ייעוץ עבודה בכלוב על החזה מלמטה

• פותח/ת השרשור name10
  • פורסם בתאריך

name10

משתמש מתחיל
26
1
נק' מוניטין:
1
26
1
איזה חלופות יש לתרגיל הזה:
upwardcablecrossovers_001.gif

הוא מאוד לא נוח לי, וכולם אומרים לי שזה התרגיל היחיד שעובד גם על חזה תחתון.

זה משהו שחננות פיזיקה יבינו
תחת הסיכון להיחשב "חננה" אני רוצה להעיר שבדוגמת הגשר שהבאת הכוחות שמועלים הם בעיקרם אנכיים, כלומר מאונכים למישור הגשר. כוחות בכיוון הזה באמת משתנים לאורכו של הגשר, הם קטנים ליד הקצוות ומגיעים למקסימום במרכז (חננות גדולות ממני היו אומרות כאן שמדובר בכוחות גזירה). בהסתכלות על השריר מה שקובע הוא המתיחוּת, שהיא הכוח בכיוון סיבי השריר, כלומר לאורכו, והמתיחות באמת שווה לכל האורך.

אין דבר כזה חזה תחתון
הכל עניין של עצבוב - או יותר נכון שליטה של מערכת העצבים לשלוט בחלקים ספציפים.

בחזה זה קורה, מהסיבה שהוא מעוצבב בשלושה איזורים ובעל יכולת לכווץ חלק אחד בלי לכווץ חלק אחר.

דוגמאות טובות,
- בעליות מתח הסיבים התחתונים של החזה מתכווצים ללא החלק העליון.
- בכפיפת כתף הסיבים העליונים של החזה עובדים ללא התחתונים.

אגב אתה מוזמן לבדוק את זה בעצמך, תרים את היד קדימה ותראה שהחזה תחתון לא מכווץ אבל העליון כן.

• פותח/ת השרשור
תחת הסיכון להיחשב "חננה" אני רוצה להעיר שבדוגמת הגשר שהבאת הכוחות שמועלים הם בעיקרם אנכיים, כלומר מאונכים למישור הגשר. כוחות בכיוון הזה באמת משתנים לאורכו של הגשר, הם קטנים ליד הקצוות ומגיעים למקסימום במרכז (חננות גדולות ממני היו אומרות כאן שמדובר בכוחות גזירה). בהסתכלות על השריר מה שקובע הוא המתיחוּת, שהיא הכוח בכיוון סיבי השריר, כלומר לאורכו, והמתיחות באמת שווה לכל האורך.

מתיחות שווה לכל אורך = רק בחוט אידיאלי.
חוט אידיאלי קיים רק בשאלות תאורטיות בפיזיקה. זה לא קיים במציאות.
לכן, השאלה שלי הייתה האם ההתייחסות אל השריר כאילו הוא חוט אידיאלי היא בגלל שההבדלים הם באמת זניחים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית