הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון כדורי שינה מומלצים

DoctorProp

משתמש פעיל
444
69
נק' מוניטין:
183
444
69
בכללי משתמש פעם ב.. בבונדרמין נניח בטיסה או ללילה לפני
חוץ ממלטונין ונייטול יש עוד המלצות ? :<

בכללי משתמש פעם ב.. בבונדרמין נניח בטיסה או ללילה לפני
חוץ ממלטונין ונייטול יש עוד המלצות ? :<
לאיזה מטרה אתה צריך כדור שינה? טיסה? מתקשה להרדם? חרדה?
יש המון סוגים ולא כולם יתאימו.
קח בחשבון שזה הרבה יותר גרוע מסייקל. ברגע שנכנס כדור, אתה משבש מע' שלמה של תעלות במוח והמצב לא הפיך בכזאת קלות, גם אחרי כדור אחד.
מס' תרופות שהוזכרו כאן :
LORIVAN - לא כולם מעידים שעוזר להרדם, אבל יש לו משמעות בהפגת לחצים וחרדות. כדור חלש מאד.
VABEN - מעולה לחרדות , משרה שינה, אך אינו מיועד להרדמה.
CLONEX - לא מרדים או משרה שינה. רק לחרדות והפרעות נפשיות.
MELATONIN - זה בסה"כ הורמון למי שמתקשה להרדם, מתווסף למלטונין שמשתחרר במוח (מה שכמה כוסות חלב יעשו גם כן) ו"מאותת" למח שהוא רוצה לישון.
BONDORMIN - כדור המיועד לשינה בלבד. לוקחים אותו וכעבור רבע שעה פשוט מרגישים כבדים, עייפים, מסוחררים (מקביל לכמה שוטים ארוכים של וודקה) ונרדמים מאד בקלות. זו תרופה שמסייעת בהירדמות ו"מבטלת" תנועות רגליים או תנועות בכלל במהלך הלילה (מרפה שרירים), כך שישנים שינה ללא הפרעות לילה שלם (בערך 6 עד 6.5 שעות). החיסרון הוא שקמים עם תחושת "הנגאובר" כמו שנאמר פה, כאילו שכל הלילה לא מיצית את השינה שלך ואתה קם "סחוט", כמו אחרי לילה במועדון רווי באלכוהול..
החיסרון השני והחמור יותר הוא שיש סיכוי מאד גבוה לתלות בתרופה. (שים לב, 'תלות', שלב אחד לפני 'התמכרות'.)
מאחר והתרופה פותחת תעלות סידן (אולי אני לא זוכר נכון, אבל זה לא רלוונטי), הגוף אחרי פעם אחת בלבד כבר 'מתרגל' ומחכה ללילה הבא שזה יקרה שוב. לכן אחרי תקופה מאד קצרה (שבועיים עד 4) התרופה כבר לא תשפיע.
יש גם את ZODORM שהיא הרבה יותר "רעה". עוזרת לניצולי שואה להרדם (שתבין את סדר הגודל). מותר לתת ממנה רק אחד בלילה, בניגוד לבונדורמין שאפשר לתת ממנו גם 6 ו7..

אני מצטער שזה יצא חופר (כמו תמיד אצלי) אבל אני צריך שתבין שאתה מתעסק בתרופה מאד מסוכנת שלא תמיד יש דרך חזרה ממנה.
תרופה שלא סתם דורשת מרשם רופא, ולא כל רופא רושם אותה, בטח לא למי שבן פחות מ50.

לוקחים אותו וכעבור רבע שעה פשוט מרגישים כבדים, עייפים, מסוחררים
ככה אני מרגיש אחריי 3 מליגרמים מסכנים של מלטונין..
לשינה נורמלית צריך משמעת עצמית בעיקר,פחות כל הכדורים מסביב. (אלה אם כן מדובר באמת בבעיה שדורשת טיפול רפואי.)

ככה אני מרגיש אחריי 3 מליגרמים מסכנים של מלטונין..
לשינה נורמלית צריך משמעת עצמית בעיקר,פחות כל הכדורים מסביב. (אלה אם כן מדובר באמת בבעיה שדורשת טיפול רפואי.)
יפה.
3 מ"ג הם ממש לא מסכנים. בכדור יש 2 מ"ג. (אז הכינו לך במעבדה ולא לקחת סירקדין)
לא סתם נותנים את זה לתקופה מוגבלת של 13 שבועות, ולבני 55 ומעלה.
גם שם המשחק בהורמונים לא הכי בריא לגוף ויש להפסיק לתקופה לפני שממשיכים שוב.
חשוב לציין שיש כמיהה לשינה (כמו שציינת - משמעת עצמית). אם מישהו רוצה מאד לישון אבל לא מצליח, התרופה תהיה שונה למי שלא רוצה לישון כי הוא פשוט בעודף מרץ...
מי שכמהה לוקח מלטונין. והאפקט יהיה כמו אצלך.
פייסל לפני השינה
חחח דפוק

אז הכינו לך במעבדה ולא לקחת סירקדין
המינונים לא מוגבלים בהזמנות מחו"ל.. 🙄
גם שם המשחק בהורמונים לא הכי בריא לגוף ויש להפסיק לתקופה לפני שממשיכים שוב.
אני אישית לא חושש,אני משתמש בערך פעם בשבועיים-שבוע סתם בגלל שטויות שאני משאיר את עצמי ער עד מאוחר בטעות אז אני מסדר לעצמי ללילה אחד את השינה ואז ממשיך לישון כרגיל.

לאיזה מטרה אתה צריך כדור שינה? טיסה? מתקשה להרדם? חרדה?
יש המון סוגים ולא כולם יתאימו.
קח בחשבון שזה הרבה יותר גרוע מסייקל. ברגע שנכנס כדור, אתה משבש מע' שלמה של תעלות במוח והמצב לא הפיך בכזאת קלות, גם אחרי כדור אחד.
מס' תרופות שהוזכרו כאן :
LORIVAN - לא כולם מעידים שעוזר להרדם, אבל יש לו משמעות בהפגת לחצים וחרדות. כדור חלש מאד.
VABEN - מעולה לחרדות , משרה שינה, אך אינו מיועד להרדמה.
CLONEX - לא מרדים או משרה שינה. רק לחרדות והפרעות נפשיות.
MELATONIN - זה בסה"כ הורמון למי שמתקשה להרדם, מתווסף למלטונין שמשתחרר במוח (מה שכמה כוסות חלב יעשו גם כן) ו"מאותת" למח שהוא רוצה לישון.
BONDORMIN - כדור המיועד לשינה בלבד. לוקחים אותו וכעבור רבע שעה פשוט מרגישים כבדים, עייפים, מסוחררים (מקביל לכמה שוטים ארוכים של וודקה) ונרדמים מאד בקלות. זו תרופה שמסייעת בהירדמות ו"מבטלת" תנועות רגליים או תנועות בכלל במהלך הלילה (מרפה שרירים), כך שישנים שינה ללא הפרעות לילה שלם (בערך 6 עד 6.5 שעות). החיסרון הוא שקמים עם תחושת "הנגאובר" כמו שנאמר פה, כאילו שכל הלילה לא מיצית את השינה שלך ואתה קם "סחוט", כמו אחרי לילה במועדון רווי באלכוהול..
החיסרון השני והחמור יותר הוא שיש סיכוי מאד גבוה לתלות בתרופה. (שים לב, 'תלות', שלב אחד לפני 'התמכרות'.)
מאחר והתרופה פותחת תעלות סידן (אולי אני לא זוכר נכון, אבל זה לא רלוונטי), הגוף אחרי פעם אחת בלבד כבר 'מתרגל' ומחכה ללילה הבא שזה יקרה שוב. לכן אחרי תקופה מאד קצרה (שבועיים עד 4) התרופה כבר לא תשפיע.
יש גם את ZODORM שהיא הרבה יותר "רעה". עוזרת לניצולי שואה להרדם (שתבין את סדר הגודל). מותר לתת ממנה רק אחד בלילה, בניגוד לבונדורמין שאפשר לתת ממנו גם 6 ו7..

אני מצטער שזה יצא חופר (כמו תמיד אצלי) אבל אני צריך שתבין שאתה מתעסק בתרופה מאד מסוכנת שלא תמיד יש דרך חזרה ממנה.
תרופה שלא סתם דורשת מרשם רופא, ולא כל רופא רושם אותה, בטח לא למי שבן פחות מ50.

חשבתי להיעזר בהם לפני מבחן...
כאמור ניסתי מלא שיטות ושום דבר לא עזר... יוצא מצב שאני ישן ב10 בערב ומתעורר ב4 בבוקר... (מפסיד יותר מ3 שעות שינה) וכל זה לאחר שלילה לפני ישנתי פחות מ6 שעות בכדי להיות עייף.

מה היית ממליץ לי למבחן על מנת להתמודד עם חרדה והשינה של לילה לפני?
רסקיו לא עזר.

• פותח/ת השרשור
@חיין אז מה שאתה אומר שנוצרת תלות
תוך כמה זמן אפשר להגיד הגוף "נגמל " מזה
@Tom מה דעתך על עיניין התלות ?
אני אתמול והיןם בטיסה כדור כדי לישון תאמת
אעדכן את ה ההמשך של זה

כאמור ניסתי מלא שיטות ושום דבר לא עזר... יוצא מצב שאני ישן ב10 בערב ומתעורר ב4 בבוקר... (מפסיד יותר מ3 שעות שינה) וכל זה לאחר שלילה לפני ישנתי פחות מ6 שעות בכדי להיות עייף.

רסקיו לא עזר.
אתה תצטרך להתמודד עם זה בדרך הטבעית כמו כולם 😃
רסקיו זאת תרופת פלצבו. (במילים אחרות, מים עם ריח)
אם אתה הולך על טבעי, אז פסיפלורה, ולריאן, יש תרופה ללא מרשם בשם טונייט, נרבן, דורמינול, כולם על בסיס הולריאן.
תצטרך 'להחזיר' את השעות כשאתה מארגן לעצמך לילה שבו אתה לא נרדם, ומושך אותו יום שלם עד ללילה הבא.
אתה תישן כמו חזרזיר 8 שעות 😃
אם אתה מהאנשים החרדתיים שממש רועדים, מזיעים, הדופק עולה, ולא מצליחים לתפקד באופן חריג לפני מבחן, אז כן, יש לך מקום לקלונקס או עדין יותר.
אבל אם סתם אתה מתרגש כי יש מבחן (כמו כולנו), אז חבל לערבב לך את המוח, ועוד לפני יום שאתה בדיוק צריך להשתמש בו..
@חיין אז מה שאתה אומר שנוצרת תלות
תוך כמה זמן אפשר להגיד הגוף "נגמל " מזה
@Tom מה דעתך על עיניין התלות ?
אני אתמול והיןם בטיסה כדור כדי לישון תאמת
אעדכן את ה ההמשך של זה
צריך לעשות בדיקות מעבדה, אבל בשביל מה להשקיע בזה??
אל תיקח וזהו.
כשאני לקחתי, בערך 3 ימים, יום כן יום לא. לא יכולתי להרדם אחרי זה כמעט חודשיים. הייתי יושב בלילות כמו סהרורי ומנסה להרדם בלי הכדור...
יש כאלה שלא יגיבו ככה, תלוי בבן אדם. אבל בשבילך מה לך להכניס את הגוף למצב כזה?
המינונים לא מוגבלים בהזמנות מחו"ל.. 🙄

אני אישית לא חושש,אני משתמש בערך פעם בשבועיים-שבוע סתם בגלל שטויות שאני משאיר את עצמי ער עד מאוחר בטעות אז אני מסדר לעצמי ללילה אחד את השינה ואז ממשיך לישון כרגיל.
תאמין לי אתה. האינטרנט הזה דופק לכולם תמח :D מזמינים מה שבא להם

רסקיו לא עזר.
מתלבט כמוך האם להתחיל לקחת משהו לפני מבחן. אני בדרך כלל עומד טוב במצבי לחץ ואפילו יושן כמו תינוק בלילות של לפני מבחן, אבל בתחילת המבחן יש לי לחץ בקטנה כמו כולם, פשוט כל מבחן מחדש אני מאבד 10 ~ 20 נק' מטעויות בסיסיות ביותר, אין לי איך להסביר את זה, חייב להיות לחץ.
הבעיה בכדורים מרגיעים שזה גם משרה תחושת עייפות, העניין הוא שמבחן יש סוג של אדרלנין הייתי אומר ואני לא חושב שתגיע למצב שאתה מתעייף תוך כדי.

אתה תצטרך להתמודד עם זה בדרך הטבעית כמו כולם 😃
רסקיו זאת תרופת פלצבו. (במילים אחרות, מים עם ריח)
אם אתה הולך על טבעי, אז פסיפלורה, ולריאן, יש תרופה ללא מרשם בשם טונייט, נרבן, דורמינול, כולם על בסיס הולריאן.
תצטרך 'להחזיר' את השעות כשאתה מארגן לעצמך לילה שבו אתה לא נרדם, ומושך אותו יום שלם עד ללילה הבא.
אתה תישן כמו חזרזיר 8 שעות 😃
אם אתה מהאנשים החרדתיים שממש רועדים, מזיעים, הדופק עולה, ולא מצליחים לתפקד באופן חריג לפני מבחן, אז כן, יש לך מקום לקלונקס או עדין יותר.
אבל אם סתם אתה מתרגש כי יש מבחן (כמו כולנו), אז חבל לערבב לך את המוח, ועוד לפני יום שאתה בדיוק צריך להשתמש בו..

צריך לעשות בדיקות מעבדה, אבל בשביל מה להשקיע בזה??
אל תיקח וזהו.
כשאני לקחתי, בערך 3 ימים, יום כן יום לא. לא יכולתי להרדם אחרי זה כמעט חודשיים. הייתי יושב בלילות כמו סהרורי ומנסה להרדם בלי הכדור...
יש כאלה שלא יגיבו ככה, תלוי בבן אדם. אבל בשבילך מה לך להכניס את הגוף למצב כזה?

תאמין לי אתה. האינטרנט הזה דופק לכולם תמח :D מזמינים מה שבא להם

ניסתי כל הדברים שאתה אומר... כשאני לחוץ אומנם אם לא ישנתי לפני אני אצליח להירדם... אך אני עלול להתעורר אחרי 4 שעות.
כן אני לחוץ מאוד לפני הבחינה. שוקל לקחת ואבן ונוקטרנו.
דעתכם ?
@Tom
@חיין

ניסתי כל הדברים שאתה אומר... כשאני לחוץ אומנם אם לא ישנתי לפני אני אצליח להירדם... אך אני עלול להתעורר אחרי 4 שעות.
דעתכם ?
@Tom
@חיין
אתה בהחלט יכול לנסות. אין כאן בכל אופן אפשרות לפגיעה ארוכת טווח. חלק חרדתיים מעט יותר ומאחר ופיזיולוגית מדובר בתהליכים מוכרים, ניתן להשפיע עליהם באמצעות תרופות מתאימות. מבחן התוצאה יקבע.

אתה בהחלט יכול לנסות. אין כאן בכל אופן אפשרות לפגיעה ארוכת טווח. חלק חרדתיים מעט יותר ומאחר ופיזיולוגית מדובר בתהליכים מוכרים, ניתן להשפיע עליהם באמצעות תרופות מתאימות. מבחן התוצאה יקבע.

הבנתי, השאלה אם הכדורים האלו גם עוזרים ליצור שינה רציפה?
כלומר לא רק שארדם ב10, אלא אוכל להחזיק 8 שעות שינה?

אחשלי עשיתי אותו דבר בסייקל
לא מומלץ יותר מידי השפעות שליליות
רוצה לא להתעורר?אני קניתי אמטי אוזניים מותאמים אישית, לא שומעים כלום וישנים טוב

דעתכם ?
@Tom
@חיין
אם כבר הלכת על זה, נוקטורנו 3.75 (הנמוך) אפשר לנסות.
הוא יצא ממזמן מקטגוריית הפסיכוטרופים.
יחד עם זאת, אני חייב הפעם לגרוס את דעתו של ידידי TOM, אל תנסה ואבן. גם לא חצי. כי לא סתם הוא עדיין נמצא ברשימה הנ"ל.
דע לך שהעניין נבדק בעבר, בני אדם מגיבים הרבה יותר מדויק וחריף במצב של לחץ מאשר במצב של רגיעה.
קח לך מלא שוקולד, תמרים, צימוקים... תמלא את הגוף בסוכר כל הזמן (ולא רק בפעם אחת, כי הרמה תרד מיד אח"כ...)
תנשום עמוק, תתרכז, זה ימנע אותך מטעויות.
לא בטוח שכדור הרגעה יגרום לך להמנע מהטעויות האלה...

אגב, ואבן אמור למנוע חרדה ולא לחץ. (אנשים שראו דברים רעים כמו תאונות, פיגועים וכד'..) ואתה לא ברשימה הזאת.
הבנתי, השאלה אם הכדורים האלו גם עוזרים ליצור שינה רציפה?
כלומר לא רק שארדם ב10, אלא אוכל להחזיק 8 שעות שינה?
שינה כתבתי לך, רק בונדורמין. או החבר הרע שלו זודורם.

יחד עם זאת, אני חייב הפעם לגרוס את דעתו של ידידי TOM, אל תנסה ואבן. גם לא חצי. כי לא סתם הוא עדיין נמצא ברשימה הנ"ל.
דע לך שהעניין נבדק בעבר, בני אדם מגיבים הרבה יותר מדויק וחריף במצב של לחץ מאשר במצב של רגיעה.
קח לך מלא שוקולד, תמרים, צימוקים... תמלא את הגוף בסוכר כל הזמן (ולא רק בפעם אחת, כי הרמה תרד מיד אח"כ...)

אגב, ואבן אמור למנוע חרדה ולא לחץ. (אנשים שראו דברים רעים כמו תאונות, פיגועים וכד'..) ואתה לא ברשימה הזאת.

אני חושב שאני עונה על ההגדרה של חרדה...
לא מצליח להיות איטי או מפוקס, אני לחוץ/חרד מידי...

לדעתי אתה מעט מבלבל בין מונחים. לחץ לפני מבחן הוא חד-משמעית חרדה לכל דבר ועניין ובנזודיאפינים משמשים למטרה זאת כטיפול מיינסטרים בתסמיני החרדה. ואבן, דווקא עקב פעולתו הקצרה מתאים פחות לטיפול בחרדה והרבה יותר לנדודי שינה. נהיגה תחת ואבן עלולה להתברר כטעות חמורה עקב יכולת השריית השינה המעולה שלו. זה שימושו העיקרי.
בונדרמין היא המלצתי הראשונה משום שמדובר במשרה השינה הנפוץ ביותר כיום. סביר שתוך פניה לרופא המשפחה בבקשה לעזר שינה ירשם בונדרמין.

לדעתי אתה מעט מבלבל בין מונחים. לחץ לפני מבחן הוא חד-משמעית חרדה לכל דבר ועניין ובנזודיאפינים משמשים למטרה זאת כטיפול מיינסטרים בתסמיני החרדה. ואבן, דווקא עקב פעולתו הקצרה מתאים פחות לטיפול בחרדה והרבה יותר לנדודי שינה. נהיגה תחת ואבן עלולה להתברר כטעות חמורה עקב יכולת השריית השינה המעולה שלו. זה שימושו העיקרי.
בונדרמין היא המלצתי הראשונה משום שמדובר במשרה השינה הנפוץ ביותר כיום. סביר שתוך פניה לרופא המשפחה בבקשה לעזר שינה ירשם בונדרמין.

אתה עוד ער.
אם הואבן מרדים, אז הוא גם פחות מומלץ למבחן לא?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית