הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ בקשר לתרגיל בטן שאני עושה + ייעוץ

StarBreaker

משתמש פעיל
764
28
נק' מוניטין:
18
764
28
אז אני על FBW איזה חודשיים כבר אני בן 20 גובה 173 משקל 78 אחוז שומן איזה 18/19 נראלי.. ואני בחיטוב ואני עושה אותו תרגיל בערך באותם חזרות כבר חודשיים וזה לא נראה לי יביא את הבטן לתוצאות טובות.

התרגילים ומשקלים שאני עושה:
רגליים - בנץ' פרס 75 קילו 3x8

חזה- בנץ' פרס 17.5 קילו כל צד. 3x8

גב -משיכת משולש כזה מלמעלה (מכונה) 35 קילו3x8

כתפיים - לחיצות כתפיים בישיבה 8 קילו 10x2

יד קדמית - אני עושה כפיפות מרפקים בעמידה, 10 קילו טיפה קשה ביד שמאל אבל בצד ימין עושה טוב.. 16 ( 8 כל יד ) שני סטים.

יד אחורית - משיכת חבל פולי נראלי קוראים לזה אני עושה איזה 25 נראלי ( אבל במכונה עם ה3 מסילות ) 12/2

**בטן - עושה כזה ברכיים לבטן על החצי עיגול הזה 15 פעמים 2 סטים raise knees קוראים לזה נראלי.
את זה אני עושה - http://dailyhp.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/hanging-300x225.jpg

עכשיו יש אימון יותר טוב לבטן או פשוט לשפר איכשהו?

2) עכשיו בעיה שניה שאני עושה תתרגיל הזה כזה לקראת הסוף שאני יותר מתאמץ זה קצת כואב/מציק כזה בגב אני מרגיש לחץ שעובר מהבטן לגב.. האם זה אמור להיות ?
הקפצה

1. זה לא משנה איזה תרגילי בטן אתה עושה כל עוד אתה מרגיש את הבטן. מה שישפר את הבטן שלך זה מסת שריר כללית (ונקודתית באזור הבטן) + אחוז שומן נמוך.
2. אם אתה מרגיש כאבים שמרגישים לא טבעיים אז תחליף תרגיל.

• פותח/ת השרשור
1. זה לא משנה איזה תרגילי בטן אתה עושה כל עוד אתה מרגיש את הבטן. מה שישפר את הבטן שלך זה מסת שריר כללית (ונקודתית באזור הבטן) + אחוז שומן נמוך.
2. אם אתה מרגיש כאבים שמרגישים לא טבעיים אז תחליף תרגיל.

אבל הבנתי שיש שרירים "צדדיים " בבטן ואת האמצע וצריך לאמן את כולם.. אם אני עושה רק כפיפות בטן למשל זה יכול לתת לי תתוצאות שאני צריך ?

• פותח/ת השרשור
אני עושה אני פשוט לא מעדכן את זה. כל אימון אני עושה 3 סטים של גלגל בטן ל12-15 חזרות.
זה התרגיל הזה? ראיתי שהוא נחשב ל"הכי טוב" בקילוגרם.. לדעתך הוא באמת יותר טוב מסתם כפיפות בטן?

זה התרגיל הזה? ראיתי שהוא נחשב ל"הכי טוב" בקילוגרם.. לדעתך הוא באמת יותר טוב מסתם כפיפות בטן?

כן זה זה. לא יודע אם הוא באמת "יותר טוב" מכולם, אני אוהב אותו ונהנה לעשות אותו ומרגיש בו את הבטן, אז אני עושה אותו.

• פותח/ת השרשור
כן זה זה. לא יודע אם הוא באמת "יותר טוב" מכולם, אני אוהב אותו ונהנה לעשות אותו ומרגיש בו את הבטן, אז אני עושה אותו.
קניתה את זה או שיש לך את זה במכון כי לא נראלי יש לי .. אבל יכול להיות שכן

מה אתה עושה לבטן למשל ?
סקוואט, פרס, פאוורקלין, ודדליפט.

אם אני רוצה לתת דגש ספציפי לשרירי הבטן, אני יעשה פלאנק דוג או גלגל בטן, הם התרגילים האהובים עלי.

זה לא לגמרי נכון, תלוי איזה תרגיל, רוב תרגילי הבטן ממש לא מערבים את כלל שרירי הבטן.
בטח שכן. אי אפשר לערב חלק משרירי הבטן. אפשר לערב חלק מאט אבל כולם יעבדו. אם אני טועה, תן לי דוגמא לתרגיל בטן שלא מפעיל את כל שרירי הבטן.

בטח שכן. אי אפשר לערב חלק משרירי הבטן. אפשר לערב חלק מאט אבל כולם יעבדו. אם אני טועה, תן לי דוגמא לתרגיל בטן שלא מפעיל את כל שרירי הבטן.
כפיפות בטן למשל, מערבות בעיקר את הישר בטני והאלכסונים יהיו סינרגיסטים, המרובע מותני לא יעבוד בכלל כי הוא אנטגוניסט לתנועה ביחד עם הזוקפים, והרחב בטני כנראה יעבוד מעט, בטוח לא משמעותית מספיק בכדי לאמן אותו.

אם אני רוצה לתת דגש ספציפי לשרירי הבטן, אני יעשה פלאנק דוג או גלגל בטן, הם התרגילים האהובים עלי.

מחזק.

כפיפות בטן על הרצפה\מזרון בעלייה קטנה של 30 מעלות ולא יתר מזה, אם אתה צריך עוד דגש על הבטן......מה שסביר להניח שלא תצטרך אם תעשה את כל תרגילי הבסיס.
ה AB WHEEL הוא תרגיל מצויין. הדדליפט של שרירי הבטן 🏋️😅

סקוואט, פרס, פאוורקלין, ודדליפט.

I'm just gonna to echo this^^^^^^...

unless u r a rather advanced lifter, there is probably no reason what so ever for u to do any direct ab work. heavy compound movements like mentioned above, will hit all of ur abdominals as opposed to doing "sit ups" for example where u r heavly emphasizing the rectus abdominis (the so called 6pack).z
ANY excersise involving heavy weights and some sort of balancing of the torso will recruite ur entire abdomen .
It's even argued that spinal felxion i.e "sit ups" might even be bad for ur spin. The abdominal muscles r not designed for flexion (they can do it, but it's not their main purpose), they r designed to stabilze ur torso, they protect all ur internal organs (aside from ur brain) and ur spine from "snapping".z

Ur abs r dependant on ur bodyfat percentage, not how big ur abdominal muscles r (in a nutshell), but if u RLLY want to do some direct ab work, do as recommended above, the "ab wheel roll-out". It's probably the best abdominal excersise that exists.
for a little more information and how to do the excersise;
The video is of Chris Duffin who has deadlifted 405kg at a bodyweight of 100kg. (he is also a mechanical engineer so he has some brains and isn't talking out of his ass)z

הABS (שישייה) הם שריר אחד שנראים ככמה שרירים נפרדים בגלל הגידים שמפרידים ביניהם.
בעת כפיפת הגו, כל השריר מתכווץ משום שזו הדרך בה הוא מעוצבב.
אז אתה יכול למצוא את התרגילים הבאים שעובדים על אזורים מסוימים כמו:
Hanging legraises לבטן תחתונה
כפיפות צד לOBLIQUES או עם משקולת בעמידה
גם רוטציות כאשר הרגליים מקובעות עם מקל שמונח על אזור הכתפיים היא דרך טובה לחזק את OBLIQUES
כפיפות בטן רגילות, לבטן עליונה (30 מעלות כפי שהזכירו)
(הTRANVERSUS הוא שריר עמוק שאתה מפעיל בכל ולסלוה, ולכן כל SQUAT, DEADLIFT, בנצ' יעבוד עליו)

לתכלית, אתה בעצם מפעיל את כל השריר.

ת כפיפת הגו, כל השריר מתכווץ משום שזו הדרך בה הוא מעוצבב.
אחרי שאמרת את זה, אתה סותר את עצמך פה
אז אתה יכול למצוא את התרגילים הבאים שעובדים על אזורים מסוימים

ולגבי המשפט הזה
US הוא שריר עמוק
אז לא, הוא ממש לא שריר עמוק, הוא שריר שטחי.

אז לא, הוא ממש לא שריר עמוק, הוא שריר שטחי.
abs.jpg

it's the deepest of the abdominal muscles, it's obviously an external muscle, anything beneath is simply muscles that involves the organs as far as I know. I think her point is that it's the deepest of the abdominal muscles, not the deepest muscle in the stomach.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית