הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שימוש בכמה תוספי תזונה בו זמנית

ילד זקן

משתמש מתחיל
63
4
נק' מוניטין:
4
63
4
אז ככה, אני חוזר להתאמן ויש לי כמה שאלות לפני שאני צורך את מה שיש לי בבית.

קודם כל לשאלה הגדולה, האם זה בסדר לצרוך כמה תוספי תזונה ביחד? יש סיכוי (אפילו קלוש) לסיכון?
יש לי בבית את תוספי התזונה הבאים:
Optimum opti-men מולטי ויטמין.
Optimum creatine
Optimum fish oil אומגה 3.
Optimum ZMA
Optimum amino acid 2222.
Optimum whey gold
Optimum cazein.
Optimum pre workout

1) למולטי ויטמין, כמה טבליות לצרוך ביום? צרכתי פעם והצבע של השתן השתנה לצבע צהוב, אז הפסקתי כי חשבתי שמשהו לא בסדר.
2) קריאטין, 5 גרם ביום ללא הפסקה? בלי כל השיטות של ההעמסות והכאב ראש הזה?
3) אומגה 3, כמה אני אמור לצרוך ואיך בודקים כמה כל אדם צריך לצרוך לפי המשקל/גובה שלו? קראתי במאמר שאם צורכים יותר מדי אומגה 3 זה יכול לפגוע במוח?
4) ZMA, כמה לצרוך? האם חייב לפני שינה? האם חייב על בטן ריקה? אם כן איך זה מסתדר עם ארוחת הלילה שלי (שהיא במקרה סקופ קזאין).?
5) חומצת אמינו, האם לצרוך בתקופת המסה? האם זה ייתן לי יתרונות בבניית מסת שריר? אם כן כמה לצרוך?
6+7) לא רלוונטיים.
8)האם שימוש של פרי וורקאוט פעם בשבועיים-שלוש זה בסדר? בימים שאני צורך פרי וורקאוט לא לקחת קריאטין? או שזה לא משנה?

ולשאלה האחרוה והמכריעה, מתי לקחת את התוספים? בוקר/צהריים/ערב/לילה? לפני הארוחה/אחרי הארוחה? האם אפשר לקחת את כולם ביחד או שלפצל לארוחות?

Optimum creatine
Optimum ZMA
Optimum amino acid 2222.
Optimum whey gold
Optimum cazein.
Optimum pre workout
נראה שאתה מאד לא מחבב את אופטימום..😃
המוצרים שלהם טובים רק שאופטימום זה מותג, שזה אומר מוצרים יקרים. אותם מוצרים מחברות אחרות יעשו את אותה עבודה. אם כבר עסקנו בזה אז -
האופטימן אחלה אבל המחיר יקר(מספיק רק לחודשיים). ממליץ על twinlab ללא ברזל. כדור ביום, זול משמעותית ומינונים טובים.
קריאטין כל עוד זה 100% מונו אין הבדל מבחינת אפקטיביות, יש הבדל במחיר.
האומגה 3 של אופטימום סבירה. עדיף את האומגה 3 של חברת NOW.
חומצות אמינו זה כמעט ולרוב מיותר כל עוד צריכת החלבון שלך בנורמה ואתה לא מתאמן בצום.
לגבי הפרי וורקאווט, אני תמיד מעדיף קפאין. יותר זול ופחות צבעי מאכל.
1) למולטי ויטמין, כמה טבליות לצרוך ביום? צרכתי פעם והצבע של השתן השתנה לצבע צהוב, אז הפסקתי כי חשבתי שמשהו ךא בסדר.
כמות הטבליות ביום משתנה בהתאם למוצר. ספציפית באופטימן יש לצרוך 3 טבליות ביום. הצבע של השתן משתנה עקב עודף ויטמיני B.
השינוי בצבע השתן לגיטימי לגמרי.
5 גרם כל עוד אתה מתאמן. אין טעם בשיטות העמסה ושאר הירקות.
תקפיד לשתות לפחות 2 ליטרים של מים ביום. מחסור במים במקביל לשימוש בקריאטין יכול להוביל להתייבשות.
3) אומגה 3, כמה אני אמור לצרוך ואיך בודקים כמה כל אדם צריך לצרוך לפי המשקל/גובה שלו? קראתי במאמר שאם צורכים יותר משי אומגה 3 זה יכול לפגוע במוח?
קפסולה סטנדרטית לרוב מכילה 180mg EPA ו120mg DHA שזה 300 מ"ג ביחד כך שהצריכה היומית היא לפחות 6-10 כדורים שמוטב לחלק את המינון שלהם במשך היום.
להבא רצוי לקנות מוצר מרוכז יותר שאז מספר הכדורים שיש ליטול נמוך יותר. ממליץ על now ultra omega 3.
4) ZMA, כמה לצרוך? האם חיים לפני שינה? האם חייב על בטן ריקה? אם כן איך זה מסתדר עם ארוחת הלילה שלי (שהיא במקרה סקופ קזאין).?
את הZMA יש לצרוך 3 כדורים חצי שעה לפני השינה. רצוי שלא לאכול בסמוך לנטילה אלא לצרוך סביב שעה וחצי אחרי הארוחה האחרונה.
5) חומצ אמינו, האם לצרוך בתקופת המסה? האם זה ייתן לי יתרונות בבניית מסת שריר? אם כן כמה לצרוך?
מיותר הן מבחינה כספית והן מבחינת תועלת. כפי שרשמתי למעלה, כל עוד אתה מקפיד על צריכת חלבון נורמלית ואתה לא מתאמן בצום, אין טעם לקחת חומצות אמינו. שמור את הכסף לתוספים יעילים יותר.
8)האם שימוש של פרי וורקאוט פעם בשבועיים-שלוש זה בסדר? בימים שאני צורך פרי וורקאוט לא לקחת קריאטין? או שזה לא משנה?
לא משנה מבחינת הקריאטין. את השימוש בפרי וורקאוט יש להגביל לתקופות ON/OFF מאחר ולאחר תקופה מסוימת ההשפעה תרד משמעותית. שימוש של שבועיים ON שבועיים OFF יהיה יעיל. רצוי להימנע מקפאין(עד כמה שאפשר) במהלך תקופת הOFF.
ולשאלה האחרוה והמכריעה, מתי לקחת את התוספים? בוקר/צהריים/ערב/לילה? לפני הארוחה/אחרי הארוחה? האם אפשר לקחת את כולם ביחד או שלפצל לארוחות?
מולטי בבוקר. ZMA לפני השינה. קריאטין מתי שבא לך. חלבון בהתאם לתפריט שלך(עד כמה שאני יודע רצוי שלא לצרוך ZMA עם הקזאין). אומגה 3 תפצל את המינון ל2 ארוחות שונות.
ובחומצות אמינו אין טעם להשתמש..😃

אז ככה, אני חוזר להתאמן ויש לי כמה שאלות לפני שאני צורך את מה שיש לי בבית.

קודם כל לשאלה הגדולה, האם זה בסדר לצרוך כמה תוספי תזונה ביחד? יש סיכוי (אפילו קלוש) לסיכון?
יש לי בבית את תוספי התזונה הבאים:
Optimum creatine
Optimum ZMA
Optimum amino acid 2222.
Optimum whey gold
Optimum cazein.
Optimum pre workout

1) למולטי ויטמין, כמה טבליות לצרוך ביום? צרכתי פעם והצבע של השתן השתנה לצבע צהוב, אז הפסקתי כי חשבתי שמשהו לא בסדר.
3) אומגה 3, כמה אני אמור לצרוך ואיך בודקים כמה כל אדם צריך לצרוך לפי המשקל/גובה שלו? קראתי במאמר שאם צורכים יותר מדי אומגה 3 זה יכול לפגוע במוח?
4) ZMA, כמה לצרוך? האם חייב לפני שינה? האם חייב על בטן ריקה? אם כן איך זה מסתדר עם ארוחת הלילה שלי (שהיא במקרה סקופ קזאין).?
5) חומצת אמינו, האם לצרוך בתקופת המסה? האם זה ייתן לי יתרונות בבניית מסת שריר? אם כן כמה לצרוך?
6+7) לא רלוונטיים.

1) אף אחד לא רופא ולא יקח אחריות כדי להגיד לך שאין סיכון בכלל בשום דבר.
1)זה ישתנה לצהוב בגלל עודף ויטמינים,הכל בסדר. - 2 כדורים אני מניח שיספיקו לך.
2*כן,רק 5 גרם
3)המינונים המומלצים שרצים היום ברשת הם 1.8-3.0 (טבלית נורמלית מכילה 300 בממוצע של DHA EPA).
4)לא יודע מה המינון של זמא
5)לא מאמין שברמה שלך זה קריטי.
8)בעיקרון אני מכיר המון אנשים שמשתמשים פעמיים-שלוש בשבוע בפריוורקאאוט,על פניו נשמע בסדר,לא אבטיח לך שזה מעולה לך כי אני לא מכיר את ההיסטוריה הרפואית שלך - אין טעם לא לקחת קריאטין באותו יום,קח כרגיל

אני אוהב אנשים שקונים מוצרים ואין להם מושג מה הם עושים או איך להשתמש
בגלל אנשים כאלו כל התוספים יקרים יותר

חומצות אמינו זה כמעט ולרוב מיותר כל עוד צריכת החלבון שלך בנורמה ואתה לא מתאמן בצום.
רוב הפעמים אני מתאמן בבוקר ממש מוקדם (6:30) ואני לא יכול לאכול לפני..(צורך רק כדור קפאין)
השאלה אם זה נחשב להתאמן בצום? או שזה ממש לא קריטי

• פותח/ת השרשור
אז אם הבנתי נכון הצריכה הנכונה תהיה:

ארוחת בוקר: עם 2-3 טבליות של אופטי-מן, 4 טבליות של אומגה 3.
ארוחה לפני אימון: 5 גרם קריאטין ופעם ב-שצריך, פרי וורקאוט.
ארוחת ערב: 4 טבליות של אומגה 3.

הארוחה שלי לפני שינה היא סקופ קזאין, אני לא יכול לצרוך עם זה zma?
אני אוהב אנשים שקונים מוצרים ואין להם מושג מה הם עושים או איך להשתמש
בגלל אנשים כאלו כל התוספים יקרים יותר
אז ככה,
3 אופטי מן של 180 טבליות
3 אומגה 3
3 זמא 180 טבליות
2 חומצת אמינו
2 פרי וורקאוט
3 חלבון 1 קילו
3 קזאין 1 קילו
הכל ב1,300₪, יישאר לי להרבה זמן ומחיר כזה חביבי לא תמצא 😃

אז קודם כל... אני כן ימצא יותר קרוב ל750 שקל
דבר שני, אני לא צריך ZMA או חומצות אמינו או קזאין או את הקדם אימון של אופטימום[שהוא חלש רצח]
וגם אתה לא צריך את זה, אבל אין מה לעשות יש פריארים ויש.....
אף אחד פה לא צריך קזאין
אף אחד פה לא צריך BCAA
אף אחד פה לא צריך ZMA
אבל זה בסדר תמשיכו לקנות דברים שאין לכם מושג מה הם עושים בכלל ואיזה הבדל יהיה בין לקחת אותם לבין לא לקחת ...

לעומת זאת אם אתה מתחרה באולימפיה שנה הבאה בקטגורית פיטנס אז אני מצטער באמת שאתה כן צריך לקחת את הדברים האלו בשביל לגבור על המתמודדים שלך, ושיהיה בהצלחה בתחרות

אז קודם כל... אני כן ימצא יותר קרוב ל750 שקל
דבר שני, אני לא צריך ZMA או חומצות אמינו או קזאין או את הקדם אימון של אופטימום[שהוא חלש רצח]
וגם אתה לא צריך את זה, אבל אין מה לעשות יש פריארים ויש.....
אף אחד פה לא צריך קזאין
אף אחד פה לא צריך BCAA
אף אחד פה לא צריך ZMA
אבל זה בסדר תמשיכו לקנות דברים שאין לכם מושג מה הם עושים בכלל ואיזה הבדל יהיה בין לקחת אותם לבין לא לקחת ...

לעומת זאת אם אתה מתחרה באולימפיה שנה הבאה בקטגורית פיטנס אז אני מצטער באמת שאתה כן צריך לקחת את הדברים האלו בשביל לגבור על המתמודדים שלך, ושיהיה בהצלחה בתחרות
לגבי הBCAA והקזאין אני מסכים. מה רע בZMA? זו תרכובת של שלושה ויטמינים ומינרלים שחשובים לגוף - מגנזיום, אבץ וB6.
מגנזיום ואבץ מסייעים בשינה טובה יותר, התמודדות עם DOMS וB6 קשור בסינטזת חלבון ובהפרשת הורמונים טבעים בגוף.

• פותח/ת השרשור
למה לא לקזאין?
אני לא יכול לאכול קוטג׳ בלילה וטונה זה סתם מגעיל, סה״כ הקזאין ייספג בצורה יותר יעילה בשבילי נכון?

למה לא לקזאין?
אני לא יכול לאכול קוטג׳ בלילה וטונה זה סתם מגעיל, סה״כ הקזאין ייספג בצורה יותר יעילה בשבילי נכון?

חבל על הכסף של הקזאין בנפרד..
תדאג לאכול פי 2 חלבון מהמשקל גוף שלך לאורך כל היום ואתה מסודר
כמו שאמרו לך פה כבר כל עוד אתה לא עומד על שום במה עזוב אותך מהתעסקות בקטנות האלה

• פותח/ת השרשור
חבל על הכסף של הקזאין בנפרד..
תדאג לאכול פי 2 חלבון מהמשקל גוף שלך לאורך כל היום ואתה מסודר
כמו שאמרו לך פה כבר כל עוד אתה לא עומד על שום במה עזוב אותך מהתעסקות בקטנות האלה
כן אבל לפני שינה רצוי חלבון איטי אני צודק?

כן אבל לפני שינה רצוי חלבון איטי אני צודק?
לך לא, אתה תראה הבדל של 0.000001% בגוף שלך אם תשתה חלבון רגיל

לגבי הBCAA והקזאין אני מסכים. מה רע בZMA? זו תרכובת של שלושה ויטמינים ומינרלים שחשובים לגוף - מגנזיום, אבץ וB6.
מגנזיום ואבץ מסייעים בשינה טובה יותר, התמודדות עם DOMS וB6 קשור בסינטזת חלבון ובהפרשת הורמונים טבעים בגוף.
כי אפשר להסתדר גם בלי, התוצאות יהיו אותן תוצאות, כמו שרשמתי למעלה, מי שלוקח אבץ ומגנזיום התוצאות הסופיות שלו יהיו ב0.000001% יותר טובות ממישהו שלא.
התמודדות עם DOMS? אז קצת נתפס זה בעיה? אני מתאמן 6 פעמים בשבוע פעם נתפס פעם לא הכל בסדר
גם מולטי זה סביר אני כבר בקושי לוקח [הייתי לוקח 3 כדורים, עכשיו לוקח כדור אחד] אין לי שום הבדל כבר חודש+ , המשקלי עבודה ממשיכים לעלות, הכל מעולה
למי שיש חוסר בויטמינים זה כבר משהו אחר
למי שיש חוסר באבץ וכו, זה משהו אחר, כמו לדוגמא אנשים עם חוסר בברזל

לך לא, אתה תראה הבדל של 0.000001% בגוף שלך אם תשתה חלבון רגיל

כי אפשר להסתדר גם בלי, התוצאות יהיו אותן תוצאות, כמו שרשמתי למעלה, מי שלוקח אבץ ומגנזיום התוצאות הסופיות שלו יהיו ב0.000001% יותר טובות ממישהו שלא.
התמודדות עם DOMS? אז קצת נתפס זה בעיה? אני מתאמן 6 פעמים בשבוע פעם נתפס פעם לא הכל בסדר
גם מולטי זה סביר אני כבר בקושי לוקח [הייתי לוקח 3 כדורים, עכשיו לוקח כדור אחד] אין לי שום הבדל כבר חודש+ , המשקלי עבודה ממשיכים לעלות, הכל מעולה
למי שיש חוסר בויטמינים זה כבר משהו אחר
למי שיש חוסר באבץ וכו, זה משהו אחר, כמו לדוגמא אנשים עם חוסר בברזל
"קצת נתפס"? באימונים כבדים ועצימים(GVT לדוגמא) כשהDOMS הורג אותך מגנזיום עובד קסם. מה רע בזה?
שיפור תוצאות לא נקבע על ידי תוספי תזונה כאלה ואחרים מהסיבה הפשוטה שהם לא חומרים אנאבוליים. את היתרונות של התוספים כבר רשמתי כך שכל עוד אפשרי השימוש בZMA אני לא רואה סיבה שלא לכסות את הפינה הזו.
ואגב, מגנזיום/אבץ/B6 חשובים לגוף בין אם אתה מתאמן ובין אם אתה לא כשלכל אחד יש את היתרונות הבריאותיות שלו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית