עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
לדעתי חודשיים להשתמש שבועיים הפסקה
אז לפי מה שאני מבין ממך זה השערה בלבד ולא על מידע מבוסס?לפי הספרות שאני מכיר (לא מחקרים) אין צורך לעשות הפסקות בשימוש. באתר האמין examine.com מופיעה השאלה "Do you need to cycle creatine?" עם התשובה הפשוטה "NO".
מדוע החומר לא נותן אפקט יותר משמעותי בסייקלים?
איך הבנת את זה? כתבתי שאני לא מכיר מחקרים, לא שאין מחקרים. examine.com ואתרים רבים אחרים לא תמיד טורחים לציין את כל המחקרים, אבל ההמלצות שלהם לא מתבססות על הרגשה או ניחוש. אגב, אפילו מולי אפשטיין מוינגייט שאינו חשוד בעידוד נטילת תוספים מסכים שאין צורך לעשות הפסקות בשימוש.אז לפי מה שאני מבין ממך זה השערה בלבד ולא על מידע מבוסס?
אז בעצם אתה חושב שעדיף לישתמש בקריאטין בצורה רציפה כי הוא השמור על האפקט שהוא נותן לאורך כל הדרך?למה ויטמינים לא נותנים יותר אפקט בסייקלים? הדרך הכי טוב הלהסתכל על קריאטין היא כעל ויטמין (וזה מה שהיה קורה אלמלא היכולת של הגוף לייצר אותו).
זהירות, כימיה: הקריאטין הוא בסה"כ אמצעי עזר לגוף לזרז את המחזור ADP->ATP->ADP כלומר הוא מזרז את ההפיכה החוזרת של ADP ל ATP ע"י תרומת יון זרחן אחד. בסוף המחזור כולו הקריאטין שהיה קודם לכן בצורה של קריאטין זרחני (Phosphocreatine) חוזר לצורתו הבסיסית לכן הדרך הנכונה להסתכל עליו היא כעל זרז (קטליזטור) של התהליך כולו. הסיבה לכך שאנחנו צריכים למלא את המאגרים מחדש כל יום היא פשוט מפני שהחומר לא יציב בסביבה מימית, והוא מתפרק לקריאטינין חסר ערך ביולוגי שמופרש בשתן (וגורם לפעמים לרופא שלכם להיות מודאג).
היה פעם חשש ששימוש רציף בקריאטין יגרום לדיכוי הייצור העצמי כפי שקורה בחומרים מסויימים, אבל התברר שהחשש מופרך, ואם מפסיקים את הנטילה הגוף חוזר לייצר את הקריאטין כרגיל (אלא שהכמות קטנה בהרבה מאותם 5 גרם ליום שרובכם צורכים).
ועכשיו נחזור לשאלה שלך, בהיפוך: בהנחה שמה שכתבתי כאן נכון, למה שתהיה לסייקלים השפעה על התהליך?
חפשת מחקר רציני שמוכיח את זה ולא מצאתיעד כמה שאני יודע: אם החלטת לתסף בקריאטין אין טעם לעשות הפסקות (למיטב ידיעתי גם אין טעם בנטילה של יותר משני גרם ליום לאחר התקופה הראשונה של מילוי המאגרים, אלא אם כן אתה שוקל 150 ק"ג, אבל לא שאלת).
א. תודה על הכימיה, תמיד כיף לקרוא.ועכשיו נחזור לשאלה שלך, בהיפוך: בהנחה שמה שכתבתי כאן נכון, למה שתהיה לסייקלים השפעה על התהליך?
פעם גם חשבו שהעולם הוא שטוח.אני מאלה שחושבים שקריאטין זה בולשיט שלא עושה כלום
אני מניח שאתה מדבר על משקלי עבודה, לא משקל גוף?התחיל עם X משקל להתאמן ואז התחיל לתסף בקריאטין. הגיע למשקל X+Y
כן, הכוונה למשקלי עבודה כמובן.אני מניח שאתה מדבר על משקלי עבודה, לא משקל גוף?
אם משקל העבודה גדל בזכות הקריאטין (לא לגמרי ברור אם יש אפקט כזה, אבל אולי), לא תצליח לשמור עליו כשתפסיק את הנטילה. אם הוא גדל בגלל שהקריאטין איפשר לך להתאמן בעצימות יותר גבוהה, אנחנו עוברים לתחום אחר, שנקרא פריודיזציה של אימוני התנגדות, שהוא אולי רעיון טוב אבל לא בדיוק הנושא של הפתיל הזה.
הוא כן שטוח תלוי מאיזה כיוון אתה מסתכל על זה : )פעם גם חשבו שהעולם הוא שטוח.
טעו.
לכן השתמשתי במילה "אם" בתחילת ההודעה.אנשים מידי פעם כן מצליחים לשמור על המשקלים שלהם גם ללא קריאטין
תודה!מאחר ועדיין לא העלו קישור מחקרי, להלן:
Sportscience Creatine Review
ואקצר:
Most studies have shown that speed or power output in sprints--all-out bursts of activity lasting a few seconds to several minutes--is enhanced, typically by 5-8%.
There is also evidence that work performed during sets of multiple repetition strength tests may be enhanced by creatine supplementation, typically by 5-15%. In addition, one-repetition maximum strength and vertical-jump performance may also be increased with creatine supplementation, typically by 5-10%. The improvement in exercise performance has been correlated with the degree in which creatine is stored in the muscle following creatine supplementation,
ולגבי שאלת ה"סייקל" : For athletes wanting to promote additional gains in lean body mass, I recommend 15 to 25 g per day for 1 to 3 months. Although many athletes cycle on or off creatine, no study has determined whether this practice promotes greater gains in fat free mass or performance than continuous use. More research is needed here.
בקיצור קריאטין - מוצר מושלם לכוח מרבי, כוח מתפרץ, עלייה במסת שריר. (בעיקר)
בחלק בפסקה האחרונה אומר שצריך לצורך 15-25 גרם קריאטין ליום - לשלושה חודשים או שלא הבנתי נכון?מאחר ועדיין לא העלו קישור מחקרי, להלן:
Sportscience Creatine Review
ואקצר:
Most studies have shown that speed or power output in sprints--all-out bursts of activity lasting a few seconds to several minutes--is enhanced, typically by 5-8%.
There is also evidence that work performed during sets of multiple repetition strength tests may be enhanced by creatine supplementation, typically by 5-15%. In addition, one-repetition maximum strength and vertical-jump performance may also be increased with creatine supplementation, typically by 5-10%. The improvement in exercise performance has been correlated with the degree in which creatine is stored in the muscle following creatine supplementation,
ולגבי שאלת ה"סייקל" : For athletes wanting to promote additional gains in lean body mass, I recommend 15 to 25 g per day for 1 to 3 months. Although many athletes cycle on or off creatine, no study has determined whether this practice promotes greater gains in fat free mass or performance than continuous use. More research is needed here.
בקיצור קריאטין - מוצר מושלם לכוח מרבי, כוח מתפרץ, עלייה במסת שריר. (בעיקר)
יש כאלה שממליצים על תקופת העמסה ראשונית כדי למלא את המאגרים במהירות.אומר שצריך לצורך 15-25 גרם קריאטין ליום - לשלושה חודשים
אומרים לעשות העמסה 5 ימים. לא הבנתי למה רשום מיום עד שלוש חודשים של העמסה?יש כאלה שממליצים על תקופת העמסה ראשונית כדי למלא את המאגרים במהירות.
אומרים המון דברים. לדעתי אין טעם בכל המשחקים האלה, קח כמות קבועה בכל יום וזהו.אומרים לעשות העמסה 5 ימים.
איזה כמות ולכמה זמןאומרים המון דברים. לדעתי אין טעם בכל המשחקים האלה, קח כמות קבועה בכל יום וזהו.