הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון בנצ' לביקורת

Nadav Mary

משתמש פעיל
504
468
נק' מוניטין:
1,647
504
468
יש עוד הרבה גורמים שיכולים להוביל לאי התקדמות בבנץ'.
מבחינת טכניקה, תנסה גם שקשה, לשלוט יותר במוט לקראת המפגש עם החזה, מתאמנים נוטים לשחרר מתח בחלק האקצנטרי כדי לקבל באונס מבית הצלעות ואז קשה לגייס מחדש את השרירים לסיום הלחיצה.
עוד טיפ שלי מאוד עזר זה תדירות החזרות, אני מרגיש שככל שהסט מתארך ככה יותר קשה לסיים את כל החזרות לכן תשתדל לקצר את הפאוזות בין חזרה לחזרה(קצת בעייתי למתאמנים מתחילים שמתרכזים בדגשים ובנשימה נכונה במהלך הסט).

• פותח/ת השרשור
אתה עולה במשקל גוף?
לא, אני על 77, ואני גם לא רוצה לעלות במשקל בקרוב, מעוניין להשיג את המקסימום שאני יכול עם המשקל הנוכחי, ואני משוכנע שאני יכול להשיג יותר עם שיפור בטכניקה

כמו שכבר כתבו לך, הפוזיציה קצת בעייתית, ואתה לא לוחץ בכלל עם הרגליים, אתה מקפיץ קצת על החזה.
זאת שטות של פווארליפטרים
לא יודע מאיפה הדבר זה. הדבר הכי טוב שהוא עושה בבנץ' שלו זה הכנסת המרפקים.

אהלן,
אני כרגע מבצע את התוכנית הזו:
לינארית 5X5 מדקאו מאת ביל סטאר - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
אני בשבוע 5, הגעתי ל75 קילו בבנצ' (נכשלתי בחזרה החמישית), אני מרגיש קצת תקוע ואני חושב שזה נובע מבעיה בטכניקה.
אשמח לשמוע מה יש לי לשפר מעבר לזה שאני לא מבצע לג-דרייב

תודה מראש 😃

מלבד ההקפצה של המוט על החזה, שהיא ממש קטנה.. הכל נראה לי תקין.
ואני ממש לא בעד להוציא מרפקים החוצה.

אתה יודע מה הסיבה שעושים את ה"שטות" הזאת?
לא, אבל אני אשמח לשמוע כי אני לא ממש טוב בביומכניקה.
בכל מקרה הגעתי למסקנה שזה פשוט לא יעיל וברמות הגבוהות כמעט ואף אחד לא עושה את זה:

לא, אבל אני אשמח לשמוע כי אני לא ממש טוב בביומכניקה.
בכל מקרה הגעתי למסקנה שזה פשוט לא יעיל וברמות הגבוהות כמעט ואף אחד לא עושה את זה:

הסיבה העיקרית, היא שבזווית של 90 מעלות , הראש של היומורס עשוי למחוץ את הגיד של הrotator cuff כנגד מפרק האקרומיון-בריח.

הסיבה העיקרית, היא שבזווית של 90 מעלות , הראש של היומורס עשוי למחוץ את הגיד של הrotator cuff כנגד מפרק האקרומיון-בריח.
אבל אם הוא עושה קשת הוא לא קרוב לזווית הזאת אז למה שתהיה בעיה?
21b0j6x.jpg

איך הקשת בגב קשורה? הזווית המדוברת היא הזווית שבין היומורוס לבין הטורסו.
תקן אותי אם אני טועה, אבל אם אני מקצר את טווח התנועה הimpingement פחות יורגש כי אנחנו מקטינים את מידת העומס על הAC Joint (בדומה לבידלרים שלוחצים לחצאי חזרות).
אם גם נוסיף את זה שהקשת מקבעת את הכתפיים ומורידה מהחיכוך, אז אני לא רואה בעיה להגיע לזוויות גדולות יותר מהבחור כאן היות וזה כמעט אף פעם לא בעיה אצל בנצ'רים גדולים (אשמח להסבר למה לדעתך).

אתה יודע מה הסיבה שעושים את ה"שטות" הזאת?
השטות הזאת נוצרה אי שם בתקופה שלחצו עם חולצות לחיצה.
להכניס כמה שיותר את המרפקים פנימה מאפשר למתיחה יותר טובה של החולצה וככה לקבל באונס יותר טוב ממנה.

בכל מקרה כן צריך להכניס מרפקים כדי לא להרוג את הכתפיים, אבל לא בצורה אובססיבית מידי.
צריך להכניס את המרפק ככה שיהיה בקו ישר מתחת לפרק כף היד\המוט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית