הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לינארית 5X5 מדקאו - השבועות הראשונים

Nadav Mary

משתמש פעיל
504
468
נק' מוניטין:
1,647
504
468
אהלן,
אני מתכנן להתחיל בקרוב את הלינארית ועלתה לי שאלה בעקבות המאמר שבפורטל:
לינארית 5X5 מדקאו מאת ביל סטאר - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

כתוב לגבי השבועות הראשונים ש: "משקלי העבודה יתוכננו כך שבארבעת השבועות הראשונים יתבצע ריסט, לשם הורדת העצימות אחרי התכנית הקודמת..."

אין לי יותר מדיי ניסיון (התוכנית היחידה שעשיתי היא SS) אבל זה מרגיש ריסט ממש גדול, יש כאן אנשים שהריצו את התוכנית ועשו ריסט יותר קטן מזה? זה בסדר לעשות ריסט יותר קטן מ4 שבועות או שזה קריטי? אם זה קריטי אשמח להסבר =]

תודה מראש

אין לי יותר מדיי ניסיון (התוכנית היחידה שעשיתי היא SS) אבל זה מרגיש ריסט ממש גדול, יש כאן אנשים שהריצו את התוכנית ועשו ריסט יותר קטן מזה? זה בסדר לעשות ריסט יותר קטן מ4 שבועות או שזה קריטי? אם זה קריטי אשמח להסבר =]
אני עבדתי לפי התוכנית, עשיתי ריסט של 4 שבועות והתקדמתי 8 שבועות בנוסף, הצלחתי למשוך את התוכנית 12 שבועות סה"כ. לדעתי בלינארית הריסט הכרחי, במיוחד שלדוגמא אם משקל העבודה שלך בבנץ' פרס הוא 90 קילו אז הריסט יהיה ל82.5 בשבוע הראשון, ואם 90 זה כבד אני בטוח שגם 82 יהיה דיי כבד אז אתה לא שורף זמן לחינם. אותו דבר אם הסקוואט שלך הוא 140 לדוגמא ואתה עושה ריסט ל125 בשבוע הראשון, ה125 לא יהיה יותר מדי קל.

אהלן,

כתוב לגבי השבועות הראשונים ש: "משקלי העבודה יתוכננו כך שבארבעת השבועות הראשונים יתבצע ריסט, לשם הורדת העצימות אחרי התכנית הקודמת..."

תודה מראש
אני אישית לא עשיתי ריסט, המשכתי ישר אחרי הSS את הלינארית, וגם אם אתה עושה ריסט לא הייתי הולך על יותר משבועיים.

קודם כל ריסט של 4 שבועות לא יגרום שום נזק ובהחלט יש יתרון להתחיל תוכנית עם מרווח נשימה מבחינת המשקלים.
אם הלינארית היא המשך ל ss ואתה ממשיך לאכול באותן כמויות, אז אתה יכול לדלג על הריסט ולהשתמש במשקלים שעשית בהם 5*3 כ 100% בלינארית

קודם כל ריסט של 4 שבועות לא יגרום שום נזק ובהחלט יש יתרון להתחיל תוכנית עם מרווח נשימה מבחינת המשקלים.
אם הלינארית היא המשך ל ss ואתה ממשיך לאכול באותן כמויות, אז אתה יכול לדלג על הריסט ולהשתמש במשקלים שעשית בהם 5*3 כ 100% בלינארית
נכון מאד. אם אתה עובר מ-SS ישירות וממשיך לאכול (ולא עובר לחיטוב כמו שהרבה עושים עם הליניארית), אפשר להמשיך עם המשקלים מתוך הנימוק הפשוט שאתה לוקח משקל שהוא ה-3x5RM שלך, ושם אותו כ-5RM (עם סטים נוספים קלים יותר לפניו).
אבל - עדיין הייתי מעדיף לעשות ריסט בדיוק בגלל המשפט:
ובהחלט יש יתרון להתחיל תוכנית עם מרווח נשימה מבחינת המשקלים.

אהלן,

תודה מראש
קח שבועיים ריסט, לא תמות מזה.
ארבעה יכול להיות יותר מידי בהתחשב בזה שיש לך תוכניות 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית