנושא זאת הסיבה שאני כותב פה כרגע.
עם גרעון של 600 קלוריות אני מרגיש רעב כל הזמן וחלש יחסית, עם גרעון של 400 לא מתקדם לשום מקום( רוב השומן שלי הוא בבטן בשאר הגוף המצב בסדר).

אולי אני צריך לעלות במספר הפחמימות ולהוריד בשומן, כי חישבתי ל 1 גרם על כל משקל גוף, אולי להוריד את זה ל 0.8.
וגם את החלבון חישבתי 2 גרם לכל משקל גופי, להוריד ל 1.8.
ואת החסרון של הקלוריות להוסיף בפחמימות כדי שאני ירגיש קצת יותר אנרגטי.
מה דעתכם?

אולי אני צריך לעלות במספר הפחמימות ולהוריד בשומן, כי חישבתי ל 1 גרם על כל משקל גוף, אולי להוריד את זה ל 0.8.
ככל שתעלה בפחמימות ותוריד שומן/חלבון אתה רק תהיה רעב יותר
ואת החסרון של הקלוריות להוסיף בפחמימות כדי שאני ירגיש קצת יותר אנרגטי.
עם הזמן הגוף שלך ילמד להפיק אנרגיה גם ממקורות אנרגיה אחרים ואז אתה תרגיש יותר אנרגטי. הגוף גם יעבור אדפטציה וילמד לחיות עם כמות מועטה יותר של קלוריות אז אתה תהיה בסדר גם מבחינת הרעב

עם הזמן הגוף שלך ילמד להפיק אנרגיה גם ממקורות אנרגיה אחרים ואז אתה תרגיש יותר אנרגטי. הגוף גם יעבור אדפטציה וילמד לחיות עם כמות מועטה יותר של קלוריות אז אתה תהיה בסדר גם מבחינת הרעב
וגם במקביל ישרוף פחות שומן על אותו מאזן קלורי, כך שברגע שהוא יתקע הוא ייאלץ לרדת לגרעון גבוה מ600 קלוריות, וזה גרעון שיגרום לו לפרק המון שריר בדרך למטרה.

• פותח/ת השרשור
וגם במקביל ישרוף פחות שומן על אותו מאזן קלורי, כך שברגע שהוא יתקע הוא ייאלץ לרדת לגרעון גבוה מ600 קלוריות, וזה גרעון שיגרום לו לפרק המון שריר בדרך למטרה.

ואיך אפשר להימנע מפירוק שריר? או להמנע מלהיכנס לגרעון גבוה?

ואיך אפשר להימנע מפירוק שריר? או להמנע מלהיכנס לגרעון גבוה?
כמו שציינתי בפוסט מעלה, תתחיל מגרעון יחסית נמוך.
זה כמו שתנסה לצאת מהמקום עם רכב בהילוך שלישי - תצטרך ללחוץ חזק על הגז כדי שהרכב לא יכבה ובכך יתבזבז המון דלק שלא היה מתבזבז אם היית מתחיל בהילוך ראשון (שווה ערך להתחיל בגרעון נמוך).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית