הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת
Resource icon

Blast&Cruise LOG - התחייה

זו מעין פשרה שקימבנתי לעצמי עקב כאבים ומגבלה בשכם ימין.
זה נראה כך:
Cable Close Grip Pulldown (stirrups)
אני משיג שליטה בתנועה ואם צריך מזיז את הזווית בכף היד תוך כדי, כדי לעזור בתנועה\
בורה התחתונה זה עוזר לי, אני מרגיש את השריר עובד מצויין
האמת שזה נראה תרגיל מצויין, ופעם ראשונה שאני רואה מכונה עם שני כבלים

Daniel Barack עדכן/ה את הלוג ״Blast&Cruise LOG״:

עדכון לוג: 09/12/15

יומיים עמוסים, עדכון לאתמול:

שפיצים של בוקר:

1.5ml פרופ - כתף שמאל
1ml טרן - כתף ימין

פרס:
5x5x70kg
חתירה לסנטר:
5x8-12x32.5Kg
פשיטת כתפיים במכונה בישיבה:
4x10-12x??kg
פשיטת מרפק במוט ישר בקרוס:
5x8-10x??kg
פשיטת מרפק בחבל בפולי עליון:
4x10-12x??kg
בטן חופשי:
6x12-20x5kg

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 09/12/15

אימון מהיום:
סקוואט ATG:
4x8x110kg
3x10-12x90kg-100kg
פשיטת ברכיים בישיבה במכונה:
5x12-15x??kg
דדליפט רומני:
5x6-8x120kg
כפיפת ברכיים בישיבה במכונה:
5x10-12x??kg
קירוב ירך ("דפוק אותי") במכונה:
5x10-12x??kg

הרגשה כללית:
הקפאין ממשיך לעזור באימונים, וזה טוב. האפקט מורגש בעיקר באמצע האימון, ומתבטא בתחושבת "דרייב" ורצון להמשיך להרים עוד ועוד.
כשאתחיל להעלות קלוריות בכלל, ופחמימות בפרט,, אמצא את ה-Sweet Spot ואוריד את השימוש בקפאין.
אני לאא רוצה להגיע למצב תלותי כמו בפעם הקודמת, ובאמת שהערך המוסף שלו כאשר ממש מתנקים הוא אדיר. לכן, גם אם זה אומר שעוד שבועיים-שלושה כבר לא אשתמש בקפאין, זה רק יעיל לי בהמשך. אולי האימונים יהיו פחות ב-Zone, אבל סך הכל הקלוריות יתמכו וזה יתאזן.

מעבר לכך, השינה השתפרה מעט, אך הרעב מתגבר לעומת זאת.
לא נשאר הרבה - ביום שבת הקרוב מתחיל להעלות לאט קלוריות עד למאזן נייטרלי (אפרט במהלך בדיוק כמה אעלה בכל יום בטבלה מרוכזת). אני מחשיב את ההעלאה כחיטוב לכל דבר, ועד שלא אגיע לנייטרלי+, אני נחשב, הלכה למעשה, בחיטוב. אם לדייק, אז החיטוב הוא 8 שבועות + שבוע וחצי של העלאת קלוריות. גם בזמן העלאת הקלוריות אמשיך להשתמש בקלן (לא סותר את הנוכחות של הפחמימה), וזאת על מנת לנסות וצמצם כל אפשרות של "ריבאונד" של שומן. נכון, הקל יפגע במילוי מאגרי הגליקוגן בצורה מיטבית, אך בהסתכלות לטווח הארוך והגשר הצפוי לי של 5 שבועות (אולי אפילו אאריך ל-6), זה בטל בשישים.

בשני האימונים האחרונים של רגליים, היו לי כאבים בתאומים. הדבר מיוחס לדילול הגליקוגן, שכמובן ומורגש כמעט בכל מפרק בגוף. אז האימון הזה והבא לא אבצע תאומים, ובמקום זאת חזרתי לקירוב ירך במכונה (נותן דגש גם מבחינת שימור מאסה וגם מבחינת חיזוק האיזור). כמעט חודש שלא ביצעתי את התרגיל, וההרגשה הייתה טובה. המנוחה עושה את שלה, מאמין שכך גם בתאומים.

כמה תמונות מהיומיים האחרונים (שוב, פוזינג חובבני בצילום עצמי הפוך)

.צפה בקובץ המצורף 31654 צפה בקובץ המצורף 31655 צפה בקובץ המצורף 31656 צפה בקובץ המצורף 31657 צפה בקובץ המצורף 31658 צפה בקובץ המצורף 31659

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 10/12/15

שפיצים של בוקר:
1.5ml פרופ - ישבן שמאל
1ml טרן - ישבן ימין

החלטתי לנסו להזריק עם מחט 21g (ירוקה), מאחר והיא ארוכה יותר מה-23g (כחולה). הירוקה היא 1.5 אינץ', ומאחר ובישן יש לי ריכוז שומן, אזי עדיף מחט אוכה יותר (חדירה עמוקה יותר לשריר מובטחת ועדיפה).
אין ממש הבדל מבחינת ההרגשה, ואפילו לא כאב כלל!
החומר נכנס מהר יותר ונוח. נראה לי שלאתר הזה אאמץ את המחט הירוקה.

אימון מהיום:
פולדאון ב-2 ידיות בנפרד:
5x10-12x??kg
T-BAR חופשי:
4x8-10x60kg-70kg
חתירה במשקולת יד-יד:
3x8x30kg
כפיפת מרפקים במוט ישר בקרוס:
5x10-12x??kg
כפיפת מרפקים יד יד:
3x10x12.5kg
שראגס (משקולות):
5x12-15x45kg
אירובי:
20 דק' באליפטיקל

קרא את שאר עדכון הלוג...

טוב שאמרת..נשאר לי סטוק של ירוקים..כלומר לחבר שלי..

עדכון לוג: 11/12/15

היום מנוחה (מאימונים ושפיצים).
להלן פירוט המעבר התזונתי מחיטוב לנייטרלי.
החישוב נעשה על פי הערכות העבר (ולא מחשבון BMR כלשהו), והתבססות על הרגשה אישית.
במידת הצורך, אשנה קלוריות.
אני צופה שהירידה במשקל הגוף תימשך גם בשבוע הבא, אך תואט.
בהמשך, אנסה לשמור כמה שיותר על משקל הגוף, ואפילו במהלך ה"קרוז" אהיה על נייטרלי+200 קלוריות, רק כדי להעניק סביבה תומכת אנאבולית. אם אעלה 1-2 ק"ג במהלך הקרוז (מקווה שכולם יהיו רק חזרה של גליקוגן ונוזל), אז אני מבקום טוב.

צפה בקובץ המצורף 31720

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 12/12/15

נתונים יבשים:
משקל גוף: 81.2.
ירידה של 900 גרם מהשקילה הקודמת.

שפיצים של בוקר:
1.5ml פרופ - רגל שמאל
1ml טרן - רגל ימין

כללי:
החיטוב הסתיים מבחינת החומרים; היום היו 2 השפיצים האחרונים לסייקל.

מבחינת תזונה, כמו שציינתי, התחלתי להעלות קלוריות מהיום.
השאיפה היא להגיע למאזן נייטרלי (או אפילו נייטרלי +200 קלוריות) בעוד 12 ימים מהיום.
אני מעריך שמשקל הגוף עדיין ימשיך לרדת, כי הלכה למעשה אני בגרעון, אך יתמתן בחלוף הזמן.
האינדיקציה שלי לשמירת המשקל תהיה בעוד 12 ימים.

מניסיון העבר, ולאור החיטוב הנוכחי וגם כי אני אהיה בגשר די "חזק" של 125mg/e3.5dx2 טסט אנתת, אזי התמיכה הקלורית צריכה להיות הולמת.
הערכים הסופיים שחישבתי, לבינתיים, לפתוח בהם את הנייטרלי הם:
340 פחמימה
230 חלבון
65 שומן
הכל נתון לשינוי, ואני מאמין שלא אצטרך לבצע יותר מידי כאלו.

מטרת הגשר היא:
1. הורדת לחץ מהגוף והמערכות שתפקדו יתר על המידה, עקב הסייקל.
2. הסתגלות הגוף להישגים מהסייקל.
3. חזה למדדי נורמה בערכים מסויימים, ושאיפה לפתיחת הבלאסט הבא מנקודה טובה לצבירת מאסה.

הגשר מתוכנן ל-5 שבועות, כאשר בסוף השבוע הרביעי אבצע בדיקות דם מקיפות, ואדע מה מצבי מבחינת האמור לעיל. באם המדדים הרלוונטיים התכנסו לנורמה, אזי אמשיך, כמתוכנן, את הגשר ל-5 שבועות ובסיום אתחיל את בלאסט המאסה. באם לא, אאריך את הגשר בעוד 2-3 שבועות (אך לא אבצע בדיקות דם), כדי לאפשר לגוף יותר זמן להתאושש.

אימון מהיום (מוצ"ש, אחרי הרבה מנוחה + קפאין לפני האימון):
בנץ' פרס:
4x5x105kg
3x8-10x95kg
מקבילים רחב:
4x10xBW
פלייס בקרוס:
5x12-15x??kg
7x12-15x??kg
כפיפת מרפקים יד יד:
5x10x12.5kg
כתף אחורית בקרוס:
4x12x??kg
בטן חופשי:
4x12-15x7.5kg

צפה בקובץ המצורף 31752 צפה בקובץ המצורף 31753 צפה בקובץ המצורף 31754 צפה בקובץ המצורף 31755

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 13/12/15

אימון מהיום:

סקוואט ATG:

5x6-8x110kg
פשיטת ברכיים בישיבה במכונה:
5x12-15x??kg
כפיפת ברכיים בישיבה במכונה:
5x10-12x??kg
כפיפת ברכיים בשכיבה במכונה:
4x8-10-??kg
קירוב ירך ("דפוק אותי") במכונה:
5x10-12x??kg
תאומים בלג פרס:
6x10-15-??kg

קרא את שאר עדכון הלוג...

דניאל, איך נראת ההתקדמות שלך בתרגילים הראשיים?
אם ניקח לדוגמא את הסקוואט של היום, רשמת 5x6-8, אתה תתקדם במשקל רק כאשר יהיה 5x8 או שאתה פשוט מציב לעצמך מטרה כמו 5x6 ואם אתה רואה שיש לך עוד מה לתת אתה נותן?

דניאל, איך נראת ההתקדמות שלך בתרגילים הראשיים?
אם ניקח לדוגמא את הסקוואט של היום, רשמת 5x6-8, אתה תתקדם במשקל רק כאשר יהיה 5x8 או שאתה פשוט מציב לעצמך מטרה כמו 5x6 ואם אתה רואה שיש לך עוד מה לתת אתה נותן?
אני והתקדמות בתרגילים זה בעיה
העניין הוא שאני נתון לפציעות ומגבלות חוזרות ונשנות
זה מוזר לומר ולתאר, אבל כל פעם משהו חדש-ישן שמציק לי חוזר
נניח, כבר בשלושת השבועות האחרונים התאומים כואבים בזמן לחיצת תאומים בלג פרס.
או, למשל, בחתירות למיניהן (במכונה או חופשי), אני מרגיש מגבלה בתנועה באיזור כתף אחורית-ימינית והסקאפולה.
אני מנסה להתאים את האימון לפי ההרגשה, וזה לא תמיד הולך ומצליח לי להתקדם במשקלים
המה גם שאני הייתי עד עכשיו בחיטוב, ודי שמרתי על משקלי הבסיס בצורה כזו או אחרת. לכן אני מרוצה.

עדכון לוג: 14/12/15

ה"קרוז" החל היום.
הייתה זריקה של הטסט הרפואי - כמובן שהזרקתי רק חצי כמות (רגל שמאל).
היתר הושאר במזרק, והוחלפה מחט.
ביום חמישי בערב תהיה הזריקה השניה, וכך הנוהל - שני בוקר; חמישי ערב.
לא אמשיך לעדכן לגבי הזריקות, כי זה די שולי.
החשוב הוא שהחל היום רשמית התחיל הקרוז.

אימון מהיום:
פולדאון ב-2 ידיות בנפרד:
6x8-15x??kg
חתירה במשקולת יד-יד:
4x8x30kg
4x10-12x??kg
כפיפת מרפקים יד יד:
4x10x12.5kg
כתף אחורית בקרוס:
4x10-12x??kg
שראגס (משקולות):
5x15x45kg
אירובי:
25 דק' באליפטיקל

הרגשה כללית:
העלאת הפחמימה נותנת אנרגייה באימון, המשקלים לנפח מעט השתפרו (למרות שאני לא רושם בדיוק) והקפאין מחזיק אותי מפוקס ועירני כל האימון, ובעיקר ממחציתו ועד סופו- כאילו רק התחלתי להתאמן!

בנוסף, הוסקולריות בולטת מאוד, הן בשל סוף החיטוב ואחוז השומן, גנטיקה, וגם לצד העלאת הפחמימה שממלאת את הגליקוגן המדולל ומוציאה את הורידים. הדבר בולט בעיקר בידיים, אמות, כתפיים ותאומים.

לצערי, עדיין יש מגבלות ופציעות מעצבנות אז אני משתדל להתאים את האימון לפי המגבלות וההרגשה.
אני בקרוב אראה שוב את רופאת המשפחה, ואבקש הפניות לצילומי אולטרסאונד אורטופדיים וכל צילום רלוונטי, לכל מקום בו יש כאב או מגבלה. כמובן ואעדכן.

צפה בקובץ המצורף 31771

צפה בקובץ המצורף 31770

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 16/12/15

אימון מהיום:

בנץ' פרס:

5x5x102.5kg
2x8x95kg
מקבילים רחב:
4x10xBW
פלייס בקרוס:
4x10-12x??kg
6x12-15x15kg
פשיטת מרפק יד-יד בקרוס:
3x10-12x??kg
בטן חופשי:
5x15-20x5kg

הרגשה כללית:
כאמור, מיום שבת התחלתי להעלות קלוריות, וההעלאה מורגשת היטב: הליבידו עלה, התיאבון (בעיקר בין הארוחות) מאוד מורגש, מצב הרוח משפתר (שמח ומחייך סתם לאנשים), וסקולריות מעט השתפרה והשינה נוחה וארוכה יותר.

לצד יציאת החומרים, אט-אט, מבלאסט החיטוב (טרן ופרופ), האנתת נותן את אותותיו ומספק גם מעט כוח באימונים.
אני ממשיך לקחת קפאין, ובעיקר באמצע האימון מרגיש מעין "In The Zone" - הרגשת ריכוז, חשק להרים עוד ועוד, אינטנסיביות ופאמפ. כמובן ואני מתפלל שכל אימון מחדש הקפאין ישפיע כך, וברגע שההשפעה תתחיל לדעוך, לא אעלה מינון, אלא אצא ל"ניקוי" באורך זמן השימוש. בינתיים אני בשבוע השלישי לשימוש בקפאין, מאז ההפסקה האחרונה.

אמנם זה לא העדכון הרשמי לשקילה, אל עליתי בסך הכל 200 גר' מאז השקילה הקודמת, כמובן והכל גליקוגן ונוזלים. היקף מותן אפילו ירד בערך ב-0.5 ס"מ (קרה לי בדיוק גם בתום החיטוב הקודם והיציאה ממנו - עליתי קילו והיקף המותן ירד בס"מ). אני לא בא בטענות, ממש שמח ובינתיים ממשיך ברוטינה שקבעתי מראש, בתקווה שלא אקבל איזשהו ריבאונד של שומן.

הקרוז יהיה במתכונת של שמירה על מאזן נייטרלי, או בפלוס ממש קל (100 עד 200). הרגישות לאינסולין תביא לשימוש טוב יותר בכלל הנוטריאנטים מהמזון, ואני מאמין שאולי אצליח לצבור איזה קילו שריר נקי עד תחילת הבלאסט הבא (מה רע?).

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 19/12/15

נתונים יבשים:
משקל גוף: 81.6.
עלייה של 400 גרם מאשר השקילה האחרונה.

פרס:
4x6x72.5kg
חתירה לסנטר:
5x8-10x35Kg
הנפת כפתים לצדדים יד-יד בכבל בקרוס
4x10-12x??kg
5x10-12x??kg
כפיפת מרפקים יד יד:
4x8-12x12.5kg-15kg
אירובי:
25 דק' באליפטיקל

כללי:
ובכן, העלייה במאזן הקלורי בהדרגתיות עושה את שלה. מעבר למה שפירטתי בעדכון הקודם, אציין כי עליתי ב-400 גר' משקל גוף, ולדעתי (והרגשתי) כלל העליה נקייה, שכן הגליקוגן חוזר לשרירים ונותן מראה וסקולרי ומלא יותר. היקף המותניים נשאר זהה - זהו עוד מדד (לא הכי מדוייק, אבל גם) לכך שהעלייה לא הגיעה משומן. מלבד זאת, סיום תקופת חיטוב, בעיקר כזו יחסית אינטנסיבית כמו שעברתי, ולצד יציאה הדרגתית ומבוקרת ממנה, מאופיינת בכמה גורמים:

1. שיפור משמעותי (ואף מעבר לנורמה) של הרגישות לאינסולין - בתוך כך, בתקופה הקצרה של יציאה מהחיטוב ועד להתייצבות המערכת ההורמונלית והגעה ל-Set Point, מרבית הנוטריאנטים המוכנסים לגוף מנוצלים במאת האחוזים לטובת כלל התהליכים המטבוליים. בפשטות, כל קלוריה מנוצלת כראוי.

הרגישות לאינסולין הגבוהה לא תמשיך להיות כפי שהיא לאורך זמן (עניין של הגעת הגוף למצב הומיוסטטי והורדת חילוף החומרים), ולכן, בהמשך העלייה, אבחן מהי "הנקודה המתוקה" (Sweet Point), בה, מצד אחד, אני לא עולה בשומן, ומצד שני מקבל תמיכה קלורית מספיקה לגוף. בהחלט יכול להיות שכלל הנוטריאנטים שיכנסו לא ינוצלו במאת האחוזים, ולכן אצטרך להוריד או לשנות את המאזן הקלורי.

מניסיון העבר, הערכים הסופיים אליהם אני מכוון להגיע ולשמור, הם אלו שנתנו לי להיות, הלכה למעשה, במאזן בו שמרתי על הרכב מאסת הגוף ללא שינוי. אציין כי המאזן הנוכחי מעט גבוה יותר מבעבר, בשל השימוש בטסט ממקור אקסוגני בתקופת ה"קרוז". התוספת מתבטאת בעיקר בחלבון, שכן האחרון מסונתז בצורה טובה יותר, בזמן שימוש בטסט במינון שאני בחרתי לעשות לאורך ה"קרוז" ולצד העובדה שגם מתאפיין בהאצת חילוף החומרים ותרומה לתחושת התיאבון המוגברת בין הארוחות.

חשוב לציין - אם כבר "פתחנו" את הנושא, אהדגיש - אז כן, הגורם ברמת המאקרו הוא משוואת האנרגייה בגוף האדם - כמות הקלוריות היא זו שתקבע, בסוף היום, האם ומהו יהיה השינוי במשקל. אך ברמת המיקרו, מרכיבים ספציפיים בתפריט, לצד התחשבות במערכות ההורמונאליות ותהליכים מטאבוליים הנגזרים מהם, הם אלו שיקבעו מה ואיך ישתנה (עליה/ירידה בשומן/שריר).

2. פוטנציאל צבירת שריר ומעבר של מיני Recomp - לאור הנכתב בסעיף 1, ולצד העובדה שמרבית ההורמונים ש"דעכו" במהלך החיטוב מתחילים להתאושש בצורה טובה, בעיקר בתקופה הקרובה, אזי אין לפסול עלייה קלה של מאסת השריר לצד שמירה, או אף ירידה, במאסת השומן. אינני בונה שזה יקרה, אך הדבר עשוי בהחלט להיות.

מעבר לכך, האימונים משתפרים מפעם לפעם. פציעות מסויימות אף הן דועכות או שנוח יותר להתמודד עימם. העלאת המשקלים מתרחשת ביתר שאת עם ההעלאה הקלורית, והאינטנסיביות של האימון גדלה, גם הודות לקפאין. כך, למשל, האירובי שבוצע היום הרגיש לי מאוד קליל ונוח וממש עצרתי את עצמי מלהמשיך (הייתי יכול ואף רציתי, אך עניינים אישים מנעו ממני).

בשורה התחתונה, אני מאוד מקווה שמגמת היציאה מהחיטוב באופן הדרגתי ומושכל יעשה את שלו. יש עוד זמן להמשך ה"קרוז", ובינתיים הכל הולך כמתוכנן. הצעדים הבאים יהיו מעקב פרטני יותר אחר התפריט, בתקווה לא להגיע למצב של ריבאונד של שומן (קל מאוד להתבלבל, בעיקר בהתחלה, בין עליה במאסת הגליקוגן או שריר, לבין צבירת שומן, בעיקר כשמדובר בעליה קלה ומינורית).

כמה שתמונות חובבניות (איך לא), שצולמו בחשאי בסוף האירובי:

צפה בקובץ המצורף 31845 צפה בקובץ המצורף 31846 צפה בקובץ המצורף 31847 צפה בקובץ המצורף 31848 צפה בקובץ המצורף 31849

קרא את שאר עדכון הלוג...

דניאל, אני חייב לציין שממש כיף לקרוא את העדכונים שלך. מסביר המון, מעבר לסתם עדכון של אימון, ואני לומד ממך הרבה.

עוד משהו, אם זאת רמת האימונים שלך עכשיו, אני מחכה לראות את הרמה שתגיע אליה אחרי השיפור המדובר חחח

ודבר נוסף- Look at those legs! #NoHomo

דניאל, אני חייב לציין שממש כיף לקרוא את העדכונים שלך. מסביר המון, מעבר לסתם עדכון של אימון, ואני לומד ממך הרבה.

עוד משהו, אם זאת רמת האימונים שלך עכשיו, אני מחכה לראות את הרמה שתגיע אליה אחרי השיפור המדובר חחח

ודבר נוסף- Look at those legs! #NoHomo
תודה רבה, חבר.
מאוד שמח ומעודד לשמוע.
מטרת הלוג היא, בין היתר, לתת גם נדבך מקצועי (אישי), המבוסס על מדע מוכח וניסיון של אנשי מפתח בתחום.
גם קוראים פסיביים יוכלו להעשיר את הידע ולפתוח אופקים בנושא.
אמנם הלוג פחות אטרקטיבי מבחינת משקלי עבדה, אך ה"חיפוי" הוא ב-Output'ים אחרים.

גם אני מקווה שבמאסה בבלאסט הבא עניינים ישתפרו מבחינת פציעות.
אחרי הכל, כל עוד הן קיימות ומגבילות, שום חומרים לא יאפשרו התקדמות מעבר למה שהגוף יתיר.

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית