הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תפריט ללא סוכר

Coral93

משתמש מתחיל
153
41
נק' מוניטין:
78
153
41
היי לכולם!

החלטתי שאני נגמלת לגמרי מסוכר לבן או ממתיקים מלאכותיים ומזון מעובד ובניתי תפריט שהמטרה שלו היא ירידה באחוזי שומן ועוד הרבה יתרונות אחרים שיש בהמנעות מסוכר,

אשמח לשמוע את חוות דעתכם:

07:00
דייסת שיבולת שועל (3 כפות+מים)+ 2 חלבוני ביצים

10:00
תפוח

13:00
80 גרם חזה עוף+ תפוח אדמה

15:30
2 אגוזים+3 שקדים+תמר

18:00
תמר+3 שקדים

20:00
חביתה 2 ביצים+2 כפיות גבינה צפתית+מלפפון

22:00
כרוב+חסה+קוביית בולגרית+2 כפיות תירס

תודה מראש,
חג שמח 🙃

נערך לאחרונה:
אתה מדבר בכלליות. אם תאכל קלוריה שמגיעה מכולסטרול או קלוריה שמגיעה מהפחמימה יש הבדל, מסכים.

בין קלוריה שמגיעה מפחמימה x לקלוריה שמגיעה מםחמימה y אין הבדל ואם לדעתך יש אני באמת אשמח לדעת מאיפה זה מגיע.
לא... אתה מדבר שטויות ויש לך סימוכין לקדחת. אם לא תעביר אחד בהקדם אהפוך את תת-הפורום ל"סימוכין או באן"...

לא... אתה מדבר שטויות ויש לך סימוכין לקדחת. אם לא תעביר איד בהקדם אהפוך את תצ-הפורום ל"סימוכין או באן"...
דווקא אחלה רעיון, נפתח אשכול "חוב לראק" למי שלא מביא סימוכין.

דווקא אחלה רעיון, נפתח אשכול "חוב לראק" למי שלא מביא סימוכין.
אבל אז, לאחר שנשפוט את איכות המובאות, אשאר לבד בפורום... אולי עם @coldfire ...
לאחר מכן הוא יתן גם לי באן... ובכל זאת, אני מסמפט את הפורום...

[QU"Tank, post: 1001860, member: 3566"]נטו פחמימות - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
אינדקס גליקמי | גלוקוז | ערך גליקמי | סוכרת | פחממות | גליקמי |
אינדקס גלקימי הוא מספר שמראה את ההשפעה של פחמימה על הגלוקוז בדם.
תקרא את כל השאר לבד[/QUOTE]
אוקיי אינדקס גליקמי ו..?
מדד מפגר שמתאים אולי, ואןלי לא, אבל אם כבר אז לסוכרתיים, יש לך סכרת? אם לא אז למה אכפת לך מהאינדקס הגליקמי??
סימוכין סימוכין 📢
ולא, סיפור על סוכרים כוהליים, או עמוד מאתר וואינטי לא נחשב סימוכין

לא... אתה מדבר שטויות ויש לך סימוכין לקדחת. אם לא תעביר אחד בהקדם אהפוך את תת-הפורום ל"סימוכין או באן"...
טוב לא נורא, נדמה לי שראיתי פעם שאתה דווקא לא צעיר חבל שסגנון הדיבור הוא של ילד קטן.
לילה טוב וחג שמח.

אם אתה מעוניין להעביר את הדעה שלך אתה מוזמן להגיד מה שאתה חושב/יודע.
על כל דבר שאני אומר לענות ב"אתה מדבר שטויות " זה ליצני ובטח לא מוכיח שאתה חכם. רק אומר שאתה לא טיפש (כי לא אמרת כלום).
חבל שזאת הרמה

יש לך סכרת?
אני לא רוצה שתהיה לי סכרת.
אם לא אז למה אכפת לך מהאינדקס הגליקמי??
מזון בעל אינדקס גליקמי גבוה מתפרק במהירות במערכת העיכול ומעלה באופן חד את רמת הסוכר בדם. לעומת זאת, מזון בעל אינדקס גליקמי נמוך מתפרק באיטיות במערכת העיכול ומעלה את רמת הסוכר בדם בצורה מתונה.
בגלל זה.

[QU"Tank, post: 1001860, member: 3566"]נטו פחמימות - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
אינדקס גליקמי | גלוקוז | ערך גליקמי | סוכרת | פחממות | גליקמי |
אינדקס גלקימי הוא מספר שמראה את ההשפעה של פחמימה על הגלוקוז בדם.
תקרא את כל השאר לבד
אוקיי אינדקס גליקמי ו..?
מדד מפגר שמתאים אולי, ואןלי לא, אבל אם כבר אז לסוכרתיים, יש לך סכרת? אם לא אז למה אכפת לך מהאינדקס הגליקמי??
סימוכין סימוכין 📢
ולא, סיפור על סוכרים כוהליים, או עמוד מאתר וואינטי לא נחשב סימוכין

טוב לא נורא, נדמה לי שראיתי פעם שאתה דווקא לא צעיר חבל שסגנון הדיבור הוא של ילד קטן.
לילה טוב וחג שמח.

אם אתה מעוניין להעביר את הדעה שלך אתה מוזמן להגיד מה שאתה חושב/יודע.
על כל דבר שאני אומר לענות ב"אתה מדבר שטויות " זה ליצני ובטח לא מוכיח שאתה חכם. רק אומר שאתה לא טיפש (כי לא אמרת כלום).
חבל שזאת הרמה[/QUOTE]
אמרתי בהחלט. לקלוריה יש משמעות בהיבט ההורמונלי/מטאבוליים. אתה אמור להעניק לנו סימוכין לכך. לא הייתי ברור?

ומי קבע שזה הגורם?
אפשרי לקבל סכרת אם תאכל הרבה מדי סוכר. זה אמור להיות ידוע לכולם לא?
אז? מתפרק מהר זה רע כי..?
במקרים מסוימים אתה צריך שזה יתפרק מהר, במקרים מסוימים לא. אף אחד לא אמר שזה רע. אתה שאלת מה ההבדל והבאתי לך תשובה

UOTE="Tom, post: 1001867, member: 9852"]מרתי בהחלט. לקלוריה יש משמעות בהיבט ההורמונלי/מטאבוליים. אתה אמור להעניק לנו סימוכין לכך. לא הייתי ברור?[/QUOTE]

לקלוריה יש משמעות בהיבט ההורמונלי. תסביר? איזה משמעות? מה זה משנה?

וכנ"ל במטבולי. מה זה משנה?

אתה העלת איזה שהיא אמרה שאומרת שיש שוני, למה אני צריך להוכיח את זה? אני אומר שאין שוני, רוצה להוכיח שאני טועה, אני אשמח. אבל תפרט מעבר ללהגיד שאני מדבר שטויות.

עד עכשיו חוץ משתי המילים הכביכול ביולוגיות האלה, ולהגיד שאני מדבר שטויות לא אמרת כלום.

אם אתה רוצה לדבר תדבר. לא מבין למה זה בחליבה.

אפשרי לקבל סכרת אם תאכל הרבה מדי סוכר. זה אמור להיות ידוע לכולם לא?
מה זה הרבה מדי סוכר? ביחס למי? ומי קבע שזה הגורם?

במקרים מסוימים אתה צריך שזה יתפרק מהר, במקרים מסוימים לא
איזה מקרים למשל?

אתה שאלת מה ההבדל והבאתי לך תשובה
צודק לחלוטין, זה ההבדל.
לא מבין איך מזה הגעת למסקנה שאסור לאכול סניקרס ויש חשיבות כלנשהיא למקור הפחמימות

אם יש משהו שאני לא מבין בו זה סכרת. אני רק יודע שבסכרת אתה יכול לאכול פחמימה והאינסולין לא יעלה ובגלל זה צריך להזריק אינסולין (או הפוך). אני מניח שאתה יכול לקבל סכרת אם תאכל יותר מדי מאכלים עם אינדקס גלקימי גבוה במשך תקופה ארוכה. למה נראה לך שלהרבה שמנים מארה"ב שאוכלים רק מקדונלס ושותים רק קולה יש סכרת?
איזה מקרים למשל?
שאתה אוכל בננה 30 דקות לפני אימון כדי להיות מלא באנרגיות.
לא מבין איך מזה הגעת למסקנה שאסור לאכול סניקרס ויש חשיבות כלנשהיא למקור הפחמימות
לא הגעתי למסקנה הזאת. שאלתי אותך אם אתה יודע מה זה אינדקס גלקימי ומשם השיחה התגלגלה לזה שביקשתי ממני איזה סימוכינים אז הבאתי לך אותם.

UOTE="Tom, post: 1001867, member: 9852"]מרתי בהחלט. לקלוריה יש משמעות בהיבט ההורמונלי/מטאבוליים. אתה אמור להעניק לנו סימוכין לכך. לא הייתי ברור?

לקלוריה יש משמעות בהיבט ההורמונלי. תסביר? איזה משמעות? מה זה משנה?

וכנ"ל במטבולי. מה זה משנה?

אתה העלת איזה שהיא אמרה שאומרת שיש שוני, למה אני צריך להוכיח את זה? אני אומר שאין שוני, רוצה להוכיח שאני טועה, אני אשמח. אבל תפרט מעבר ללהגיד שאני מדבר שטויות.

עד עכשיו חוץ משתי המילים הכביכול ביולוגיות האלה, ולהגיד שאני מדבר שטויות לא אמרת כלום.

אם אתה רוצה לדבר תדבר. לא מבין למה זה בחליבה.

איזה מקרים למשל?

צודק לחלוטין, זה ההבדל.
לא מבין איך מזה הגעת למסקנה שאסור לאכול סניקרס ויש חשיבות כלנשהיא למקור הפחמימות[/QUOTE]

יודע שאני לא כל כך קשור לשיחה אבל...
החשיבות של אידנקס גליקמי היא ההשפעה שלו על האינסולין בדם, יש אנשים שרגישים לאינסולין ולא בהכרח סכרתיים, שההשפעה של מאכלים עם אינדקס גליקמי גבוהה היא אגירת שומן (שזה אגב אחד מהתפקידים של אינסולין) ובכך מעודד השמנה..
בנוסף הזמנים שTANK התכוון אליהם הם אחרי אימון לדוגמא או בבוקר שמומלץ לאכול מאכלים עם אינדקס גליקמי גבוה על מנת לחדש פעילות של אינסולין ובך להפסיק את פעילות הקורטיזול וכו' ..תוכל לקרוא על כך...
בכל מקרה יש השפעה ישירה לעליות סוכר בדם ולסכרת אם תרצה אמצא ואביא לך..
אגב תום, כוונתך הייתה מכל קלוריה..מן הסתם יש מאכלים בעלי "קלוריות" שיש להם השפעה על פעילות הורמונים ומטבוליזם ( לכולם...תלוי איזו השפעות..) ..

נערך לאחרונה:
אז אולי עודף קלורי? אולי שומן טרנס? אולי תזונה ללא סיבים ומינרלים חיוניים? אולי תזונה ללא אנטי אוקסידנטים? מה עם לחץ נפשי? ובוא לא נשכח גורם גנטי הרבה השערות אפשר לשער, גם סוכר היא השערה מעניינת. אני לא מכיר מישהו שאומר שזה הגורם היחיד ב100%.

בהכרח סכרתיים, שההשפעה של מאכלים עם אינדקס גליקמי גבוהה היא אגירת שומן (שזה אגב אחד מהתפקידים של אינסולין) ובכך מעודד השמנה..
אם אני בחיטוב? אני גם אאגור שומן?
ואם אני אוכל 1200 קלוריות ביום ורץ 5 קילומטר ביום, וכל ה1200 קלוריות מגיעות מלאכול סוכר עם כפית (או כף, יהיה יותר נוח)
אני עדיין אאגור שומן? אני אשמין??

שאתה אוכל בננה 30 דקות לפני אימון כדי להיות מלא באנרגיות
ואם תאכל לחם?
או קוטג?
או סתם תשתה קפה?

מה זה להיות מלא באנרגיות? מה אתה בטריה?

לא הגעתי למסקנה הזאת. שאלתי אותך אם אתה יודע מה זה אינדקס גלקימי ומשם השיחה התגלגלה לזה שביקשתי ממני איזה סימוכינים אז הבאתי לך אותם
כן אני יודע מה זה אינדקס גליקמי אני גם יודע שזה חארטה שהומצאה כדי לנסות להסביר משהו וזה תפס תאוצה בטירוף כי חייבים גורם חד משמעי

ש השפעה ישירה לעליות סוכר בדם ולסכרת אם תרצה אמצא ואביא לך.
אם תמצא מקור אמין שטוען שזה השפעה ישירה אני אשמח.
אני יודע שיודעים שקיימת השפעה, חושדים שזה יכול לגרום לסכרת.
אני לא מכיר אף חוקר בעולם שיעז להגיד בכזה ביטחון כמו שאנשים פה בפורום טוענים שסוכר הוא הגורם הישיר לסכרת

אם יש כזה הוא כנראה מאוד מפורסם.

דוגמא או בבוקר שמומלץ לאכול מאכלים עם אינדקס גליקמי גבוה על מנת לחדש פעילות של אינסולין ובך להפסיק את פעילות הקורטיזול וכו'
אםהאני מדלג על ארוחת בוקר ואוכל את א.הבוקר והצהריים ביחד בצהריים, עד הצהריים אני קטבולי? מאבד שריר בראבק? מאבד שומן בראבק? מאבד מאגרי גליקוגן בראבק?

אז אולי עודף קלורי? אולי שומן טרנס? אולי תזונה ללא סיבים ומינרלים חיוניים? אולי תזונה ללא אנטי אוקסידנטים? מה עם לחץ נפשי? ובוא לא נשכח גורם גנטי הרבה השערות אפשר לשער, גם סוכר היא השערה מעניינת. אני לא מכיר מישהו שאומר שזה הגורם היחיד ב100%.
כל מה שרשמת פה לא משפיע על אינסולין. חוץ מגורם גנטי שכן יכול לעזור למצב.
ואם תאכל לחם?
או קוטג?
או סתם תשתה קפה?
לא זוכר בעל פה מה האינדקס הגלקימי של לחם. דיי בטוח שהוא יותר נמוך מהאינדקס הגלקימי של בננה אז הוא יהיה פחות אפקטיבי למטרת השגת אנרגיות לקראת אימון. גם בתור פלסיבו הוא לא עובד כל כך. בקוטג' יש פחמימה בכלל? ומה הקשר קפה? קפה לא משפיע על הקפצת אינסולין, קפה מביא לך "אנרגיות לאימון" בצורה אחרת, בעזרת הקפאין.
כן אני יודע מה זה אינדקס גליקמי אני גם יודע שזה חארטה שהומצאה כדי לנסות להסביר משהו וזה תפס תאוצה בטירוף כי חייבים גורם חד משמעי
וואלה מוזר צריך לדבר עם משה כי משום מה יש לו לפחות איזה 5 מאמרים בפורטל שמדברים בצורה ישירה/עקיפה על אינדקס גלקימי אז כנראה בגלל שזה חרטה צריך לעדכן אותו שימחק את כל מה שהוא רשם על זה.

תקשיב הבעיתיות בשאלות שלך זה שאתה רוצה משהו נחרץ.
קודם אסביר לך שאין שום שיטה שהיא מוחלטת, לא שיטת הקלוריות , לא שיטת האינדקס הגליקמי ולא שיטת העומס הגליקמי שבא אחריו,
כל גוף פועל בצורה אחרת והתהליכים שבו שונים לכן אף אחת מהשיטות הנ"ל אינה מוחלטת ואינה עובדת באופן שווה על בני האדם, אנחנו לא מכונות.
נראה שאת הרוב אתה מבסס על שיטת הקלוריות מה שלא בהכרח נכון...

אגב, TANK יש מחקרים שאומרים (יכול להיות הוכיחו- מחר אבדוק) שהאינדקס הגליקמי מושפע לא בהכרח מפחמימות, כי לפי מה שאתה אומר אז בעלי חיים אוכלי בשר (כמו אריה) לא מפרישים אינסולין...מה שבהכרח לא נכון .. הם מפרישים אינסולין ללא מאכל פחמימות..מה שאומר שהפרשת אינסולין לא נובעת רק מפחמימות ויש עוד תהליכים..

כמו שTANK אמר יש עניין של פירוק סוכרים (והמהירות שלהם) על יצירת אנרגיה זמינה בגוף ובתאים.

בנוסף בבבוקר יש הפרשה של קורטיזול - הורמון קטבולי..כמובן שאם לא תאכל כלום עד הצהריים לא יתפרק לך שריר בראבק אבל בהחלט יתפרק אומנם לא משהו שנראה לעין בפעם אחת ואולי בכלל, כי אם תאכל לאחר מכן תיצור תהליך בניה שיכול להיות שיבנה יותר משהרסת- ..השאלה עד כמה אידאלי אתה רוצה להיות ולרדת לפרטים הקטנים...כמובן שהכל מומחש פה ברמה פשוטה ביותר...

נערך לאחרונה:
כל מה שרשמת פה לא משפיע על אינסולין. חוץ מגורם גנטי שכן יכול לעזור למצב.
למה החלטת שאינסולין הוא המקור לכל הרוע בעולם?
לא זוכר בעל פה מה האינדקס הגלקימי של לחם. דיי בטוח שהוא יותר נמוך מהאינדקס הגלקימי של בננה אז הוא יהיה פחות אפקטיבי למטרת השגת אנרגיות לקראת אימון. גם בתור פלסיבו הוא לא עובד כל כך. בקוטג' יש פחמימה בכלל? ומה הקשר קפה? קפה לא משפיע על הקפצת אינסולין, קפה מביא לך "אנרגיות לאימון" בצורה אחרת, בעזרת הקפאין
פלסיבו מצויין בננה, לכ מבין את הקשר ללתת אנרגיה לאימון, אם כבר זה לוקח אנרגיה לפירוק. שלא קורה כל כך מהר..

ושוב, צי אמר שאינסולין הוא ההורמון היחיד בגוף?

וואלה מוזר צריך לדבר עם משה כי משום מה יש לו לפחות איזה 5 מאמרים בפורטל שמדברים בצורה ישירה/עקיפה על אינדקס גלקימי אז כנראה בגלל שזה חרטה צריך לעדכן אותו שימחק את כל מה שהוא רשם על זה.
עקיפה אולי, וזה עניין של מידע, לא כל המאמרים בפורטל הם ספרי תורה.

יש לך שם תוכניות אימון דלא הייתי ממליץ ל99% מהאנשים. אבל זה נותן מידע למי שרוצה אותו.

תקשיב הבעיתיות בשאלות שלך זה שאתה רוצה משהו נחרץ.
לא, לא מחפד שום דבר נחרץ

כל גוף פועל בצורה אחרת והתהליכים שבו שונים
תסביר?

נראה שאת הרוב אתה מבסס על שיטת הקלוריות מה שלא בהכרח נכון..
לא את הרוב, אי אפשר לברוח מקלוריות.
אם תאכל פחות ממה שאתה צריך אתה תרד במשקל, תשאל כל ניצול שואה שאכל רק לחם ומרק בלי שומן ובלי חלבון בכלל. תגלה שהוא ירד המון, למה? כי מאזן קלורי הוא יותר חזק. כמובן שזה דוגמא מוזרה כי אנחעו מדברים על חיטוב שמטרתו היא להדאיר כמה שיותר שריר תוך ירידה במשקל ולכך צריך חלבון.

אבל ברמה התיאורטית, אם תאכל פחות ממה שאתה אמור אתה תרד במשקל . 100% לא משנה מה תעשה לא תצליח לברוח מזה.

למה החלטת שאינסולין הוא המקור לכל הרוע בעולם?
למה החלטת שסכרת זה כל הרוע בעולם?
צי אמר שאינסולין הוא ההורמון היחיד בגוף?
@Matty .
אבל למה אתה מעביר נושא? דיברנו על סכרת, סכרת קשורה לאינסולין אז אנחנו מדברים על אינסולין. מה הקשר עכשיו הורמונם אחרים?
עקיפה אולי, וזה עניין של מידע, לא כל המאמרים בפורטל הם ספרי תורה.
בתור משתמש פעיל ומשקיע בפורום אני מופתע שלא העלית את זה עד היום. אני בטוח שכולנו נשמח לשמוע על המאמרים שלדעתך הם לא ספרי תורה ומה היית מתקן בהם. אני אישית למדתי המון מהמאמרים שקראתי וברוב רובם הושקעו המון אנרגיות וזמן כדי שהם יביאו את המידע הנכון ביותר בצורה המובנת ביותר כאשר רובם גם עברו אישורים מהמון גופים מלבד בעל הפורום.
יש לך שם תוכניות אימון דלא הייתי ממליץ ל99% מהאנשים. אבל זה נותן מידע למי שרוצה אותו.
תוכניות אימון הם לא מאמרים. לכל אחד יש דעה שונה לגבי תוכניות אימון וגם זה לא משהו שאפשר לקבוע חד משמעית, כמו שאם תשאל את השאלה "מה תוכנית האימונים הטובה ביותר" אתה לא תקבל תשובה לזה. אני לדוגמא גם כן לא מסכים עם תוכניות האימונים בפורטל ובגלל זה בניתי וריאציות שלי לתוכניות שאתה יכול למצוא אצלי בחתימה, אבל בוא לא נתייחס עכשיו לתוכניות/מאמרים שנכתבו בשנת 2008-2009 כשהפורום היה עוד בחיתוליו. כמעט כל החומר שיצא לאור ב5 השנים האחרונות הוא מאוד מאוד איכותי

בני האדם הם לא מכונות..כל גוף עובד בצורה שונה..לכל אחד יש גנטיקה שונה שמכתיבה סדר ופעולות שונות בגוף מה שמשפיע על תהליכי בניה ופירוק, הורמונים, שירפת קלוריות ושומנים, הפקת אנרגיה וכו'
מה שאומר שאם מה קראת לפי האנטרנט שאדם בגובה X במשקל Y בגיל Z שורף R קלוריות לא בהכרח נכון אם לא בכלל...(כמובן שניתן לשער ויש מספר בדיקות שקרובות יותר ויש שקרובות פחות- אילו שתראה באינטרנט)
אגב מהסיבה הנ"ל לא כל שיטת אימונים, דיאטות שונות עובדות על כל אחד אותו דבר או אפקטיביות בכלל, לכן לפעמים מנסים להגיע לעמק השווה ולמצוא שיטות שבערך עובדות על כולם..השיטה הישנה מבניהן היא הקלריות, אח"כ האינדקס הגליקמי ואח"כ העומס..

זה לא מה שאמרתי. אמרתי שאני לא מבין/לא יודע מה עוד יכול להשפיע סוג הפחמימה חוץ מעל האינסולין.

חוץ מהשפעה על אינסולין בעיקבות עלית סוכרים בדם נוצר תהליך של שימוש בגלוקוז בדם מה שמשפיע על הורמונים אחרים :

Somatostatin, Glucagon, Cortisol,, Growth Hormone, Thyroxine,
Amylin

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית